De resultaten 1 tot 21 van 21 worden weergegeven.

Discussie: Gosford Park [DVD]

  1. #1

    Standaard Gosford Park [DVD]

    Gosford Park [DVD]

    Met 7 nominaties was dit drama/moordmysterie van Robert Altman, dat zich afspeelt in de jaren ’30 rond de gasten en bedienden in een landhuis, vorig jaar onverwacht een van de grote kanshebbers bij de Oscars. Maar is deze film werkelijk zo bijzonder?

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig. Het verhaal is wat meer uitgesponnen als die van de meeste films in dit genre, maar dat maakt hem niet minder amusant en boeiend. Ik vind het jammer dat ze hier een 2-disc van gemaakt hebben want als ie voor een wat lagere prijs op de markt gebracht was dan had ik hem direct meegenomen: nu wacht ik even totdat ie ergens goedkoper te krijgen is.

  3. #3

    Standaard

    Briljante film. Er gebeurt absoluut niets in, tenminste, zo lijkt het. Maar ik was vanaf de 1ste minuut meteen in de ban van deze fantastische flm.
    Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Als je daarover kan liegen, zit je gebeiteld
    "Bother," said Pooh, as the "cop killers" pierced his kevlar jacket.

  4. #4

    Standaard

    Wederom een prachtige film van Altman. Hij is briljant in het neerzetten van z'n karakters. De film boeit elke minuut, maar verwacht geen aktie.

  5. #5

    Standaard

    Ik heb deze film ook in de bios gezien en moet zeggen dat het wel een aardige film is. Alleen het einde vond ik iets te voorspelbaar en de lengte is ook niet in het voordeel van de film. Maar er wordt goed in geacteerd en er zijn genoeg dingen die wel boeien dus het is uiteindelijk een aardig geslaagde film is maar zeker niet een film voor iedereen
    We all have nightmares to remind ourselves who we really are
    Leonard Shelby
    Art-House

  6. #6

    Standaard

    Pfff, slechte film. Geen gigantische exlosies, geen vergezochte actiescenes, geen superopvallende special FX, geen spechte acteerprestaties, geen flauw verhaal... kortom slechte film
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Surya
    Pfff, slechte film. Geen gigantische exlosies, geen vergezochte actiescenes, geen superopvallende special FX, geen spechte acteerprestaties, geen flauw verhaal... kortom slechte film
    ....en geen herseninhoud

    De over vijf dagen 77 jaar oude Robert Altman excelleert in dit werkstuk weer als vanouds met zijn uitgebreide karakterschetsen. De man heeft een imposante reeks films op zijn naam staan, maar zijn beste werk maakt hij als de hoofdverhaallijn totaal ondergeschikt is aan de uitwerking van de vele personages: M*A*S*H, Thieves Like Us, The Player, Pret-a-porter. Van mij mag Gosford Park worden toegevoegd aan dit rijtje bijzondere films.

    De Whodunnit-plot van de moord is totaal onbelangrijk, en vooral daarom zal het de kijker weinig moeite kosten om aan te zien komen wie de dader is. Wel boeiend, en vanaf de eerste minuut tot de laatste, is de manier waarop Altman de vele personages door het verhaal heen weeft. En passant zet hij ook nog een sfeervolle weergave neer van de klassenverschillen in het stijve Engeland van de 30'er Jaren.

  8. #8

    Standaard

    Het plot van de film trekt me niet... Ik moest denken aan dat goeie oude "cluedo" bordspel van vroeger... Maar dan in film formaat.

    Het kon mij helaas niet boeien, (alhoewel ik hem ook niet midden in stop kon zetten.) Ik vond het script niet origineel genoeg, en vond de oscar daarom ook niet terecht verdiend.
    This Ain't Love... It's Sport Fuckin' Tyler Durden
    / MY COLLECTION /
    EXCEL SHEET

  9. #9

    Standaard

    Ik moest ook meteen denken aan Cluedo toen ik dit las Met 7 nominaties was dit drama/moordmysterie van Robert Altman, dat zich afspeelt in de jaren ’30 rond de gasten en bedienden in een landhuis.
    Ik heb de film nog niet gezien en zal hem waarschijnlijk ook niet kopen maar alleen huren het spreekt me niet echt aan.
    Jordé den Tenter Formally Known As JDT.

  10. #10

    Standaard

    Heb deze film een tijdje geleden gehuurd. Was wel aardig , maar niet genoeg voor mij om aan te schaffen. Verhaal was wel aardig, maar een beetje te voorspelbaar, en af en toe te langdradig. Als huurtip oke
    My dvdcollection
    Roos
    StarTrader

  11. #11

    Standaard

    Goede film. Vooral het idee om Ivor novello en de producer van de Charlie Chan films op te voeren als personages vond ik prachtig. (Ik dacht dat the Lodger trouwens geen flop was toendertijd) De scene als Novello achter piano gaat zitten en de "titelsong" speelt is mooi. (muziek van Patrick Doyle, Sense and Sensebility) je hoort het door het hele huis heen galmen en even lijken upstairs en downstairs verenigd.

    De film is een combinatie van murder mysterie, beetje remains of the day en de engelse serie upstairs downstairs met een grote cast a la Altman. Ik had in het begin wel moeite om alle personages van boven en beneden met elkaar te combineren en ook het plot was misschien iets te doorzichtig maar wel mooi.

  12. #12

    Standaard

    Ondanks dat de veranderde aspectratio in dit geval geen problemen oplevert met betrekking tot de compositie (vermoedelijk hebben we te maken met een zogenaamde Open Matte, dus meer beeld aan boven- en onderkant)
    Leuke review, leuke film. Ik heb zelf de r1 aangeschaft vanwege de verkeerde aspectratio op de r2 releases. Over het citaat hierboven: je bedoelt waarschijnlijk dat het geen problemen oplevert in de zin van afgesneden hoofden links en rechts. Voor het overige verandert iedere ingreep in de aspectratio de compositie (en is dus een probleem in feite). Denk alleen maar aan de vele scenes aan (lange) tafels. Een beeld dat in 2.35:1 gekaderd is, geeft dan een ander visueel effect dan 1.78:1.

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Lesley
    Ik moest denken aan dat goeie oude "cluedo" bordspel van vroeger... Maar dan in film formaat.
    Nochtans een zeer goed concept, zoals getoond in de film "Clue".
    Eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie. Als je daarover kan liegen, zit je gebeiteld
    "Bother," said Pooh, as the "cop killers" pierced his kevlar jacket.

  14. #14

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door ErikK
    Over het citaat hierboven: je bedoelt waarschijnlijk dat het geen problemen oplevert in de zin van afgesneden hoofden links en rechts.
    Inderdaad, met 'geen problemen met betrekking tot de compositie' bedoel ik dat er in dit geval geen acteurs half of geheel buiten beeld vallen. Maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat het wijzigen van de aspectratio altijd veranderingen in de compositie tot gevolg heeft. Al zijn die bij een Open Matte toch wel een stuk minder 'problematisch' dan als men gewoonweg de zijkanten van het beeld zou hebben afgeknipt (mocht je een film bij een Open Matte in de oorspronkelijke verhouding willen zien, dan kun je natuurlijk altijd nog een aantal centimeter van de boven- en onderkant van het beeld afplakken ). Dat neemt niet weg dat het wijzigen van de beeldverhouding, in welke vorm dan ook, zeer onwenselijk is.

    Maar gelukkig heeft men het op de R1 van Gosford Park wel gewoon goed gedaan...

  15. #15

    Standaard

    Maar gelukkig heeft men het op de R1 van Gosford Park wel gewoon goed gedaan...
    Het is erg genoeg, en opvallend dat het alleen bij de R1 goed gegaan is. Ook de andere R2 releases (in ieder geval R2UK) hebben een verkeerde aspectratio.

    Overigens vraag ik me af wat de waarde is van de DTS track op deze release. De R1 heeft die niet, meen ik. Ben benieuwd hoe deze R2 geluidstrack dan tot stand komt, wordt dit opnieuw gemastered, of is het alleen maar een conversie van het R1 'bronmateriaal', dus een DD5.1 track. Dit laatste zou verklaren waarom er kennelijk ook zo weinig verschil tussen DD en DTS track te horen is. Uitgaande van deze hypothese:ik vermoed dat de DTS track ervoor heeft gezorgd dat de extra's op een 2e disc kwamen (R1 heeft alle extra's en is 1 disc). Vervolgens betaal je in R2 een veel te hoge prijs (30 euro ipv iets van 20) voor een 2-disc DTS uitvoering van de film, terwijl DTS (hier) niets toevoegt en de extra's dan ook gewoon op disc 1 gepast hadden. Misschien zie ik het te zwart, maar het lijkt op een strategie om mensen (te) veel te laten betalen.

  16. #16

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door ErikK
    Dit laatste zou verklaren waarom er kennelijk ook zo weinig verschil tussen DD en DTS track te horen is.
    Gosford Park is hierin niet uniek: het komt wel vaker voor dat de klank van een DTS-spoor niet of nauwelijks verschilt van die van een Dolby Digital-track. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen: titels waarbij het DTS-geluid wel een wereldschokkende verbetering is van de DD-tegenhanger, en tevens titels waarbij DD beduidend beter klinkt dan DTS.

    Dat neemt niet weg dat DTS tegenwoordig vooral een marketingwaarde lijkt te hebben. De consument wil graag DTS, en is best bereid om daar wat extra geld voor neer te tellen. En zolang een DTS-logo op het schijfje garant staat voor hogere verkopen zal het de producenten vermoedelijk niet veel uitmaken of het DTS-spoor op geluidsgebied daadwerkelijk iets toevoegt. Daarom treffen we waarschijnlijk ook zo vaak DTS-tracks met de halve bitrate aan; waarom zou je immers schijfruimte verspillen aan een (kwalititatief betere) full-bitrate track, terwijl je ook met een half-bitrate track trots de letters "DTS" op je cover mag zetten?

    Hetzelfde geldt deels voor toevoegingen als "Special Edition", "Collector's Edition", enz. Iedereen kan schijfjes volgooien met nietszeggende, promotionele extra's en er vervolgens SE opzetten. Gelukkig zien we dat tegenwoordig steeds minder.

    En wat Gosford Park betreft: in de ogen van de meeste consumenten rechtvaardigt een 2 disc uitgave mét DTS een hoge(re) prijs vergeleken met een enkel schijfje zonder DTS, ook al staan er dezelfde extra's op. Dus wat dat betreft zou je wel eens gelijk kunnen hebben...

  17. #17

    Standaard

    Daarom treffen we waarschijnlijk ook zo vaak DTS-tracks met de halve bitrate aan; waarom zou je immers schijfruimte verspillen aan een (kwalititatief betere) full-bitrate track, terwijl je ook met een half-bitrate track trots de letters "DTS" op je cover mag zetten?
    Tja, image is everything... ook hier kennelijk. Misschien heb ik ouderwetse opvattingen over kwaliteit, maar ik blijf dit soort praktijken toch een minachting van de consument (die het allemaal toch wel koopt) vinden.

  18. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door JDT
    Ik moest ook meteen denken aan Cluedo toen ik dit las Met 7 nominaties was dit drama/moordmysterie van Robert Altman, dat zich afspeelt in de jaren ’30 rond de gasten en bedienden in een landhuis.
    Ik heb de film nog niet gezien en zal hem waarschijnlijk ook niet kopen maar alleen huren het spreekt me niet echt aan.
    "Clue" (een komedie gebaseerd op het bordspel Cluedo) was anders een stuk leukere film dan dit. Ik vond het best een aardige film hoor, maar ik vond het toch een lichte afknapper dat de altijd grappige Stephen Fry als de detective maar zo'n minimale rol had en dat de 'ontknoping' niet spannend is zoals in de Hercule Poirot films. Dat zijn tenminste nog echte 'whodunit' films. Wat ik "Gosford Park" wel moet nageven is dat de (Britse) acteurs weer uitstekend op dreef waren. En het was gaaf dat Ryan Phillipe erin zat!

  19. #19

    Standaard

    Slaapverwekkende kostuum-flick, ontzettend traag zodat het verhaal me absoluut niet kon boeien..Mij is het totaal ontgaan waarom deze film zo vaak is genomineerd en prijzen heeft gekregen, ik vond hem niet bijzonder.
    *For love some WiLL search the ends of the world..to possess the objects of their desire some even KiLL*
    Mijn collectie

  20. #20

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Richard Boon
    Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig. Het verhaal is wat meer uitgesponnen als die van de meeste films in dit genre, maar dat maakt hem niet minder amusant en boeiend. Ik vind het jammer dat ze hier een 2-disc van gemaakt hebben want als ie voor een wat lagere prijs op de markt gebracht was dan had ik hem direct meegenomen: nu wacht ik even totdat ie ergens goedkoper te krijgen is.
    Inmiddels ligt ie nu WEL als 1-disc in de winkel dus ik heb hem nu eindelijk in m'n collectie opgenomen.

  21. #21

    Standaard

    Heb genoten van deze film. Het is inderdaad even lastig om door te krijgen wie wie is omdat er zoveel acteurs een rol in spelen. Verder mooie setting en interessant verhaal. Erg goede film!
    Four-Star Trader (236)

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •