Shield, The - Season 4

Recensent:
Marcel den Haan
25-10-2007

Totaalbeoordeling:

8.8
DVD

Shield, The - Season 4 (DVD)
Samenvatting

Het Strike Team is zo goed als uit elkaar gevallen. Vic Mackey (Michael Chiklis) en Ronnie Gardocki (David Rees Snell) werken nog samen, maar Shane Vendrell (Walton Goggins) en Curtis "Lemonhead" Lemansky (Kenny Johnson) zijn overgeplaatst naar andere afdelingen. Er is echter een nieuwe drugsbaron in de stad en deze heeft een ijzeren grip over sommige leden van het Strike Team. De mannen worden dan ook gedwongen weer samen te werken om deze Antwon Mitchell (Anthony Anderson) van de straat te krijgen. David Acceveda (Benito Martinez) stapt eindelijk op als baas van het bureau en wordt vervangen door de ambitieuze Monica Rawling (Glenn Close). Zij heeft een hele aparte manier van werken en dit stuit in eerste instantie op verzet. Vic Mackey kan zich echter wel vinden in de werkwijze en sluit zich vol bewondering bij haar aan.

Commentaar

Fans van The Shield weten inmiddels wat ze kunnen verwachten bij deze serie en het vierde seizoen stelt wederom niet teleur. De show staat garant voor harde, rauwe actie en waarschijnlijk de meest interessante antiheld aller tijden, Vic Mackey. De fans moesten lang wachten op het uitkomen van het derde seizoen, maar gelukkig heeft Sony besluiten snel seizoen vier uit te brengen zodat we weer kunnen genieten van een topserie zoals deze. Het vierde seizoen brengt enkele veranderingen met zich mee, die vrijwel allemaal goed uitpakken. Ten eerste kunnen we zien hoe het Strike Team zo goed als uit elkaar is gevallen. De leden moet echter gedwongen weer met elkaar werken om een nieuwe drugsbaron van de straat te zien krijgen. Deze Antwon Mitchell is een interessante uitbreiding van de cast en is misschien wel de zwaarste tegenstander die de mannen ooit het hoofd hebben moeten bieden. De rol wordt gespeeld door Anthony Anderson, voornamelijk bekend als grapjas in films als Scary Movie 3 en 4. Het is dan ook wennen om hem te zien in een serieuze rol als deze en de makers van de show hebben hier zeker een risico mee genomen. Hij zet echter een prima rol neer en weet Michael Chiklis goed tegengas te bieden in hun gezamenlijke scènes. Een andere grote verandering is het feit dat er nieuwe baas in het politiebureau te vinden is na het opstappen van David Acceveda. Hij wordt vervangen door Monica Rawling en zij zet een geheel nieuwe lijn uit in het bestrijden van de misdaad. Dit stuit bij sommigen op verzet, maar Vic Mackey is snel over de streep als hij merkt dat hij meer vrijheden krijgt dan onder Acceveda. Glenn Close geeft gestalte aan Rawling en ook zij zet een uitstekende rol neer en dit leverde haar een Golden Globe nominatie op. Ook zij deelt veel scènes met Michael Chiklis en de twee hebben een goede onderlinge chemie. Het vierde seizoen staat dan ook voornamelijk in het teken van Vic Mackey, Antwon Mitchell, Monica Rawling en in mindere mate de rest van het Strike Team. De overige karakters krijgen in dit seizoen minder te doen en dat is misschien het enige minpunt van dit seizoen ten opzichte van de vorige. De karakters krijgen nog wel hun momenten, maar de nadruk ligt overduidelijk in de eerder genoemde personages. Zo zien we David Acceveda nog regelmatig voorbijkomen en hij probeert nog dagelijks om te gaan met de verkrachting uit het derde seizoen. Claudette Wyms en Holland ‘Dutch’ Wagenbach zijn ook nog van de partij, maar komen veel minder in het stuk voor als eerst, evenals Danielle ‘Danny’ Sofer en Julien Lowe.
Alles bij elkaar is het vierde seizoen van The Shield weer erg sterk en toevoegingen van enkele nieuwe karakters werkt erg goed, dit ondanks het feit dat andere personages minder te doen hebben. De schrijvers weten weer enkele sterke afleveringen op papier te krijgen en hoge niveau van de show wordt moeiteloos vastgehouden. Voor de fans uiteraard verplichte kost en voor een ieder die nog niks gezien heeft van deze show, ga er snel aan beginnen!
Alle 13 afleveringen van het seizoen zijn aanwezig, verdeeld over vier schijven. Aflevering tien is een verlengde aflevering en duurt ruim 60 minuten.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Misdaad, TV
Regio: 2
Jaar: 2005
Speelduur: 592 min
Verpakking: Boxset
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (8)
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
  • Dolby Digital 2.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Engels, Frans, En vele andere
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
EAN: 8712609680461

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Trailers
  • Audiocommentaren (8x)
  • Under The Skin

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Ook de afleveringen van het vierde seizoen staan anamorf op de DVD’s in het formaat 1.78:1. Dit in tegenstelling tot de regio 1 uitgave waar het beeld 1.33:1 is. Wij krijgen dus meer beeld links en rechts en soms is het wel duidelijk dat de makers het 1.33:1 formaat in gedachte hadden. De makers willen met de show een harde en realistische sfeer neerzetten die neigt naar een documentaire. Hierdoor is het beeld ook stilistisch aangepast en dit betekent een schokkerige filmstijl, veel filmgrain, hoog contrast, soft beeld en uitgewassen kleuren. Als je de beeldkwaliteit vergelijkt met die van andere shows, dan lijkt die van The Shield vrij mager, maar zoals gezegd is dit zo bedoeld door de makers.
De afleveringen zijn onderverdeeld in zes hoofdstukken en de optionele ondertiteling staat netjes onder in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid tijdens de afleveringen wordt verzorgd door een Dolby Digital 2.0 stereotrack (192 kb/s) in de originele Engelse taal. De tracks voldoen voor een show zoals deze, maar hadden wel surround gecodeerd mogen zijn. De Franse en Spaanse tracks die aanwezig zijn op de DVD’s zijn wel surround gecodeerd en dit mag toch best vreemd genoemd worden. Het geluid bestaat voornamelijk uit dialoog en dit is prima te volgen. Het geluid klinkt mooi helder en beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Het geluid bevat verder genoeg laag om niet al te flets over te komen, maar de aanwezige actiescènes missen soms wel wat aan impact.

Extra's

De menu's staan anamorf op DVD's in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Audiocommentaar
Net als bij de vorige seizoenen zijn een aantal afleveringen te bekijken met commentaar van de cast en crew. Dit seizoen acht afleveringen en de commentaren zijn Nederlands ondertiteld.
- The Cure (Disc 1): Het commentaar wordt verzorgd door Benito Martinez, CCH Pounder en Shawn Ryan.
- Grave (Disc 1): Het commentaar wordt verzorgd door Kenneth Johnson, Benito Martinez, Katey Sagal, David Rees Snell en Kurt Sutter.
- Bang (Disc 1): Het commentaar wordt verzorgd door Catherine Dent, Guy Ferland, Michael Jace en Scott Rosenbaum.
- Tar Baby (Disc 2): Het commentaar wordt verzorgd door Anthony Anderson, Michael Chiklis, Jay Karnes en Michael Pena.
- Cut Throat (Disc 2): Het commentaar wordt verzorgd door Randy Huggins, Kenneth Johnson, Jennifer R. Richmond, Cathy Cahlin Ryan en Dean White.
- Back In The Hole (Disc 3): Het commentaar wordt verzorgd door Michael Chiklis, Glenn Close, Elizabeth Craft en Sarah Fain.
- A Thousand Deaths (Disc 3): Het commentaar wordt verzorgd door Adam E. Fierro, Jay Karnes, David Marciano, Cathy Cahlin Ryan en David Rees Snell.
- Ain’t That A Shame (Disc 4): Het commentaar wordt verzorgd door Glenn Close, Catherine Dent, Stephen Kay, CCH Pounder en Shawn Ryan.

Deleted Scenes
Bij vrijwel elke aflevering zijn één of meerdere verwijderde scènes te bekijken. Deze zijn te vinden op de schijf van de betreffende aflevering en in het menu dat bij deze aflevering hoort. Sommige scènes zijn te bekijken met commentaar van de makers.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Under The Skin: Documentary (60 min.)
In tien hoofdstukken worden we meegenomen tijdens het maken van het vierde seizoen door de makers van de show. Regisseurs, producenten, acteurs, ze komen allemaal aan het woord en elk hoofdstuk behandelt een ander aspect van het seizoen. Zo komen de verschillende verhaallijnen aan bod, de acteurs en hoe het is om een show als deze te maken. Erg interessant om te zien en bovendien om dingen te horen uit de monden van de makers zelf.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Trailers
Drie trailers van andere Sony uitgaven.

Conclusie

Vic Mackey en de mannen van het Strike Team zijn terug in het vierde seizoen van The Shield. In dit seizoen krijgen de mannen te maken met een nieuwe drugsbaron en ondanks dat het team uit elkaar is gevallen, worden de mannen gedwongen weer samen te werken. Verder is er een nieuwe baas in het politiebureau en deze Monica Rawling vervangt David Acceveda. Ze heeft echter een geheel eigen manier van werken en dit stuit op verzet bij haar collega’s, maar ook bij de mensen op straat. Vic Mackey merkt dat hij veel meer gedaan kan krijgen bij haar dan bij Acceveda dus hij is al snel een fan van zijn nieuwe baas. Het vierde seizoen houdt het hoge niveau vast dat al jaren bereikt wordt door de makers van de show. De toevoeging van enkele nieuwe karakters werkt goed, ook al krijgen enkele oudgedienden minder speeltijd. De beeldkwaliteit is zoals we die gewend zijn van deze serie, rauw en realistisch. Het geluid is verder voldoende en er zijn enkele interessante extra’s aanwezig.

Laatste reacties

Marcel den Haan  |  31-10-2007

De lengte van 90 min is een typo, zal dat even wijzigen. Dank allen voor het opletten. (y)
Lees meer >

ToastedQB  |  30-10-2007

Bij mij duurde hij exact 60 min. Maar ik heb hem "normaal" bekeken, dus zonder het audiocommentaar. Volgens mij duurt deze wel iets langer Ik heb net even gec...
Lees meer >

monic27  |  28-10-2007

Ik moet altijd wel lachen om die grapjes over het superwitte gebit van Shane. Die opmerking in een van de laatste afleveringen als ze een huis binnen willen val...
Lees meer >

monic27  |  28-10-2007

Duurt aflevering 10 echt ruim 90 minuten? Ik heb de box pas geleden nog bekeken maar ik kan me niet herinneren dat ik een aflevering heb gezien die zo lang du...
Lees meer >

Chris Taylor  |  26-10-2007

Het 4de seizoen lijkt me weer helemaal te gek, net als de voorgaande seizoenen. Alleen de prijs staat me nog wat tegen dus ik wacht nog even met aanschaffen.
Lees meer >

ToastedQB  |  25-10-2007

Duurt aflevering 10 echt ruim 90 minuten? Ik heb de box pas geleden nog bekeken maar ik kan me niet herinneren dat ik een aflevering heb gezien die zo lang du...
Lees meer >

dominique van den hoek  |  25-10-2007

Deze serie is echt mijn serie! Geweldig! Laat seizoen 5 maar komen~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lees meer >

Daniël V.  |  25-10-2007

Ook de stand-off tussen Mackey en Shane was erg sterk. Ja! Die zou ik bijna vergeten! 8) Of deze: Shane vist om een reden om Mitchell neer te schieten: "At th...
Lees meer >

Pascal Barroso  |  25-10-2007

De scenes tussen Rawling, Mitchell en Mackey zijn om je vingers bij af te likken, zo goed gespeeld. De scene later in het seizoen als Rawling Mitchell zwaar o...
Lees meer >

Daniël V.  |  25-10-2007

Hier en daar las ik wat reacties dat dit seizoen zou tegenvallen ten opzichte van de drie voorafgaande seizoenen. Nou, niks is minder waar. Seizoen 4 voelde aan...
Lees meer >

Pascal Barroso  |  25-10-2007

Had een aantal reacties gelezen dat dit toch een wat minder seizoen was, maar vond het weer geweldig. Meeslepende verhaallijn en geweldig acteerwerk van Glenn C...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
9

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:9
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:7
8.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 33
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.