De resultaten 1 tot 4 van 4 worden weergegeven.

Discussie: Keetje Tippel [DVD]

  1. #1

    Standaard Keetje Tippel [DVD]

    Keetje Tippel [DVD]

    Derde filmproject van Paul Verhoeven, Jan de Bont en Rob Houwer.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Weer een goed voorbeeld van 'Hoe verneuk ik een klassieker'. Hoe leuk ik de hoesjes en (kleine) infoboekjes meestal ook vind, er is toch vast wel meer extra materiaal te vinden ? (waarom vraag ik het eigenlijk, het is gewoon zo)
    Jammer jammer jammer ... Nog een geluk dat van de Verhoeven films de beeld en geluidskwaliteit redelijk goed zijn.

    Keetje Tippel, op dat moment de duurste Nederlandse speelfilm ooit, werd de derde speelfilm van het succesvolle duo Paul Verhoeven en Rob Houwer. De film is gebaseerd op de boeken van Neel Doff die haar jeugd beschrijven in de Amsterdamse sloppen in het begin van de 20e eeuw. Verhoeven laat wederom de heftigheid, het vuil, maar ook de mooie kanten van leven zien. Voor de hoofdrol werd Monique van de Ven gevraagd, die ondertussen een relatie had met Jan de Bont. Verhoeven maakte zich vooraf zorgen omdat dit duo voor problemen had gezorgd tijdens de opnamen van ‘Dakota’.

    De film is prachtig vormgegeven, de decors zien er stuk voor stuk historisch uit. Ook het dynamische camerawerk van Jan de Bont zorgt voor een prachtig ogend geheel. De nog jonge Van de Ven is bijna constant in beeld en speelt de rol van Keetje overtuigend. De bijrollen zijn ook bijzonder sterk bezet met onder andere Peter Faber, Rutger Hauer en Andrea Domburg. Dit alles zorgt al voor een bijzondere film.

    De film is voor die tijd vrij vlot gemonteerd (typisch handelsmerk van Verhoeven, veel shots) en heeft een hoog tempo. Helaas mist de film enige diepgang; de achtergrond van Keetje en haar familie worden niet voldoende belicht. Als verhoeven hier wat meer aandacht aan had besteed hadden we zeker van een meesterwerk kunnen spreken, jammer genoeg is het nu allemaal net niet meeslepend genoeg.

    Ook maar bij deze hopen op ooit een SE.
    "Het is allemaal anders gelopen. Alles loopt voortdurend anders"

    NeerlandsFilmdoek.nl - dé website over Nederlandse film en tv-series

  3. #3

    Standaard

    Wat ik steeds mis bij de Nederlandse film dvd's is ondertiteling voor doven en slechthorenden.

  4. #4

    Standaard

    Ik vindt het zeker geen meesterwerk maar hij kijkt toch wel lekker weg. Het verhaal houdt de aandacht wel vast, maar tegelijkertijd is het moeilijk om echt sympathie te voelen voor de hoofdpersoon. Ook begint de vaak wat schreeuwerige manier van acteren, zoals die ook in Turks fruit te zien was, hier een beetje te irriteren.

    Maar toch: het is geen slechte film. Als je Verhoeven-fan bent of interesse hebt in Nederlandse film dan is dit een interessante aanwinst. En dan bedoel ik echt de film want de dvd stelt verder niet zoveel voor.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •