De resultaten 1 tot 12 van 12 worden weergegeven.

Discussie: Jaws 2 [DVD]

  1. #1

    Standaard Jaws 2 [DVD]

    Jaws 2 [DVD]

    Na het immense succes van de in 1975 door Steven Spielberg geregisseerde kaskraker Jaws schreeuwde de filmstudio om een vervolg. Spielberg had echter weinig interesse....

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Tjonge, dit is echt oplichterij, heb je een medium als dvd, zetten ze er een mono-geluidstrack op. Dit is echt te zot voor woorden, er mogen dan een hoop extra's opstaan maar ik vind deze dvd dan echt een grote misser.

  3. #3

    Standaard

    Hoe kan de geluidstrack-conclusie dan toch nog 2 en een halve ster krijgen??? Een mono track op een huidige DVD zou voor mij nog geen 1 ster krijgen. Vreemd

  4. #4

    Standaard

    Een korte toelichting op de beoordeling:

    Ten eerste: Het oorspronkelijke geluid van Jaws 2 is mono, dus het is niet zo heel erg vreemd dat deze DVD een mono-track heeft. Bovendien verschijnen wel meer oude films met mono-geluid op DVD, dus zo'n grote uitzondering is Jaws 2 niet. Toegegeven, een aantal antieke films heeft bij de sprong naar DVD wel degelijk een zeskanaals DD 5.1-remix gekregen, maar dan gaat het veelal om "grote" titels (denk aan Ben Hur en Planet of the Apes).

    Ten tweede: Het mono-geluid klinkt weliswaar (logischerwijs) gedateerd, maar het is niet zo dat deze dermate beroerd is dat e.e.a. niet meer te volgen is. Zoals ik in de recensie vermeld zou een goede 5.1-remix natuurlijk te prefereren zijn, maar we moeten ook in het achterhoofd houden dat men voor een relatief weinig populaire titel als Jaws 2 geen geld voor een dergelijke remix over heeft. (Triest, maar de harde werkelijkheid...)

    En om het geluid van een DVD met een mono-soundtrack automatisch een vette onvoldoende te geven, terwijl de oorspronkelijke soundtrack eveneens mono is gaat natuurlijk wat ver (kijk maar naar de films van Hitchcock, of het oeuvre van Kubrick).

    Om een lang verhaal kort te maken: ik bedoel met de gegeven 5 punten (2,5 bolletje) aan te geven dat het geluid duidelijk niet perfect is, maar desalniettemin acceptabel voor een film van meer dan twintig jaar oud met een oorspronkelijke mono-track.

    Ik hoop dat mijn motivatie voor de score nu een stuk duidelijker is.

  5. #5

    Standaard

    Ben het wel eens met Koen, vindt trouwens ook dat zo'n remix de boel niet altijd beter maakt. Soms wordt het er ook een beetje nep van. En dan schakel ik persoonlijk toch even terug naar het orginele mono of stereo spoor als deze er is.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rmelkert
    vindt trouwens ook dat zo'n remix de boel niet altijd beter maakt. Soms wordt het er ook een beetje nep van.
    Daar heb je helemaal gelijk in, er zijn talloze voorbeelden van slechte (kunstmatig aandoende) remixen.

  7. #7

    Standaard

    Opzich wel vaag..

    Ik heb zelf Jaws 1 en die is in Engels gewoon 5.1 en de rest zoals duits en frans is mono.

    Dan hadden ze toch naar mijn inziens beide erop kunnen zetten een mono en een 5.1 engelse track. Kan je tenminste kiezen.

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Richard H
    Ik heb zelf Jaws 1 en die is in Engels gewoon 5.1 en de rest zoals duits en frans is mono.
    Dan hadden ze toch naar mijn inziens beide erop kunnen zetten
    Jaws 1 is dan ook een toptitel in de filmgeschiedenis! Daar heeft men dan ook met genoegen enige tienduizenden dollars extra in geinvesteerd... Bewust om hem nog aantrekkelijker te maken.
    Jaws 2 is deze investering gewoon niet waard... Zoals in de recensie al vermeld: Jaws 2 haalt het wat spanning betreft gewoon niet bij Jaws 1.

    Planet of the Apes is ook zo'n toptitel waar een 5.1 track bijzit, maar ook daar zijn alle vervolgdelen "slechts" van een DD-2.0 track voorzien...

  9. #9

    Standaard beter dan je denkt !

    Jaws 2 wordt ten onrechte vaak enorm ondergewaardeerd. Dat komt vooral door de jonge tiener-hoofdrollen die in die jaren populair waren en bij bosjes in films werden afgeslacht. Vergis je echter niet dat Roy Scheider hier wel degelijk een hoofdrol speelt. En als die jonge garde in beeld komt, zijn ze voor het grootste gedeelte in het water aanwezig, waarbij ik echt het gevoel krijg dat je er nog geen teen in kan steken, of hij zal er worden afgebeten. Die constante dreiging is goed aanwezig bij deze scenes.
    De beste rol is weggelegd voor componist John Williams. Zijn memorabele haaienthema (dum-dum-dum-dum) wordt uitgebreid met een overweldigende score, die van deze film in mijn ogen bijna een opera maakt. Prachtig voorbeeld: waterskier in beeld, vrolijk, geluid alleen motorboot en watergeklots, skier wordt even van opzij gevolgd, dan ineens: haaievin komt boven water (camera "vaart" met grote snelheid mee), synchroon met de skier, en John Williams komt lekker VET met zijn toeters in - kippevel !!!
    Jaws 1 is een klassieker voor het nageslacht. Maar vreemd genoeg kan ik Jaws 2 veel vaker blijven bekijken.

  10. #10

    Standaard Mee eens, maar...

    Ik vind dat in deel twee het verhaal te veel op de schouders van Roy Scheider rust. Dit maakt het verhaal te eenzijdig en de spoeling helaas wat dun.

    In deel 1 had je een aantal karakters die voor een groot deel de verhaallijn bepaalden:

    - Roy Scheider als Brody
    - Richard Dreyfuss als researcher (een duidelijke sidekick)
    - Robert Shaw als de bikkel

    Neemt niet weg dat deel twee een waardig vervolg is met goede FX.
    Samen tien keer beter dan:

    - Jaws 3D
    - Jaws the Revenge

    Crappo...
    ...FX
    ...Characters
    ...verhaal.

    Crappie de peppie dus.

    Kans bestaat overigens dat de film nog wel eens wordt uitgebracht als een SE met veel extra's en een DD soundtrack. Lekkere cashcow. Ons kent ons.

    Zie:

    Die Hard
    Face Off
    Titanic (ja deze komt nog)
    enz.

    Jaws 2 is mij nu nog te duur dus ik wacht nog even.
    Groet,

    Ryaco Hendriks.

  11. #11

    Standaard

    JAWS 2 is naar mijn mening een van de meest onderschatte films uit de jaren 70. Het openingsshot van de duikers is al direkt kippevel. Het verhaal is simpel , maar zit goed in elkaar. De jongeren in deze film komen misschien wat houterig en stijf over maar je moet niet vergeten dat deze film in 1978 is gemaakt. Zelf ben ik in het bezit van JAWS 1,2 en 3 het beeld is goed het geluid wat minder. De extras zijn ook erg goed met een making of van ongeveer 50 minuten, vertel me wat jij van deze film vond, groetjes van marcel. (WE MAY HAVE ANOTHER SHARK PROBLEM, CHIEF BRODY JAWS 2)

  12. #12

    Standaard

    Kan me herinneren dat ik deze film vroeger als klein jongetje op tv zag. Op dezelfde dag in de week kwamen toen de 4 films op. Dus 4 weken en ze waren allemaal geweest. Heb deze gezien nadat ik die dag na de kermis was geweest, en op de kermis stond toen nog de haaienshow. Dat vond ik helemaal fantastisch. Toen thuis deze film gekeken. Was toen erg onder de indruk van de Orca.

    Vond deze toch ook best wel spannend, en heb de film uiterraard op dvd.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •