De resultaten 1 tot 8 van 8 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard History of Violence, A [DVD]

    History of Violence, A [DVD]

    Viggo Mortensen en Mario Bello in een film van David Cronenberg.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik heb deze film toevallig pas geleden gezien. Ik vond 'm best vermakelijk, maar zoals de reviewer al terecht opmerkte mis je af en toe gewoon spanning, en had er idd meer in kunnen zitten.

    Gewoon prima voor een avondje vermaak.

    Als ie voor een leuk prijsje te koop is, dan komt ie wat mij betreft in me collectie :wink:

  3. #3

    Standaard

    Beetje zure recensie, ik vond deze film toch uiteindelijk behoorlijk fascinerend. Sommigen noemden het al de beste film van 2005, maar dat vind ik ook wat overdreven.

    Eigenlijk is het een studie naar geweld in de samenleving. Enerzijds zullen de meesten geweld uit politiek correct oogpunt resoluut afkeuren. Aan de andere kant sta je als kijker wel te juichen als Viggo Mortensen het gajes in zijn koffiebar met grof geweld tegen de vlakte slaat. Om je daar als zogenaamd beschaafd mens direct weer een beetje voor te schamen.

    Geweld brengt weer geweld voort, zo lijkt de verdere boodschap van de film te zijn. Hoe afstotelijk we geweld ook vinden, helemaal zonder kunnen we als mensen gewoon niet. Het geweld vindt ons wel, want het zit in ieder mens. En daar zal iedereen mee moeten leven. De slotscene onderstreept die boodschap in mijn ogen ook: [spoiler:98f4f6df87]Mortensen komt thuis, en zijn gezin kan hem niet meer normaal aankijken. Hij is niet meer de man die ze dachten dat hij was. Toch proberen ze de gezelligheid van het avondeten geforceerd voort te zetten. Want ze moeten toch door, zelfs met de wetenschap van waar een doorsnee man en vader toe in staat is. Hoe moeilijk dat ook is om te accepteren. [/spoiler:98f4f6df87]
    8,0/10,0
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  4. #4

    Standaard Re: History of Violence, A

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Marcel den Haan
    History of Violence, A

    Viggo Mortensen en Mario Bello in een film van David Cronenberg.
    Is het niet Maria Bello, of heeft hij/zij een geslachtsoperatie ondergaan waar ik in de gespecialiseerde roddelpers heb over gekeken?
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  5. #5

    Standaard

    De rol van Hurt is eigenlijk te klein om een echt oordeel te kunnen geven.
    Wat een nonsens. De rol is idd klein, maar Hurt speelt zó goed dat hij toch zeer memorabel wordt. Goede, heftige film trouwens.

  6. #6

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Roy Langeveld
    Eigenlijk is het een studie naar geweld in de samenleving. Enerzijds zullen de meesten geweld uit politiek correct oogpunt resoluut afkeuren. Aan de andere kant sta je als kijker wel te juichen als Viggo Mortensen het gajes in zijn koffiebar met grof geweld tegen de vlakte slaat. Om je daar als zogenaamd beschaafd mens direct weer een beetje voor te schamen.
    Hier sluit ik me bij aan. Ik vond de film heel goed en realistisch. Niet de beste film van het jaar, maar wel een beetje ondergewaardeerd in deze recensie. Aan de andere kant geeft een recensent ook slechts een mening die niet zwaarder weegt dan de onze.
    Het geweld wordt nergens overdreven of dikker aangezet dan het in werkelijkheid zou zijn. En inderdaad, "politiek correct" geweld in de wereld wordt door velen (waaronder mijzelf) in koor afgekeurd, maar soms zijn er situaties waarin het gewoon niet te vermijden valt.
    Ik juichte ook bij die sleutelscene in de koffiebar, en achteraf schaamde ik me er niet voor. Juist omdat iedereen het recht heeft om alles wat hem lief is te beschermen. Tom Stall gebruikte dat ene moment en dat vond ik verdomde bevredigend om te zien. Net als de scene waarin hij zijn gezin beschermt tegen de bende van Ed Harris, op zijn gazon.
    Dus is geweld in essentie slecht? Nee, het is: of een absoluut "last resort", als alle fatsoenlijke en diplomatieke methoden zijn uitgeput, of een gewoonweg onvermijdelijke actie in een beklemmende situatie.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  7. #7

    Standaard

    Maikel heeft een mooie review over deze film geschreven in het dvd-algemeen-topic. Voor de liefhebbers van HoV interessant om te lezen.

  8. #8

    Standaard

    Verrassende en sterke film zoals de meeste films van Cronenberg. De films van Cronenberg hebben mij altijd wel gefasineerd en gaan grotendeels over transformatie van de mens zowel geestelijk en/of lichaamelijk,zo ook in deze film. Het verhaal komt erg simpel over maar heeft toch wel meer te bieden dan zo op het eerste gezicht lijkt. Mooi ook trouwens dat er een comentaartrack met Cronenberg zelf op de dvd zit,altijd goed om te horen hoe hij alles zelf bedoeld heeft want er ontgaan me soms toch wel wat dingen in z,n films. Als de boodschap van de film je een beetje ontglipt de eerste keer zal je er misschien niet veel aan vinden,geef hem dan nog een kans,ik vond hem erg sterk en hoe vaker ik hem zie hoe beter ik hem ga vinden. 8.0/10
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •