Just Friends

Recensent:
Arnold van Oostrum
20-03-2007

Totaalbeoordeling:

3.6
DVD

Just Friends (DVD)
Samenvatting

De corpulente Chris Brander (Ryan Reynolds) wil op het eindexamenfeest eindelijk zijn liefde verklaren aan zijn schoolvriendin Jamie Palamino (Amy Smart), het populairste meisje van school. Maar het loopt anders dan gedacht. Niet alleen ziet Jamie hem gewoon als haar beste vriend, maar wordt Chris door zijn medestudenten publiekelijk vernederd. Jaren later is Chris een succesvolle muziekproducent en het fysieke tegenbeeld van zijn “high schooljaren”. Op een zakenreis, waarin Chris de ‘niet op haar mondje gevallen’ popster Samantha James (Anna Faris) onder contrast moet zien te krijgen, maakt het vliegtuig vanwege motorproblemen een tussenstop in zijn geboortestreek New Jersey. Chris is Jamie nog nooit vergeten en besluit haar na al die jaren op te zoeken…

Commentaar

Just Friends is een romantische komedie met een vrij simpel en voorspelbaar verhaal. Acteur Ryan Reynolds speelt de rol van Chris Brander. Voor het openingsgedeelte van de film, moest hij omgetoverd worden tot en corpulente tiener. Het aanbrengen van de make up en de ‘fat suit’ kostte dagelijks een vier uurtjes werk. Het maakt hem haast onherkenbaar. Zin onbeantwoorde liefde wordt gespeeld door Amy Smart. Voorspelbaar is ook dat de corpulente tiener jaren later er fysiek veel aantrekkelijker uitziet en succesvol is geworden, maar het op het vlak van de liefde er lang niet zo goed van af brengt. De pogingen die hij vervolgens onderneemt om zijn vroegere jeugdliefde voor zich te winnen, leveren de nodige komische situaties op. Zijn frustratie en venijnige sarcasme werken hier goed aan mee. Om het allemaal nog wat aan te dikken heeft hij voortdurend ruzie met zijn broer, die nog thuis woont. Dan is er de meereizende, verwende en irritante popzangeres die op gezette, verkeerde tijden zijn aandacht eist. En natuurlijk is er een rivaal in zijn pogingen zijn jeugdliefde weer geïnteresseerd te krijgen. Dit alles leidt tot soms hilarische situaties, met als toppunt de complete vernieling van de overdreven uitgebreide kerstdecoratie van het huis van de ouders van zijn jeugdliefde. Je begrijpt het… hij kan het nu wel schudden. Of toch niet? Het antwoord weet je vast al.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, Romantiek
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 91 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
EAN: 5410504071683

Extra's

  • Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het oorspronkelijke filmbeeld met een beeldverhouding van 1.85:1 staat in de iets aangepast beeldverhouding 1.78:1 anamorf op deze DVD. De beeldkwaliteit van deze recente film is goed. Voldoende scherp en gedetailleerd beeld met goed verzadigde en heldere kleuren. Contrast en zwartniveau zijn beide ook prima in orde. Ongerechtigheden zijn er niet, uitgezonderd incidentele momenten van lichte aliassing. Filmgrain is minimaal en mag nauwelijks naam hebben. De film is verdeeld in 13 chapterstops. De optionele ondertiteling (wit) is goed leesbaar en staat goed geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de DVD. De nadruk van de soundtrack ligt op de drie voorkanalen. De filmmuziek en de filmgeluiden hebben een voldoende gedetailleerd stereobeeld. De achterkanalen - in split-surround (stereo) – worden heel subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden en de ruimtelijkheid van de muziek. De dynamiek van de soundtrack is prima met een goede balans tussen hard en zacht geluid. Hoogtepunt qua audio is de totale vernieling van de kerstdecoratie. Hier komt het LFE-kanaal ook even in werking, die verder meestentijds inactief blijft. De dialogen zijn goed te volgen en komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn statische schermen zonder achtergrond muziek. Deze release heeft geen extra’s, behoudens enkele reclame trailers van andere Paradiso uitgaven.

Conclusie

In Just Friends probeert Ryan Reynolds zijn jeugdliefde en hartsvriendin Amy Smart voor zich te winnen als hij jaren later als succesvolle, aantrekkelijke man zijn geboortedorp weer bezoekt. Dat gaat natuurlijk niet allemaal vanzelf, wat de nodige komische en hilarische situaties tot gevolg heeft. Een aardige romantische komedie met een simpel en iets te voorspelbaar verhaal. Deze uitgave van Paradiso heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s zijn er niet.

Laatste reacties

Khonnor  |  21-03-2007

De trailer van Just Friends staat er zelf ook op. Helaas had ik deze al gekocht, toen ik zag dat de R1 véél meer extra's heeft, dus die heb ik nu ook maar beste...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:0
1.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 20
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.