De resultaten 1 tot 17 van 17 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Lady in the Water [DVD]

    Lady in the Water [DVD]

    Het moderne sprookje van de hand van M. Night Shyamalan weet niet echt te overtuigen.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Een nieuwe film van Shyamalan is altijd iets waar ik naar uit kijk. Dit is dan ook de eerste keer dat hij me tegenviel. 'Langzaam' mag, dat doet hij namelijk altijd, maar wat er gebeurt in die langzame passages is vervolgens wel van levensbelang.
    Het verhaal is te simpel, en erg suggestief uitgewerkt. Je gelooft er gewoon niet in. Een eigen verzonnen sprookje over zaken die weer zijn afgeleid van cliches is nog geen verhaal dat een miljoenenpubliek meteen meesleept.
    Wat ook vrij stom was, is dat de hoofdpersoon Cleveland Heep telkens informatie uit het uiterst vage en vrijblijvende fantasy-verhaal zoekt bij het Chinese meisje en daarin blind meegaat. Op zo'n moment vraag je je ook af hoe serieus je wordt genomen als publiek... oke, daar is het een sprookje voor...

    De film had wel een paar goede momenten [spoiler:6318b9ac5f](Giamatti die het beest uitdaagt voor een duel, in contact met Dallas-Howard, maar de truc werkt niet, en Giamatti die op het einde in tranen zijn vermoorde gezin toespreekt, en daarmee Story geneest.)[/spoiler:6318b9ac5f] Het kan het geheel echter niet redden.

    De personages voelen aan als met de haren erbij gesleept, zijn oninteressant [spoiler:6318b9ac5f](journalist, kruiswoordpuzzel-interpretant en Shyamalan zelf in een stukje zelfverheerlijking)[/spoiler:6318b9ac5f], of irritant [spoiler:6318b9ac5f](Chinees meisje met oma...)[/spoiler:6318b9ac5f], of gewoonweg kinderachtig [spoiler:6318b9ac5f](vent die slechts 1 kant van zijn lichaam traint)[/spoiler:6318b9ac5f].

    [spoiler:6318b9ac5f]De scene op het einde waarin ineens twee figuren uit de andere dimensie verschijnen en het beest in de pan hakken voelt aan als mosterd na de maaltijd. De interesse is dan al lang verslapt.[/spoiler:6318b9ac5f]

    Het werd gewoon slaapverwekkend. Bryce Dallas Howard vond ik wel iets on-aards hebben ik haar rol van waternimf (mooie pure verschijning), maar ze krijgt te weinig te doen om dat echt uit te buiten. En Giamatti kan prima een film dragen als leading man, maar geef hem dan wel iets waar hij stevig mee kan werken.

    Overall een tegenvaller. Jammer, maar volgende keer beter. De eerste Shyamalan die ik niet aanschaf.

    4,5/10,0
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  3. #3

    Standaard

    Dit wordt voor mij ook de eerste Shyamalan die ik niet koop. Ik vond The Sixth Sense een meesterwerk, maar ook Unbreakable en Signs waren te genieten. The Village vond ik op zijn beurt ook een meesterwerk, en hoewel de muziek van James Newton Howard briljant is in LITW kan het de film voor mij niet redden.
    Welcome to... "The Family"

  4. #4

    Standaard

    The sixthe sense was een zeer goede film
    Signs en Unbreakable waren nog ok
    The Village was slecht
    Lady in the Water is nog slechter.......
    I always tell the truth. Even when I lie.

  5. #5

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rotterdam5314
    The sixthe sense was een zeer goede film
    Signs en Unbreakable waren nog ok
    The Village was slecht
    Lady in the Water is nog slechter.......
    Onweerlegbaar. Dat we het even weten!
    Vae, puto deus fio...
    Mijn Collectie | Films 2011

  6. #6

    Standaard

    Totaal niet eens met deze recensie...

    Toegegeven niet in de bios gezien maar gewoon gekocht op dvd... Deze film heeft mij overdondert kwa beeld, script en andere dingen...

    Een fantasie sprookje uitduizende!
    Michael Scott:If I had a gun, with two bullets, and I was in a room with Hitler, Bin Laden and Toby, I would shoot Toby twice.

  7. #7

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rotterdam5314
    The sixthe sense was een zeer goede film
    Signs en Unbreakable waren nog ok
    The Village was slecht
    Volledig mee eens. Al moet ik zeggen dat Unbreakable bij mij nog wel boven Signs staat (naar aarde komen en niet tegen [spoiler:b4bc627896]water[/spoiler:b4bc627896] kunnen? .... oh please....)

    Lady in the Water niet gezien. Maar de trailer sprak mij gewoon niet aan. En met de huidige ranking (en alsmaar toenemende daling in kwaliteit) van deze man zijn films, ook maar overgeslagen.

  8. #8

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ill Niño
    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rotterdam5314
    The sixthe sense was een zeer goede film
    Signs en Unbreakable waren nog ok
    The Village was slecht
    Volledig mee eens. Al moet ik zeggen dat Unbreakable bij mij nog wel boven Signs staat (naar aarde komen en niet tegen [spoiler:c9c85398e5]water[/spoiler:c9c85398e5] kunnen? .... oh please....)

    Lady in the Water niet gezien. Maar de trailer sprak mij gewoon niet aan. En met de huidige ranking (en alsmaar toenemende daling in kwaliteit) van deze man zijn films, ook maar overgeslagen.
    Unbreakable staat bij mij ook wel iets boven Signs maar niet echt veel.
    Ik bedoelde eigenlijk dat ze beide nog wel ok waren. niet slecht en ook niet echt goed.
    I always tell the truth. Even when I lie.

  9. #9

    Standaard

    Lady in the Water (M. Night Shyamalan, 2006)
    Lady in the Water is de eerste film van Shyamalan die ik niet in de bios zag. Zijn eerdere werken The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en The Village mocht ik allemaal op het grote doek aanschouwen en ik vond ze stuk voor stuk goed. De verwachtingen waren dus hoog, maar deze zijn niet geheel ingelost. Lady in the Water is kort door de bocht een sprookje. Het is een verhaaltje voor het slapen gaan dat Shyamalan bedacht en zijn kinderen steeds vertelde. Cleveland (Paul Giamatti, een van de weinige echte sterren die de regisseur voor deze film wist te strikken) is een stotterende conciërge in een appartementencomplex. Hij rept zich van klus tot klus bij de diverse bewoners. Er zijn de laatste tijd wat problemen in het zwembad, zodat hij 's nachts nog even een rondje maakt. Plotsklaps ziet hij iets of iemand in het zwembad. Cleveland duikt in het water, maar vindt niets. Als hij op de rand staat, glijdt hij uit en valt bewusteloos in het water. Als hij ontwaakt ligt hij in zijn appartement. Een jongedame met als naam Story (Bryce Dallas Howard) heeft hem gered. Zij blijkt een 'narf' te zijn, een nimfachtig figuur uit een andere wereld. Zij heeft bepaalde kennis die van belang is voor de mensheid. Om terug te kunnen naar haar wereld heeft ze een 'schrijver' nodig. Cleveland moet tussen de bewoners op zoek naar deze speciale figuur. Dit moet snel gebeuren, want Story wordt spoedig opgehaald door een grote adelaar en tot die tijd loert het gevaar van wezens die scrunts heten. Cleveland krijgt hulp van een Koreaanse bewoner van het appartement. Zij kent oude legendes en vertelt over bepaalde types/karakters die de narf kunnen helpen bij haar terugtocht. Cleveland moet onder de bewoners deze karakters zoeken en dit gaat niet gemakkelijk. Voor Cleveland is het redden van Story ook een manier om zijn eigen demonen uit zijn verleden uit te kunnen bannen. Lady in the Water oogt magisch en als je jezelf als kijker kan inleven in dit sprookje heb je een leuke film voor de boeg. Je moet er echter wel open voor staan. Verwacht geen mysterieuze film met een twist zoals de vorige films van de regisseur. Het verhaal kan je op meerdere wijzen interpreteren. Is het simpelweg een sprookje of is het gewoon een hersenspinsel van een stervende man, Cleveland valt immers bewusteloos in het water. Hoe dan ook, na alle kritiek verwachtte ik niet al te veel, maar dat bleek reuze mee te vallen. 7.2/10

    Ik ben het dan ook niet eens met het te lage cijfer van deze film.
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  10. #10

    Standaard

    Toegegeven, de regisseur probeert wat al te krampachtig een fantasieverhaal in een realistische setting te vertellen. En dat schuurt wel een beetje. Bovendien lost hij ieder probleem wel erg makkelijk op door Paul Giamatti steeds met zijn Chinese buurvrouw te laten bellen. Beetje eentonig

    Maar als het op verhalen vertellen aankomt levert M. Night Shamalan voor het grootste deel puik werk. Ook zijn acteurs spoort hij aan tot goed acteerwerk. Ik ben het dus niet eens met de stelling dat Shamalan nu maar eens scripts van een ander moet verfilmen. Laten we in godsnaam zuinig zijn op een man die nog al zijn eigen scripts schrijft, de gebaande paden mijdt, daarmee behoorlijke artistieke risico's durft te nemen, en zodoende ook eens een mindere film durft af te leveren. Want geen twee films uit zijn oeuvre zijn hetzelfde. De film krijgt een 7, voor lef krijgt Shamalan van mij een 8.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  11. #11

    Standaard

    Tsja, een recensie blijft een persoonlijke mening natuurlijk. Helemaal eens dan ook met deze recensie: als ik deze film niet te pruimen zou vinden, dan zou ik een exact identiek stukje schrijven.

    Alleen... ik vind deze film zelf een meesterwerk. Een heerlijk modern sprookje waarbij ik helemaal zat weg te dromen.
    Ik snap wel dat er voor dit soort films evenveel haters als liefhebbers zijn. En toegegeven, de film zit niet zo slim in elkaar als bijvoorbeeld Unbreakable of The Sixth Sense qua wendingen en suspense, maar qua sfeer hebben de films van Shyamalan iets wat mij gewoon aantrekt als een magneet.

    Heerlijk zo'n film die zoveel los weet te maken bij mensen. Of het nu bewondering, of zieke walging is.

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Ill Niño
    (naar aarde komen en niet tegen [spoiler:e34a755c8d]water[/spoiler:e34a755c8d] kunnen? .... oh please....)
    En wij kunnen kunnen niet tegen vuur, vindt je dat ook raar? Nee, toch?

  13. #13

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Fokkeyou
    Dit wordt voor mij ook de eerste Shyamalan die ik niet koop.
    Same here...
    Gewoon niet mooi genoeg.
    Volgens mij heb ik hem zelfs een onvoldoende gegeven...

  14. #14

    Standaard

    Ik heb de film nog niet gezien maar ik kan niet zeggen dat mijn interesse na Signs en The Village nog groot is voor Shyamalan's films. Hij heeft een beetje te lang voorgeborduurt op het truukje uit The Sixth Sense, en waar dat voorheen een goeie manier was om publiek naar een film te lokken werkt dat (in ieder geval voor mij dan) nu tegen hem.

  15. #15

    Standaard

    Ben ik de enige die bij het zien van de cover altijd aan Elijah Wood moet denken?


  16. #16

    Standaard

    Na heel lang twijfelen heb ik deze film toch maar gekocht.
    The Village viel me namelijk een beetje tegen omdat hij voor mij moeilijk een 2e keer te bekijken valt.

    Dus toch gekocht.
    Ik vind hem heel mooi. Een heel mooi sprookje.
    Alle kritiek die ik gelezen heb, kan ik niet terugvinden. Maar een film ervaren blijft natuurlijk iets persoonlijk. En ik begrijp ook wel dta er veel mensen die niet zullen lusten.

    Maar ik vond hem dus echt geweldig.
    Totaal aantal film : teveel !
    Totaal aantal nog te bekijken film ... zucht :)

  17. #17

    Standaard

    heb hem in de bioscoop gezien maar vond er niet veel aan eigenlijk. vermakelijk voor een keer gezien te hebben maar in de bios kon de film me zelfs al nie heel veel boeien en zal deze dan ook zeker niet aanschaffen
    Forrest Gump: Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get...

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •