James White

Recensent:
Jaap Stolze
08-06-2016

Totaalbeoordeling:

6
DVD

James White (DVD)
Samenvatting

Deze DVD-uitgave van James White vertelt het verhaal van de jonge New Yorker James White (Christopher Abbott) die nog bij zijn moeder (Cynthia Nixon) woont en wordt geconfronteerd met haar ziekte. We volgen hem vlak op zijn huid terwijl hij moet zien om te gaan met de steeds ernstiger vorm van kanker die zijn moeder heeft. Hij moet de keuze maken om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn leven en op zoek te gaan naar werk en structuur. Hiervoor zal hij zijn losbandige levensstijl moeten aanpassen en zijn afspraken en zorg voor zijn moeder na te komen. 

Commentaar

De DVD-uitgave van James White draait om een jongeman die echt de volwassenheid en de daarbij behorende verantwoordelijkheid onder ogen zal moeten zien. De film gaat van start met het overlijden van zijn vader die hij amper heeft gekend. James is opgevoed door zijn moeder en zal nu de zorg voor haar op zich moeten nemen terwijl ze steeds zieker wordt. Het contrast tussen zijn losbandige levensstijl waarin James veel uitgaat en in bars en op dansfeesten aanwezig is met de zware zorg voor zijn moeder begint hem op te breken. De film zit James constant op de huid en volgt hem overal waar hij gaat. Dit geeft een intense ervaring met de kijker mee die zodoende sterk kan meevoelen met het hoofdpersonage. James White is ook niet een sympathieke hoofdpersoon waar je jezelf makkelijk mee kan identificeren, maar die je wel kan begrijpen. Regelmatig zoekt hij ruzie met uitgaanspubliek of mensen in het ziekenhuis, meestal is dit zijn uiting van onmacht en frustratie. Met hulp van zijn vriend Nick en een vriendin kan hij zijn gevoelens wel delen. Zijn omgang met zijn moeder en haar ziekte wordt steeds intenser en hij gaat steeds meer inzien dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor haar zonder zichzelf te verliezen.
Al met al is dit geen film met een mooi afgerond einde, we volgen James enkele maanden in zijn leven en komen ook maar weinig te weten over zijn verleden. Het is meer de ervaring van een jongeman die het verdriet van een erg zieke moeder en zijn rouwverwerking volgt. De film bevat rauwe scènes en is zeker niet bang om de waarheid te laten zien. Een aanrader voor de liefhebber van de alternatieve film waarbij geen antwoorden worden gegeven maar je vooral de emoties worden getoond in een verhaal over rouw en volwassenheid.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Drama, Speelfilm
Jaar: 2015
Speelduur: 84 min
Verpakking: Amaray Keep Case
Beeldverhouding: 2.35:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
Uitgever: September Film
EAN: 8718836862748

Extra's

  • Diverse Trailers

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De DVD-uitgave van James White heeft een anamorfisch beeldformaat van 2.35:1. De close-ups van de acteurs die veel voorkomen in de film zijn scherp en mooi van detail. De kleuren worden redelijk mooi weergegeven. Het contrast is wat laag, zeker in de donkere scènes. Er zijn vrijwel geen artefacts zichtbaar. Een prima beeldskwaliteit die goed van detail en kleuring is, maar een beter contrast had kunnen hebben.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave van James White bevat 1 geluidstrack namelijk een Dolby Digital 5.1-surround. Deze track doet zijn werk naar behoren, de dialogen zijn goed verstaanbaar en de muziek is op de achtergrond aanwezig. Alleen tijdens een enkele clubscène wordt gebruik gemaakt van de achterste speakers. Een degelijke geluidstrack dus.

Extra's

Diverse trailers
Meerdere trailers van diverse September Film-uitgaven waarbij de trailer van James White vreemd genoeg niet is toegevoegd. De trailers zijn allen voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Conclusie

De DVD-uitgave van James White gaat over een jongeman die wordt geconfronteerd met de kanker van zijn moeder. Hij zal daardoor echt verantwoordelijkheid moeten nemen voor zijn leven en zijn zaken op orde moeten zetten. Een emotionele film die zijn worsteling hiermee volgt en zijn zoektocht naar verlossing en hulp om met de ziekte van zijn moeder om te gaan. Een rauwe film die je laat zien hoe zwaar het kan zijn om volwassen te worden in een moeilijke situatie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

12 Drugs Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:7
Geluidskwaliteit:7
Extra's:0
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots