Happy Tree Friends – Sixth Nonsense

Recensent:
Wilbert Rietman
13-06-2007

Totaalbeoordeling:

8.4
DVD

Happy Tree Friends – Sixth Nonsense (DVD)
Samenvatting

De Sixth Nonsense-DVD uit de Happy Tree Friends-reeks bevat afleveringen nummer 7 tot en met 9 uit de televisieserie omtrent onze favoriete bosvriendjes. Iedere aflevering bestaat weer uit 3 op zichzelf staande verhaaltjes, die bijna 7 minuten duren. De volgende titels zijn zo terug te vinden op deze schijf:

A Change of Heart
Door het vele vette eten krijgt Disco Bear een hartaanval. Zijn hart moet direct vervangen worden, maar gaat dat wel goed met Lumpy als chirurg?

A Hole Lotta Love
Ondanks het goede opletten van Pop, valt Cub toch nog in een diepe put. Pop roept de hulp van Sniffles in om een machine te maken om onder de grond te komen en zo Cub te redden.

Mime to Five
Mime heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe éénwieler, maar is compleet blut. Mime gaat op zoek naar een baantje. Werken is helaas niet altijd even makkelijk als je leven in het teken staat van de schone kunst van mime.

Blast From the Plast
Sniffles heeft een tijdmachine ontworpen en gebouwd. In eerste instantie gebruikt hij het apparaat om dingen te verbeteren. Als hij Lumpy en consorten echter wil helpen bij een ongeluk in de speeltuin, creëert hij een dodelijke toekomst.

Chew Said a Mouthful
Nutty heeft een nieuwe jawbreaker gekocht. Het snoepje doet zijn naam eer aan, want Nutty’s kaak breekt als glas. Gelukkig weet chirurg Lumpy een oplossing te bedenken in het plaatselijke ziekenhuis, maar daarmee is Nutty nog niet van zijn suikerverslaving af.

See What Develops
Lumpy blijkt maar weer eens veelzijdig, want hij is ook de redacteur van de plaatselijke krant. In die hoedanigheid stuurt hij sterreporter Splendid (die zijn superheldenidentiteit geheim houdt) erop uit voor een coverstory. Nadeel: de blinde Mole wordt meegestuurd als fotograaf.

Idol Curiosity
Als ware hij Indiana Jones zelf, vindt miereneter Sniffles een gouden beeldje, bijgenaamd The Idol. Dit beeldje brengt ongeluk aan een ieder in zijn buurt. Kan Sniffles als eerste aan de dans van terreur ontsnappen?

Home Is Where the Hurt Is
Giggles heeft een nieuw huis en wel één gebouwd door Handy en consorten. Eland Lumpy heeft echter de bouwtekening gebruikt voor origami. Het resultaat is dan ook niet zomaar een huis, maar een waar labyrint vol valkuilen.

Aw Shucks
Al sinds tijden is Lumpy bezig de grootste maïskolf te kweken. Hij hoopt hiermee een prijs te winnen op de jaarlijkse braderie. Vele vogels hebben het echter op de maïskolf voorzien. Daarom bestelt Lumpy een vogelverschrikker.

Commentaar

En zo was het alweer tijd voor de zesde omtrent de Happy Tree Friends, onze schattig en lief ogende bosvriendjes die altijd op een gruwelijke manier aan hun einde komen. Ooit begonnen als ultrakorte internetfilmpjes op hun eigen website, maar mede dankzij uitzendingen op MTV en het succes van de eerste drie DVD’s (waar alle webfilmpjes op zijn terug te vinden), kregen de diertjes hun eigen televisieserie. Op de hier besproken DVD zijn afleveringen 7 tot en met 9 terug te vinden. Elke aflevering op zich bestaat weer uit 3 filmpjes van ongeveer 6 minuten. Wat op begint te vallen is dat de figuurtjes meer diepgang en karakter beginnen te krijgen. Zo heeft Disco Bear echt een probleem met zijn eetgewoontes, werkt Nutty zich steeds meer in de problemen door zijn suikerverslaving en blijkt Sniffles echt de slimmerik uit het bos. Ook zijn er verwijzingen te zien naar andere films als series als The Shining (zie screenshot 4), Indiana Jones en Superman, maar ook de allereerste aflevering van de Happy Tree Friends, Spin Fun Knowing Ya komt voorbij. Ook wordt de humor steeds absurder, bijna Pythonesque. Zo neemt een aardbeving een taxi en zijn wilde eenden met tanden te temmen in het circus. De koek lijkt dus nog lang niet op bij onze blije bosvriendjes. Een tweede televisieseizoen zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie, Horror
Regio: 2
Jaar: 2006
Speelduur: 61 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Geen
Uitgever: RCV Home Entertainment
EAN: 8713045210755

Extra's

  • Storyboards
  • Audiocommentaar
  • Previously on…
  • Voices of Doom

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De filmpjes worden allen weergegeven in de originele televisieverhouding van 1.33:1. Deze DVD is onderdeel van een reeks waar ook het deel Fourth Pick bijhoort. De beeldkwaliteit van beide DVD’s is goed vergelijkbaar en nagenoeg hetzelfde. Dit wil zeggen dat de kwaliteit perfectie benadert. Ook dit is niet zo verwonderlijk, aangezien de bron digitale Flash-animaties zijn. Het beeld is heel scherp te noemen. Beschadigingen of storende artefacts zijn niet aanwezig. Wel zijn er compressiefoutjes aanwezig. Hierdoor kunnen de contouren van de figuren rafelig ogen. Gelukkig is dit niet in die mate aanwezig dat het storend wordt. Zaken als contrast, zwartniveau en de kleuren zijn prima in orde. Aangezien de figuurtjes in hun eigen, onbegrijpelijke taaltje spreken/murmelen is een ondertiteling niet nodig en ook niet aanwezig. Elk apart filmpje tenslotte, kent zijn eigen hoofdstuk.

Geluidskwaliteit

Voor diegene die de vorige Happy Tree Friends-DVD’s kennen, is er niets nieuws onder de zon. De originele soundtrack is in Dolby Digital 5.1 (448 kbit/s) op de DVD gezet. Ook met het geluid is weinig mis. Praten doen de figuren niet, ze mompelen, schreeuwen of zingen. Deze geluiden komen uit de centerspeaker. Het surroundgebruik is uitstekend te noemen. Naast de lieve pianomuziek komen met name de scènes waarbij de vriendjes ongelukkig aan hun eind komen, extra realistisch over. Hierdoor leef je qua pijn een beetje mee met de dieren. Zelfs het LFE kanaal doet van zich spreken. Wederom een lekkere audiotrack.

Extra's

De geanimeerde menu’s worden weergegeven in 1.33:1 zonder achtergrondgeluid. Het menu doet een pop-up-boek voorstellen dat het verhaal verteld van The Mole die kapper wordt. Via deze menuschermen krijgen we toegang tot de volgende, niet ondertitelde extra’s:

Storyboards
Van elke op deze DVD te vinden aflevering, is hier het storyboard te vinden. De storyboards worden weergegeven als filmpje, zodat de speelduur van een storyboard veel langer is als van het desbetreffende verhaaltje.

Audiocommentaar
Ken Pontac (schrijver), David Ichioka (producent) en Ken Navarro (regisseur en schrijver) hebben deze keer het commentaar ingesproken. Ze doen dit op hun welbekende manier, dus zowel de interessante anekdotes en weetjes komen aan bod, maar ook klinkklare onzin. Het is in ieder geval een commentaartrack geworden die niet gauw verveeld.

Previously on… (4:00 min.)
Een stem kondigt “Previously on Happy Tree Friends” aan, waarna een snelle compilatie van gruwelijke scènes uit eerdere afleveringen volgt. Vervolgens begint het filmpje Asbestos I Can Do, waarin Lumpy een sok breit. Dit duurt ongeveer 5 seconden, waarna een zelfde soort compilatie als eerder volgt onder de noemer “Next Time on Happy Tree Friends”.

Voices of Doom (7:19 min.)
Eindelijk krijgen we een kans om de personen te zien die bij de stemmen achter de Happy Tree Friends horen. Een aantal zijn er namelijk gestrikt voor deze featurette om te vertellen hoe ze bij dit project zijn gekomen, maar ook hoe ze de stemmen doen. In sommige gevallen blijkt de acteur achter het karakter nog maffer dan het karakter zelf.

Conclusie

Sixth Nonsense is alweer het zesde deel (of eigenlijk het zevende als je de Winter Break special meerekent) uit de Happy Tree Friends DVD-reeks. Dit deeltje bevat afleveringen 7 tot en met 9 van het eerste seizoen van de televisiereeks. Elke aflevering bestaat weer uit 3 filmpjes en zo zijn er 9 filmpjes op deze schijf terug te vinden. Qua beeld en geluid steekt alles weer prima in elkaar. Een aantal leuke extra’s completeren de uitgave. Het is goed om te merken dat er weer genoeg inspiratie lijkt te zijn voor nieuwe afleveringen dankzij de TV-show. Het vermoeden rijst dan ook dat er nog genoeg avonturen zullen verschijnen, wat de fan natuurlijk alleen maar zal toejuichen.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door RCV Home Entertainment.

Lees meer

Laatste reacties

Wilbert Rietman  |  14-06-2007

Laten we dan ook hopen dat het zevende deel nog lang niet de laatste zal zijn!
Lees meer >

Werner  |  14-06-2007

Za-lig! Ook hoe ze zelf een loopje nemen met de extra's: die "previously on..." en "next time on..." bijvoorbeeld. Daarnaast voor liefhebbers van animatie toch ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

16 Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
8.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 27
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.