Hangover Part III, the

Recensent:
Patrick van den Hul
14-06-2013

Totaalbeoordeling:

5.7
Bioscoop

Hangover Part III, the (Bioscoop)
Samenvatting

Alan (Zach Galifianakis) heeft zich weer eens gruwelijk misdragen. Wanneer zijn vader Sid (Jeffrey Tambor) niet meer voor hem kan zorgen, plegen zijn naasten een interventie. Zijn vrienden Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms) en Doug (Justin Bartha) bieden aan hem naar een kliniek te brengen, op een paar dagen rijden van de woonplaats van Alan. Hij zal er als een ander mens weer vandaan lopen. De zaken lopen al snel anders dan gepland wanneer de ‘wolf pack’ (zo noemt de vriendengroep zichzelf) wordt overvallen door Marshall (John Goodman) en zijn handlangers. Er blijkt al snel een link te zijn met een oude bekende, Mr. Chow (Ken Jeong). Deze is uit een zwaarbeveiligde gevangenis even ten zuiden van Bangkok ontsnapt en houdt zich niet bepaald koest. Mr. Chow en Alan hebben van het begin af aan al een merkwaardige vriendschap opgebouwd en de vriendengroep heeft de immer labiele Alan dus hard nodig om uit deze penibele situatie te geraken. De vraag is of hen dat lukt zonder al te permanente schade op te lopen?

Commentaar

The Hangover werd alweer vier jaar geleden uitgebracht en was een enorme hit. Het was het begin van een nieuwe golf aan komedies waarin een vrouwelijke of mannelijke vriendengroep centraal staat en voor de humor het credo ‘hoe grover hoe beter’ gold. Twee jaar later was daar het onvermijdelijke vervolg. The Hangover part II kan het beste omschreven worden als vrijwel een kopie van het origineel, maar dan in een andere setting, namelijk het tropische Thailand. The Hangover part III, naar verluidt het laatste deel uit de reeks, is geenszins een herhalingsoefening. Todd Phillips, regisseur van de hele trilogie, was duidelijk van plan  een ander pad in te slaan en maakt hier een genreswitch naar de actiethriller. Komedie voert nog steeds de boventoon, maar ditmaal is er ook de nodige (flauwe) actie op het speelveld. Als vanaf het eerste deel was het Galifianakis die indruk maakte en het meest op de lachspieren werkte. Dit wordt hier schaamteloos uitgebuit en zijn rol is dan ook tot hoofdrol gepromoveerd. Ken Jeong, de Aziatische verschijning uit het vorige deel, mag ook heel wat meer speeltijd voor zijn rekening nemen. Wat ooit fris, origineel en oprecht grappig was, wordt nu tot op de laatste druppel uitgemolken totdat er vrijwel niets meer van werkt. Een neveneffect is bovendien dat de rollen van vooral Bradley Cooper en Justin Bartha bijna overbodig zijn geworden. Dat het meest grove dierenleed tot meermalen toe nodig is om grappig te kunnen zijn, spreekt boekdelen over het gebrek aan inventiviteit en inspiratie in deze productie. The Hangover Part III zit echter zo boordevol grappen dat er onvermijdelijk een aantal zijn die de juiste snaar weten te raken. Met al het komisch talent in de film zat dit er ook wel in en het is dan ook het enige dat de film op de been houdt om gedurende de speelduur te vermaken. Blijf nog even zitten na de credits. De scène waar de kijker dan nog op getrakteerd wordt doet weer denken aan ‘hoe goed het eerste deel destijds was’. Wederom een exacte kopie van een eerdere truc, maar het is nog steeds effectief. De tagline van de The Hangover Part III is ‘It all ends’ en de wereld kan maar beter blij toe zijn. Wellicht dat al het talent dat betrokken is geweest bij deze vervolgdelen de tijd en energie nu kan richten op een nieuwe, werkelijk originele komedie, die voor lachende zalen over de hele wereld kan zorgen.

 

Filmspecs

Laatste reacties

Chefke  |  02-08-2013

Deel 1 en 2 waren mooi deel 3 daarentegen helemaal niet. Hopelijk komt er geen deel 4
Lees meer >

handige_har  |  26-06-2013

vond hem matig ten opzichte van de andere twee. deel 2 werd al minder, deze keer alleen echt gelachen om chow. Ze moeten het niet verder uitmelken! deel 1 was g...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
6.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 8
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.