Leroy & Stitch

Recensent:
Arnold van Oostrum
29-06-2007

Totaalbeoordeling:

3.9
DVD

Leroy & Stitch (DVD)
Samenvatting

Nadat ze alle 625 genetische experimenten hebben gevangen, wonen Lilo, Stitch, de lichtjes gestoorde geleerde Oom Jumba en het eenogige buitenaardse wezen Tante Plieklie nu allemaal ergens in de Melkweg waar ze zich thuis voelen. Hun levens worden plotseling opgeschrikt wanneer de geniepige Dr. Jacques von Hämsterviel uit de gevangenis ontsnapt en Jumba dwingt om een nieuw experiment te creëren: Leroy, de slechte tweelingbroer van Stitch. Maar dan kloont Von Hämsterviel het gemene kleine wezentje ook nog eens om zijn eigen kwaadaardige leger te stichten.

Commentaar

Het bijzonder leuke succesvolle Lilo & Stitch ( 2002) kreeg in 2005 al een direct-to-video/dvd vervolg genaamd Lilo & Stitch 2: Stitch heeft een tic (Engelse titel Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch). Daarvoor, in 2003, was al de film Stitch! The Movie verschenen. Het tweetal beleeft ook diverse avonturen in de korte voor televisie gemaakte filmpjes. Daarop gebaseerd is nu verschenen Leroy & Stitch. Wederom een minifilm met het grappige duo Lilo & Stitch, waarbij ze het te stellen krijgen met de slechte tweelingbroer van Stitch. Zoals gebruikelijk is de film niet te vergelijken met het origineel. Het verhaal is best aardig en het animatiewerk ziet er bovengemiddeld goed uit. Natuurlijk een verhaal met een wijze levensles en genoeg muziek, wederom van Elvis Presley, om het levendig te houden. Onthoud hierbij dat ook deze vervolgfilm meer bedoeld is voor de kleine jeugd. Al zullen de vele fans die de televisieserie in de afgelopen jaren heeft gekregen, deze DVD presentatie ook erg kunnen waarderen. En verder is natuurlijk gezellig om samen – jong en oud – naar dit nieuwe avontuur van Leroy & Stitch te gaan kijken.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Animatie
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 70 min
Verpakking: Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Portugees
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, En vele andere
Uitgever: Buena Vista / Walt Disney
EAN: 8717418114497

Extra's

  • Bonusaflevering TV serie Lilo & Stitch
  • Spel: Groot Rood Slagschip Simulator

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeldformaat van de film is 1.78:1 en staat anamorf op de DVD. Zoals gebruikelijk bij de direct-to-video releases ziet het beeld er zeer fraai uit, met een zeer kleurrijk, scherp, contrastrijk en helder beeld. Ondanks dat dit een direct-to-video vervolg is, is toch veel aandacht aan het tekenwerk besteed. De achtergronden zien er fraai gekleurd uit en bevatten redelijk wat detail. Ook dit komt in deze transfer prima tot uiting. Compressiefouten zijn niet gesignaleerd.
De Nederlandse ondertiteling is goed met een duidelijk lettertype. De ondertiteling (wit) staat helaas nog steeds te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De Engelse soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 384 kb/s) op de schijf. De soundtrack klinkt uitstekend, met een prima ruimtelijk geluid waarbij alle speakers goed worden gebruikt voor de filmgeluiden en diverse geluidseffecten. De surroundspeakers worden daarbij in duidelijk hoorbaar split-surround (stereo) gebruikt. De dynamiek van de soundtrack is prima. Sommige momenten wordt het LFE kanaal ook goed gebruikt met een mooi diep laag. De swingende muziek met de liedjes van Elvis Presley klinkt mooi ruimtelijk en de dialogen zijn goed verstaanbaar en komen zoals gebruikelijk uit het centerkanaal.
De Nederlandse nasynchronisatie (Dolby Digital 5.1 – 384 kb/s) is zoals we gewend zijn van Disney zeer netjes gedaan. De Nederlandse soundtrack klinkt ook uitstekend, zij het met iets minder impact dan de Engelse.

Extra's

De breedbeeldmenu’s zijn onder andere in het Nederlands. De menuschermen zijn geanimeerd en voorzien van achtergrondmuziek. Zoals gebruikelijk start de DVD met promotietrailers voor andere Disney uitgaven, maar hier volstaat het gebruik van de menutoets om direct door te springen naar het DVD menu. Alle extra’s hebben 1.33:1 standaard beeldformaat met DD2.0 (192 kb/s) geluid.

Bonusaflevering (22 min)
Een aflevering uit de Lilo & Stitch televisieserie genaamd Link, die nog niet op TV te zien is geweest. Beeldformaat is 1.33:1, geluid is Dolby Digital 2.0 Surround, zowel Engels gesproken als Nederlands nagesynchroniseerd.

Groot Rood Slagschip Simulator
Een spelletje voor de jeugd met Stitch’s nieuwe ‘space cruiser’.

Conclusie

Leroy & Stitch is een Disney direct-to-video animatiefilm gebaseerd op Lilo & Stitch televisieserie, die op haar beurt voortkomt uit het succes van de Disney klassieker Lilo & Stitch uit 2002. In dit verhaal moeten Lilo & Stitch het opnemen tegen een nieuw experiment: Leroy, de slechte tweelingbroer van Stitch. Voor fans van de televisieserie een aardige animatiefilm, die natuurlijk ook de jonge generatie voor ogen heeft. De DVD heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. De DVD is voorzien van twee extra’s, met als meest opvallende de extra aflevering van de televisieserie Lilo & Stitch.

Laatste reacties

Hugo R  |  30-06-2007

Blijf het toch jammer vinden dat Disney elke keer maar weer met dit soort vervolgen moet komen. Zou liever zien dat ze wat echte classics sneller opnieuw gaan u...
Lees meer >

deweb  |  29-06-2007

De kwaliteit is misschien verschrikkelijk, maar toch vind ik dat ze het hele Lilo en Stitch gebeuren op een hele leuke manier hebben uitgebouwd. Zodoende zal de...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:4
2.7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 50
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.