Nice Guys, The

Recensent:
Vincent Vernel
27-05-2016

Totaalbeoordeling:

8
Bioscoop

Nice Guys, The (Bioscoop)
Samenvatting

Los Angeles, 1977. Prive-detective Holland March (Ryan Gosling) wordt gevraagd pornoactrice Misty Mountains (Murielle Telio) te zoeken, die naar verluidt is omgekomen bij een auto-ongeluk. March weet zeker dat Mevrouw Mountains dood is, maar het betaalt goed dus hij neemt de zaak aan. Al snel komt hij op het spoor van Amelia (Margret Qualley), die de sterke Jackson Gleason (Russel Crowe) heeft ingehuurd om hardhandig duidelijk te maken dat ze niet gestoord wil worden. Nadat Gleason dit bij March gedaan heeft, begint het toch te wringen. Er zijn overal iets te veel toevalligheden. Zijn besluit om samen met March de zaak te onderzoeken wordt hard aangemoedigd door March' dochter Holly (Angourie Rice), die haar vader niet langer als louche dronkaard wil zien. Zodra het tweetal denkt een rode draad te hebben gevonden, komen de huurmoordenaars uit de schaduw.

Commentaar

Met The Nice Guys levert schrijver/regisseur Shane Black (Iron Man 3, Lethal Weapon, The Last Boyscout) wederom een eigenzinnige film af. Qua stijl is hij enigszins vergelijkbaar met zijn eerdere Kiss Kiss Bang Bang; een klassieke film-noir met een twist.

Het verhaal van The Nice Guys volgt in de basis alle stappen van een solide film-noir, waardoor fans van het genre hun hart kunnen ophalen (The Big Lebowski is hier ook een goed voorbeeld van). Black zet met de twee hoofdpersonen en vooral Holly enkele sterke karakters neer en voegt genoeg kleine twists en grappen toe om The Nice Guys constant te laten boeien. De constant aanwezige humor is zwart, grof en soms wat flauw. Hier en daar is een scène op het bizarre of het idiote af, waar kijkers van moeten houden. The Nice Guys bevat ook het snelle tempo en de vlugge dialogen die een kenmerk van Black geworden zijn. Het geweld is zeker niet subtiel, maar dient altijd een duidelijke reden. Er wordt veel moeite gestoken in de stijl van de film, waar de jaren '70 dan ook van afdruipt. Hierbuiten reflecteren de focus van het verhaal en verschillende personages tevens goed de sfeer van toen.
Alle acteurs zetten hun beste beentje voor in The Nice Guys. Ryan Gosling is soms wat over de top, maar dit lijkt een bewuste keuze te zijn. Crowe speelt iets ingetogener, maar straalt op verschillende momenten. Hun dynamiek is zeer natuurlijk en leuk om naar te mogen kijken. Angourie Rice weet zich moeiteloos staande te houden naast de doorgewinterde acteurs, die hopelijk nog veel acteerklussen zal krijgen. Alle ondersteunde acteurs doen hun uiterste best, met complimenten voor Matt Bomer als John Boy. Kim Basinger zet een zeer intrigerend personage neer, maar komt jammer genoeg maar weinig in beeld.

Filmspecs

Medium: Bioscoop
Genre: Komedie, Misdaad, Thriller
Jaar: 2016
Speelduur: 116 min

Conclusie

Wanneer je als kijker houdt van de snelle dialogen, zwarte humor en een goede dosis geweld, zit je met The Nice Guys helemaal goed. Het verhaal zit goed in elkaar en alle acteurs leveren een fantastische prestatie, hoewel Ryan Gosling wat over de top kan overkomen. Een regelrechte aanrader!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
8

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 5
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.