Happy Tree Friends – Fourth Pick

Recensent:
Wilbert Rietman
13-03-2007

Totaalbeoordeling:

8.4
DVD

Happy Tree Friends – Fourth Pick (DVD)
Samenvatting

Onze vrolijke bosvriendjes zijn terug! En deze keer geen DVD gevuld met hun internetavonturen of een thema-DVD, maar een schijf met daarop de eerste 3 episoden van hun eigen televisieserie. Elke episode bestaat weer uit 3, bijna 7 minuten durende, verhaaltjes en zo zijn de volgende filmpjes hierop terug te vinden:

The Wrong Side of the Tracks
Lumpy, de blauwe eland, is de baas over een attractiepark geworden. De achtbaan heeft echter hard reparatie nodig.

From Hero to Eternity
Het is wasdag voor Splendid, de vliegende supereekhoorn. Maar heeft hij hier wel tijd, als zijn hulp telkens gewenst is?

And the Kitchen Sink
Pop wil zijn kleine zoon Cub in de gootsteen wassen, nadat Cub in de cactussen is terecht gekomen. Helaas voor Cub schuilen ongelukjes in kleine (keuken)hoekjes.

Party Animal
Flaky organiseert samen met een paar anderen, een surpriseparty voor Flippy. Helaas heeft Flippy nog steeds last van zijn oorlogstrauma en moet er uitgekeken worden met de ballonnen….

Ipso Fatso
Disco Bear heeft eronder te lijden dat hij te dik begint te worden. Hij besluit te gaan diëten en ook waagt hij een bezoekje aan de sportschool.

Don’t Yank My Chain!
Handy en Lumpy worden van hun auto beroofd door Lifty en Shifty. Sheriff Lumpy gooit echter de verkeerden in de cel, maar Handy en Lumpy weten, geketend aan elkaar, te ontsnappen.

Dog Gone It!
Pop heeft een schattige puppy gekocht voor Cub. Er is echter één probleempje, als de hond gefluit hoort, verandert hij in een wild beest. Gelukkig is Lumpy ook de hondenvanger van het dorp.

Concrete Solution
Nutty is gek op suiker. Correctie: veel suiker. Als hij een pak suiker jat uit een restaurant, verwisselt hij het onderweg per ongeluk met een zak cement.

Sea What I Found
Russell de piratenkat en Lumpy vinden een schatkaart. Samen gaan ze op zoek naar het goud, op de voet gevolgd door Lifty en Shifty.

Commentaar

Wie dacht dat de inspiratie voor nieuwe avonturen van de Happy Tree Friends op waren, komt van een koude kermis thuis. Na de tientallen internetverhalen die waren verschenen omtrent deze kleine bosdiertjes, is er nu zelfs een volledig televisieseizoen verschenen. Elke aflevering van dat seizoen bestaat uit 3 korte verhaaltjes van 6 à 7 minuten. Dit is wel even wennen voor de fan, want de eerdere filmpjes duurden vaak iets langer dan een minuut. Op deze DVD zijn de eerste 3 afleveringen, dus 9 filmpjes, van de Happy Tree Friends. Liefhebbers kunnen hun lol op, want er zijn nog 10 episoden (in totaal dus 30 filmpjes) van onze schattige, maar altijd op een gruwelijke manier aan hun einde komende diertjes gemaakt. De inspiratiebron voor nieuwe afleveringen leek even uitgedroogd, maar de hier te vinden afleveringen bewijzen het tegendeel. De tekenfilmpjes zijn slim opgebouwd, met hier en daar wat leuke twists en de bekende toevalligheden.
De Happy Tree Friends danken hun succes aan de website happytreefriends.com, waar allemaal zogeheten Flash-cartoons over deze diertjes gratis te bekijken zijn. Door middel van merchandise, de DVD’s en uitzendingen op MTV zijn Happy Tree Friends bekender geworden bij een grote publiek. Al hun avonturen op internet worden verteld in korte afleveringen die tussen de één en drie minuten duren qua lengte. De diertjes praten niet, maar murmelen, wat hun taal universeel maakt en waar geen vertaling voor bestaat. Verder maken ze elkaar (per ongeluk of expres) af op een nogal ziekelijke en bloederige manier, maar zijn de volgende keer toch weer springlevend.
Nu is er dus de televisieserie, in de Verenigde Staten uitgezonden en medegeproduceerd door kabelzender G4. De filmpjes duren nu dus langer, wat betekent dat er meer figuurtjes te zien zijn en er meer tijd wordt genomen om het verhaal te vertellen. Door de aanwezigheid van meerdere figuurtjes, is er dus ook meer bloed en ingewanden te zien. Voorlopig zijn we nog niet van onze vriendjes af, want de overige 30 filmpjes zullen ook nog verschijnen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Horror
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 63 min
Verpakking: FlexBox Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045210731

Extra's

  • Storyboards
  • Audiocommentaar
  • The Process
  • How Far Is Far?
  • Cubes
  • Splitting Hares

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De verhouding van het beeld op deze DVD is 1.33:1, wat hetzelfde is als het originele formaat. Ondanks dat de hier te vinden afleveringen bedoeld zijn voor televisie en niet als internetpublicatie, is het beeld nog steeds van een superkwaliteit. Dit komt omdat de bron nog steeds digitaal is, want de show wordt nog steeds als Flash-animatie opgenomen. Het getoonde is zeer scherp zonder noemenswaardige beschadigingen of storende artefacts. Het enige wat anders is ten op zichte van het beeld van de eerder verschenen DVD’s, is het gegeven dat de randen van de diertjes en voorwerpen soms rafelig ogen. Zoals in de eerdere filmpjes, komen er weinig tot geen zwarte lijnen en/of donkere vlakken voor. Het enige zwart in beeld zit in de oogjes van de figuren, wat ook gelijk mooi zwart is. Contrast en kleurverzadiging zijn ook weer perfect. Een bijna perfectie transfer dus. Elke aflevering kent zijn eigen chapterstop en een ondertiteling is niet nodig, dus ook niet aanwezig.

Geluidskwaliteit

Zoals het ook al was bij de andere DVD’s in deze reeks, heeft het geluid een Dolby Digital 5.1 track (448 kbit/s) meegekregen. Verwacht nu niet direct een spectaculair geluid. Echt dialogen kent de serie niet, de hoofdpersonen mompelen of schreeuwen maar wat raak. Het echt ruimtelijke gevoel met het daarbij behorende aanspreken van alle kanalen inclusief het LFE-kanaal, komt tot zijn recht bij de groteske doodsscènes. Hierbij klinkt het kraken van de botten, het gutsen van het bloed en het eruit vallen van ingewanden supergoor. Een lekker opwaardering dus van het originele Happy Tree Friends-geluid.

Extra's

Het geanimeerde menu wordt weergegeven in 1.33:1 zonder achtergrondgeluid en geeft toegang tot de volgende, niet ondertitelde extra’s:

Storyboards
Van elke aflevering is hier het storyboard te bekijken.

The Process (1:49 min.)
Kort en grappig bedoeld filmpje waarin we de scenaristen zien “werken”.

How Far Is Far? (3:00 min.)
Makers Kenn Navarro en Warren Graff vertellen hoe ver je een bepaalde grens kunt overschrijden voordat je echt te ver gaat. De heren zelf vinden dat ze de top nog niet bereikt hebben.

Cubes (3:09 min.)
Warren Graff geeft ons een rondleiding in het kantoor waar de Happy Tree Friends-afleveringen gemaakt worden.

Splitting Hares (1:13 min.)
Een pluchen pop van konijntje Cuddles, wordt gehalveerd met behulp van een elektrische zaag.

Audiocommentaar
Ken Pontac (schrijver), Warren Graff (schrijver), David Ichioka (producent) en Ken Navarro (regisseur en schrijver) geven een commentaar weg zoals we gewend zijn bij de eerdere uitgaven van Happy Tree Friends. Dit houdt in dat zowel de serieuze en technische zaken van de filmpjes behandeld worden, als dat het geheel kan uitlopen in een melig onderonsje.

Conclusie

Onze vrolijke, knuffelbare bosvriendjes van de Happy Tree Friends zijn terug en wel met een eigen televisieserie. Deze afleveringen duren langer en zijn soms ook grappiger dan de originele Flash-cartoons. Qua beeld- en geluidskwaliteit steekt het allemaal weer uitstekend in elkaar. Ook heeft de DVD een aantal extra’s meegekregen, die helaas niet allemaal even interessant zijn. Op naar de volgende DVD met meer geweld van de Happy Tree Friends!

Laatste reacties

Werner  |  14-03-2007

Ziek! Vulgair! Sadistisch... prachtig dus. Mijn R1 (part 1 of 4 of season 4) is dus blijkbaar hier identiek aan, alleen zijn de delen daar niet doorgenoemd (Fou...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:5
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 33
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.