Anchorman 2: The Legend Continues

Recensent:
Laurens van der Molen
03-07-2014

Totaalbeoordeling:

3.7
DVD

Anchorman 2: The Legend Continues (DVD)
Samenvatting

Nadat Ron Burgundy (Will Ferrell) zijn baan heeft verloren en als gevolg hiervan ook zijn gezin, raakt hij behoorlijk de weg kwijt. Hij gaat werken als presentator bij Sea World, maar is hier niet bepaald goed in. Hij staat dan ook op het punt om er een einde aan te maken, maar op dat moment biedt Freddie Schapp (Dylan Baker) hem een baan aan bij een nieuw tv-netwerk. Het netwerk wil de eerste zender zijn die 24 uur per dag nieuws uitzendt. Ron ziet geen andere keuze dan de baan aannemen. Hij zoekt zijn oude collega’s Brick (Steve Carrel), Brian (Paul Rudd) en Champ (David Koechner) bij elkaar en vertrekt naar New York. Wat het team alleen niet wist, is dat het midden in de nacht is ingeroosterd. Ron bedenkt een revolutionair idee om meer kijkers te trekken. Daardoor wordt hij de populairste presentator van de zender en zal het nieuws nooit meer hetzelfde zijn.

Commentaar

Anchorman 2: The Legend Continues is een vervolg op Anchorman: The Legend of Ron Burgundy uit 2004. Het is regisseur Adam McKay gelukt om na negen jaar de volledige cast weer bij elkaar te krijgen en dit is ook meteen een van de sterkste punten van de film. Het is erg leuk om te zien hoe het nu met de karakters gaat en om te zien hoe ze opnieuw samenkomen. Waar deel 1 nog een verrassende komedie was, is deel 2 helaas vooral meer van hetzelfde, maar dan vaak minder grappig en een stuk overdrevener. De film begint goed met een leuke gastrol van Harrison Ford. Het opnieuw bij elkaar komen van het team is ook erg leuk gedaan, maar daarna ontspoort de film nogal. Met name de laatste veertig minuten van de film, waarin Ron opnieuw alles kwijtraakt en gaat nadenken over zijn gedrag, zijn zwaar overdreven en maken het af en toe lastig om te blijven kijken. Wel weer leuk, hoewel nog steeds erg overdreven, is de eindscène van de film waarin ongelofelijk veel beroemde acteurs de revue passeren. Jammer dat deze scene bijna 1 op 1 is gekopieerd uit het eerste deel. Waar de eerste film zich afspeelde in de jaren ’70, zijn Ron en zijn team in dit tweede deel in de jaren ’80 beland. Dit is erg goed doorgevoerd in de volledige film: de kapsels, de kleding en de gebeurtenissen, overal is op gelet. Hoewel Will Ferrell de film draagt, is hij niet de leukste van de cast. Dit is namelijk Steve Carrel, die de rol van Brick speelt. De scène waarin hij op zijn eigen begrafenis staat te spreken is hilarisch, maar ook in andere scènes steelt hij de show. Anchorman 2: The Legend Continues is vooral leuk voor fans van het eerste deel. Maar dit tweede deel zal ook hun tegenvallen, maar het is wel leuk om na negen jaar de vreemde karakters nogmaals te zien. Heb je Anchorman: The Legend of Ron Burgundy echter nog niet gezien, dan kan je die beter gaan kijken, want die is duidelijk de beste van de twee.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Komedie
Regio: 2
Jaar: 2013
Speelduur: 119 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5050582967470

Extra's

  • Audiocommentaar
  • Bloopers
  • Extended Scenes

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van Anchorman 2: The Legend Continues wordt weergeven met een beeldverhouding van 2.35:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat anamorf op de DVD gezet. Het beeld is van een goede kwaliteit. Het zwartniveau en het contrast van de transfer zijn erg goed. De film maakt gebruik van warme kleuren, met name in de scène in Sea World. De film heeft een filter meegekregen, zodat het eruit ziet alsof de kijker in de jaren ’80 is beland. Er zijn verschillende ondertitelingssporen aanwezig. Voor de recensie is gebruik gemaakt van het Nederlandse. De ondertitels worden duidelijk onder in het beeld weergeven en zijn van een goede kwaliteit.

Geluidskwaliteit

De DVD bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) Engels audiospoor. Dat is van een goede kwaliteit. De dialogen komen door de centerspeaker en waar nodig door de voorste speakers. Ze zijn helder en duidelijk te verstaan. De omgevingsgeluiden zijn goed te horen en gaan nooit ten koste van de dialoog. Vooral in de drukkere scènes komen de omgevingsgeluiden tot hun recht. De subwoofer is in de film over het algemeen subtiel aanwezig, maar bij scènes als die op de ijsbaan is hij duidelijk te horen. Anchorman 2 heeft een goed geluidsspoor meegekregen, dat prima bij de film past.

Extra's

In tegenstelling tot wat op het doosje staat, bevat Anchorman 2: The Legend Continues wel een aantal extra’s. Waarom deze niet op het doosje zijn vermeld is onbekend.

Audiocommentaar (119 min)
Regisseur Adam McKay, producer Judd Apatow, Will Ferrell, Steve Carrel, Paul Rudd & David Koechner zijn allemaal aanwezig bij dit leuke audiocommentaar. Tijdens de volledige film wordt er gesproken over van alles en nog wat. Het zijn voornamelijk grappen en over de technische aspecten van de film kom je weinig te weten. Dit is echter geen probleem, omdat de verhalen van achter de schermen erg leuk zijn om te horen.

Bloopers (14 min)
De cast vond het leuk om de film te maken en dit komt erg duidelijk naar voren uit de vele bloopers.

Extended Scenes (15 min)
Producer Judd Apatow geeft zijn acteurs altijd erg veel ruimte om te improviseren. Deze leuke extended scenes zijn enkele voorbeelden van improvisaties die de film helaas niet hebben gehaald.

Conclusie

Ron Burgundy wordt gevraagd te komen werken bij een nieuw tv-netwerk dat de eerste zender wil zijn die 24 uur per dag nieuws uitzendt. Ron heeft echter een eis en dat is dat hij zijn oude team mag gebruiken. Wat het team alleen niet wist, is dat het midden in de nacht is ingeroosterd. Ron bedenkt een revolutionair idee om meer kijkers te trekken. Het nieuws zal daardoor nooit meer hetzelfde zijn. De eerste Anchorman-film was een verrassing en een succes. Helaas is de verrassing er bij dit tweede deel vanaf en is het verhaal ook minder leuk, waardoor de film alleen de moeite waard is voor mensen die benieuwd zijn hoe het negen jaar later met de karakters is. De beeld- en geluidskwaliteit van deze DVD-uitgave zijn prima. Ook bevat de DVD een aantal leuke extra’s; vooral het audiocommentaar is erg geslaagd. De extra’s staan gek genoeg niet op het doosje van de DVD vermeld. Anchorman 2: The Legend Continues is helaas een tegenvallende film geworden. Leuk voor de fans, maar als je Anchorman 1 nog nooit hebt gezien is dat een beter alternatief.

Laatste reacties

Michael Hamers  |  17-07-2014

Ik sluit me helemaal aan bij de review. Ik vind normaal gesproken de films van Will Ferrell heerlijke wegkijkers, maar ook ik had moeite met het laatste deel, w...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:8
Extra's:6.5
2.4

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.