De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Disney overweegt snellere release DVD's

    Disney overweegt snellere release DVD's



    Lees dit artikel

  2. #2
    Mikeymo
    Guest

    Standaard

    dan loopt het bioscoopbezoek nog sneller terug, ook omdfat dat betekent dat op de dag van release in de bios de DVD rips online staan

  3. #3

    Standaard

    Tegelijk op DVD en in de bios uitbrengen lijkt me onverstandig. Zou ook op veel weerstand stuiten vanuit de branche denk ik.. Zo zouden bioscoop en videotheek nu directe concurrenten van elkaar worden met 'hetzelfde' product.. En daar zit je, in een wereldje dat toch al aardig onder druk staat de laatste jaren, niet echt op te wachten me dunkt..

    Kortere bios - dvd window zou niet verkeerd zijn..

  4. #4

    Standaard

    In Duidsland hebben alle grote bioscopen geweigerd om Herbie Fully Loaded te programmeren omdat de DVD vlugger dan 6 maand na de bioscooprelease gepland was. Als alle bioscopen dit in alle landen doen, komt hier lekker niets van in dus
    - I want peace on earth and good will toward man.
    - We are the United States Government. We don't do that sort of thing.
    Strips? stripinfo.be | Drum 'n' Bass? drumnbass.be

  5. #5

    Standaard

    Ik vind het wel logisch dat de tijd tussen bioscoop-release en dvd-release korter wordt. Voordeel voor de filmmaatschappij is dat de promotie van de dvd niet veel meer hoeft te zijn dan te laten weten dat de dvd te koop is. Er is immers al de nodige promotie voor de bioscoop-release gemaakt.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Surya
    Vraag ik met toch af wie hier de dupe van is, toch wel de bioscopen zeker, zij verliezen immers inkomsten.
    En terecht! Een jaartje of tien geleden kon je op woensdagmiddag voor 5 gulden (€ 2.35) naar de film. Als je kijkt wat je nu voor bioscoopbezoek betaald... De prijzen zijn gewoon om te huilen zo hoog, en dan hebben we het nog niet over de prijzen van de horeca binnen een bioscoop.
    Ik denk dat wat gezonde concurrentie met de DVD alleen maar goed is. De toegangsprijzen zullen drastisch omlaag moeten, maar als het volume daardoor omhoog gaat lijkt dat me geen probleem. En als het wel een probleem wordt, misschien moeten bioscopen zich danmaar op iets anders gaan richten. Ga digitaal en projecteer naast films ook live evenementen zoals grote voetbalwedstrijden en concerten, de technologie bestaat.

    En als we heel eerlijk zijn: Met de huidige stand van technologie en de mogelijkheden die mensen thuis hebben (5.1 / breedbeeld, plasma of projectie) is het toch vreemd dat je nogsteeds de deur uit moet om van een nieuwe film te genieten? Ik ga persoonlijk vrijwel nooit meer naar de bios. Thuis is het het geluid beter, het beeld uitstekend en ik heb ook geen last van opgeschoten jeugd die helaas wel bijna elke Rotterdamse bioscoop aandoen.

  7. #7

    Standaard

    De enige die het imo een beetje voor elkaar heeft qua snelheid is Paramount. Die brengen hun films redelijk snel op DVD uit na de bios release.

    Het simultaan uitbrengen lijkt mij de doodslag voor bioscopen en de gewone mens aangezien filmmaatschappijen echt geen blockbusters dan meer zullen maken.
    De tijdsduur tussen bios en DVD release zou wel korter kunnen en mogen en helemaal het zone idee weghalen. Zeker aangezien alles binnenkort al digitaal verstuurd kan worden naar bioscoopen is het hele zone systeem feitelijk nutteloos. Dit kan voor maatschappijen alleen maar kopieer woede wegnemen omdat je globaal de film in de bios tegelijkertijd kan uitbrengen en tevens ook op dvd.
    Artificial Intelligence is no match for natural stupidity | Mijn collectie

  8. #8

    Standaard

    Simultaan in de bios en op dvd? een natte droom voor elke echte ht freak 8)
    Hoe duur je set ook is, zonder een goede film is het niets waard....

  9. #9

    Standaard

    Tegelijk in de bios en op DVD lijkt me geen slimme zet.

    Het lijkt me echter wel slim om de film sneller op DVD te laten verschijnen dan nu gebeurt.
    Nu wachten we 4 tot 6 maanden (als ik het goed heb). Dit zou naar mijn mening 1 tot 2 maanden moeten duren.

  10. #10

    Standaard

    Misschien is het wel handig om erbij te vermelden dat dit ter sprake kwam nav de vraag wat Iger (als nieuwe CEO van Disney) voor ideeën heeft om het illegaal downloaden van films en DVD piraterij mogelijk tegen tegaan.

  11. #11

    Standaard

    Hmjah, op zich lijkt dit een vrij logisch plan, maar natuurlijk heeft dit ook een keerzijde. Waarschijnlijk zal de downloadtrafiek wel teruglopen, maar tegelijkertijd ook het bioscoopbezoek... ik veronderstel dat, moest bijvoorbeeld de DVD al uitkomen als de film nog in de zalen draait, de prijs van de DVD wel omhoog zal schieten? Want het is een beetje gek als je voor €7 (zonder studentenkorting ofzo) de film 1 keer kan bekijken, en dat je voor €10 de film zo vaak kan bekijken als je wil, en dan nog met tonnen extra's, en daarvoor dan enkel een paar weken hoeft te wachten? :s
    Spleen, door Godfried Bomans
    Ik zit mij voor het vensterglas onnoem'lijk te vervelen. Ik wou dat ik twee hondjes was. Dan kon ik samen spelen.
    Mijn blog met filmbesprekingen
    Mercapto ergo sum - Ik zeik, dus ik ben...

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •