De resultaten 1 tot 20 van 20 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Polar Express, The (SE) [DVD]

    Polar Express, The (SE) [DVD]

    Computeranimatie en kerstmagie hand in hand.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ben toch wel benieuwd naar deze films net als wat andere films van Zemeckis.

  3. #3

    Standaard

    Heb deze film in giftset gekocht (2-disc met zo'n bolletje bij dat je moet schudden waar je de sneeuw ziet vallen) voor 18,90 euro (carrefour Hasselt).

    De film vond ik zeer mooi gedaan, echt een goede warme Kerst-animatiefilm. Het verhaal verveelt geen moment. Het enige negatieve puntje is misschien dat het verhaal 'meer' kon hebben gehad. Iets meer avontuur of iets langer met nog enkele andere plots of zo. Ik geef deze film in zijn genre (Kerst / Animatie) een 8,5/10.

    De release op dvd vond ik zeer mooi verzorgd, en de extra's zijn ook redelijk. Voeg daar aan toe dat dit alles in een competitief geprijsde giftset zat, dan krijgt de dvd van mij een 9,5/10.

  4. #4

    Standaard

    Kerst in Amerika (en Canada en ook andere landen) is een samenvoeging van wat wij doen met Sinterklaas en Kerst.
    Dat klopt. Én Sinterklaas wordt niet gesponsord door coca-cola
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  5. #5
    Super Member
    Registratie datum
    May 2004
    Woonplaats
    Backalley in Sin City

    Standaard

    Deze moet ik wel eens zien. Trailer vind ik alleszins wel mooi!
    Top 20
    Laatst gezien:Jackass: The Movie 3*/5

  6. #6

    Standaard

    Sfeervolle film, uitstekend voor de tijd van het jaar. De extra's vallen me echter tegen. Voor een 2-disc Special Edition had ik toch wel meer verwacht. De aanwezige extra's zijn leuk, maar van een veel te korte duur om interessant te zijn.

  7. #7

    Standaard

    Een erg sfeervol en vermakelijke familie/kerstfilm. Het is alleen wel duidelijk dat de film gebaseerd is op een kinderboek met een flinterdun verhaal. Ik heb het gevoel dat ik iets mis, het had allemaal wat meer uitgediept mogen worden. Vooral het gedeelte op de Noordpool. Verder brengt de film wel waar hij voor bedoelt is: het Kerstgevoel. Mooie animatiefilm voor deze koude dagen.

  8. #8

    Standaard

    Saaie film...tot het "Final Destination-achtige" moment. Ik was meteen weer klaarwakker

  9. #9

    Standaard

    Een heerlijke lange droom...

    Genieten!

  10. #10

    Standaard

    Ik ken de film (nog) niet, maar ik overweeg nu toch wel om 'm 'ns te gaan bekijken! Ik heb er al in mee in m'n handen gestaan, maar 'm toch nog niet gekocht.
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  11. #11

    Standaard

    Erg leuke film en inderdaad prachtig gemaakt, het verhaal is leuk maar niet bijzonder. Dit is zeker wel een aanrader als je van animatie houdt, het is zo mooi gemaakt dat het bijna echt lijkt.

  12. #12

    Standaard

    Prachtige ''geanimeerde'' film die ik vorig jaar nog in de bios zag.
    Zeker een film die je kerst nog gezelliger maakt,ik moet zeggen dat ik de Nederlandse geluidstrack goed kan waarderen.Jammer van de weinige extra,s op de dvd.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  13. #13

    Standaard

    Wil deze film heel erg graag zien. Vooral met de kerstdagen. Wil het liefst de giftset hebben. Hoop dat forumlid Ganymede er nog in geslaagd is om deze voor mij bij de Makro op te pikken.
    When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.

    Alles over de nieuwste adventure spellen @ Adventure-Island.nl

  14. #14

    Standaard

    Heel mooi gedaan deze animatiefilm, echt top. Beeld en geluid zijn inderdaad om van te smullen.
    Een leuke film om met de kerstdagen te kijken.

  15. #15

    Standaard

    Heb deze film meteen aangeschaft, ga em alleen kijken wanneer het kerst is haha voor de extra sfeer. ben echt heel erg benieuwd, lijkt me een topfilm
    Somebody once wrote: "Hell is the impossibility of reason." That's what this place feels like. Hell. (Chris Taylor - Platoon)

  16. #16

    Standaard

    Ik heb ooit gelezen dat ze 4 jaar lang gewerkt hebben aan deze film.

    Het is een verfilm van een kort verhaal, dus logisch dat het verhaaltechnisch wat magertjes is. Ik heb me wel vermaakt, mijn dochters ook. Maar toch vond ik het allemaal een beetje te hoog achtbaangehalte...

  17. #17

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Sander Haarmans
    Dit is zeker wel een aanrader als je van animatie houdt, het is zo mooi gemaakt dat het bijna echt lijkt.
    Of dus juist een afknapper als je ECHT van animatie houdt!!
    De charme van animatie mijns insziens is juist de magie die onstaat door het "tot leven komen" van bijvoorbeeld tekeningen of kleipoppetjes. Als het bijna echt lijkt, kun je er wat mij betreft ook gewoon een live-action film van maken en "alleen" de special effects animeren zoals zoveel wordt gedaan bij de grote producties.
    Desalniettemin heb ik van deze film alleen de trailer gezien en die sprak me om bovenstaande reden dus al niet aan. Het is allemaal te "gladjes". Datzelfde probleem heb ik ook bij films als "Prince of Egypt". Sommige elementen in deze handgetekende(!) animatiefilm komen zo levensecht over zoals het water van de Dode Zee wanneer Mozes deze laat opensplijten dat ik daar een gevoel bij krijg dat het niet kan kloppen.

    Desalniettemin is het vanuit een technisch oogpunt wel knap waartoe ze tegenwoordig in staat zijn met computeranimatie.
    "Kinda wobbly" (Bambi, 1942)
    Mijn thuispagina met DVD-collectie | Mijn interview

  18. #18

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Sneaker
    Wil deze film heel erg graag zien. Vooral met de kerstdagen. Wil het liefst de giftset hebben. Hoop dat forumlid Ganymede er nog in geslaagd is om deze voor mij bij de Makro op te pikken.
    Heb hem dus ondertussen en natuurlijk gelijk gekeken met kerst. Prachtige film. Ziet er werkelijk prachtig uit en het brengt je echt in de kerststemming. Hele mooie film. Echter vond ik het verhaal niet echt iets bijzonders. Dat is jammer, want dan was het helemaal een topper geweest. Maar zeker een mooie film om in de kerstsfeer te komen.
    When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.

    Alles over de nieuwste adventure spellen @ Adventure-Island.nl

  19. #19

    Standaard

    We hebben 'm op kerstavond bekeken. Prachtige animaties, soms levensecht. Eens wat anders dan de gebruikelijke Pixar/DreamWorks realisaties. Een echte kerstfilm, gewoon genieten, een aanrader!
    "To sin by silence when they should protest makes cowards of men."
    > Mijn DVD-collectie

  20. #20

    Standaard

    Mooie animatiefilm, die net zoals de (later uitgebrachte) Kuifjes-film het procedé kent van de geanimeerde personages.
    En het is net dat wat ik niet zo graag zie, de animaties voor de decors, dieren en machines zijn heel mooi, maar je krijgt naar mijn mening net het omgekeerde effect met de menselijke personages, die ik dus helemaal niet mooi meer vind. Ik ben eerder een voorstander van Live-animation, echte acteurs in een animatiedecor (a la Mary Poppins zeg maar).
    Wat het verhaal betreft is deze film wel mooi, typisch voor de kerstperiode en ik denk dat vooral de kleinsten onder ons hier veel pret aan zullen beleven, vooral ook omdat men de mogelijkheid heeft om de prent in het Nederlands te bekijken.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •