3 Coeurs

Recensent:
Laurens van der Molen
27-03-2015

Totaalbeoordeling:

7
DVD

3 Coeurs (DVD)
Samenvatting

Marc (Benoît Poelvoorde) mist op een avond de laatste trein naar zijn woning in Parijs. In een barretje vlak bij het station ontmoet hij Sylvie (Charlotte Gainsbourg). De twee hebben meteen een klik en uiteindelijk lopen ze de hele nacht samen door de stad. Ze spreken af om elkaar de volgende week in Parijs te ontmoeten. Sylvie wacht dan op de afgesproken plek, maar doordat Marc een hartaanval krijgt, lukt het hem niet er te zijn. Marc gaat vervolgens op zoek naar Sylvie, maar die is inmiddels vertrokken naar Amerika. Dan komt hij Sophie (Chiara Mastroianni) tegen. Sophie heeft hulp nodig met haar belastingen en Marc helpt haar hier graag mee. Uiteindelijk krijgen de twee een relatie. Wat Marc echter niet weet, is dat Sophie de zus van Sylvie is. De liefde die hem is ontglipt.

Commentaar

Het leuke van DVD’s recenseren, is dat je ook weleens films ziet die je zelf niet zo snel zou uitzoeken. 3 Coeurs (3 Harten) is zo’n film. Ik ben de film dan ook gaan kijken zonder voorkennis en zonder verwachtingen en hij is me goed bevallen. Regisseur Benoît Jacquot neemt de kijker mee in het hoofd van Marc. Hij slaagt er goed in om de wanhoop en de twijfel van Marc over te brengen, vooral wanneer Marc er achter komt dat de twee zussen zijn. Marc heeft problemen met zijn hart en dit wordt erg goed overgebracht, met zowel beeld als muziek. Wel is de muziek soms wat aan de overdreven kant, waardoor je als kijker al heel vroeg weet dat er een benauwde situatie aan zit te komen. Daarnaast introduceert de film halverwege ineens een voice-over, die daarna slechts nog één keer terugkomt en niet op zijn plaats voelt. Als kijker word je erdoor uit de film gehaald. Het grootste pluspunt van 3 Coeurs zijn de acteerprestaties van de drie hoofdrolspelers. Zelf heb ik alleen Charlotte Gainsbourg in andere films gezien, maar ook de andere twee hebben al een indrukwekkende carrière achter de rug. Er is duidelijk chemie aanwezig tussen de drie acteurs, wat ervoor zorgt dat je meeleeft met de situatie en het lastig is om te bepalen hoe je wilt dat de film af zal lopen. Het einde van de film vond ik persoonlijk erg onbevredigend, je krijgt als kijker namelijk geen antwoord op al je vragen.  Een bewuste keuze van de regisseur, maar wel een punt waar je rekening mee moet houden wanneer je de film wilt gaan kijken.  3 Coeurs duurt 106 minuten en dit is precies goed. Het verhaal wordt goed opgebouwd en je gaat je als kijker steeds ongemakkelijker voelen, terwijl Marc zich steeds dieper in de problemen werkt. De film is een mooi liefdesdrama, dat uitblinkt door zijn sterke cast, maar dat door zijn open einde wel een specifieke doelgroep aanspreekt. Als je dit geen probleem vindt, heb je aan 3 Coeurs een prima film.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama
Regio: 2
Jaar: 2014
Speelduur: 106 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Twin Pics/Cineart
EAN: 5414939915819

Extra's

  • Geen

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

Het beeld van de DVD-uitgave van 3 Coeurs wordt weergeven met een beeldverhouding van 2.35:1 en is in het oorspronkelijke beeldformaat op de DVD gezet. De kwaliteit is uitstekend. In de wijdere shots is er af en toe wat filmgrain zichtbaar. Gelukkig is dit erg licht en nergens storend.  De film bevat veel mooie shots van het Franse landschap, die ook echt bijdragen aan de sfeer van de film. De kleuren zijn mooi vol en het zwartniveau is goed. Het contrast is prima en het beeld is mooi helder en scherp. De film bevat optionele Nederlandse ondertiteling, die duidelijk leesbaar is onderin het beeld.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van 3 Coeurs bevat een Dolby Digital 5.1 (448kb/s) audiospoor in de Franse, oorspronkelijke taal. Dit is van een uitstekende kwaliteit. De dialogen zijn goed te volgen door de centerspeaker. De overige vier speakers worden subtiel gebruikt voor de omgevingsgeluiden. Op het treinstation bijvoorbeeld hoor je op de achtergrond subtiel de omroepgeluidjes. Dit gaat nooit ten koste van de dialoog. De subwoofer heeft het grootste deel van de film weinig te doen, maar wordt goed gebruikt op het moment dat Marc last heeft van zijn hart door de kijker een drukkend gevoel te geven. De soundtrack is instrumentaal en past voor het grootste gedeelte goed bij de film. Soms slaat deze echter iets door, waardoor de kijker te vroeg al weet wat er gaat komen.

Extra's

De DVD begint met een aantal promotietrailers. Vervolgens kan vanuit een statisch menu worden gekozen om de film af te spelen of om een scène te selecteren. De DVD-uitgave van 3 Coeurs bevat helaas geen extra’s.

Conclusie

Marc denkt met Sylvie de vrouw van zijn dromen te hebben ontmoet. Door omstandigheden lukt het hem echter niet om op hun tweede afspraak te komen. De twee lopen elkaar mis en het leven gaat door. Marc ontmoet Sophie en begint een relatie met haar. Wat hij echter niet weet, is dat Sophie de zus is van Sylvie. 3 Coeurs neemt de kijker mee in het hoofd van Marc, die moet kiezen tussen twee vrouwen. De acteerprestaties zijn van een zeer hoge kwaliteit en je leeft als kijker dan ook echt met de karakters mee. De DVD-uitgave van 3 Coeurs is prima. Beeld- en geluidskwaliteit zijn uitstekend, maar helaas bevat de DVD geen extra’s. De film heeft een open einde, iets waar je van moet houden. Als je dit echter geen probleem vindt, heb je aan 3 Coeurs een prima liefdesdrama.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Twin Pics/Cineart.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Alle leeftijden Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
7

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:7
Beeldkwaliteit:9
Geluidskwaliteit:9
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.