De resultaten 1 tot 17 van 17 worden weergegeven.

Discussie: Secretary [DVD]

  1. #1

    Standaard Secretary [DVD]

    Secretary [DVD]

    Even zien, wat hebben we hier... een SM-komedie... het moet niet gekker worden.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Errrug goed is deze. Het thema is een beetje raar natuurlijk maar laat je daar niet door afschrikken. Naast het feit dat het verhaal dramatisch heel goed in elkaar zit (en de aandacht goed weet vast te houden) bevat de film ook de nodige (verknipte) humor en is de romantische verhaallijn verbazend ontroerend. Dit is er misschien niet eentje die iedereen zomaar zal aanspreken maar bij mij zal ie zeker in de collectie gaan belanden.

  3. #3

    Standaard

    Misschien een keer huren voor een natte (regenachtige) avond.....
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  4. #4

    Standaard

    Leuke, oprechte film. Het is volgens mij een waanzinnign moeilijk thema om goed in een film aan de orde te laten komen zonder komisch of sensatiebelust te worden. En ik moet zeggen die flinterdunne lijn die aangehouden moet worden om eerlijk met dit onderwerp om te gaan (weliswaar niet altijd) goed bewandeld wordt. Maggie Gyllenhaal is fantastisch, een actrice die ik zekr in de gaten blijf houden. Kortom, een aanrader voor diegene die wel eens wat anders wil zien.

  5. #5

    Standaard

    3 CDtjes op 5? Dat is minstens een half te weinig imo, eerder een heel...
    Erg leuke film vond ik met goed acteerwerk.
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rob Peters
    Maggie Gyllenhaal is fantastisch, een actrice die ik zekr in de gaten blijf houden.
    Yep, inderdaad: ze blinkt echt heel erg uit in deze film. Gyllenhaal is trouwens weer typisch zo'n actrice die met haar ogen 50% van haar acteerprestatie leverd. Kweenie maar da's altijd een bepaald soort actrice waarvan er maar heel weinig zijn. Denk "Vivien Leigh in Gone with the wind" om te begrijpen wat ik bedoel.

  7. #7

    Standaard

    Ga deze maar is gauw huren denk ik :wink:
    "Ik mag er dan uitzien als een eikel, ik ben het niet!!!"

  8. #8

    Standaard

    Hele relaxer Cover
    Co-StarTrader Safetrader
    Mijn Collectie
    I'm the servant of the secret fire, wielder of the flame of Anor. The dark fire will not avail you! Flame of Udûn!

  9. #9

    Standaard

    Met alle respect, maar de reviewer heeft het naar mijn idee niet helemaal begrepen. Secretary is geen film die als serieus bedoelt is. Secretary wil niet bewerkstelligen dat je een SM relatie als normaal gaat zien. Secretary is vooral een zwarte komedie.

    Er wordt dus verwacht dat er om gelachen, danwel gegniffeld wordt. De meeste vreemde film ooit gezien? Dan is de reviewer, bot gezegd, niet veel gewend. Okay iedereen beleeft films anders en je bent natuurlijk niet verplicht om een film te begrijpen zoals ie door de makers bedoeld is.

    Wel erg jammer van zo'n review, want het kan andere mensen die de film nog niet gezien hebben compleet op het verkeerde been zetten.

  10. #10

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door PvdS
    Secretary is vooral een zwarte komedie.
    Daar heb je uiteraard gelijk in. Maar als je het verhaal van de regisseur moet geloven moet deze film SM bespreekbaar maken. En laten zien dat het niet alleen maar verknipte mensen zijn die hier aan doen.

    Nou, dan vind ik het een beetje jammer dat er juist in deze film een aantal stereotiepen bevestigd worden. Bijvoorbeeld veel mensen denken dat alleen mensen die niet goed in hun vel zitten, of weinig eigenwaarde hebben aan SM doen.
    En wat zien we? De hoofdpersoon is een net ontslagen psychiatrisch patiënt die emotioneel in de knoop zit en zichzelf verwondt.

    Dat was één van de dingen die me een beetje stoorde aan de film dus. Maar het blijft uiteraard slechts mijn mening en ik zeg niet dat ik gelijk heb ofzo. Over smaak valt tenslotte niet te twisten.

  11. #11

    Standaard

    Stereotypen gebruiken is de basis voor bijna elke komedie. Het domme blondje, de computernerd, de bazige schoonmoeder etc. etc.

    Omdat deze film niet bloedserieus is, maar een komedie, kan ik in dit geval geen moeite hebben met het gebruik van een stereotype.

    Zouden ze dat bij een film als, nou pak 'm beet, Schindlers List doen (die ik niet gezien heb overigens) dan nam ik dat de makers zeker wel kwalijk.

    Ik denk ook dat je SM bespreekbaar kunt maken door er juist heel luchtig en bijna terloops aandacht aan te besteden zoals in Secretary gebeurt is. De invulling die daarbij aan de karakters is gegeven, doen daar naar mijn mening geen afbreuk aan.

    Maar uiteraard heb je volkomen gelijk dat over smaak niet te twisten valt.

  12. #12

    Standaard

    Deze fillm heeft inderdaad wel zijn cynische momenten, waarbij er wel stiekem gegniffeld zal worden, een schaterlachende komedie is het in ieder geval niet. Maar ik denk dat Nathan wel gelijk heeft wanneer hij stelt dat er toch een serieuse ondertoon in deze film lijkt te lopen. Om er maar een onvergelijkbare film bij te halen, Fight Club was ook bedoelt als zwarte komedie, maar er wordt ondertussen een serieus onderwerp behandeld.

  13. #13
    Super Member
    Registratie datum
    Oct 2002
    Woonplaats
    Zuid Holland is niet groot genoeg

    Standaard ..

    Vind dus echt een ontzettend originele en zelfs goede film met werkelijk goede acteerprestaties!!

  14. #14

    Standaard

    Topfilm!

    Ik zou zeggen kopen of minstens huren.



    Dushen

  15. #15

    Standaard

    zeer sterk acteerwerk, metname van Maggie Gyllenhaal. Echt een ontdekking deze actrice. De film gaat niet over SM, maar over zelfvertrouwen en eigenwaarde.

  16. #16

    Standaard

    Leuke film om een keer gezien te hebben maar vond hem verder niet echt bijzonder.
    Four-Star Trader (236)

  17. #17

    Standaard

    Geen idee waarom het zo lang duurde (misschien probeerde ik mezelf te pijnigen met het verlangen naar deze film? ) maar ik heb hem nu eindelijk aan mijn collectie toegevoegd.

    Om even terug te komen op de eerdere discussie in deze thread: zelf denk ik niet dat deze film echt bedoeld is om SM 'bespreekbaar' te maken, noch denk ik dat het bedoeld is als een zwarte komedie. Ik denk dat de film in de eerste plaats bedoeld is als een romantisch drama, maar dan met wat humoristische motiefjes er doorheen gewoven. De verkniptheid van de karakters is natuurlijk erg grappig en elementen van het verhaal worden heel serieus verteld maar wat aan het eind van de film overeind blijft IMO is de relatie tussen de twee hoofdkarakters. Dus: romantische komedie (albeit een beetje vreemd dus).

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •