De resultaten 1 tot 4 van 4 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes [DVD]

    Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes [DVD]

    Het klassieke verhaal van Edgar Rice Burroughs in een mooie verfilming.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Dank voor de review.

    Ik heb deze film van regisseur Hudson (Chariots of fire) laatst weer eens terug gezien en vond hem toen veel beter als toen ik hem de eerste keer zag. Als je bent opgegroeid met Johnny Weissmuller als Tarzan is deze film toch wel even wennen. Bereid je dus voor op een heel andere film.

    De eerste scenes in de jungle zijn erg goed gedaan. Ian Holm (Alien, Lord of the rings etc.) doet het verbale acteerwerk en Lambert(Subway, Highlander) en de apen het fysieke acteerwerk.

    Geen Jane dit keer in de Jungle, maar pas als Tarzan als rechtmatig erfgenaam terugkeert in Engeland. Dit gedeelt van de film vond ik toch wat minder. Jane wordt gespeeld door de Amerikaanse Andie MacDowell wiens stem gedubd werd door Glenn Close. Iedereen die de amerikaanse tongval van MacDowell kent begrijpt waarom dat gedaan is, maar het komt de rol toch niet ten goede.

    De ster van de film is naar mijn mening Ralph Richardson(The fallen idol, The Heiress) als Lord Greystoke in zijn laatste filmrol. Het leverde hem een oscar nominatie op. (De oscar ging trouwens naar Haing S. Ngor voor zijn rol in The killing fields.) Verdere rollen van Nigel Davenport en James Fox.

  3. #3

    Standaard

    Ik ben het in veel gevallen met Kaplan eens.

    Een van de mooiere Tarzan verfilmingen uit de recente geschiedenis. Goede rol van Christopher Lambert. Misschien ook wel omdat ie maar amper spreekt in deze film

    Het verhaal wordt inderdaad iets minder op het moment dat ze in Engeland aankomen. Maar ik blijf deze film een warm hart toedragen.

    Als iemand me nog eens ooit aan de soundtrack kan helpen... 8)
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  4. #4

    Standaard

    IK heb sinds ik de film in 1984 voor het eerst in de bioscoop zag, de film in mijn hart gesloten wat een prachtfilm..mooi camerawerk van john alcott tot en met de shining de vaste cameraman van Stanley Kubrick, die dit soort films magnifiek in beeld bracht net als barry lyndon trouwens.
    Aanrader.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •