De resultaten 1 tot 15 van 15 worden weergegeven.

Discussie: About Schmidt [DVD]

  1. #1

    Standaard About Schmidt [DVD]

    About Schmidt [DVD]

    Jack Nicholson schittert in deze knappe combinatie van drama en humor.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Dat klinkt goed. Ik ga hem van de week maar eens een keertje huren. Het klinkt een beetje als zijn rol in As Good As It Gets wat ik ook een hele goede film vond. Jack Nicholson kan dat als geen ander.
    "Our sun is dying. Mankind faces extinction."

  3. #3

    Standaard

    Heerlijke film. Nog geen moment spijt gehad van deze aankoop.
    Het klinkt een beetje als zijn rol in As Good As It Gets wat ik ook een hele goede film vond. Jack Nicholson kan dat als geen ander.
    Daar zou ik niet te veel op hopen als ik jou was. Dit is 1 van de zeldzame keren dat Nicholson echt heel goed acteert zonder zijn bekende maniertjes en attitude. Hij speelt dit keer juist heel ingetogen.

  4. #4

    Standaard

    Een hele mooie film. Ik ben redelijke Nicholson fan en Jack heeft mij wederom overtuigd van zijn kwaliteiten als acteur. Vooral de laatste scene, [spoiler:dc8b9693ba]waarin hij de brief van dat jochie leest[/spoiler:dc8b9693ba] is heel aangrijpend. Jack op z'n best!
    Mike Philippens •• Wat heb ik? •• Wat huur/leen ik? ••

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mike Philippens
    Een hele mooie film. Ik ben redelijke Nicholson fan en Jack heeft mij wederom overtuigd van zijn kwaliteiten als acteur. Vooral de laatste scene, [spoiler:57eeaddc88]waarin hij de brief van dat jochie leest[/spoiler:57eeaddc88] is heel aangrijpend. Jack op z'n best!
    Inderdaad een prachtige scène. Een boeiende film met een prachtrol van Jack. De film zelf vond ik persoonlijk net iets te lang duren.
    "It's funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen."-Alex de Large

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mike Philippens
    Een hele mooie film. Ik ben redelijke Nicholson fan en Jack heeft mij wederom overtuigd van zijn kwaliteiten als acteur. Vooral de laatste scene, [spoiler:028ff84ae5]waarin hij de brief van dat jochie leest[/spoiler:028ff84ae5] is heel aangrijpend. Jack op z'n best!
    Ik heb even spoiler-tags aangebracht Mike.

    En Mark S heeft zeker gelijk... af en toe herken je gewoon niet dat het Nicholson is, maar lijkt hij gewoon een doodnormale gepensioneerde ouwe knakker. Zeer goed acteerwerk.

  7. #7

    Standaard

    Dear Ndugu...

    goede film. zeker de moeite waard om op zijn minst eens te huren.
    "I don't have a gambling problem. I have a financial problem." - Dan Mahowny (Philip Seymour Hoffman)

  8. #8

    Standaard

    Leuke film, maar toch wat overroepen imo
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Surya
    Leuke film, maar toch wat overroepen imo
    imo ook ja

    Vond het een aardige film, sterk acteerwerk, maar toch iets te traag voor mij, om te blijven boeien

  10. #10

    Standaard

    Erg gave film.

    Voor de liefhebbers: hij is bij cdwow te koop en met de 1 pond-korting link plus een voucher betaal je omgerekend ongeveer 7,5 euro! Ik heb hem al liggen. Niet NLO, maar volgens mij voor de rest dezelfde uitgave.

  11. #11

    Standaard

    Laatst gezien op huur DVD en ik moet zeggen, hij viel me 100% mee! Ik ben de laatste tijd niet meer zo gecharmeerd van Jack Nicholson, maar in deze film speelt hij een sullige goedzak. En dat beviel me wel :wink:
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  12. #12

    Standaard

    Top acteer werk, je vergeet helemaal dat het Jack Nicholson is.
    Everything, Everyone, Everywhere Ends.
    DVDProfiler 3.0

  13. #13

    Standaard

    Eén van de laatste films die ik in de cinema gezien heb (ik wéét het) en ik heb me eigenlijk vooral voortdurend geërgerd aan menschen die bij iedere subtiele grap - of elk randgeval drama-humor - toch maar eens moesten laten zien dat ze het grappige van de situatie inzagen en het vervolgens dan maar even op ene bulderen van een lachen zetten ... Eén van de redenen trouwens waarom de (commerciële) cinema een te mijden oord is geworden. Maar de film: Alexander Payne laat inderdaad zien dat hij een goed regisseur is, maar meer dan dat, vrees ik, toch ook weer niet: in vele scènes slaagt hij er effectief in een goede subtiele balans te creëren tussen de voormelde genres komedie/drama, maar op andere momenten in de film ( [spoiler:e1ce74c495] de waterbedscène is een pijnlijk voorbeeld daarvan[/spoiler:e1ce74c495]) verliest hij die moeilijk tastbare grenslijn dan weer hopeloos uit het oog. Een ingetogener sfeer had bijwijlen beter bij de prent gepast, hetgeen echter op tijd en stond ook wel degelijk bereikt wordt, zodat de film op zulke momenten al eens doet denken aan The Straight Story van David Lynch; een niet onverdienstelijke prestatie op het gebied van road movies, lijkt me. Nu ik eraan denk: ook die prent van Lynch had z'n humor/drama grensgevallen, maar dan afgewisseld met de typische Lynchiaanse absurditeiten ([spoiler:e1ce74c495] de herten-overrijdster![/spoiler:e1ce74c495]). Al bij al heb ik goed kunnen genieten van deze film van Payne en zal z'n toekomstig werk toch wel een beetje -let wel: een beetje - in het oog houden ..

  14. #14

    Standaard

    Inderdaad, ik vond deze film ook wel een heel klein beetje te vergelijken met The Straight Story en die vond ik toch wel iets beter. Maar goed, een heel klein beetje is niet veel natuurlijk en deze film staat weer op zichzelf. Jack Nicholson speelt inderdaad een rol waarvan ik het niet had verwacht (voordat ik het commentaar op mijn eerste post in deze thread las). Niet verwacht, maar niettemin weer een goede acteerprestatie van de beste man. Alleen jammer voor hem vond ik dat het verhaal, zoals eerder gezegd, wat aan de trage kant was af en toe. Vooral in het begin had ik het gevoel dat ik alles in slow motion zat te kijken. Naarmate de film vorderde vond ik het steeds interessanter worden en het einde is mooi. Een goede film, waar toch meer mee gedaan had kunnen worden in mijn ogen.
    "Our sun is dying. Mankind faces extinction."

  15. #15

    Standaard

    Erg mooie film waar ik van heb zitten genieten!
    Four-Star Trader (236)

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •