Seventh Son

Recensent:
Patrick van den Hul
17-06-2015

Totaalbeoordeling:

5.5
Blu-ray

Seventh Son (Blu-ray)
Samenvatting

Master Gregory (Jeff Bridges) en Mother Malkin (Julianne Moore) zijn al jarenlang verwikkeld in een strijd der titanen. Een strijd tussen goed en kwaad wel te verstaan. Ooit waren ze verliefd, maar nu kunnen ze elkaars bloed wel drinken. Malkin is door Gregory opgesloten in een diepe put en het heeft een heel lange tijd geduurd voordat ze daaruit kon ontsnappen. En nu zint ze op wraak. Een donkere schaduw spreid zich uit over de wereld en het belang om Malkin en haar handlangers te stoppen wordt almaar groter. Wanneer dan ook nog eens de zoveelste leerling van Gregory het niet overleefd, is hij ten einde raad. Maar dan verschijnt de zevende zoon Tom Ward (Ben Barnes). Volgens de legende zou hij Malkin moeten kunnen verslaan. Hij draagt bovendien bijbehorende ketting die hem tegen haar kwade magie beschermd. Maar de tijd dringt en lukt het Gregory om de jonge en onervaren Tom tijdig genoeg op te leiden als krijger in deze epische strijd?

Commentaar

Sinds Lord of the Rings ten tonele verscheen heeft de fantasiefilm weer een ware impuls gekregen. Daarvoor was dit genre nogal ingezakt, mede door de matige kwaliteit die geproduceerd werd. Nu komt er weer meer op de markt. Soms goed en soms minder goed. Seventh Son hoort helaas bij de laatste categorie. Het is in alles een slap aftreksel van betere films. Dit begint eigenlijk al bij de eerste scène waarin blijkt dat Jeff Bridges zichzelf een belachelijk accent en voordoen heeft aangemeten. Het is veel te overdreven en ongeloofwaardig en bijna karikaturaal. Bovendien heeft het wel erg veel weg van een poging om Gandalf uit Tolkien’s universum na te doen. En dat terwijl Jeff Bridges toch niet de minste is. Julianne Moore, ook al zo’n grote naam en een prima actrice, zit zo mogelijk nog slechter in haar vel. Ze is totaal niet geloofwaardig in de rol. Het lijkt alsof ze zich zelf al niet zo op haar plaats voelt en dat straalt ze dan ook uit richting de kijker. Het zijn de relatief onbekende jongelingen Ben Barnes en Alicia Vikander die hier de meeste indruk maken. Zij doen het best verdienstelijk. Je kunt zien dat Seventh Son op zich best een aardig budget heeft gekregen. Er zitten mooie landschapsshots in en veel grote actiescènes met op zich geloofwaardige special effects. Echter ook het niveau van deze computermagie is nét niet goed genoeg om bij de top te horen en ook dat doet weer afbreuk aan de algehele kijkervaring. Neem daarbij het script, dat voorspelbaar is en ook qua dialoog rammelt en de som der delen is helaas weinig soeps. Seventh Son is een film in een vreemde tussencategorie. Het is geen A-film (daarvoor is het niet goed genoeg), maar ook geen B-film (daarvoor is het niet slecht genoeg). Daardoor is het eigenlijk vlees noch vis. Seventh Son is alleen voor de echte fans of wanneer deze film toevallig op je pad komt.

Filmspecs

Medium: Blu-ray
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regio: A, B, C
Jaar: 2014
Speelduur: 102 min
Verpakking: Blu-ray Keep Case
Resolutie: 1920 x 1080p
Beeldverhouding: 2.35:1 HD niet anamorf
Geluidssporen:
  • DTS-HD MA 7.1 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • DTS 5.1 - Duits
  • DTS 5.1 - Frans
  • DTS 5.1 - Hindi
  • DTS 5.1 - Italiaans
  • DTS 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, En vele andere
Uitgever: Universal Pictures Benelux
EAN: 5053083032241

Extra's

  • Alternate ending
  • Deleted alternate scenes
  • The Making of Seventh Son
  • The Legend and Lore of the Seventh Son
  • Visual Effects gallery

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De Blu-ray Disc-uitgave van Seventh Son heeft de originele beeldverhouding van 2.35:1. Het High Definition beeld heeft een 1080p/24p resolutie. Dit betekent dat het beeld progressief is opgebouwd uit 1920*1080 beeldpunten en dat de beeldsnelheid 24 beelden per seconde is (de originele filmsnelheid). Voor de encodering is gebruik gemaakt van de MPEG-4 AVC codec. Deze Blu-ray Disc-uitgave bestaat uit een 50 GB dubbellaagse disk.

Het beeld van Seventh Son is niet slecht, maar ook niet overweldigend goed. De scherpte en detaillering vallen het meest op in positieve zin. Het beeld is gestoken scherp en in dagscènes zijn consistent veel details zichtbaar. Dit wordt wel iets minder in de donkere scènes, waar het schaduwdetail niet optimaal is. Het kleurenpalet is wel erg grijs en grauw en bij vlagen een beetje futloos. Hier had wel wat meer pit in gemogen. Er is geen sprake van defecten in welke vorm dan ook.

Geluidskwaliteit

Deze BD-uitgave van Seventh Son bevat een DTS-HD Master Audio 7.1-track (24bit/48kHz) in de originele Engelse taal. Deze maakt meer indruk dan het beeld. Het is een bombastische track die de film uitstekend ondersteunt. Er is sprake van veel geluidsgeweld tijdens de actiescènes en ook de muziek komt uitermate goed uit de verf. Er is sprake van veel ruimtelijkheid en het geluid heeft een dynamisch karakter. Daarbij zijn dialogen altijd prima te verstaan. Niets op aan te merken.

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een aantal extra’s te bekijken. Die worden hieronder omschreven. Alle extra’s zijn in HD en hebben Dolby Digital 2.0 audio (192 kb/s). Er is Nederlandse ondertiteling beschikbaar.

Alternate ending (1 min.)
Zoals de titel al zegt, een korte extra met een alternatief einde voor de film.

Deleted alternate scenes (27 min.)
Hier is maar liefst een half uur aan verwijderde scènes te zien. Maar of je daar nu blij van wordt?

The Making of Seventh Son (25 min.)
Deze bestaat uit drie delen die je afzonderlijk even aan moet klikken. De eerste gaat over de helden en hun kleding, wapens en andere benodigdheden. Het gaat ook dieper in op de karakters. De tweede heeft dezelfde thematiek, maar zoomt in op de slechteriken uit het verhaal. Tenslotte gaat de laatste extra over de visuele kwaliteiten van de film, zoals het bouwen van de sets.

The Legend and Lore of the Seventh Son (6 min.)
Als je wat meer wilt weten of de achtergronden van de wereld van deze film dan moet je deze extra even kijken.

Visual Effects gallery (3 min.)
Deze extra geeft een inkijkje in de totstandkoming van de computereffecten voor een aantal scènes.

Conclusie

Tom Ward is een doodgewone boerenjongen. Maar hij blijkt uitverkoren om de wereld te redden. Hij wordt door Master Gregory op sleeptouw genomen om de kwade heks Mother Malkin te verslaan. Maar is hij hier wel tegen opgewassen? Seventh Son is niet zo slecht dat het weer leuk wordt en niet goed genoeg om echt vermakelijk te zijn. Het redelijk hoge budget is terug te zien, maar wordt teniet gedaan door matig acteerwerk en een matiger script. De BD-uitgave heeft een beeldkwaliteit die ruim voldoende is en de geluidskwaliteit is zelfs uitstekend. Daarnaast is er een redelijk compleet pakket aan extra’s te bekijken.

Laatste reacties

Leon Wasch  |  22-06-2015

Leuke film, pulp pur sang maar heb er wel van genoten. Ik vergelijk dan ook niet iedere fantasy film met LOTR. Probleem met special effects is dat je er op een ...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  20-06-2015

Tsja, ik ben toch ook wel een liefhebber van het genre, maar in deze film trok ik het ook niet. En wel om exact dezelfde reden als Patrick: Jeff Bridges en Jul...
Lees meer >

rogue  |  19-06-2015

Tsja, ik ben toch ook wel een liefhebber van het genre, maar in deze film trok ik het ook niet. En wel om exact dezelfde reden als Patrick: Jeff Bridges en Jul...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  19-06-2015

Het lijkt een soort van mode te worden om heel aardige films als stiefkindje weg te zetten... Niks van aantrekken dus, heb de film in 3D bekeken en had iets ve...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Grof DTS HD Master Audio 7.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:10
Extra's:7
5.9

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 10
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.