Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 32 van 32 worden weergegeven.
  1. #26
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Ik heb zelf als cameraman gewerkt in zowel 4:3 als 16:9. Het maakt wel degelijk uit met welke ratio je gaat filmen in relatie tot je compositie.

    Wat een maatschappij vervolgens doet met een film op dvd staat daar los van. Door de beeldverhouding te veranderen door meer of minder te laten zien aan de zijkanten of de boven- en onderkant veranderd vaak het karakter van een shot. De echte ratio wordt altijd bepaald tijdens de opnames en is ook het enige waarmee rekening wordt gehouden bij het maken van het shot.

    Je kan nog verder gaan kijken naar de verschillen tussen 1,37:1 en 1,33:1 en naar de verschillen tussen 1,78:1 en 1,85:1, maar dat is in veel gevallen te verwaarlozen. Je zou zelfs nog verder kunnen gaan en zeggen dat de overscan van de televisie beeld weghaalt rondom en dat je nog meer mist als kijker. Wat ik echter wilde zeggen is dat een shot niet zonder meer om te zetten is van 1,37:1 naar 1,85:1 of andersom. Tijdens de opnames ging men uit van één ratio. En die zou dan ook altijd op dvd gezet moeten worden.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  2. #27
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2002
    Woonplaats
    somewhere in time

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel den Haan
    Volgens mij wist je dit wel :wink:

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eddy
    Wat mij opvalt aan deze recensie is het feit dat van Dial M For Murder wordt gezegd dat het gaat om een transfer van 1,85:1 en dat dit de originele ratio zou zijn. Ik heb zelf de regio 1 versie en die is in 1,33:1. Volgens IMDB is de originele ratio 1,37:1 en zou de Nederlandse versie dus verkeerd moeten zijn.
    Maar ik ben het met je eens dat er eigenlijk maar één juist formaat is en dat is wat de regisseur in het hoofd had. Maar zoals zetmoon al zei, gebeurd dit wel vaker bij oude films en kunnen we er weinig aan doen.
    En ik moet zeggen dat ik het bij Dial M niet echt vind opvallen.Ik ben erg tevreden met hoe het beeld eruit ziet en de voordelen van een anamorfe transfer zijn uiteraard ook aanwezig. Het is dus maar net wat je zelf wil.
    Ik had al zo'n raar gevoel van deja-vu, de hele discussie kwam me ergens vaag bekend voor. En inderdaad Marcel, ik had even naar boven moeten scrollen om te zien dat we het hier al eerder over gehad hebben.

    Maar goed, praten over films blijft leuk. Misschien moeten we het nu maar eens hebben over de inhoud van deze toch wel erg goede Hitchcock met een geweldige Grace Kelly.
    "Fred, it's not quite dark enough, I can still see something"


  3. #28

    Standaard

    Lijkt me ook, het beeldformaat veranderen we weinig meer aan. De mensen die een 1.33:1 beeld willen, kopen gewoon de R1 en de mensen die liever een 1.85:1 anamorf beeld willen, kopen de R2.

  4. #29

    Standaard

    Dial M for murder is nu op BBC 2 te zien, in 1.33:1
    Wel goede kwaliteit.

    Maar nu valt toch echt wel op dat er veel ruimte met name aan de bovenkant
    is, zodat de film OOK geframed lijkt met 1.85:1 in gedachte.

    Nergens komt er een hoofd tot bovenaan het beeld.

  5. #30

    Standaard

    Ik weet niet zeker of het hier al vernoemd geweest is, maar in tegenstelling tot wat in de recensie staat, was "Dial M for Murder" niet de eerste kleurenfilm van Hitchcock, dat was namelijk "Rope".

  6. #31

    Standaard

    De dvd's uit deze set zijn inmiddels ook los te koop. Voor de completisten onder ons die geen zin hebben om de hele set te gaan kopen: dit is je kans. :wink:

  7. #32

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Richard Boon Bekijk bericht
    De dvd's uit deze set zijn inmiddels ook los te koop. Voor de completisten onder ons die geen zin hebben om de hele set te gaan kopen: dit is je kans. :wink:
    Kan iemand mij dan een tip geven waar Dial M For Murder los als R2NL aan te schaffen is?

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •