Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 34 van 34 worden weergegeven.
  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rkrijger
    Van nu.nl:

    "Ralph Fiennes behoort niet tot mijn favoriete acteurs. Hij is zo ontstellend Brits, dat ik 'm maar in een zeer beperkt register authentiek kan vinden. Het goede nieuws: zijn rol in The Constant Gardener (uiterst ingetogen, maar met onverwachte emotionele reserves) valt keurig middenin dat register."

    Het hele artikel:
    http://www.nu.nl/news/723543/141/The..._Gardener.html
    Da's een beetje subjectief aandoende recensie. Als je acteurs als 'ontstellend Brits' gaat aanmerken dan heb je als recensent kennelijk maar weinig aandacht voor de acteerprestatie zelf. Voor mij is Fiennes een van de beste Britse acteurs van het moment. Ik vindt hem zelfs juist het absolute tegenovergestelde van 'stijfjes': het is nou juist een acteur die heel erg makkelijk emoties kan acteren zonder haast een woord te hoeven zeggen. De wanhoop en twijfels van het karakter dat ie in deze film speelt is imo enorm tastbaar en geen moment 'gespeeld'.

    Over Rachel Weisz heb ik trouwens een vergelijkbare mening. Ik vindt haar een erg onderschatte actrice die altijd iets speciaals brengt in de films waarin ik haar zag. Ook in The Constant Gardner doet ze het weer erg goed. Niet zo goed als Fiennes maar wel gewoon goed.

    En de film zelf was trouwens mijn favoriet van het afgelopen jaar. Dat komt vooral door de twee hoofdpersonen maar ook door de geweldige regie van Mereilles. Hij mengt echt een hoop stijlen (drama, thriller, romantische tragedie) op een sublieme manier door elkaar. Met The Constant Gardner erbij staat ie bij mij op een gedeelde 1e plek als favoriete regisseur van het nieuwe millenium.

  2. #27

    Standaard

    Vond t 1 van de beste films van het afgelopen jaar. Een sterk verhaal dat door middel van prachtige beelden, uitermate sterk acteer werk en een mooi ingetogen soundtrack op een goede manier wordt verteld zonder prekerig te worden of je een boodschap toe te willen "drukken".
    Na City Of God dus opnieuw een meesterwerk van Fernando Mereilles.

    9,0/10
    New: The Last Warning - MoC LE, Vampyr - MoC LE
    Coming ASAP: -

  3. #28

    Standaard

    Hoewel niet mijn favoriete genre, was ik diep onder de indruk van deze film.
    Fascinerend verhaal, waanzinnig mooi gefilmd en uitstekend geacteerd.
    Ralph Fiennes vond ik in The avengers en strange days miscast. De man mist nou eenmaal humor in zijn spel. In deze film, quiz show en red dragon vind ik hem wel volkomen geloofwaardig.
    De rest speelde ook erg goed....top film

  4. #29

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door rkrijger
    Mooie beelden inderdaad. Toch komt de film na 1x kijken niet helemaal goed tot zijn (haar?) recht: sommige belangrijke karakters worden slechts summier geintroduceerd. Ga ik tzt nog 1x kijken...
    Helemaal mee eens. Het is idd te prijzen dat Mereilles deze film niet op een gelikte Hollywood-wijze in beeld brengt, en dat het scenario niet alles voorkauwt. Maar deze aanpak heeft helaas wel als bij-effect dat ik de plot soms wat moeilijk te doorgronden vond. Vooral de rol van die verschillende farmaceuten en diplomaten in het geheel is soms wat wazig, ze worden vluchtig geïntroduceerd en verdwijnen daarna weer voor langere tijd uit het verhaal. In de wirwar van personages die dan ontstaat raakte ik af en toe de draad kwijt. Maar dat er vieze politieke spelletjes in Derde Wereldlanden gespeeld worden is na het zien van deze verder sterke film wel duidelijk, de boodschap komt iig duidelijk over.

    Dus idd, na een tweede keer kijken wordt het geheel waarschijnlijk wat doorgrondelijker, dus dat ga ik dan nog wel eens doen.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  5. #30

    Standaard

    vond er niet veel aan maar zeg er wel bij het is een mooie film als je het onderwerp interessant vindt en wat meer wil weten hoe het er in zulke landen aan toe gaat. daarom vindt ik de film toch wel een krappe voldoende waard

  6. #31

    Standaard

    Gisteren gekeken. Moet zeggen dat het een film is die iig indruk maakt. Weet vanaf het begin te boeien. Ok, misschien is die acteur een beetje saai, maar de gemiddelde diplomaat stel je, je ook zo voor. Vooral het einde is iets waar je nog wel even stil van bent. Zag het eerlijk gezegd ook niet helemaal aankomen (hoewel het steesd duidelijker wordt). Ook op een mooie manier in beeld gebracht, zeker niet standaard Hollywood.
    doei JCL

    Een beetje gekte in ons leven hebben we allemaal nodig

  7. #32

    Standaard

    De Braziliaan Meirelles is natuurlijk bekend van Cidade de Deus (City of God) uit 2002. The Constant Gardener is een andere type film die voor de fans van Cidade de Deus kan tegenvallen qua onderwerp als je een soortgelijke film verwacht. Inhoudelijk is TCG interessant en zit het qua kijkplezier dan ook goed. De essentie vd film en de politieke boodschap vind ik dan weer minder sterk en minder boeiend dan het in potentie had kunnen zijn. Het is niet zozeer dat Meirelles inhoudelijke elementen is vergeten, maar je leeft als kijker niet constant voor de volle 100% mee wat wel had gekund voor de volle tijdsduur. Zo is er wel het begrip voor de hoofdrolspelers, maar wordt één en ander niet dermate uitgewerkt dat je er helemaal in wordt gezogen. Natuurlijk geldt dat niet voor het hele verhaal, want zo is de scene waarin de jonge Abuk niet mee kan in het vliegtuig meer dan ontroerend en dat terwijl er bewust weinig seconden aan de desbetreffende scene wordt toegerekend. Visueel ziet het er bijzonder mooi uit zoals de van honderden meters in de lucht opgenomen prachtige landschappen in Afrika. Ook het camerawerk is bijzonder goed en knap gebruikt vanuit diverse hoeken en vaak heel onrustig wat zo zijn werking op het verhaal heeft. De montage (een beetje te vergelijken maar dan in veel mindere mate met Memento en 21 Grams) is ook goed en op de juiste momenten toegepast om het plot wat extra mysterie en extra kracht te geven. Toch kom ik niet verder dan een acht, omdat het inhoudelijk wat mist zoals ik heb beschreven. Je mist gewoon net dat beetje extra wat moeilijk te omschrijven is, wat van TCG een nog betere film had kunnen maken. Overigens is de dvd zeker aan te raden al is het alleen al om het constant aanwezige kijkplezier, de prachtige beelden en mooie muziek.

    8.0

  8. #33

    Standaard

    (8.1)

    Mooie 'beerput-opentrekkerij' film, beetje in de trent van the Insider, en ik hou wel van zulke thema's met overheidskritiek.
    Prachtig gefilmd in Afrika (en het contrast met Engeland) en heerlijk, soms ontroerend acteerwerk. De film duurde wel ietsjes te lang.
    **** Mijn Traderstatus (160+ trades)

  9. #34

    Standaard

    The Constant Gardener (2005)
    In een afgelegen deel van Noord-Kenia wordt het gruwelijke verminkte lijk gevonden van de jonge Britse Tessa Quayle. Haar reisgenoot, een lokale arts, is nergens te bekennen, en al snel wordt er gepraat over een crime passionel. Tessa's echtgenoot Justin Quayle, een timide en onambitieuze diplomaat, gelooft niet dat zijn vrouw overspel pleegde en besluit alles op alles te zetten om de waarheid achter de moord op zijn vrouw te achterhalen. Zijn zoektocht mondt uit in een persoonlijke odyssee, waarbij hij zijn eigen leven voortdurend op het spel zet. Gaandeweg ontdekt Justin dat zowel hij als zijn vrouw spinnen waren in een web van verreikende internationale intriges en samenzweringen.

    De film viel met toch wel lichtelijk tegen moet ik als eerste zeggen. Het kwam op me over als een triller/drama maar van beide genres schoot de film wat te kort. Het kabbelde allemaal maar een beetje voort zonder dat het me echt wist te raken waardoor ik gewoon niet goed in het verhaal kon komen en de film vooral in het begin ook vrij traag op gang komt. Iedereen is ook zo lovend over Rachel Weisz,ik zelf vond het allemaal wel meevallen,maar misschien komt het wel omdat ik haar gewoon een irritant en stijf persoon vindt. De beelden van Afrika waren dan wel weer mooi in beeld gebracht en wisten de juiste sfeer te scheppen en de film bevat natuurlijk een duidelijke boodschap. Best een aardige film waar misschien meer in had gezeten maar in mijn ogen een beetje overschat en niet het meesterwerk wat sommigen er van maken. 7.5/10
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •