De resultaten 1 tot 7 van 7 worden weergegeven.

Discussie: Kid Galahad [DVD]

  1. #1

    Standaard Kid Galahad [DVD]

    Kid Galahad [DVD]

    Elvis als automonteur die ook een zingend bokstalent blijkt te zijn.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    En ja, ik heb deze ook in mijn collectie. Jammer van de beeldkwaliteit, maar zo zijn er meerdere in de presley reeks.

  3. #3
    memphisflash
    Guest

    Standaard

    Yup, ook ik heb'm al een tijdje, dan wel in de UK versie [die ook NL ondertiteld is] Al met al een van de leukere Presley films - en het is de eerste keer dat ik de openingsscene op z'n orginele breedte zie, dus niet naar 4:3 inelkaar gedrukt om de openings titels maar in beeld te krijgen ... Op naar de volgende, Follow that Dream - Komt in april ...

    Peter

  4. #4

    Standaard

    Jullie kopen ook echt alles hè :P
    Je moet toch wel een fan van Elvis zijn, wil je niet tijdens zijn films in slaap vallen...
    (zijn z/w films uitgesloten)

  5. #5

    Standaard

    Ik heb de UK versie ook. Ik ben het alleen niet eens met de review. Ik bezit ook de oude video versie. Deze is in 4:3 en....... Men heeft de dvd versie onder en boven bewerkt. De 4:3 toont dus meer achtergronden. Dit is duidelijk te zien tijdens openingscene en bij de try-out tussen Elvis en Joie (Elvis als sparringpartner) de strakke blauwe lucht is op de video versie meer aanwezig. Edoch is de dvd bewerking niet slecht gedaan. De close-ups zijn dus groter. Ik hoop, gezien het feit dat Follow that dream ook door MGM uitgebracht wordt, deze wel in het originele 2.35:1 formaat komt. Hopelijk in betere beeldkwaliteit. Ja, Eddie je moet inderdaad Elvis fan zijn om niet in slaap te vallen. Maar er zijn ook films welke het bekijken zeker waard zijn. Denk maar zo, Wij Elvis freaks hebben alleen nog maar cd's en dvd's om our guy te horen/zien. Zo'n ruime dertig films waarvan de helft goed is. En toch heb ik ze allemaal ontelbare keren gezien. Kon er maar nog een vervolg komen op de Elvis: That's the way it is van 2001(redux). Dit is de king zoals we hem graag zien. En Kid Galahad ach, die hoort er nou eenmaal ook bij.
    Right Turn Clyde!

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ronald Blom
    Ik heb de UK versie ook. Ik ben het alleen niet eens met de review. Ik bezit ook de oude video versie. Deze is in 4:3 en....... Men heeft de dvd versie onder en boven bewerkt. De 4:3 toont dus meer achtergronden. Dit is duidelijk te zien tijdens openingscene en bij de try-out tussen Elvis en Joie (Elvis als sparringpartner) de strakke blauwe lucht is op de video versie meer aanwezig
    In de recensie staat dat het beeld op DVD het originele bioscoopformaat is. De film is opgenomen op 35 mm materiaal, waarbij voor het bioscoopbeeld de boven- en onderzijde gedeeltelijk worden afgedekt. Dit is het beeldformaat dat de regisseur voor ogen heeft. Nu wordt voor de televisie en videomarkt een fullframe (het hele 35 mm vlak) of een P&S versie gemaakt. Bij de eerste (full frame) zie je dus meer aan de boven en onderzijde. Misschien ben ik niet in een keer duidelijk, maar je kunt over dit onderwerp ons artikel over de beeldformaten van Harry Potter eens lezen. Gaat overhetzelfde namelijk.

  7. #7

    Standaard

    Bedankt voor de informatie Arnold. Zo had ik het nog niet gezien. Het leek namelijk eerder anders om. Dus een widescreen versie voor de bios en daarna een tv bewerking op 4:3 het is niet de enige film die dit heeft. Bronco Billy hetzelfde. Wat ik al zij de bewerking op dvd komt qua beeldverhouding mooi over. Toch blijf ik het een moeilijk formaat vinden die 16:9. Geef mij maar 2.35:1 dit is pas echt widescreen. Maar dat is de keuze van de regiseur denk ik.
    Right Turn Clyde!

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •