Perfect Stranger

Recensent:
Arnold van Oostrum
26-09-2007

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

Perfect Stranger (DVD)
Samenvatting

Onderzoeksjournaliste Rowena Price (Halle Berry) verneemt dat de machtige directeur van een reclamebureau Harrison Hill (Bruce Willis) misschien verantwoordelijk is voor de moord op haar vriendin Grace (Nicki Aycox). Eerder had Grace Rowena op het spoor gebracht van een mogelijk sensationeel artikel over Harrison Hill. Met de hulp van haar collega Miles Haley (Giovanni Ribisi) gaat Rowena undercover werken bij het reclamebureau. Overdag werkt ze als de nieuwe interim-kracht Katherine in Hill’s reclamebureau, ‘s avonds doet Rowena zich voor als Veronica, een meisje met wie Hill online flirt. Zo speelt Rowena een gevaarlijk virtueel kat en muisspel met Hill. Alles lijkt erop dat Hill de moordenaar van haar vriendin is. Hoe dichter Rowena bij de waarheid komt, hoe meer blijkt dat mensen bereid zijn ver te gaan om die te beschermen…

Commentaar

Perfect Stranger is een psychologische thriller met een ‘who dunnit’ thema, gemaakt volgens het klassieke standaard recept. Klassiek in de zin dat je opzettelijk gedurende het verhaal op het verkeerde been wordt gezet. Met een “verrassend” einde waarin maar weer blijkt dat niets of niemand is wat het lijkt. In basis een interessant, maar anderzijds ook weer weinig verrassend verhaal. Toch had de meergelaagdheid van de hoofdpersoon een interessante film kunnen geven. Maar deze thriller mist bij de uitwerking ervan spanning en mist de psychologische diepgang. Deels zit dat in de opbouw van het script. Het verhaal start met enige vaart, waaruit blijkt dat de hoofdpersoon onderzoeksjournaliste Rowena Price een gedreven vrouw is, die nergens voor terugdeinst. Maar gaandeweg de film zakt het tempo in en zakt ook de verhaallijn in elkaar en heb je moeite om de film uit te zitten. Deels doordat er teveel bijzaken bij komen, met een traag tempo als gevolg. Maar ook doordat de hoofdrolspelers Halle Berry en Bruce Willis niet geïnspireerd en overtuigend overkomen. Bruce Willis oogt erg mat, en heeft bijna de gehele film zijn bekende ‘mij maak je niet gek’ lachje. De meergelaagdheid van het karakter van Halle Berry mist in de uitwerking diepgang en blijft daardoor oppervlakkig. Naar het einde toe gaat de snelheid van verhaalontwikkeling weer een paar tandjes hoger, en komt ook de diepgang van het verhaal beter tot uiting en vinden er wat onverwachtse ontwikkelingen plaats. Het geeft de film in ieder geval weer iets boeiends. De ontknoping van het verhaal, je mag zelf bepalen of dit nu een climax is waar zorgvuldig naar toegewerkt is of juist een anticlimax. Als geheel valt Perfect Strangers tegen. De film heeft enkele spaarzame goede momenten, maar die redden de film niet. Cinematografisch is de film wel erg mooi gemaakt.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Thriller
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 104 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609680300

Extra's

  • Trailers
  • Virtual Lives: The Making of Perfect Stranger

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat in het originele brede beeldformaat van 2.40:1 anamorf op deze DVD. De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Scherpte van het beeld is zeer goed met ook een prima detaillering van het beeld. Sommige scènes heeft het beeld een lichte softe uitstraling, maar dat zal expres zo bedoeld zijn. Kleuren zien er natuurlijk en verzadigd uit. Contrast en zwartniveau zijn beide ook prima in orde. Detaillering van het beeld is ook in de meer gedimde licht scènes prima. Filmgrain is nauwelijks aanwezig. Het beeld is mooi zuiver en vrij van ongerechtigheden. Een uitstekende transfer. De film is verdeeld in 19 chapterstops. De optionele ondertiteling (wit) is duidelijk, heeft een goed leesbaar lettertype en staat netjes onder in het beeld geplaatst.

Geluidskwaliteit

De Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 5.1 (bitrate 448 kb/s) op de schijf. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorste kanalen. De surrounds worden subtiel gebruikt voor een enkel effectje, wat omgevingsgeluiden en het ruimtelijke karakter van de muziek. De filmmuziek van Antonio Pinto heeft een goede stereospreiding met een goed gedetailleerd hoog. Het LFE kanaal wordt af entoe gebruikt en accentueert effectief enkele effecten in de film. De stemmen komen, zoals gebruikelijk, uit de centerspeaker en zijn goed te volgen.

Extra's

De geanimeerde breedbeeld menuscherm zijn voorzien van achtergrondmuziek.

Virtual Lives: The Making of Perfect Stranger (12 min)
Een promotionele making of featurette die vooral bedoeld is om reclame voor de film te maken. Met korte interviewfragmenten geven acteurs, regisseur en anderen toelichting op het verhaal en hun karakter. Snerend zou je kunnen zeggen dat hier in de karakters meer diepgang zit, dan in de film.

Trailers
Met enkele promotietrailers van andere Sony Pictures DVD uitgaven.

Conclusie

Perfect Stranger is een psychologische thriller van regisseur James Foley, die als thriller niet goed uit de verf komt. Halle Berry speelt een onderzoeksjournaliste die de moord op haar vriendin gaat uitzoeken. Voor haar is de eigenaar van een reclamebureau verdacht, dus gaat zij undercover op dat bureau werken. Ondertussen heeft zij via een chat programma onder een andere alias uitdagend contact met dezelfde man. Perfect Stranger is het type film met diverse plotwendingen, bedoeld om je zo lang mogelijk in het ongewisse te laten wie de dader is. In de hoofdrollen spelen Halle Berry en Bruce Willis. De DVD uitgave van Sony Pictures heeft goede beeld- en geluidskwaliteit. De extra’s mogen nauwelijks naam hebben en beperkt zich tot een promotionele making of. Misschien minder een thriller dan gehoopt, maar met bijgestelde verwachtingen een redelijke film om een keer te bekijken.

Laatste reacties

scheur  |  27-09-2007

Waardeloze film met een onmogelijk en zeer vergezocht einde.....:nono:
Lees meer >

Hugo R  |  26-09-2007

Ik heb deze in de bios gezien en vond hem destijds niet zo heel slecht, alhoewel er voor mijn gevoel meer in had gezeten. Denk wel dat ik hem nog eens zal aansc...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:2
5.5

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 6
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.