Reign - Seizoen 1

Recensent:
Ludo Keeris
08-01-2016

Totaalbeoordeling:

6.8
DVD

Reign - Seizoen 1 (DVD)
Samenvatting

Mary (Adelaide Kane), de Koningin van Schotland, is sinds haar 9e weggestopt in een klooster, zodat ze veilig is voor eventuele aanslagen op haar leven. Als kind is ze al uitgehuwelijkt aan Francis (Toby Regbo), de toekomstige koning van Frankrijk. Ze vertrekt naar het Franse hof, wachtend op de dag dat ze zal trouwen. Catherine (Megan Fellows), de moeder van Francis stelt de datum echter alsmaar uit, omdat ze bang is voor een visioen van alchemist Nostradamus (Rossif Sutherland). Die heeft gezien dat Mary de dood van Francis op haar geweten zal hebben. Catherine wil dan ook niets liever dan dat Mary verdwijnt en verzint allerlei listen om haar te laten vertrekken. Telkens wordt daar echter een stokje voor gestoken, vaak door Sebastian (Torrance Coombs), de halfbroer van Francis. Het Franse hof zit vol met list en bedrog, liefde en overspel, heldenmoed en lafaards.

Commentaar

Het Amerikaanse televisienetwerk The CW Network brengt al een aantal jaren populaire series op de markt, zoals Supernatural, The Vampire Diaries, Arrow en The Originals. Deze zijn vooral gericht op het jongere (vrouwelijke) publiek. Dat geldt ook voor de serie Reign, een historische serie over Mary, Koningin van de Schotten en Francis, de toekomstige koning van Frankrijk. Hoewel de karakters gebaseerd zijn op echte personen heeft het verhaal niets met de werkelijkheid te maken. Verre van dat zelfs. Qua historisch besef valt er bij Reign niets te halen. De serie is vlot gemaakt, met vooral jonge acteurs die het zo slecht nog niet doen. De personages zijn wel erg eendimensionaal en de ontwikkeling is marginaal. Dat zorgt, mede door de weinig verheffende en stroperige verhaallijnen, voor een soapachtig karakter. Het eerste seizoen telt 22 afleveringen, maar als je er tussendoor een niet hebt gezien, mis je niet veel en haak je een volgende aflevering zo weer aan. Dat is het grote makke van deze serie; het ziet er leuk uit en de acteurs zijn mooi om naar te kijken, maar het is allemaal zo plat als een dubbeltje. In het begin heeft men nog een mysterieus tintje aan de serie meegegeven in de vorm van alchemist Nostradamus, die diverse visioenen heeft, en een geest, die in de krochten van het koninklijk paleis leeft. Maar naargelang de afleveringen vorderen wordt het element mysterie alsmaar minder. Helemaal verdwijnen doet het echter niet. Het meest interessant zijn nog de verschillen in geloofsovertuigingen van de koninklijken en de heidenen, die in de bossen wonen. Deze zouden mensen vermoorden en zelfs opeten. Helemaal goed uitgewerkt is het niet, maar het zorgt in ieder geval voor de broodnodige spanning in het geheel. Zoals gezegd richt men zich vooral op het wat jongere publiek. De moderne muziekkeuze is daar een goed voorbeeld van. Voor hen is Reign mogelijk nog best wel interessant. Voor de wat oudere, meer gelouterde kijker is het allemaal niet zo boeiend.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Historie, Televisie
Regio: 2
Jaar: 2013
Speelduur: 899 min
Verpakking: Keepcase in Slipcase
Beeldverhouding: 1.78:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 2.0 - Duits
  • Dolby Digital 2.0 - Engels
  • Dolby Digital 2.0 - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Engels, Frans
Uitgever: Warner Bros. Home Entertainment
EAN: 5051888219546

Extra's

  • Deleted Scenes
  • Reign: The Making of a Queen
  • The Authenticity of Reign: Recreating the 16th Century

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De serie Reign staat in het voor televieseries gebruikelijke beeldformaat van 1.78:1 anamorf op de DVD-uitgave. We hebben hier met een redelijke beeldtransfer van doen. Het beeld is redelijk goed scherp, heeft een redelijk contrast, redelijk zwartniveau en redelijk schaduwdetail. Positief zijn de kleuren, die spatten soms werkelijk van het scherm. Echt storende elementen kom je niet tegen, al hebben een aantal nachtscènes een behoorlijk hoog ruisniveau. Als je alles op een rijtje zet, dan kom je uit op: redelijk.

Geluidskwaliteit

Tegenwoordig is het ook voor televisieseries heel gebruikelijk om een 5.1-surroundtrack te hebben. Maar bij Reign is dat helaas anders. Er staan drie geluidstracks op de DVD-uitgave, maar het betreft hier alleen Dolby Digital 2.0 (192 kb/s) tracks. De meest interessante is de originele Engels gesproken track. Hoewel de serie zich in Frankrijk afspeelt, met voornamelijk Franse karakters, wordt alles in de Engelse taal gesproken. Dat hoeft op zich natuurlijk geen probleem te zijn. Over het algemeen is het geluid prima in orde. Het gesproken woord is helder en goed te verstaan. Het geheel wordt opgevuld met de nodige omgevings- en effectgeluiden, maar overmatig wordt het nergens. De filmmuziek is sfeervol en goed gekozen. De moderne liedjes, die regelmatig opduiken, mogen dan voor het jonge publiek aantrekkelijk klinken, passend bij de serie zijn ze zeker niet. Het meest teleurstellend blijft echter het ontbreken van een geluidstrack met surround.

Extra's

De DVD-uitgave van Reign bestaat uit vijf discs, die een statisch menu met achtergrondmuziek hebben. Op de laatste disc staan, behalve de twee laatste afleveringen, ook twee extra's. Deze zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Deleted Scenes
Bij veel afleveringen zijn een of meerdere verwijderde scènes te bekijken. In het menu wordt door middel van het symbool van een schaar aangegeven bij welke afleveringen deze verwijderde scènes zijn te bekijken.

Reign: The Making of a Queen (17 min)
Een kijkje achter de schermen, waar door middel van interviews en veel illustrerende beelden uit de serie zelf uit de doeken wordt gedaan hoe men het verhaal heeft bedacht, het castingproces en wie de karakters zijn.

The Authenticity of Reign: Recreating the 16th Century (12 min)
Terwijl je zou denken dat de opnames zijn gemaakt in echte kastelen is bijna alles gebouwd in een studio. De decors zien er erg geloofwaardig uit. In deze korte film wordt verteld over het maken van de decors en ook de kostuums komen aan bod.

Conclusie

Mary, Koningin van Schotland, vertrekt op jonge leeftijd naar Frankrijk om te trouwen met Francis, de Franse troonopvolger. Het huwelijk wordt echter steeds vooruitgeschoven, voornamelijk omdat de moeder van Francis geen vertrouwen heeft in haar toekomstige schoondochter. Reign is een historische televisieserie op een moderne manier gemaakt en richt zich vooral op het wat jongere publiek. Het heeft een wat soapachtig karakter en weinig diepgang, maar dat hoeft op zich geen belemmering te zijn om van de serie te genieten. De afzonderlijke verhalen worden in ieder geval vlot verteld, de grote verhaallijn is wat stroperig. Qua beeld en geluid is deze DVD-uitgave redelijk verzorgd, maar hoogstaand is het zeker niet. Voor de liefhebbers staan er ook een paar extra's op deze uitgave.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Angst Geweld Anamorf Dolby Digital 2.0 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
5.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:5.5
Beeldkwaliteit:6.5
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots