Ghost Whisperer - Seizoen 1

Recensent:
Arnold van Oostrum
26-06-2007

Totaalbeoordeling:

8.6
DVD

Ghost Whisperer - Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

De jonge, pasgetrouwde Melinda Gordon (Jennifer Love Hewitt) heeft de unieke gave om met de geesten van overleden mensen te kunnen communiceren. Een talent dat zij van haar grootmoeder (June Squibb) heeft geërfd. De overledenen, die door een plotseling dood veelal hun aardse zaken niet hebben kunnen afronden, vragen Melinda om hulp om belangrijke boodschappen en informatie aan overlevenden door te geven. Twee mensen weten van Melinda’s bijzondere gave. Dat zijn haar kersverse man Jim Clancy (David Conrad), die ziekenbroeder op een ambulance is. Voor Melinda is hij haar grote steun en klankbord. De ander is Melinda’s zakenpartner en vriendin Andrea Moreno (Aisha Tyler). Met Andrea heeft Melinda in Grandview een antiekwinkel. Voor Andrea is het besef dat haar vriendin met geesten praat soms teveel van het goede. Melinda is erg begaan met deze geesten en voelt zich daarom, ondanks haar angsten, altijd genoodzaakt hen te helpen hun zaken met de levenden af te ronden zodat ze de oversteek naar het ‘witte licht’ kunnen maken om daar de eeuwige rust te vinden….

De serie startte in Amerika op 23 september 2005. De serie werd daar in het tv-seizoen 2005-2006 uitgezonden. In Nederland wordt de serie uitgezonden door Net5. Het eerste seizoen bestaat uit 22 afleveringen van elk ongeveer 42 minuten. De afleveringen zijn in deze seizoensuitgave samengenomen op zes DVD’s.

DVD 1

1. Pilot
Melinda helpt de ronddwalende geest van een rusteloze soldaat die 30 jaar geleden in Vietnam om het leven is gekomen.
2. The Crossing
Een jongen die bij een treinongeluk om het leven is gekomen heeft Melinda’s hulp nodig om zijn moeder te overtuigen dat het niet zijn schuld was.
3. Ghost, Interrupted
Melinda ontdekt dat een jong meisje in een psychiatrische inrichting wordt gekweld door haar dode tweelingzus.
4. Mended Hearts
Een dode triatleet roept de hulp van Melinda in om zijn verloofde te redden die zelfmoord wil plegen.

DVD 2
5. Lost Boys
Bij de opkoop van oude spullen uit de kelder van een oude herberg ontmoet Melinda de dolende geesten van drie jongens, die 50 jaar eerder bij een brand in de herberg omkwamen.
6. Homecoming
Melinda helpt een tienergeest die van streek is en komt iets te weten dat van invloed is op het leven van de nabestaanden.
7. Hope And Mercy
Een vrouw die tijdens haar zwangerschap is overleden kan niet overgaan zolang haar man het zichzelf blijft verwijten.
8. On The Wings Of A Dove
Melinda merkt dat Jim, zich vijf jaar na de door van zijn vader vreemd begint te gedragen.

DVD 3
9. Voices
Melinda heeft verschrikkelijke bijwerkingen van een ontmoeting met een geest die alleen via elektronische apparaten kan communiceren.
10. Ghost Bride
Een kwade geest in een bruidsjurk probeert de bruiloft van Melinda’s vriendin Lisa te ruïneren.
11. Shadow Boxer
Een pas overleden vrouw wil niet overgaan totdat haar boksende zoon zich met zijn vader verzoend heeft.
12. Undead Comic
Melinda ontmoet de geest van een komiek die zelfmoord heeft gepleegd.

DVD 4
13. Friendly Neighborhood Ghost
Een nieuwe buurman vraagt Melinda om hulp om het huis van een ongenode gast te ontdoen.
14. Last Execution
Melinda wordt achtervolgt door een geest die zijn dochter zoekt. De dochter heeft sinds zijn dood ernstige problemen.
15. Melinda's First Ghost
Melinda moet zich eerst verzoenen met haar eigen moeder voor ze de geest van een jong meisje kan redden.
16. Dead Man’s Ridge
Andrea roept de hulp in van Melinda om een vermiste vriend te vinden die tijdens een trektocht is verdwenen.

DVD 5
17. Demon Child
Melinda komt de geest tegen van een kwaadwillig jongetje dat zijn gezin terroriseert.
18. Miss Fortune
De verbitterende geest van een illusionist beschuldigd zijn jaloerse broer er van zijn dood veroorzaakt te hebben en het als een ongeluk af te doen.
19. Fury
Melinda moet de geest van een vermoorde Afro-Amerikaanse man helpen gerechtigheid te krijgen.
20. The Vanishing
Door een ongelukkige val op haar hoofd lijkt Melinda haar gave kwijt te raken.

DVD 6
21. Free Fall (deel 1)
De geesten van een piloot en een stewardess leggen contact met Melinda, die niet begrijpt wat de twee haar proberen te zeggen.
22. The One (deel 2)
Een donkere kracht werkt Melinda tegen, die op haar beurt probeert de slachtoffers van een vliegtuigongeluk over te laten gaan.

Commentaar

Ghost Whisperer bestaat uit allemaal losse verhalen(afleveringen), die grotendeels dezelfde opzet hebben. Melinda Gordon heeft een plotselinge ontmoeting met een geest die alleen zij ziet. Zij moet vervolgens proberen uit te vinden wie hij of zij is en wat hij of zij wil of dwarszit en doet dan haar best de ongelukkige geest zo goed mogelijk te helpen. De aflevering eindigt met het witte licht en een gevoelig afscheid. Er zit gelukkig wel wat variatie in, maar in basis is dit het verloop van elke aflevering. Ondanks dat we te maken hebben met geesten, die soms niet zo aardig zijn of er soms niet zo plezierig uitzien, is Ghost Whisperer vooral een hele ‘lieve’ serie. Dit komt natuurlijk vooral door de ‘lieve’ uitstraling van hoofdrolspeelster Jennifer Love Hewitt, die met haar glimlach en ogen zelfs de meest verzuurde geest doet smelten. Sociale waarden, vrienden en familie zijn zaken die in de serie als belangrijk worden neergezet. In de meeste gevallen van dolende geesten speelt een familiekwestie. Melinda is bijzonder gelukkig getrouwd met haar Jim, bij wie ze altijd begrip en een gewillig oor vindt. Evenzo geldt dit voor haar vriendin en zakenpartner Andrea, die Melinda niet veroordeelt om haar soms wat rare gedrag. De serie is gebaseerd op het werk van paranormaal onderzoeker Mary Ann Winkowski en ‘real life’ medium James Van Praagh, Van Praagh is als consultant bij de serie betrokken.
Iedere aflevering begint met dezelfde korte uitleg over Melinda met de tekst:
“My name is Melinda Gordon. I just got married. I just moved to a small town. I just opened an antique shop. I might be just like you, except from the time I was a little girl I knew I could talk to the dead. Earthbound spirits my grandmother called them. The ones who have not crossed over because they have unfinished business with the living and they come to me for help. To tell you my story, I have to tell you theirs.”
De serie vindt plaats in het fictieve plaatsje Grandview. Wie goed oplet en de film Back to the Future (1985) kent, zal het opvallen dat het pleintje van Grandview grote overeenkomsten heeft met het dorpspleintje in Back to the Future. Beide zijn namelijk nagenoeg hetzelfde, waarbij dit pleintje te vinden is bij de Universal Studios in Los Angeles, Amerika. De serie is nagenoeg geheel op dit studiocomplex van Universal Studios opgenomen.
Ghost Whisperer is een leuke serie om naar te kijken. Het tweede seizoen is ondertussen al afgerond. In televisieseizoen 2007-2008 vervolgt CBS in Amerika de serie met het derde seizoen. Voor de liefhebbers is het eerste seizoen door Buena Vista uitgebracht in een nette 6-DVD boxset.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 924 min
Verpakking: Slimcase(s) in Slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, En vele andere
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: 8717418122324

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Bloopers
  • Audiocommentaar bij enkele afleveringen
  • Het eerste seizoen van Ghost Whisperer
  • De helderzienden van Ghost Whisperer
  • Rondleiding door Grandview
  • Ghost Whisperer Mythologie
  • Angstaanjagend

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De serie heeft een 1.78:1 breedbeeldformaat en staat in deze verhouding anamorf op de DVD. Het beeld van deze serie is zeer goed. Het beeld oogt mooi, natuurlijk en is kleurrijk met goed verzadigde kleuren en een prima contrast. De scherpte van het beeld is eveneens goed, waarbij het beeld ook voldoende gedetailleerd is. In het beeld is beeldruis zichtbaar aanwezig, maar niet in echt storende mate. Bij de vele donkere nachtelijke scènes in de verschillende aflevering blijven details in de donkere beelden altijd goed te volgen. Het schaduwdetail is prima. De 22 afleveringen van elke ruim 42 minuten zijn verspreid over zes DVD’s. Elke aflevering is onderverdeeld in acht chapterstops. De optionele Nederlandse ondertiteling staat zoals gebruikelijk bij de Buena Vista uitgaven te hoog geplaatst onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

De serie heeft een zeer fraai klinkende surround geluidstrack, die op de DVD in Dolby Digital 5.1 surruond (bitrate 384 kb/s) voor handen is. De soundtrack klinkt mooi ruimtelijk met prima definitie. Nadruk ligt op de voorste kanalen, waar het merendeel van de filmgeluiden en de muziek vandaan komt. De surrounds worden regelmatig gebruikt voor de sfeer en effectgeluiden die horen bij een ‘spookverhaal’. Het LFE kanaal geeft in het laag van de muziek en bij enkele scènes goed ondersteuning. De dialogen komen netjes via de centerspeakers en zijn prima te volgen.

Extra's

De breedbeeld menuschermen zijn geanimeerd en voorzien van achtergrondgeluid. De extra’s zijn terug te vinden op de tweede DVD en hebben 1.33:1 standaard beeldformaat. Alles is uiteraard Nederlands ondertiteld.

DVD-1

Gesproken toelichting bij aflevering Pilot
Episoderegisseur John Gray en producent Kim Moses geven bij deze aflevering met hun commentaar meer achtergrondinformatie.

Gesproken toelichting bij aflevering Ghost, Interrupted
Episoderegisseur Ian Sander en producent Kim Moses geven bij deze aflevering met hun commentaar meer achtergrondinformatie.

DVD-2

Gesproken toelichting bij aflevering Lost Boys
Episoderegisseur Ian Sander en acteur Davind Conrad geven bij deze aflevering met hun commentaar meer achtergrondinformatie.

DVD-3

Gesproken toelichting bij aflevering Undead Comic
Episoderegisseur John Gray en actrice Aisha Tyler geven bij deze aflevering met hun commentaar meer achtergrondinformatie.

DVD-6

Zie je me? Het eerste seizoen van Ghost Whisperer (20 min)
Een informatieve featurette over het ontstaan van de serie, de casting en andere productiezaken. De interviewfragmenten worden afgewisseld met beelden op de set en fragmenten uit enkele afleveringen.

Op het tweede gezicht: De helderzienden van Ghost Whisperer (8 min)
Is het allemaal wel fictie. Enkele paranormaal begaafden die als adviseur bij de serie betrokken zijn vertellen over hun eigen ervaringen.

Rondleiding door Grandview (3 min)
Actrice Jennifer Love Hewitt geeft een korte rondleiding op de set van de serie, bij het Universal Studio Complex in Los Angeles. Uiteraard ook even aandacht voor de relatie met Back to the Future

Ghost Whisperer Mythologie(9½ min)
Het korte begintitelfilmpje van elke aflevering heeft een nominatie voor een Emmy Award gekregen. In deze korte featurette iets meer over de openingstitels.

Angstaanjagend (11 min)
Bij een serie over geesten horen schrikeffecten, die men in deze featurette nader toelicht.

Bloopers (4½ min)
Acteurs zijn ook maar mensen, dus hier een aardig overzicht met wat zoal fout ging.

Deleted scenes (5 min)
Een drietal scènes die niet gebruikt zijn.

De zes DVD’s zitten in drie doorzichtige duo-slimline keepcases. Het geheel is verpakt in een stevige kartonnen slipcase.

Conclusie

Het eerste seizoen van de ‘geesten’ televisieserie Ghost Whisperer was meteen een groot succes. In de 22 afleveringen tellende serie volgen we de jonge Melinda Gordon die een unieke gave heeft geesten te zien. Geesten die om wat voor reden dan ook nog niet overgegaan zijn. Melinda helpt deze geesten hun onafgemaakte aardse zaken af te maken om hen zodoende de eeuwige rust te gunnen. De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Jennifer Love Hewitt. Buena Vista heeft dit eerste seizoen uitgebracht in een 6-DVD boxset. Het beeld is breedbeeld 1.78:1 en is van goede kwaliteit. Het geluid is een zeer goed klinkende Dolby Digital 5.1 surround track. Enkele audiocommentaren en diverse featurettes met meer achtergrondinformatie maken deze boxset compleet. Een leuke serie uitgebracht op een nette DVD release.

Laatste reacties

Martijn Beunk  |  27-06-2007

Leuke serie, heb seizoen 2 ook gevolgd, maar om nou de box aan te schaffen?:neutral:
Lees meer >

wolfrolf  |  27-06-2007

Bij conclusie: De hoofdrol in de serie wordt gespeeld door Jenniger Love Hewitt. Typo, dat moet natuurlijk Jennifer zijn :) Ghost Whisperer is een toffe seri...
Lees meer >

@tinytim's  |  27-06-2007

Mooie serie met een mooie vrouw op een mooie dvd :-D
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:8
9.1

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 7
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.