Bioscoopreleases

De Bioscoopreleases van 20 juli

FilmposterBeyond the Mountains and Hills

Regie: Eran Kolirin
Cast:
Alon Pdut, Noam Imber, Yoav Rotman, Shiree Nadav-Naor, Mili Eshet
Genre: Drama
Speelduur:
90 minuten

Na 27 jaar militaire dienst probeert David zijn draai te vinden in het moderne Israël. Een gespannen maatschappij die draait om geld en status. Het starten van een nieuwe carrière blijkt niet zo eenvoudig te zijn, waardoor hij vooral thuis zit. Dan stelt een vriend voor om te gaan werken voor een bedrijf dat voedingssupplementen verkoopt. David grijpt deze kans aan in de hoop zo het bedrijfsleven in te komen. Maar door deze beslissing raken hij en zijn familie langzaam verstrikt in een web van duistere krachten die het leven beheersen in Israël.


FilmposterDunkirk

Regie: Christopher Nolan
Cast:
Kenneth Branagh, Mark Rylance, Tom Hardy, Harry Styles, Cillian Murphy
Genre: Actie, Thriller, Oorlog
Speelduur:
105 minuten

Dunkirk opent met honderduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. 


FilmposterNocturama

Regie: Bertrand Bonello
Cast: Vincent Rottiers, Jamil McCraven, Laure Valentinelli
Genre: Drama
Speelduur: 130 minuten

Een uiteenlopende groep jongeren plant een serie aanslagen in Parijs. Wat hen drijft weten we niet, maar we volgen de voorbereidingen als een vreemd ballet in de gangen van de metro en de straten van de stad. Het lijkt een psychologische reis te worden over moraal en paranoia die eindigt in een luxe warenhuis, na sluitingstijd. Het wordt een lange nacht na de ontploffingen, omringd door de overdaad van de dure artikelen in de winkel. Kan er nog een volgende dag zijn? Regisseur Bertrand Bonello komt na Saint Laurent met een controversiële en uitdagende film die vragen oproept en zeer uiteenlopende antwoorden genereert. Het ensemble van beginnende en meer gevestigde acteurs danst op de vulkaan.


FilmposterSing Song

Regie: Mischa Kamp
Cast: Floris Bosma, Maurtis Delchot, Glen Faria, Kenny B., Georgiefa Boomdijk, Tyra Koning, Liesbeth Peroti
Genre: Familiefilm, Muziek
Speelduur: 96 minuten

In de muzikale film Sing Song wordt de 16-jarige Jasmine uitgenodigd voor een song-contest in Suriname. Vol enthousiasme vertrekt ze met gitarist Stijn naar haar exotische geboorteland, maar niet alleen om te zingen. Want zonder dat iemand het weet gaat ze op zoek naar haar moeder. Met haar zoektocht zet ze zowel haar vriendschap met Stijn als het winnen van de wedstrijd op het spel. Dan doet ze een bijzondere ontdekking die alles op zijn kop zet. Sing Song is een swingende muzikale film over het ontdekken van je roots


FilmposterSummer 1993

Regie: Carla Simon Pipó
Cast: Laia Artigas, Paula Blanco
Genre: Drama
Speelduur: 97 minuten

Spanje, zomer 1993. Na het overlijden van haar ouders verhuist de zesjarige Frida naar haar oom en tante op het platteland.  Zij proberen Frida op te nemen in hun gezin. Dit gaat niet zonder slag of stoot en met name hun eigen dochtertje Anna moet het ontgelden. Frida wil het liefst weer naar de stad en bedenkt manieren om terug te keren.


Filmposter Wakefield

Regie: Robin Swicord
Cast: Bryan Cranston, Jason O'Mara, Jennifer Garner
Genre: Drama
Speelduur: 106 minuten

Als je alles achter je kon laten en opnieuw kon beginnen, zou je dit dan doen? De schrijver van Memoirs of a Geisha en The Curious Case of Benjamin Button brengt met Wakefield weer een origineel verhaal naar het filmdoek. Howard Wakefield (Bryan Cranston) is een succesvol advocaat, echtgenoot en vader die in een opwelling besluit zijn, voor de buitenwereld perfect ogende, leven achter zich te laten. Hij verschuilt zich stiekem op de zolder van zijn garage en observeert zijn vrouw (Jennifer Garner) en hun twee dochters. Hoe gaat zijn gezin om met zijn plotselinge afwezigheid? Howard bespiedt van een afstand zijn vertrouwde omgeving en neemt je mee in de herinneringen en gedachten die bij hem naar boven komen. Maar is wat hij door het raam observeert enkel zijn verleden? Of ligt hier ook zijn toekomst?