De resultaten 1 tot 14 van 14 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Sport1 en Film1 lanceren HDTV-kanalen ...

    Sport1 en Film1 lanceren HDTV-kanalen bij wereldkampioenschap voetbal



    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Geweldig nieuws! HDTV lijkt dan toch eindelijk van de grond te komen in ons land dat toch flink achterop is geraakt de laatste tijd. Zelfs het 'normale' breedbeeldformaat, dat toch al redelijk standaard is geworden bij zenders in Groot Brittannie en Belgie, blinkt uit in afwezigheid op de Nederlandse buis. Volgens mij zend Talpa, naast de publieke omroepen, de meeste series en films in breedbeeld uit. Dat zou eens tijd worden! Met deze nieuwe ontwikkeling bij de kanalen van Chellomedia zal alles eindelijk in een stroomversnelling terecht komen.
    DLRP Fan Blog > The Magic of Disneyland Resort Paris

  3. #3
    ottooo
    Guest

    Standaard

    Om in het HDTV-formaat te kunnen kijken is een HDTV-geschikte TV en een HDTV geschikte digitale decoder nodig.
    Even een vraagje. Mijn ouders hebben Film1 en Sport1 via de schotel. Is zo'n schotel dan ook zo'n 'geschikte digitale decoder'?

  4. #4

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door ottooo
    Even een vraagje. Mijn ouders hebben Film1 en Sport1 via de schotel. Is zo'n schotel dan ook zo'n 'geschikte digitale decoder'?
    Nee, je hebt voor HDTV sowieso een nieuwe decoder nodig, voorzien van MPEG4 decodering en een DVI / HDMI uitgang met HDCP ondersteuning. Bovendien is het vooralsnog niet te verwachten dat de HDTV uitzendingen van chellomedia ook via de satelliet gaan plaatsvinden, het zal in eerste instantie alleen via de kabel gebeuren.

    De huidige digitale kabelboxen zijn hiervoor overigens NIET geschikt. Voor HDTV ontvangst heb je een nieuwe kabeldecoder nodig, UPC zal apparaten van Philips gaan leveren, terwijl Essent en Casema apparatuur van Samsung zullen gebruiken.
    Eric van Ballegoie

  5. #5

    Standaard

    Grmbl, er gaat een sterk gerucht dat Casema (mijn kabelaar) het bij lange na niet gaat halen. De informatie over het WK in HD is zelfs van de site afgehaald (behoudens het persbericht van half december).

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Tuvok
    Volgens mij zend Talpa, naast de publieke omroepen, de meeste series en films in breedbeeld uit. .
    Inderdaad, maar hoe komt het dat de TV op NL 1, 2 en 3 en op de Begische zenders en de BBC op de "WIDE" stand schakelt en dat op Talpa niet doet? Zendt Talpa in een soort letterbox 4:3 breedbeeld uit?

    Ook de promo's voor "Rome" op SBS6 zijn in breedbeeld, maar volgens mij de serie zelf weer niet... Vreselijk toch?

    Mooi dat dat HDTV eindelijk gaat doorbreken, maar laten de diverse zendes de huidige techniek van breedbeeld uitzendingen toch ook eindelijk eens onder de knie krijgen. Vaak genoeg zitten we met een half zenderlogo omdat deze in de zwarte balk geplaatst staat en dat het dus geen "echte" breedbeeld uitzending is. Belachelijk.

  7. #7

    Standaard

    Hmm laat ze nou maar eerst eens de andere dingen goed regelen..
    Zo als de bugs die er nu zijn er uithalen.
    Het happeren van de beelden,
    Blokken in het beeld door compressie,
    En dan pas beginnen met ontvangers ( HD & Twintunner)..
    Volgens het forum van casema is samsung er mee bezig..
    80% van de Nederlandse televisies kunnen hd-tv niet aan
    Casema kennende hebben we Dus in 2020 wel HDTV ontvangers.
    You know, you come from nothing, you're going back to nothing.What have you lost? Nothing!

  8. #8

    Standaard

    @Demon: Controleer je bericht aub even, er valt werkelijk niets van de maken.

    Overigens meldt Dutchmedia vanmiddag het volgende:
    De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) zal tijdens het WK Voetbal tijdelijk komen met een HD-versie van Nederland 2. Nederland 2 HD zal zonder meerkosten voor de meeste digitale kabelijkers die HDTV-apparatuur in huis hebben, te zien zijn. De NOS hoopt voor 3 maart overeenkomsten te kunnen sluiten met grote kabelaars als Essent Kabelcom, UPC en Casema. Dit bevestigt Cees de Bruin die verder meldt dat de kosten - geraamd op 1 a 1,5 miljoen euro - gedeeld worden met de deelnemende distributeurs. De NOS-zegsman zegt verder open te staan voor andere distributeurs, maar deze zullen wel een bijdrage moeten doen voor distributie, aangezien het NOS-budget beperkt is. De Bruin wijst er op dat een ANP-bericht waarin de suggestie gewekt is dat Sport1 voor haar HD-uitzendingen niet over de WK-rechten, onjuist is. Sport1 (ChelloMedia Pay TV) beschikt wel degelijk over subgelicenceerde rechten.
    Essent Kabelcom wilde vooruitlopend op een persconferentie die deze samen met Casema, Samsung en de NOS organiseert volgende week, nog niet ingaan op vagen hieromtrent. Casema weigerde uberhaupt in te gaan op vragen. UPC zei later terug te komen op de kwestie.
    Bron: http://dutchmedia.web-log.nl/log/5040063
    Eric van Ballegoie

  9. #9

    Standaard

    Zit er ook standaard 5.1 geluid bij de films die Film1 in HDTV gaat uitzenden?

  10. #10

    Standaard

    enne........wat gaat dat allemaal wel niet kosten?
    moet ik dan ook een nieuwe versterker kopen, mijn digitale ingangen (3) zijn nu allemaal bezet

  11. #11

    Standaard film 1 in hd kwaliteit

    wat zou het verschil zijn,
    hd of normaal
    Zijn de films die uitgezonden worden, dan niet van een dvd?

  12. #12

    Standaard

    HD ziet er echt heel veel beter uit dan DVD, het beeld heeft vijf maal zoveel beeldpunten. Films worden dus zeker niet vanaf DVD uitgezonden, maar vanaf high-definition masters.
    Eric van Ballegoie

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Eric van Ballegoie
    HD ziet er echt heel veel beter uit dan DVD, het beeld heeft vijf maal zoveel beeldpunten. Films worden dus zeker niet vanaf DVD uitgezonden, maar vanaf high-definition masters.
    ok dan maar wachten op deze zender, als hij in hd uitzend want nu is het beeld niet echt super.
    multikabel zou half maart gaan beginnen met 6 hd zenders heb ik vernomen

  14. #14

    Standaard

    Casema biedt het WK in HD-kwaliteit aan
    Abonnees van de kabelbedrijven Casema en Essent Kabelcom kunnen in juni de NOS-uitzendingen van het WK voetbal gratis in HD bekijken, net als abonnees van Multikabel en CAIW. Hierdoor hoeven voetballiefhebbers geen detail van de spannendste wedstrijden te missen. Dit voorjaar zullen ook andere zenders die in HD gaan uitzenden aan de kabelpakketten worden toegevoegd. Naar verwachting worden in de HD-pakketten zenders zoals National Geographic, Discovery Channel en Euro1080 opgenomen. Begin 2007 zullen de HD-pakketten van de kabelbedrijven uit circa acht zenders bestaan.
    Om de HD-beelden op een televisie te kunnen weergeven, introduceert Samsung als eerste in Nederland een digitale HD-settopbox. Deze gebruiksvriendelijke settopbox brengt de HDTV-signalen via een HDMI-aansluiting over naar een plasma- of LCD-televisie, die is voorbereid op HDTV. Deze televisies zijn voorzien van een HD-ready logo. Aan het einde van 2005 was 70% van de Samsung plasma- en LCD-TV’s die is verkocht, voorbereid op HDTV. In 2005 zijn in totaal 250.000 HD Ready plasma- en LCD-TV’s over de toonbank gegaan.
    Casema, Essent Kabelcom en Samsung verwachten dat over twee jaar 25% van de kabelabonnees met een HD Ready LCD- of plasma-TV naar HDTV kijkt. De Nederlandse kabelinfrastructuur met een dekking van 90% is bij uitstek geschikt voor digitale televisie en daarmee HDTV. Televisiedistributie via de kabel is stabiel en betrouwbaar. Het kabelnetwerk beschikt over de capaciteit om een compleet pakket aan HD-zenders te leveren aan abonnees.
    Televisie in HD-kwaliteit (1080i) toont haarscherpe en kristalheldere beelden in levensechte kleuren. De beelden bevatten bovendien vier tot vijf keer meer detail dan huidige TV-beelden. De digitale HD-settopbox van Samsung decodeert hiervoor de MPEG-4 televisiesignalen en brengt deze zonder kwaliteitsverlies via een HDMI-aansluiting over naar een plasma- of LCD-televisie.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •