‘Allo ‘Allo! – Serie 4

Recensent:
Marcel den Haan
26-03-2008

Totaalbeoordeling:

5.3
DVD

‘Allo ‘Allo! – Serie 4 (DVD)
Samenvatting

Het dorpje Nouvian, Frankrijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het dorp is bezet door de Duitsers en dit brengt allerlei problemen met zich mee voor de inwoners. Ook de baas van het plaatselijke café, René Artois (Gorden Kaye), heeft het nodige te stellen met de bezetter. Verder heeft hij het druk met het scharrelen met zijn serveersters, zijn vrouw tevreden houden, twee Britse piloten verborgen houden, de Duitsers te vriend houden en het regelen van geheime ontmoetingen van het verzet. Een druk baasje dus die René. Soms wordt het hem allemaal te veel, maar gelukkig wordt hij geholpen door enkele vrienden en staat hij er niet alleen voor.

Commentaar

We zijn alweer aangekomen bij het vierde seizoen van ’Allo ‘Allo! en het mag inmiddels duidelijk zijn wat voor soort show deze Britse serie is. De fans weten helemaal wat ze kunnen verwachten en wat dat betreft niet veel verrassingen. De kracht van de serie ligt nog steeds in herhaling van de vele grappen en grollen en die zijn ook nu weer volop aanwezig. Aan het einde van het derde seizoen werd René gevangen genomen, samen met enkele van zijn vrienden zoals zijn vrouw Edith en Kolonel von Strohm. In de eerste paar afleveringen van dit vierde seizoen zit het stel nog steeds vast in een gevangenenkamp. Hun vrienden doen verwoede pogingen hen te bevrijden, iets dat ook lukt uiteindelijk. Deze verandering van locatie doet even wonderen en laat het geheel net fris genoeg zijn om te vermaken. Als René en consorten terug zijn in het dorpje is alles bij het oude en bevinden we ons weer op bekend terrein. De makers weten dus aan de ene kant een erg herkenbare formule neer te zetten en aan de andere kant het geheel fris genoeg te houden om te vermaken. Dit is zeker knap en de afleveringen zitten dan ook goed in elkaar. De bekende grappen en zinnetjes worden niet teveel uitgemolken en de balans tussen oude en nieuwe grappen is prima. De acteurs doen nog steeds hun uiterste best en hebben het duidelijk naar hun zin. Het is ook duidelijk dat er in de loop der jaren steeds meer geld beschikbaar was voor de makers. Het aantal scènes dat zich buiten afspeelt neemt toe en niet alles wordt in de studio opgenomen.
Het vierde seizoen van ’Allo ‘Allo! is wederom verplichte kost voor de fans en mensen die begonnen zijn met het kopen van deze serie. Alle zes de afleveringen van dit seizoen zijn aanwezig en staan weer garant voor veel plezier.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie/Humor, TV
Regio: 2
Jaar: 1987
Speelduur: 180 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 1.33:1 niet anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321932829914

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De afleveringen staan in het formaat 1.33:1 op de DVD’s, precies zoals de show op televisie te zijn was. De kwaliteit van het beeld is ook vergelijkbaar met hoe de serie op televisie te zien was, maar duidelijk wordt ook dat de staat van het bronmateriaal niet al te best meer is. Het beeld oogt redelijk scherp, maar softe momenten komen regelmatig voor. De kleuren komen soms wat uitgewassen over en ook het zwartniveau laat soms een steekje vallen. Contrast en schaduwdetail zijn voldoende, maar ook hier verre van perfect. Beeldruis is in vrijwel elke scène te zien, maar leidt niet echt af. Verder zien we wat aliasing voorbij komen en enkele momenten waarin wat lichte beschadigingen te zien zijn.
De afleveringen zijn verdeeld in zeven hoofdstukken en de optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk te lezen en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack staat in Dolby Digital 2.0 formaat (224 kb/s) op de DVD. Ook het geluid is, net als het beeld, vergelijkbaar met de uitgaven van de eerdere seizoenen. Het geluid weet niet veel indruk te maken, maar doet wat het moet doen en dat is geluid leveren bij de beelden op het scherm. Het geluid bestaat grotendeels uit dialoog en dit wordt goed weergegeven. Het geluid bevat verder weinig laag en komt soms wat flets over. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Een geluidskwaliteit die voor een uitgave zoals deze voldoende genoemd kan worden, maar verwacht geen dynamische track met veel impact.

Extra's

De menu’s worden weergegeven in het formaat 1.33:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (224 kb/s).

Deze uitgave bevat geen extra’s.

Conclusie

’Allo ‘Allo! is de bekende Engelse komedieshow over het wel en wee van een Franse cafébaas tijdens de Tweede Wereldoorlog. René Artois heeft zijn handen vol aan het tevreden houden van de Duitse bezetter, het flirten met zijn serveersters en het Franse verzet dat zijn zaak gebruikt als uitvalsbasis en onderduikadres. De bekende humor is weer aanwezig en alle leuke typetjes keren weer terug. De humor is dan ook erg bekend inmiddels, maar blijft toch nog altijd erg aanstekelijk. De afleveringen zijn bovendien sterk geschreven en bevatten net genoeg nieuwe ontwikkelingen om het allemaal fris te houden. Beeld en geluid zijn net voldoende voor een uitgave zoals en helaas zijn er geen extra’s aanwezig.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

Troy  |  29-03-2008

Waarom niet alle seizoenen in 1 box gedaanOmdat dat voor veel mensen een te grote uitgave in één keer is. Elke maand een los seizoen past wel in het budget, ine...
Lees meer >

hstadman  |  27-03-2008

Dat is eenvoudig beantwoord. Geld natuurlijk. Eerst zoveel mogelijk winst maken door de verkopen aan diegenen die het niet kunnen laten liggen. En dan uiteindel...
Lees meer >

Liebaart  |  27-03-2008

Dat is eenvoudig beantwoord. Geld natuurlijk. Eerst zoveel mogelijk winst maken door de verkopen aan diegenen die het niet kunnen laten liggen. En dan uiteindel...
Lees meer >

Ron-G  |  27-03-2008

Waarom niet alle seizoenen in 1 box gedaan, had naar mijn idee een mooiere oplossing geweest voor deze trouwens zeer leuke en hilarische serie, komt nog wel is ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:6
Extra's:0
2.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 9
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.