Meet The Robinsons

Recensent:
Arnold van Oostrum
23-04-2008

Totaalbeoordeling:

6.3
Blu-ray

Meet The Robinsons (Blu-ray)
Samenvatting

Het weesjongetje Lewis is een echt wonderkind. Hij is gek op knutselen en omdat hij briljant
is bedenkt hij de meest bijzondere uitvindingen. Als kind is hij te vondeling gelegd. Nu, 12 jaar later heeft hij nog steeds geen adoptiefouders gevonden, omdat zijn enthousiasme de meeste mensen teveel is. Lewis wil graag zijn ouders, die hij nooit heeft gekend, vinden. En daarom is zijn meest recente uitvinding een geheugenscanner. De gemene Bowler Hat Guy en de duivelse Doris met een hoed vol trucs zorgen ervoor dat de demonstratie van de geheugenscanner mislukt. Ze stelen daarna het wonderlijke apparaat. Lewis Hij heeft de hoop om zijn familie terug te vinden al bijna opgegeven als plotseling de geheimzinnige jongen Wilbur Robinson uit het niets verschijnt. Wilbur heeft Lewis nodig om de wereld te redden. In een tijdmachine reizen ze naar het jaar 2037. Een tijd waarin hip-hoppende kikkers en brildragende honden net zo gewoon zijn als sprekende dinosaurussen. Waarin auto’s vliegen en steden zweven. Daar maakt Lewis kennis met de excentrieke familie van Wilbur, de Robinsons, en voelt hij voor het eerst wat het is om deel uit te maken van een echte familie. In een verbazingwekkende wending ontdekt hij dat het lot van de toekomst in zijn handen ligt. Met de hulp van de maffe familie Robinson ontdekt Lewis ook het wonderbaarlijke geheim van zijn eigen afkomst.

Commentaar

Enkele jaren geleden heeft de steeds verder gaande digitalisering er bij Disney toe geleid dat de animatiefilms nagenoeg geheel met computers worden gemaakt. Dat dit ook hele mooie produkten kan opleveren, hebben de Pixar aniimatiefilms als aangetoond. Denk hierbij aan: denk hierbij aan Toy Story, Finding Nemo, The Incredibles, Cars en Ratatouille. Meet The Robinsons is ook volledig met de computer geanimeerd. In eerste instantie net als Chicken Little geheel in eigen huis. Maar ten tijde van de productie van Meet The Robinsons heeft Disney de “koning van de digitale animatie” Pixar opgekocht. De oprichter van Pixar werd het nieuwe hoofd “digitale animatie” binnen Disney. En zo kwam regisseur Stephen J. Anderson in contact met John Lasseter. Na een test screening met John Lasseter kreeg Anderson vele suggesties van Lasseter aangereikt om de film te verbeteren en werd feitelijk de productie van Meet The Robinsons voor een groot gedeelte overnieuw gedaan. Alhoewel Meet The Robinsons geen Pixar animatiefilm is, is de invloed van Pixar oprichter John Lasseter wel merkbaar. Meet The Robinsons is gebaseerd op het stripboek “A Day With Wilbur Robinson” van de Amerikaanse schrijver William Joyce. Door de interventie van Lasseter is op veel aspecten van het oorspronkelijke verhaal afgeweken. Meet The Robinsons is een moderne animatiefilm met geanimeerde karakter die er niet uitzien als ‘platgeslagen’ personages, maar duidelijk een driedimensionaal aanzien hebben. Meet The Robinson is voor een 3D (Real D Cinema) vertoning in speciaal hiervoor uitgeruste bioscopen opnieuw in de computer in 3D gegenereerd zijn. De eerste film waarbij Disney deze techniek toepaste was Chicken Little. Deze techniek is ook toegepast bij de heruitgave van A Nightmare Before Christmas. Regisseur Stephen J. Anderson leende in de film zijn stem aan het gemene Bowler Hat Guy karakter. Daniel Hansen en Jordan Fry leenden samen hun stem aan het karakter van Wilbur Robinson. Ook sterren als Angela Basset, Tom Selleck, Laurie Metcalf en Adam West brengen enkele karakters met hun stem tot leven. De muziek is gecomponeerd door Danny Elfman en singer / songwriter Rufus Wainwright. Uiteraard heeft deze Disney animatiefilm een traditionele opbouw wat het moraalelement betreft. Want thema’s als blijven geloven in jezelf, familiewaarden en vriendschap zijn natuurlijk terug te vinden in deze Disney film. Ook heeft deze Disney film tal van subtiele verwijzingen naar andere films in het verhaal geïntegreerd. Het geheel maakt dat Meet The Robinsons een leuke animatiefilm voor het gehele gezin is.

Meet The Robinsons is door Walt Disney Studios Home Entertainment ook in High Definition uitgebracht op Blu-ray Disc. We bekijken in deze recensie de Blu-ray Disc uitgave en maken een vergelijking met de eerder besproken DVD uitgave. De recensie van de DVD uitgave kun je hier lezen.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Animatie
Regio: 0
Jaar: 2007
Speelduur: 94 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 1.78:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 5.1 - Nederlands
  • Dolby Digital 2.0 - Commentaar
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Vlaams
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Vlaams
  • PCM 5.1 - Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Walt Disney Studios Home Entertainment
EAN: 8717418152536

Extra's

  • Gesproken toelichting
  • Muziekvideo's
  • Niet gebruikte scènes
  • Uitgelichte scènes
  • Het uitvinden van de familie Robinson
  • Kijk altijd vooruit
  • De Familie Functie 5000
  • Bolhoedenspel

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het progressieve 1080p beeld op deze Blu-ray Disc heeft een resolutie 1920*1080 beeldpunten (vijf keer het aantal beeldpunten van de DVD uitvoering). Voor de encoding van het beeld is gebruik gemaakt van de H.264 / MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) compressiemethode. Op deze Blu-ray Disc staat de film in deze oorspronkelijke beeldsnelheid van 24 beelden per seconde en heb je dus geen last van de PAL speedup.

Het beeld van deze animatiefilm is 1.78:1 breedbeeld formaat. Deze High Definition transfer is rechtstreeks afkomstig van de digitale bron bij Disney. Waren we bij de DVD uitgave al erg te spreken over de uitstekende transfer, deze Blu-ray Disc laat direct de meerwaarde van High Definition zien. Je wordt getrakteerd op een zeer strak, kleurrijk en haarscherp beeld, dat tevens bijzonder gedetailleerd is. Het beeld is mooi kleurrijk, waarbij de intensiteit en de nuanceringen van de kleuren zeer fraai is. Uiteraard is de rest als contrast, kleurverzadiging en zwartniveau gewoon perfect. In het beeld zul je geen ongerechtigheden ontdekken. Deze High Definition uitgave laat niet alleen een scherper en gedetailleerder beeld zien, maar ook een veel kleurrijker beeld. Het beeld van Meet The Robinsons is evenals de andere Disney/Pixar computeranimaties van demonstratieklasse en laat zien waarom High Definition en Blu-ray Disc een grote stap voorwaarts zijn ten opzichte van DVD De film is netjes verdeeld in 20 chapters. De optionele Nederlandse ondertiteling is duidelijk, maar staat iets te hoog geplaatst onder in het beeld.

In verband met copyright restricties is het op dit moment niet mogelijk van High Definition uitgaven screenshots te maken.

Geluidskwaliteit

De originele Engelstalige soundtrack is naar keuze te beluisteren als een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 640 kb/s) of als een ongecomprimeerde LPCM 5.1 surround soundtrack (16 bit, 48 kHz). De Nederlandse, Vlaamse en Franse nasynchronisaties zijn te beluisteren als een Dolby Digital 5.1 surroundtrack (bitrate 640 kb/s) en een DTS HD 5.1 surroundtrack (bitrate 1509 kb/s).

De film heeft een lekker klinkende soundtrack met een zeer dynamisch en ruimtelijk geluidsbeeld. De geluidsmix is met veel gevoel voor richting en subtiele details gemaakt, waarbij alle speakers bijdragen aan het ruimtelijke geluidsbeeld. De nadruk van de soundtrack ligt op de voorste speakers, de surroundspeakers voegen hier subtiel omgevingsgeluiden en effectgeluiden in split-surround aan toe. De meeste dialogen komen uit de centerspeaker, maar afhankelijk van de plaats in het beeld komen de stemmen ook wel eens uit de frontspeakers en af en toe zelfs uit de surroundspeakers. Het LFE-kanaal wordt uitstekend gebruikt om de soundtrack een lekker laag te geven.
De DVD uitgave had ondanks de lage bitrate van 384 kb/s een goed klinkende soundtrack. Maar deze Blu-ray Disc uitgave laat je horen hoe het echt moet klinken. Dankzij de ongecomprimeerde PCM track klinkt de soundtrack nog dynamischer met een heerlijk stevig en goed gecontroleerde laag. Ook klinkt de soundtrack gedetailleerder, waardoor de soundtrack ook veel meer ruimtelijk klinkt. Kortom, ook de soundtrack op deze Blu-ray Disc is van demonstratieklasse.
De Nederlandse en Vlaamse nasynchronisatie is uiteraard, we zijn niet anders gewend bij Disney, prima gedaan. Ook deze versies klinken zeer goed en klinken op deze Blu-ray Disc dankzij de hogere bitrate hoorbaar beter dan op de DVD uitgave.

Extra's

De Blu-ray Disc heeft een leuk vormgegeven menu dat vooraf aan de film getoond wordt. Tijdens de film kun je het pop-up menu oproepen voor het kiezen van de extra’s, zonder dat de film onderbroken wordt. Op deze Blu-ray Disc staan iets meer extra’s als de eerdere DVD uitgave. De extra’s zijn nu in 1080p HD beeldkwaliteit (tenzij anders aangegeven) en voorzien van Nederlandse ondertitels.

Uitgelichte scènes
Een extra dat te vinden is op elke Walt Disney Studio Blu-ray Disc uitgave. Dit zijn enkele scènes uit de film die volgens de makers geselecteerd zijn om als voorbeeld voor HD te dienen.

Gesproken Toelichting
Regisseur Stephen J. Anderson geeft een informatieve toelichting bij de film. Met Nederlandse ondertiteling.

Het uitvinden van de familie Robinson (18 min)
Een featurette waarin regisseur en producenten ingaan op het ontstaan van de film en de verfilming van het boek.

Niet Gebruikte Scènes (13 min)
Een zestal scènes die niet gebruikt zijn of anders in de film terecht gekomen zijn. Het zijn scènes die nog in een vroeg animatiestadium zaten, dus nog ruwe animaties en storyboardtekeningen. Optioneel met een introductie door de regisseur. De scènes zijn apart te kiezen of aaneengesloten af te spelen.

Kijk altijd vooruit: Uitvindingen die de wereld bepaalden (6½ min)
Featurette waarin gekeken wordt naar belangrijke en beeldbepalende uitvindingen. Dit onderdeel heeft 480i NTSC beeldkwaliteit.

Muziekvideo Little Wonders (4 min)
Gezongen door Rob Thomas. Beeldkwaliteit is 480i NTSC.

Muziekvideo Kids oftThe Future (3 min)
Gezongen door de Jonas Brothers. Beeldkwaliteit is 480i NTSC.

De Familie Functie 5000 – Stamboomspel
Wat een soort Memory spel met geheugenkaartjes van de familie Robinson.

Bolhoedenbedreiging
Een soort schietspelletje, waarbij je op bolhoeden moet schieten.

Conclusie

Meet The Robinsons is een vermakelijke Disney animatiekomedie die geheel met computers is geanimeerd. In Meet The Robinsons maak je kennis met een toekomstige wereld vol fantasie en verrassingen als de jonge Lewis een reis in de tijd maakt om zijn ouders die hij nooit heeft gekend te vinden. Het lot van de wereld komt dan zijn handen, waarbij de maffe familie Robinson hem helpt. De film is geregisseerd door Stephen Anderson, die van Pixar oprichter John Lasseter de nodige hulp en aanwijzingen heeft gehad.
Walt Disney Studios Home Entertainment heeft deze computeranimatiefilm in High Definition uitgebracht op Blu-ray Disc. De kwaliteit van beeld en geluid is uitstekend. Deze Blu-ray Disc herbergt dezelfde extra’s als de DVD uitgave, maar zijn nu ook in HD kwaliteit.

Laatste reacties

blraydvd  |  22-12-2010

Goed vermakelijke Disney film, Maar haalt de Pixar verhaal/kwaliteit zeker niet. Maar al met al toch zeker het kijken waard. De kleuren zijn prachtig, En he...
Lees meer >

Richard B.  |  05-12-2010

Het verhaal is niet super maar toch wel heel aardig. Een beetje moralistisch maar ik heb toch wel erg genoten van deze film. Het beeld van deze film en de Bl...
Lees meer >

Gandalf the funny  |  14-07-2009

Heden gezien. Wat een prachtige kleuren! Het verhaal is ook echt DIsney.... Dus erg leuk!
Lees meer >

Mark van L.  |  08-04-2009

Weet iemand of de uk versie nl subs heeft? Staat niet in het lijstje nope, :(
Lees meer >

TiEcs  |  08-04-2009

Weet iemand of de uk versie nl subs heeft? Staat niet in het lijstje
Lees meer >

Joris Springer  |  24-12-2008

Een van de leukste Disney films van het afgelopen jaar. In 3D was het absoluut een belevenis en hoop dat de Blu-ray er voor kan zorgen dat het spektakel thuis o...
Lees meer >

Rick Lanting  |  25-04-2008

Ik heb hem ook nog niet bij de FRS of MM mogen spotten (al is het wel al een ruime week geleden dat ik er was). Denk toch dat ik binnenkort maar eens ga spotten...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  24-04-2008

Ah, ok. Dat zou ik niet weten, ik ga al jaren niet meer speciaal de deur uit voor cd/dvd/boeken. Gemak dient de mens en tijd is geld :wink: Ik zie het meer al...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  24-04-2008

Maar hij is gewoon uit, dus hij zal vast wel ergens in de winkel liggen!Ah, ok. Dat zou ik niet weten, ik ga al jaren niet meer speciaal de deur uit voor cd/dv...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  24-04-2008

:?: Gewoon te krijgen bij Free Record Shop, BOL, DVDoutlet, Wehkamp om maar een paar te noemen. Is dat niet genoeg? Ik loop vrij vaak een FRS, Music store, ...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  24-04-2008

Gemiste kans! Dat blijkt ook wel, want bijna geen retailer heeft deze BD nu in huis! :?: Gewoon te krijgen bij Free Record Shop, BOL, DVDoutlet, Wehkamp om maa...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  23-04-2008

Tja, ik moest zo lang wachten op deze versie, dat ik toen de dvd maar heb gehaald. Ik ben bang dat de behoefte nu dus sterk is afgenomen. Ik zie ook geen rede...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Dolby Digital PCM 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:10
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
5.6

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 18
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.