De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Picnic at Hanging Rock [DVD]

    Picnic at Hanging Rock [DVD]

    In 1900 ging een groepje scholieren picknicken. Enkele van hen zouden niet terugkeren...

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Prachtige film. Heeft wel een beetje weg van die andere Australische klassieker: Walkabout. Het verhaal is heel mysterieus en fascinerend (is het nou echt gebeurt?) en het geheel is echt prachtig sfeervol gefilmd. Jammer dat de dvd zo beperkt is maar als je hem voor 'weinig' tegenkomt dan is het zeker wel een aanrader.

  3. #3

    Standaard

    geweldig saaie film - gaat helemaal nergens naartoe
    (het is trouwens echt gebeurd schijnt)

  4. #4

    Standaard

    Ik ben het niet helemaal eens met de review. Ik heb van deze film de Criterion R0, de UK R2 én de NL versie gehad, en de beeldkwaliteit van deze Nederlandse versie is echt vrij matig, zeker de slechtste van bovenstaande drie. Goede bron, slechte tranfer.

    De goedkope Duitse editie schijnt trouwens de beste beeldkwaliteit te hebben, én redelijke extra's (o.a. deleted scenes).

    Ik had deze versie trouwens aangeschaft omdat de achterkant van de hoes de (langere) speelduur van de orginele versie aangaf en niet die van de kortere 'director's cut' die op al op alle andere dvd-versies staat. Je zou het misleidend kunnen noemen, maar ik vrees dat het weer eens pure onbenulligheid is geweest....

    Picnic at Hanging Rock is trouwens niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Mark_vdH
    Picnic at Hanging Rock is trouwens niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
    Dat is nog helemaal niet zeker!

    Het echte Hanging Rock is in ieder geval bijna net zo mysterieus als het in de film wordt weergegeven. Er doen allerlei rare verhalen de ronde over bijv. klokken die zich daar erg raar gedragen. Er bestaan geen aanwijzingen dat het verhaal echt gebeurt is maar het schijnt dat elementen van het verhaal WEL echt gebeurt zijn.

    Hier kun je trouwens een erg interessant essay vinden met mogelijke verklaringen voor de gebeurtenissen in de film. Let wel: het bevat veel spoilers!

  6. #6

    Standaard

    Voor de liefhebbers van deze film: er is een 3-disc UK-versie uit die niet alleen de directors cut maar ook de langere originele cut bevat en nog een berg extra's.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •