Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 32 van 32 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marco Dubbeldam
    Ik vind dit toch ook wel de minste film van Kubrick die ik tot nog toe gezien heb, maar ik vind het nog steeds een zeer goede film. Deze film staat nog steeds hoog op m'n wishlist.
    Ik heb hem nu voor een tweede keer gezien en ik vind hem stukken beter dan de eerste keer dat ik hem zag. Een geweldige sfeer hangt er weer in deze film.

    8.5/10

  2. #27

    Standaard

    Gisteren gezien en vond het een geweldige film! Zeker ondergewaardeerd! Lekker sfeertje en gewoon boeiende film...
    Four-Star Trader (236)

  3. #28

    Standaard

    Geniale film, imo één van de betere van Kubrick!

  4. #29

    Standaard

    Ik sluit me geheel bij de positieve reacties aan.

    Heerlijke sinistere film 7.5/10
    | Marantz SR-64004| Kef | SVS | Nordost Wyrewizard | Qed | Furutech-Lapp-Wattgate | G&W | Pioneer PDP-LX508D | PS3 | Wii | Cisco 8455DVB HD|

  5. #30

    Standaard

    Zeker een ondergewaardeerde film, gister gezien en ik geef deze toch echt wel een 8.
    Ik heb genoten.

  6. #31

    Standaard

    Voor degenen die zich meer in dit meesterwerk willen verdiepen, is hier een uitgebreide en verhelderende analyse te vinden:

    http://www.visual-memory.co.uk/amk/doc/0096.html

  7. #32

    Standaard

    Eyes Wide Shut (1999)
    Ondergewaardeerd en Kubrick gaat haast niet samen, omdat de man wellicht de meest en best gewaardeerde regisseur ooit is (misschien ook nog met Hitchcock en Kurosawa) in het algemeen en onder het grote publiek. Alleen zijn laatste film scoort op IMDB niet bijzonder goed, namelijk een 7. Lolita moet ik nog zien en kan ik dus niets over zeggen en Killer's Kiss tel ik dan ff niet mee. Toch merk je dat vele liefhebbers deze Kubrick zelfs in hun top 20 hebben of bijvoorbeeld in hun top 5 van Kubrick zelf wat op zich al een prestatie is. Ik had EWS eerder in 1999 gezien, maar aangezien ik toen een echte puber was, hoef ik niet uit te leggen dat het inhoudelijk voor mij niet voor de volle 100% procent te waarderen was. UIteraard los van het controversiële erotische aspect vd film voor een puber 7 Jaar later maar weer eens aangeschaft (veel te laat natuurlijk ) en heb genoten van deze Kubrick.

    Werkelijk fenomenale lange openingsscene op het gala met prachtig camerawerk (sowieso over de gehele film uiteraard). De mysterieze opwindende avond bij de sekte is misschien wel één vd meest noemenswaardige scenes ooit. Zeer zeker niet alleen om het bloot (wat best wel meevalt) of de expliciete seks (wat niet bepaald meevalt). De sfeer, opbouw en elk detail en elk moment rondom die sekte en de taferelen die zich daar afspelen, dus ook het begin waarin iedereen nog niet naakt rondloopt, is meer dan bijzonder en één vd hoogtepunten in de filmgeschiedenis. Voor mij had die scene nog wel veel langer gemogen en nogmaals dit is niet alleen om de mooie vrouwen die daar naakt rondlopen, maar ook om de zeer bijzondere sfeer. De maskers en het gevoel die Cruise zou moeten hebben wanneer zijn identiteit wordt ontmaskerd. Maar vooral ook de muziek van Jocelyn Pook met het nummer Migrations of het geweldige simpele maar zeer subtiele en angstaanjagende pianostuk van Dominic Harlan met Musica Ricercata No. 2. Werkelijk fantastisch voor de sfeer in dat stuk en natuurlijk de zeer bekende waltz aan het begin en eind van Dmitri Shostakovich (de waltz die door Rieu vaak wordt gespeeld) is zeer toepasselijk en dromerig voor de sfeer. Natuurlijk heeft EWS veel meer dan dat en is het inhoudelijk meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Crowe wellicht niet alleen geïnspireerd door Abre Los Ojos maar ook door EWS Ik heb vol genoten van deze film die werkelijk geen seconde verveelt en ook ik vind dit een zeer ondergewaardeerd Kubrick. De film krijgt slechts een dikke 8, omdat ik vrijwel zeker ben dat ik de film de volgende keer nog beter zal waarderen. Must see must have en nogmaals, EWS heeft meer in zich dan je zal denken en het einde is minder 'makkelijk' dan je denkt.

    8.5

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •