In a Valley of Violence

Recensent:
Vincent Vernel
24-01-2017

Totaalbeoordeling:

6.8
DVD

In a Valley of Violence (DVD)
Samenvatting

De eenzame Paul trekt in Texas van dorp naar dorp, achterna gezeten door een bloederig verleden. Een van die dorpjes is Denton, geregeerd door de lokale sheriff (John Travolta) en diens zoon Gilly (James Ransone), tevens deputy. Het plan van Paul is om zich te wassen, een drankje te doen in de lokale saloon en hierna zijn tocht voort te zetten. De extreem heethoofdige Gilly ziet Pauls komst echter als een directe bedreiging van zijn mannelijkheid en begint de vreemdeling steeds meer fysiek uit te dagen. Paul weet op een enigszins vredige wijze van zich af te bijten, maar wanneer ze iets heel persoonlijks van hem afnemen, zint hij op snelle, bloederige wraak.

Commentaar

Met In a Valley of Violence levert schrijver en regisseur Ti West een simpele, maar zeer adequate western af ondanks een ogenschijnlijk relatief laag budget. Het verhaal biedt nergens echte verrassingen; iedereen die een western gezien heeft, kan na de eerste paar scènes wel raden hoe het verhaal verder verloopt. Hier en daar echter weet de film alsnog met leuke manieren te komen om bekende western-clichés in beeld te brengen. In a Valley of Violence is vrij goed in beeld gebracht en ondanks de overduidelijk kleine hoeveelheid sets is het Ti West gelukt om altijd interessante shots te maken. De actie is vrij goed uitgevoerd en In a Valley of Violence heeft een goede balans tussen drama en humor. Een duidelijke inspiratie van West is het werk van Sergio Leone (Once upon a Time in the West, The Man with No Name-Trilogy, A Fistful of Dynamite) en de muziek die legendarische componist Ennio Morricone voor Leones films maakte. Hoewel een mooie hommage, zeker de openingsanimatie, heeft In a Valley of Violence nooit de gravitas die zeker latere films van Sergio Leone wel hadden. De film heeft meer gemeen met de originele Magnificent Seven; simpel verhaal en uitvoering, maar genoeg charme om je als kijker mee te vermaken.

Zoals enigszins te verwachten viel van een Amerikaanse western-film, zijn de meeste personages snel op te delen in de goeden en de slechten. John Travolta's Sheriff begeeft zich als enige op grijs gebied, wat hem onmiddellijk erg intrigerend maakt. In In a Valley of Violence is vrijwel geen sprake van verdieping van de personages buiten een gekunstelde flashback naar Pauls verleden. Waarom de film dan toch blijft intirigeren is dankzij het acteerwerk. James Ransone is ietwat over de top, net als Karen Gillan, maar Ethan Hawke en Burn Gorman spelen hun rol met verve. Zij zouden niet misstaan in een Sergio Leone-film. De immer charmante John Travolta weet te imponeren als een man gevangen in twee werelden. In zijn scènes, zeker steeds meer naar het einde, wil je als kijker eigenlijk dat hij meer te doen en meer diepgang krijgt. Hetzelfde, maar in iets mindere mate, geldt voor de zeer energieke Taissa Farmiga wiens rol eigenlijk veel groter had kunnen/moeten zijn.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Western
Regio: 2, 4, 5
Jaar: 2017
Speelduur: 99 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 5.1 - Engels
  • Dolby Digital 5.1 - Duits
  • Dolby Digital 5.1 - Frans
  • Dolby Digital 5.1 - Italiaans
  • Dolby Digital 5.1 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Noors, Spaans, En vele andere
Uitgever: Universal
EAN: 5053083097431

Extra's

  • Behind the Scenes of In a Valley of Violence

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

In the Valley of Violence kent op deze DVD-uitgave het anamorfe 2.40:1-beeldformaat. De film bestaat voornamelijk uit bruintinten, maar hier en daar kleine kleuraccenten. Het contrast is vrij hoog, waardoor beelden soms wat flets over kunnen komen. De aanwezige kleuren springen er hierdoor echter wel echt uit. Alles oogt scherp, hoewel in de schaduwen en zeker in de avond-scènes de scherpte erg tegen kan vallen. In a Valley of Violence is ogenschijnlijk met digitale camera's gefilmd, wat kan verklaren waarom de scènes in het donker erg veel ruis bevatten. Zeker de flashback-scène die vertoond wordt met een soort van nacht-visie (Zie de afbeelding rechtsboven) oogt zeer nep en ietwat amateuristisch. Gelukkig is dit de enige van dergelijke scènes. Hierbuiten zijn er geen noemenswaardige artefacten te bespeuren.

Geluidskwaliteit

De DVD-uitgave bevat verschillende audiosporen naast het originele Engelstalige Dolby Digital 5.1 (448 kb/s) track, namelijk ook een gelijksoortig track in het Frans, Spaans, Duits en Italiaans. Hieronder zal alleen het Engelstalige audiospoor besproken worden.

Gebruikelijkerwijs wordt het gesproken woord door het middenkanaal gepresenteerd. Alles is scherp en helder te verstaan. De geluidseffecten zijn vrij gelaagd en staan goed in de mix, hoewel ze wel iets prominenter naar voren hadden mogen komen. Ongeveer hetzelfde geldt voor de omgevingsgeluiden gepresenteerd door de surroundkanalen. Ze zijn duidelijk aanwezig, maar niet heel gelaagd of duidelijk te horen waardoor ze helaas niet de beoogde impact maken. Componist Jeff Grace heeft duidelijk zijn inspiratie gehaald van Ennio Morricone en dan vooral diens thema voor The Good, The Bad and The Ugly, wat zo erg lijkt op het werk van Il Maestro dat je als kijker bijna gaat twijfelen of Morricone niet zelf de melodiën heeft geschreven. De muziek zelf weet te imponeren, maar mist een eigen karakter.

Extra's

In het stationaire hoofdmenu is er de optie om In the Valley of Violence integraal of vanaf een van de twintig hoofdstukken af te spelen. Ook is het mogelijk om de taalinstellingen te wijzigen – zowel audio als ondertiteling – en de enige aanwezige extra te bekijken.

Behind the Scenes of In a Valley of Violence (2 min).
Een zeer korte promo voor de film waar kort wordt verteld waar hij over gaat. Niets bijzonders.

Conclusie

Paul trekt van stad naar stad zonder al te veel aandacht op te eisen. In het dorpje Denton is dat helaas anders wanneer hij oog in oog komt de staan met de trotse Gilly en de lokale sheriff. In a Valley of Violence is een snelle, laagdrempelige actievolle western in de lijn van The Magnificent Seven en het werk van Sergio Leone. Alle aanwezige acteurs hebben duidelijk veel plezier, wat goed overkomt en de film Het verhaal en de enscenering zal kijkers nergens verbazen, maar is adequaat genoeg voor een leuke avond.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Universal.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof Anamorf Dolby Digital 5.1 geluid
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6.5

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6.5
Beeldkwaliteit:6.5
Geluidskwaliteit:7
Extra's:2
7

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 1
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.

Extra screenshots