Flikken Maastricht – Seizoen 2

Recensent:
Arnold van Oostrum
11-12-2008

Totaalbeoordeling:

5.2
DVD

Flikken Maastricht – Seizoen 2 (DVD)
Samenvatting

Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) zijn twee rechercheurs van het politiebureau in Maastricht. In het nieuwe tweede seizoen zetten zij hun samenwerking voort. Dit tweede seizoen begint waar het eerste seizoen eindigde, bij de aanslag op rechercheur Wolfs in de grotten nabij Maastricht. Wie loste het bijna fatale schot op rechercheur Wolfs? En wordt Eva gestraft voor het negeren van een duidelijk dienstbevel waardoor ze haar collega onnodig in gevaar heeft gebracht? In tien nieuwe afleveringen lossen Eva en Floris weer menig politiezaak op. Maar staat het incident in de grotten misschien daarbij nog tussen hen in?
Het tweede televisieseizoen van Flikken Maastricht bestaat uit 10 aflevering van elk ongeveer 47 minuten. Deze afleveringen werden in september tot en met november 2008 op de Nederlandse televisie uitgezonden. Een kort overzicht van de afleveringen:

1. Afgemaakt
Wolfs waakt na lange tijd uit zijn coma, maar herinnert zich niets meer van wat er in de grotten is gebeurd. In de kamer naast hem wordt een uitgedroogde bewusteloze Duitser verpleegd, die nabij de grotten is gevonden.

2. Angst
Na een wilde autoachtervolging worden twee jongens dood gevonden. Eva en Floris starten een onderzoek. Politieagenten Marion Dreesen (Oda Spelbos) en Romeo Sanders (Sergio Romero IJssel) onderzoeken een verkrachting. Frank de Ponti (Romijn Conen) wil zijn restaurant uitbreiden.

3. Echte liefde
Een jonge gokker wordt vermoord gevonden en een vrouw doet bij Marion en Romeo aangifte van bedreiging door haar ex-man.

4. Pillen
De eigenaar van een discotheek wordt neergeschoten gevonden. Bij de DJ wordt een grote hoeveelheid pillen gevonden. Romeo en Marion proberen een insluiper op heterdaad te betrappen.

5. Kidnap
De zoon van een rijke zakenman is ontvoerd, hij wil er geen politie bij hebben. Tegen hem liep al een fraudeonderzoek.

6. Verliefd
Eva en Wolfs proberen een meisje te redden van een loverboy, terwijl Romeo achter een doorrijder aangaat. Marion heeft zo haar privéproblemen. Frank komt erachter dat zijn aan zijn investering een vervelende kant zit.

7. Vermist
Tijdens een vakantiekamp wordt een jongetje vermist. De zaak herinnert aan een soortgelijk geval twaalf jaar eerder.

8. Runners
Op de snelweg nabij Maastricht wordt een man doodgeschoten vanuit een snelle auto. Eva en Wolfs vermoeden drugsrunners, maar de vrouwelijke getuige wil niet meewerken om huwelijksproblemen te voorkomen.

9. Bestorming
Bij een nagespeelde bestorming van Maastricht door Franse troepen valt een dode. Tijdens het onderzoek blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Frank krijgt het steeds moeilijker met zijn investeerders.

10. Door het lint
Frank blijkt in de problemen te zitten en Eva gaat naar hun notaris voor onderzoek. Wolfs moet de moord op een zwerver onderzoeken, maar is er met zijn gedachten niet bij als Eva plots afwezig blijft Hij vertrouwt het niet. Kort daarna krijgt Wolfs een telefoontje dat Eva ontvoerd is en zet hij zijn carrière op het spel om haar te redden. Romeo moet een zwerver uit de bibliotheek verwijderen, als zijn partner Marion achterblijft vanwege persoonlijke problemen.

Commentaar

Flikken Maastricht is gebaseerd op de populaire Belgische politieserie Flikken. Het idee voor de Nederlandse variant is afkomstig van Reinout Oerlemans, die deze Nederlandse versie samen met Rolf Koot geproduceerd heeft. Het tweede seizoen gaat in vrijwel onveranderde vorm verder. Elke aflevering krijgen Eva van Dongen en Floris Wolfs een zaak op te lossen. Zo ook het politieduo Marion Dreesen en Romeo Sanders. Nieuwe gezichten zijn politiechef Eugène Hoeben (Helmert Woudenberg) en de openbare aanklager Van Leeuwen (Maartje Remmers). Gebleven zijn natuurlijk de hoofdpersonen Angela Schijf en Victor Reinier als het rechercheurduo en hun politiecollega’s Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel. Ook Romijn Conen speelt weer mee als de vriend van Eva evenals Maud Dolsma als dochter Fleur Wolfs. De persoonlijke problemen staan dit seizoen wat meer op de voorgrond. Natuurlijk is dat allereerst het schietincident in de grotten, waarbij de onduidelijke toedracht tussen Eva en Wolfs instaat. Daarna komt het investeringsprobleem van Frank steeds nadrukkelijker naar voren en wordt tegen het einde toe een hoofdonderwerp. Maar ook Romeo en Marion hebben zo hun privéproblemen. En tussendoor heeft ieder van hen natuurlijk de professionele taak van misdaad oplossen of het runnen van een restaurant. Uiteraard is dit seizoen de actie ook niet vergeten, met een aantal rappe achtervolgingen. De serie eindigt dit keer niet met een ‘cliffhanger’; de verhalen komen tot een einde. Toch blijft één vraag in de lucht hangen…
Ook dit seizoen was weer een succes met ruim 1 miljoen kijkers. Het derde seizoen is vanaf 2009 op de televisie te zien. Voor nu kun je met deze DVD uitgave nogmaals genieten van het volledige tweede seizoen.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Detective, TV
Regio: 0
Jaar: 2008
Speelduur: 470 min
Verpakking: Digipack in slipcase
Resolutie: 576i (PAL)
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Nederlands
Ondertiteling: Geen
Uitgever: Bright Vision Entertainment
EAN: 8717524270704

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Flikken Maastricht is in breedbeeld uitgezonden en staat met een 1.78:1 beeldformaat anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is goed met een kleurrijk en contrastrijk beeld. De kleuren zien er natuurlijk en goed verzadigd uit. De scherpte van het beeld is ruim voldoende. De detaillering van het beeld wisselt een beetje en varieert van ruim voldoende tot goed. Edge enhancement is in niet zichtbaar. In lichte mate is wat ruis in het beeld te zien.
De tien afleveringen zijn verspreid over drie DVD’s. De afleveringen zijn elk onverdeeld in 4 of 5 chapterstops. Per DVD is de optie om de afleveringen apart te selecteren. Een ondertiteling is niet aanwezig.

Geluidskwaliteit

De serie is op televisie met stereogeluid uitgezonden en zo staat het geluid ook op de DVD. De soundtrack is een Dolby Digital 2.0 stereo soundtrack (bitrate 224 kb/s). Het geluid heeft een goed klinkend ruimtelijk geluidsbeeld, waarbij het zeker een optie is om de Dolby ProLogic IIx decodering in te schakelen. Je krijgt dan een ruimtelijk klinkende surround soundtrack. Detaillering van de soundtrack is goed, waarbij de soundtrack ook meer dan voldoende laag heeft. Dialogen zijn altijd goed te volgen. Bij gebruik van de de DPL-IIx decodering komen de dialogen netjes uit de centerspeaker.

Extra's

Elke DVD heeft één statisch menuscherm met achtergrond geluid voor het selecteren van de afleveringen. Deze set heeft geen extra’s.

De drie DVD’s zijn verpakt in een uitvouwbare digipack verpakking voorzien van een slipcase.

Conclusie

In het tweede seizoen van Flikken Maastricht gaat verder waar het eerste seizoen eindigde. Een korte samenvatting helpt je op weg. Rechercheurs Eva van Dongen en Floris Wolf lossen weer de nodige zaken op en hebben ook hun privéproblemen. Datzelfde geldt voor de politieagenten Romeo en Marion, die hen af en toe ook bijstaan. De leiding van het bureau is vernieuwd, maar verder gaat dit seizoen op dezelfde voet verder als het eerste seizoen. De tien afleveringen van dit tweede seizoen zijn door CVP uitgebracht op drie DVD’s in een digipack verpakking. De kwaliteit van het breedbeeld is goed, evenals de kwaliteit van het stereogeluid. De set heeft geen extra’s.

Overzicht seizoenen Flikken Maastricht
- Seizoen 1 (2007)
- Seizoen 2 (2008)

Laatste reacties

Leijo  |  30-01-2010

Beetje laat misschien om deze vraag te herhalen, maar ik doe 't toch: niemand anders die deze foutjes in het geluid heeft opgemerkt (zie twee posts hierboven)?
Lees meer >

Leijo  |  16-12-2008

Ja, zelfde probleem en steeds op precies dezelfde tijdstippen ook, dus ik denk toch dat 't aan de DVD's ligt.
Lees meer >

Pieter V  |  15-12-2008

Ligt 't aan mijn exemplaar, of heeft iedereen in bijna elke aflevering een tik of dip in het geluid zitten? Hier een lijst van de tijden, waar ik dit heb geme...
Lees meer >

Leijo  |  15-12-2008

Ligt 't aan mijn exemplaar, of heeft iedereen in bijna elke aflevering een tik of dip in het geluid zitten? Hier een lijst van de tijden, waar ik dit heb gemer...
Lees meer >

Quido  |  11-12-2008

Erg aangename serie, vond het de laatste paar afleveringen wat minder worden. Hopelijk klimt men in het derde seizoen weer wat omhoog.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
3.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 11
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.