Supernatural – Seizoen 2 (Afl. 2.12 – 2.22)

Recensent:
Marcel den Haan
29-10-2007

Totaalbeoordeling:

8.1
DVD

Supernatural – Seizoen 2 (Afl. 2.12 – 2.22) (DVD)
Samenvatting

Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) Winchester zijn twee broers die leven in een wereld vol vampieren, geesten en andere bloeddorstige monsters. Toen zij nog heel klein waren kwam hun moeder om het leven door de hand van een kwaadaardig wezen. Hun vader ging in de jaren hierna op zoek naar dit wezen en de twee broers kwamen terecht in de wereld van geesten en demonen. Toen ze eenmaal volwassen waren wilde vooral Sam niks meer te maken hebben met dit alles en koos hij voor een normaal leven. Totdat zijn broer ineens bij hem op de stoep stond en verklaarde dat hun vader werd vermist. Sam moest weer de wereld induiken die hij dacht achter zich gelaten te hebben. De broers vinden hun vader en gaan samen met hem de confrontatie aan met het wezen verantwoordelijk voor hun moeders dood.

Disc 1

Aflevering 2.12 – Nightshifter
De gebroeders Winchester onderzoeken een reeks verdachte bankovervallen. De verdachten van deze overvallen hadden voorafgaand aan deze misdaad geen crimineel verleden en vinden bovendien de dood voordat ze iets met het geld kunnen doen. De broers denken dat er een vormveranderaar achter de overvallen zit en worden al snel bij een overval betrokken, meer dan hun lief is.

Aflevering 2.13 – Houses Of The Holy
Sam en Dean onderzoeken een reeks moorden door mensen die zeggen instructies te hebben gekregen van een engel. De broers en vooral Dean zijn sceptisch, want engelen bestaan niet volgens hem. Dan krijgt Sam de opdracht iemand te vermoorden.

Aflevering 2.14 – Born Under A Bad Sign
Sam raakt vermist voor een week en wanneer Dean hem terugvindt blijkt dat zijn broer iemand in koele bloeden vermoord heeft. Sam kan zich niks herinneren van het voorval en Dean denkt dan ook dat zijn donkere kant naar boven aan het komen is. Sam slaat op de vlucht en neemt een gijzelaar die moet dienen als zijn volgende slachtoffer. Kan Dean zijn broer nog redden of is hij verloren?

Aflevering 2.15 – Tall Tales
Sam en Dean onderzoeken een reeks vreemde voorvallen op een universiteit, samen met Bobby. Het blijkt het werk te zijn van de conciërge die de kracht heeft allerlei vreemde wezens op te roepen. De broers krijgen steeds meer ruzie, iets dat het onderzoek bemoeilijkt. Bobby vermoedt dat ook dit het werk is van de conciërge.

Commentaar

Disc 2

Aflevering 2.16 – Roadkill
Een geest slaat elk jaar op hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats toe om een nieuw slachtoffer te eisen. Deze keer heeft hij zijn zinnen gezet op ene Molly en de broers lopen deze vrouw toevallig tegen het lijf. Ze besluiten haar te helpen en te voorkomen dat zij het volgende slachtoffer wordt van de moordende geest.

Aflevering 2.17 – Heart
Een lijkt zonder hart wordt gevonden en de broers weten dat dit maar één ding kan beteken, het slachtoffer van een weerwolf. Het is bovendien volle maan en de twee broers moeten aan de slag om te voorkomen dat het beest weer toeslaat en het leven van een jonge vrouw eist.

Aflevering 2.18 – Hollywood Babylon
Een filmset in Hollywood wordt opgeschrikt door een reeks verdachte ongevallen. Ze blijken het werk van een wraakzuchtige geest, maar de broers weten de geest al snel te stoppen. De sterfgevallen houden echter niet op en het lijkt er op dat er meer geesten aan het werk zijn.

Aflevering 2.19 – Folsom Prison Blues
Sam en Dean laten zich opsluiten in de gevangenis om er een reeks moorden te onderzoeken. Ze blijken het werk van een geest, maar de moorden blijken moeilijk te stoppen. Hun onderzoek wordt bovendien bemoeilijkt door het verschijnen van FBI-agent Henricksen die maar één doel voor ogen heeft, de broers voor altijd opsluiten.

Disc 3

Aflevering 2.20 – What Is And What Should Never Be
De broers komen in aanraking met een djinn, een geest die het vermogen heeft wensen te laten uitkomen. Dan wordt Dean wakker en bevindt hij zich in een ander leven waarin alles gaat zoals hij het graag zou willen zien. Toch bekruipt hem de gedachte dat er iets niet klopt.

Aflevering 2.21 – All Hell Breaks Loose Part 1
Sam wordt samen met enkele andere speciale kinderen ontvoerd door de geelogige demon en vastgehouden in een stad bewaakt door demonen. In de tussentijd probeert Dean samen met de hulp van anderen zijn broer te vinden.

Aflevering 2.22 – All Hell Breaks Loose Part 2
De strijd met de geelogige demon bereikt een hoogtepunt met grote gevolgen voor de broers. Dean wordt emotioneel tot het uiterste gedreven en brengt een offer dat zal leiden tot een kosmische confrontatie met de demon die zijn familie al jaren in greep heeft.


Met het uitkomen van dit deel is het tweede seizoen van de serie Supernatural compleet op DVD verschenen. De show draait om twee broers die leven in een wereld vol geesten, demonen, zombies en andere duistere figuren. Samen strijden ze in elke aflevering tegen deze wezens en proberen normale mensen hiervan te redden. Hun familie wordt al jaren geteisterd door een demon die verantwoordelijk is voor enkele sterfgevallen in de familie. De broers proberen dan ook erachter te komen waarom deze demon hun familie lastigvalt. Elke aflevering draait om het zogenaamde monster van de week en doorheen loopt dan de rode draad van de geelogige demon die hun familie teistert. De afleveringen in dit tweede deel van het seizoen worden soms wat herhalend en deze keer draaien wel erg veel afleveringen om een kwade geest die mensen vermoordt. De show weet echter nog genoeg te vermaken en richting het einde van het seizoen wordt er netjes opgebouwd naar een climax en een confrontatie met de geelogige demon. De show is een mengeling van Buffy the Vampire Slayer en The X-Files. Fans van deze series zullen zich dan ook niet vervelen met Supernatural. Na het bekijken van dit tweede seizoen rest ons maar één ding en dat is uitkijken naar de eerste release van seizoen drie. Laat die wat ons betreft maar snel komen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Thriller, TV
Regio: 2
Jaar: 2007
Speelduur: 440 min
Verpakking: Duo Slimcase (2x)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar (2)
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321916148505

Extra's

  • Gag Reel
  • Audiocommentaren (2x)
  • The Devil’s Road Map
  • Jared’s Original Screen Test
  • Webisode Gallery

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Supernatural wordt in Amerika uitgezonden in High Definition en dit vertaald zich op deze DVD uitgave in een haarscherp beeld met veel detail. Het 1.78:1 anamorfe beeld is uitstekend van kwaliteit en laat eens te meer zien dat veel televisieseries niet onderdoen voor bioscoopfilms. Het beeld oogt verder koel en grauw, dit door het toepassen van uitgewassen kleuren. Dit is met opzet gedaan om een bepaalde sfeer neer te zetten. Er zitten veel donkere scènes in de show, maar deze zijn allemaal prima te volgen dankzij het goede contrast en schaduwdetail. Ook het zwartniveau is ruim voldoende te noemen. Qua artefacten zien we alleen wat edge enhancement en beeldruis voorbijkomen, maar niet genoeg om af te leiden.
De afleveringen zijn verdeeld in 6 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk te lezen, maar staat te hoog in het beeld.

Geluidskwaliteit

De afleveringen zijn te bekijken met Dolby Digital 5.1 geluid (384 kb/s) in de originele Engelse taal. Het geluid klinkt ruim voldoende en de tracks klinken mooi vol en dynamisch. De tracks richten zich voornamelijk op de voorste kanalen, maar er zijn genoeg momenten dat de surrounds gebruikt worden voor het weergeven van effecten. De dialogen zijn duidelijk te volgen en komen netjes uit de centerspeaker. De frontspeakers laten de muziek en omgevingsgeluiden horen en hier is een nette spreiding van de twee kanalen te horen. Het LFE kanaal ondersteunt het geheel regelmatig tijdens de scènes met effecten en ter ondersteuning van de muziek.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

De uitgave van het eerste gedeelte van seizoen twee blonk niet uit in extra’s, maar op deze uitgave zijn gelukkig meer special features te vinden. Alle extra’s zijn te vinden op de derde schijf.

Audiocommentaar
Twee afleveringen op de derde schijf zijn te bekijken met commentaar van de makers. Het betreft hier What Is And What Should Never Be met commentaar van bedenker, producent en regisseur van deze aflevering Eric Kripke en All Hell Breaks Loose Part 1 met commentaar van wederom Eric Kripke, producent en regisseur Robert Singer en schrijver Sera Gamble. De makers gaan op het productieproces van de betreffende aflevering en wat er komt kijken bij het maken van een show zoals deze.

Gag Reel (9 min.)
De bekende bloopers waarbij we zaken kunnen zien die fout gingen tijdens de opnames en geintjes die uit worden gehaald door de acteurs en crew van de show.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

The Devil’s Road Map
Deze extra betreft een kaart van Amerika met daarop enkele nummers. Elk nummer staat voor een aflevering van het seizoen en de plaats waar het verhaal zich afspeelt. Door te klikken op het nummer krijgen we een kort filmpje te zien waarin wordt ingegaan op het monster of verhaal van die aflevering.
Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Jared’s Original Screen Test (7 min.)
De screentest die acteur Jared Padalecki, die de rol van Sam speelt, maakte voor het verkrijgen van de rol is hier te bekijken.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Webisode Gallery (12 min.)
Drie featurettes die eerst alleen op de website van de show te bekijken waren. De featurettes gaan over de effecten, het schrijfproces en de props die gebruikt worden in de show. De filmpjes zijn apart te bekijken of achter elkaar.
Het beeld is 1.33:1 en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Met het verschijnen van deze uitgave is het tweede seizoen van Supernatural compleet op DVD verschenen. De show gaat over twee broers die leven in een wereld vol met vreemde wezens, zoals zombies, geesten, demonen en ander duister volk. Elke aflevering strijden ze tegen één van deze monsters en ook loopt er een rode draad door de show die de strijd van de broers tegen een demon behandelt. Deze demon is verantwoordelijk voor enkele sterfgevallen in de familie en een confrontatie is onvermijdelijk. De show is een kruising tussen Buffy en The X-Files en fans van deze series zullen zich dan ook wel vermaken met Supernatural. De beeld en geluidskwaliteit zijn ruim voldoende, zeker voor een televisieserie en ook zijn er deze keer wat extra’s aanwezig.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6
8.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.