Jupiter Ascending

Recensent:
Patrick van den Hul
22-06-2015

Totaalbeoordeling:

5.7
DVD

Jupiter Ascending (DVD)
Samenvatting

Jupiter Jones (Mila Kunis) is een doodgewone vrouw. Afgezien van de wat merkwaardige naam dan… Maar is ze wel zo gewoon als ze zelf denkt? Er blijkt wel degelijk leven te zijn buiten dat op onze aarde. En hoe! Jupiter heeft een simpel schoonmaakbaantje en leidt een normaal leventje, totdat ze opeens bijna vermoord wordt door aliens. Ze wordt gered door Caine Wise (Channing Tatum), een intergalactische strijder met een indrukwekkende set aan vaardigheden. Jupiter komt erachter dat ze vanaf haar geboorte al bestemd is voor grote dingen. Ze start een queeste om de aarde te redden van buitenaardse krachten. Een strijd om leven of dood. Niet alleen voor haar, maar ook voor de mensheid als geheel.

Commentaar

Een nieuwe film van de Wachowski broertjes (tegenwoordig broer en zus, Larry werd Lana) is toch altijd iets om naar uit te kijken. Vlak voor het nieuwe millennium inging startten zij namelijk een nieuw tijdperk met The Matrix. Een bijzonder innovatieve film die de hele filmwereld op haar grondvesten deed schudden. Het talent is dus zeker aanwezig, maar komt het er deze keer ook uit? Als we even de financiële graadmeter erbij pakken helaas niet. Jupiter Ascending kostte ongeveer 175 miljoen dollar en bracht in de Amerikaanse bioscopen maar 47 miljoen op. Wereldwijd is het budget ternauwernood terugverdiend met een omzet van 181 miljoen. Dan de fans en critici? Eerstgenoemde komen op IMDB niet verder dan een krappe voldoende en de critici blijven gemiddeld genomen ver weg van een voldoende. Jammer genoeg kan ik me daar alleen maar bij aansluiten. Jupiter Ascending is op vrijwel alle fronten een teleurstellende film. De special effects en omgevingen zien er goed uit, maar dat mag je ook wel verwachten met zo’n budget. Maar zelfs daar is men in doorgeschoten. Er is zoveel extravagantie te zien, dat je al snel een beetje murw geslagen wordt. De cast maakt puur op basis van de namen indruk, maar het acteerwerk kan niet tippen aan deze verwachtingen. De meeste castleden voelen zich zichtbaar niet op hun gemak en zijn nogal karikaturaal. De houterige dialogen helpen daar beslist niet bij. En tot overmaat van ramp is het verhaal nauwelijks te volgen. Is er dan helemaal niets goed te melden over deze film? Visueel is de film gevarieerd en is er altijd wel een mooie set of spectaculaire actiescène te bewonderen. Maar doordat alles daaromheen zo matig uitgevoerd is, is het nog maar de vraag of je bereid bent om de volle twee uur die deze film duurt uit te zetten. Mij kostte het in ieder geval de nodige moeite.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Actie, Avontuur, Science fiction
Regio: 2
Jaar: 2015
Speelduur: 122 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888169506

Extra's

  • Jupiter Jones: Destiny is Within Us
  • Jupited Ascending: Genetically Spliced

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De transfer op deze DVD komt in de originele verhouding van 2.35:1 en ziet er goed uit. Qua kleuren is het beeld behoorlijk bewerkt, maar dit wordt allemaal accuraat weergegeven. De scherpte is prima op orde. Scherpte en detaillering behoren niet tot de top in de markt, maar is wel ruim voldoende. Het contrast is wat ingetogen en het schaduwdetail had beter gekund. Er is geen sprake van defecten in welke vorm dan ook. Al met al dus een ruime voldoende.  

Geluidskwaliteit

De audio bij Jupiter Ascending komt in de originele Engelse  taal in Dolby Digital 5.1 (384kb/s) formaat. Het beeld is dan misschien niet perfect, het geluid is komt daar aardig in de buurt. Al vanaf het eerste begin word je van je stoel geblazen. De muziek en effecten zorgen in een perfecte dynamische mix voor veel bombast. Je wordt hierdoor echt de actie ingezogen. Een klein minpuntje – maar dat is echt al muggenziften – is dat het volume van de dialogen wat aan de lage kant is in vergelijking met al het actiegeweld.

Extra's

Vanuit het hoofdmenu zijn een tweetal extra’s te bekijken. Deze worden hieronder nader besproken. Beide extra’s hebben Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) audio en zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling. Op de blu-ray zijn nog een aantal meer extra’s te vinden.

Jupiter Jones: Destiny is Within Us (7 min.)
Een korte extra die gaat over het verhaal in het algemeen, de hoofdpersoon en de reis die zij moet doormaken.

Jupited Ascending: Genetically Spliced (10 min.)
In deze extra wordt specifieke ingezoomd op de aliens uit de film en het ontstaan en ontwerpen hiervan.

Conclusie

Jupiter Jones was een gewone jonge vrouw, een uit miljarden. Maar van de een op de andere dag raakt ze verstrikt in een interplanetaire strijd en is ze verantwoordelijk voor het redden van de mensheid. Jupiter Ascending is de nieuwste film van het regisseursduo van The Matrix maar kan helaas de (hoge) verwachtingen niet waarmaken. Qua verhaal, acteerwerk, dialogen en op vele andere fronten is de film matig uitgevoerd. Alleen de spectaculaire beelden zullen deze film voor sommigen nog kunnen redden. De beeldkwaliteit verdient een ruime voldoende en het geluid is zelfs uitstekend. Er zijn een tweetal extra’s op de disk opgenomen.

Laatste reacties

DVDProfilersFilmgek  |  24-06-2015

Jupiter ascending is helaas een zeer rommelige fiom. Alles ziet er vrij mooi uit, maar t acteerwerk en vooral t verhaal zijn heel matig. Jammer, omdat cloud atl...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  24-06-2015

Sense8 al gezien? Die op zijn zachtst gezegd universeel te noemen. ;-)
Lees meer >

Vincent Vernel  |  24-06-2015

Jupiter ascending is helaas een zeer rommelige fiom. Alles ziet er vrij mooi uit, maar t acteerwerk en vooral t verhaal zijn heel matig. Jammer, omdat cloud atl...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  23-06-2015

We zijn al blij dat Warner ons recensie exemplaren ter beschikking stelt. ;-) Overigens bieden de ledenrecensies een tegengewicht, echter worden veel recensies...
Lees meer >

DVDProfilersFilmgek  |  23-06-2015

Maar een DVDtje gekregen om te reviewen? zuinig van WB:???: Al hadden ze hem allemaal een 2 gegeven..... had hem toch wel gekocht8-) Op BR dan wel te verstaa...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  22-06-2015

Mee discussiëren? Hier is al een uitgebreid topic te vinden over de Blu-ray disc-uitgave.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

12 Geweld Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:9
Extra's:4
6.3

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 15
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.