Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 46 van 46 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Waarom kan het dan blijkbaar in films als Sleepy Hollow wel?

  2. #27

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eric van Ballegoie
    niet comprimeren, wat betekend dat je ongveer 200 Mbit per seconde
    Ik wil niet mierenn..ken, maar vind het wel leuk om met cijfertjes te goochelen
    200 Mbit/sec? zelfs dat is nog te weinig...

    1 fullframe is 720x576 pixels = 414720 pixels

    Ieder pixel gebruikt 32 bits voor kleuren
    1 frame is dus 414720x32 = 13.271.040 bits

    1 sec = 25 frames
    = 25 x 13.271.040 = 331.776.000 bits/sec
    ... / 1024 / 1024 = 316,4 Mbit

  3. #28

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Nathan -ZeroDown- Strik
    Sleepy Hollow wel?
    Ik zal effe voor je checken hoe die op de schijf staat... Handig, zo'n 300 disc wisselaar..... Disc 39.... Bzzzzzzzzz...

    Sleepy Hollow, R2-NL, is gecomprimeerd op een gemiddelde bitrate van 3 a 5 Mbps en heeft uitschieters in de richting van de 10 Mbps

  4. #29

    Standaard

    Deze discussie is heel interessant en ben waarschijnlijk veel te laat met een antwoord, maarre ...tot nu toe wordt er geboomd over het beeld (wat volgens mij inderdaad aan de enkellaags versie ligt van de regoi 2 versie)maar is het nou nog niemand opgevallen dat bij de engelse DTS versie het rear geluid zo´n 5 db harder(!) is dan de overige versies. Een en het ander gaat duidelijk ten koste van de samenhang in het geluid en ben hier dan ook errug verbaasd over. dit was mij niet opgevallen toen ik de regio 1 versie van een vriend bekeek. Dus als je nog wil kiezen:ga voor regio 1, niet allen vanwege het geluid, ook vanwege de gave chickenrun trailer "chickenimpossible", de Schrek trailer(in 5.1) en het ontbreken van die duffe dierenbeschermingsspot.

  5. #30

    Standaard

    Hee Jurgen, aangezien jij toegang hebt tot de regio 1 versie. Zou je dan de scène van een paar posts terug even willen checken op de inmiddels beruchte compressiefoutjes.
    Als je kunt zien wat de bitrate van de film is (gemiddeld, minimaal, maximaal) is dat ook goed.
    Ik hoop echt dat de regio 1 versie WEL goed is, want ik wil deze film zo graag hebben, maar een inferieur produkt kopen, dat doet Lowietje niet...

  6. #31

    Standaard

    Hee Lowietje,
    Ik heb zelf dus de nederlandse versie, maar weet van de verschillen omdat ik de regio 1 versie van een vriend een tijdje in huis heb gehad. Bij mij was de bliksem scene alleen opgevallen bij de regio 2 versie. Ik zal contact met mijn vriend opnemen en het hem vragen. Je moet nog dus ff wachten op het antwoord. Mocht je geen geduld hebben: haal gewoon de regio 1 versie want die is verreweg de beste (of de minst slechte).
    Had ik je al verteld van de geanimeerde menu´s die veel beter en leuker zijn dan de regio 2 versie? Het verschil zit hem ook in het feit dat Dreamworks de r1 versie heft verzorgd itt de andre versies. Kijk maar eens naar de r1 versies van Antz, prince of egypt, saving private ryan (in dts), road to eldorado etc...om je zelf te overtuigen van de kwaliteit die dreamworks altijd levert! Dat belooft dus wat voor de Schrek release in november!
    Groet,
    jurgen

  7. #32

    Standaard

    Hmm, het zou inderdaad goed kunnen dat de Amerikaanse versie dus een compleet andere (hopelijk betere) master is.
    Ik heb trouwens over Shrek gehoord vandaag dat de DVD van Shrek digitaal getransferd is, net als Toy Story en A Bug´s Life. Ik was na de niet-digitale transfer van Antz een beetje bang dat ze hetzelfde zouden flikken bij Shrek, maar gelukkig is dat niet het geval.... JAMMIE!!!

    Enne... ik heb nog wel even geduld om op je antwoord te wachten Jurgen, ik wacht al zo lang op Chicken Run, dat ik nog wel wat langer kan wachten...

  8. #33

    Standaard

    Sterker nog:shrek wordt gewoon in DTS gereleased! Dat kunnen we hier waarschijnlijk op onze buik schrijven aangezien de meeste dreamworkproducties hier in handen zijn van paramount, zoals je weet niet bepaald bekend om z´n DTS dvd´s.
    Wat betreft de niet digitale transfer van Antz:het was 1 van de eerste regio 1 schijven met digitale animatie(hij kwam voor a bug´s life, alleen is hier in Nederland pas veel later gereleased omdat dreamworks hier geen distribiteur had), dus het is ze niet echt kwalijk te nemen. Voor de rest (extra´s en menu animaties)is het lange tijd een referentieschijf geweest en is dat eerlijk gezegd nog steeds. Bovendien wordt de niet digitale transfer redelijk gecompenseerd door de transmissie waarde van de film: hij komt vrijwel nooit onder de 9! Daar ken ik niet veel schijven in, behalve dan de superbit versies die op dit moment van colombia worden uitgebracht: ik ga zeker de fifth element halen met high definition transfer en DTS geluid!
    Ik heb overigens net gesproken met die vriend van me: hij zal chicken run eens aan een nader onderzoek onderwerpen,zodat aan elke onzekerheid een eind komt.
    Heb ik nog een vraag voor jou: ken jij iemand die beide versies van star wars (regio 1 en 2) naast elkaar heeft gelegd en (met name) het geluid heeft vergeleken? Ben erg benieuwd...

  9. #34

    Standaard

    Hmm, ik heb dit weekend Star Wars (regio 2) gehuurd, en ik vond het geluid dik in orde. Zeker zo indrukwekkend als de bioscoop (vooral in het laag).
    Helaas kan ik hem niet vergelijken met de regio 1 versie, maar ik was erg onder de indruk van het geluid. Mijn ramen stonden (net als bij Saving Private Ryan) soms te trillen...

  10. #35

    Standaard

    chicken run is een fantastiese film. echt, hoelang het niet duurt om 2 sec. aan animatie te produceeren is werkelijk niet te geloven. alleen daarom al zouden ze een oscar moeten winnen als je let op de details en hoeveel er tegelijk beweegt, dan kan je niets anders dan bewonderen hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. de film zelf is ook gaaf. de stemmen passen goed bij de personages, en geven de film dat extra zetje in de rug. al bij al, een zeer gave film. eentje om meerdere malen te bekijken.
    Because i rock does not mean i'm made from stone !

  11. #36

    Standaard

    Even voor de liefhebbers:

    De DVD is in DTS ES en dat zie je toch niet vaak bij een animatiefilm.

  12. #37

    Standaard


    Leuke film. Begin is wat traag.
    Mij bevalt de DTS Nederlands gesproken instelling het best. De klank daarvan is aangenaam zuiver en helder en de effecten klinken duidelijker en beter. Vergelijk maar eens de scene aan het einde van de film, waarin het vliegtuig met ladder en Rocky etc. opstijgt.
    Ook vind ik de Nederlandse stemmen beter passen bij de figuren en ze praten gewoon grappiger.
    Projectie is helemaal te gek: Beeld en geluid zijn dan opeens erg goede vrienden.

  13. #38

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tjalling Weldring

    Leuke film. Begin is wat traag.
    Mij bevalt de DTS Nederlands gesproken instelling het best. De klank daarvan is aangenaam zuiver en helder en de effecten klinken duidelijker en beter. Vergelijk maar eens de scene aan het einde van de film, waarin het vliegtuig met ladder en Rocky etc. opstijgt.
    Ook vind ik de Nederlandse stemmen beter passen bij de figuren en ze praten gewoon grappiger.
    He Tjalling: weet je wat grappig is: dat je zowel Planet of the Apes als Chicken Run beide nog maar pas geleden gezien hebt (gezien je posts)

    Ik ook dus! Toeval heh.

  14. #39

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tjalling Weldring
    Mij bevalt de DTS Nederlands gesproken instelling het best.
    Mij niet, sinds ik er zojuist ben achter gekomen dat de Engelse track 'n DTS ES Discrete track is

    Vraagje: weet iemand of de R2 UK-versie óók 'n DTS ES Discrete track heeft? De extra's zijn namelijk een stuk noemenswaardiger dan die van de R2 NL versie, maar ik vind het geluid nog net iets belangrijker

  15. #40

    Standaard GELUID

    HEB NOU AL EERDER EEN EMAIL GESTUURD MAAR GEEN REACTIE JAMMER
    MIJN REACTIE WAS
    STOP DE DVD VAN CHICKEN RUN ER IN EN KIES ENGELS DTS
    DAN ZAL JE ZIEN DAT HIJ NIET ALLEEN DTS IS MAAR OOK DTS-ES
    IS FF EEN AANDACHTSPUNTJE :wink:

  16. #41
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard

    Deze film is in zijn soort zeker een Toppertje, is inmiddels al regelmatig in de uitverkoopbakken te vinden.
    waarom toch nog zo'n late reactie, ik woon samen met een Aardman fanaat dus wij hebben geloof ik alles in huis, incluis de 10 filmpjes van wallace and Grommit die via internet uitgezonden zijn en thans dus op dvd verkrijgbaar zijn.
    Nee geen reclame maar een studio die zo'n heerlijke humor bied kan niet vaak genoeg geprezen worden. En het wordt tijd voor weer een avondvullende film.
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  17. #42

    Standaard

    Manno, manno, lag nu wel heel goedkoop bij MM Utrecht, dus toch maar eens aangeschaft. En dat viel zeker voor die prijs niet tegen. Goed beeld, goed geluid, frisse humor. Niete schlechte!!!!!
    Zou willen dat DVD m'n enige verslaving was!

  18. #43

    Standaard

    Deze film heb ik met mijn stomme k*p verkocht. Is absoluut erg leuk. Als ik hem ergens voor weinig zie liggen neem ik weer mee.....DTS to the rescue...
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  19. #44

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Albert Kostwinder
    Deze film heb ik met mijn stomme k*p verkocht.
    maar wat beweegt je dan om de film te verkopen ? ik heb al mijn dvd's nog. en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ze te verkopen. zelfs al mijn VHS tapes heb ik nog liggen
    Because i rock does not mean i'm made from stone !

  20. #45

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door music_maniac1965
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Albert Kostwinder
    Deze film heb ik met mijn stomme k*p verkocht.
    maar wat beweegt je dan om de film te verkopen ? ik heb al mijn dvd's nog. en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om ze te verkopen. zelfs al mijn VHS tapes heb ik nog liggen
    Ach een beetje te impulsief gehandeld. Heb hem inmiddels al weer hoor! zag hem bij de mm liggen voor 5.99 Ik verkoop ook geen dvd's meer, gewoon omdat het zonde is. Probeer elke aankoop voortaan goed af te wegen en dat helpt. Al groeit de collectie desondanks gestaag!...
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  21. #46

    Standaard

    Zoals altijd geweldig werk van Aardman. Jammer dat er een paar scènes met overduidelijke compressie artefacten op de DVD zitten.

    - Marc
    "God schmod. I want my monkey man!"

    Mijn Schijfjes

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •