De resultaten 1 tot 11 van 11 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Rome – Seizoen 2 [DVD]

    Rome – Seizoen 2

    Het tweede seizoen van deze prachtige serie eindelijk op DVD.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Een erg goede, maar naar mijn mening toch overschatte serie. Van dit tweede seizoen heb ik nog niets gezien, maar uiteindelijk komt deze waarschijnlijk wel in de collectie.


  3. #3

    Standaard

    Als ze Rome 2 bij Amazon UK of HMV weer in de aanbieding doen, net als sz 1, schaf ik 'm zeker aan. Goed te lezen dat de kwaliteit weer top is.

  4. #4

    Standaard

    Al een tijdje in mijn collection maar nog niet gezien s1 vond ik zeer goed.
    Sony 55XE9305 Sony HT-CT790 Panasonic DMP-UB704 XBOX ONE S ? http://www.invelos.com/DVDCollection.aspx/willyjean64

  5. #5

    Standaard

    Ik heb ooit een keer een deel van een aflevering van seizoen 1 gezien en daar vond ik toen niet veel aan.
    Als ik zo alles lees (onderwerp, kwaliteit etc.) is dit wel een serie voor mij, dus misschien toch maar eens proberen seizoen 1 ergens goedkoop op de kop te tikken.

  6. #6

    Standaard

    Ondanks het feit dat seizoen 2 weer schitterend geacteerd en gefilmd is, vond ik het toch net iets minder dan het eerste seizoen. De personages, ontwikkelingen en machtsgrepen missen daarvoor toch wat de frisheid, maar dat kan je verwachten van een vervolg. Wel een groots gefilmde veldslag dit keer, die mistte ik in seizoen 1 een beetje. Uiteindelijk toch nog steeds een topserie.

    Overigens speelt I, Claudius nog wel een dikke 30 jaar na het einde van Rome seizoen 2, maar die tussenliggende jaren zijn waarschijnlijk geen hele serie waard.
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  7. #7

    Standaard

    Vind hem vooralsnog (4 afleveringen gezien) minder dan S1. Jammer dat de orginele acteur van Octavian weg is. Die vond ik erg sterk.

  8. #8

    Standaard

    5 volledige bolletjes voor inhoud vind ik wel zwaar overdreven :s zelfs de LOTR films kregen maar 4,5 bolletje

  9. #9

    Standaard

    Ga deze zeker kopen. Wacht alleen wel ff tot ie wat in prijs daalt. rond de 60-70 euro vind ik toch wat te gek
    Co-Startrader **Mijn DVD Collectie**
    Beeld: Panasonic PT AX-200E+Beamax A-Serie | plasma TV:Panasonic TH-42PX60E Blu Ray spelers: Marantz BD-5004 | PS3 HD-DVD Spelers: Toshiba EP-30 | XboX 360 Receiver: Onkyo TX SR-605
    Speakers: Magnat Quantum/Betasub | Wharfedale Diamons Series | KEF 2005.1 Mediaspeler : Emtec Moviecube S800 PVR (750 GB) WiFi
    Blu Raqy: 199 HD-DVD 164 DVD: 1899

  10. #10

    Standaard

    Seizoen twee is wederom ijzersterk. Ik moet zeggen dat dit met recht een van de beste TV series is die ik ooit heb gezien. Zo ontzettend realistisch, ook al kunnen er wel vragen worden gesteld bij alle intrigues, en of die ook inderdaad hebben plaatsgevonden. Maar als het gaat om inleving, bewerkstelligd deze serie inderdaad hetzelfde als Gladiator ook deed.

    Interessant is ook dat qua literatuur de wereld inmiddels niet heeft stilgestaan en zijn er het afgelopen half jaar een paar hele interessante werken verschenen, die wellicht veel achtergrond en extra informatie kunnen verschaffen over het einde van de Romeinse Republiek. Ik kan jullie boek Rubicon van harte aanraden om te lezen paralel aan het kijken van de serie, maar ook de recentelijk verschenen biografieen over Ceasar en Augustus zijn erg interessant. Veder is de eerder verschenen biografie over Cicero wellicht ook interessant.

    Primaire bronnen zijn er bijna niet, we zij daarom aangwezen op twee werken van Cassius Dio, een over de burgeroorlog en een over Auustus en de werken van Cicero, Cato en Ceasar zelf.

  11. #11

    Standaard

    -spoilers ahead-

    Ook S2 is inderdaad uitermate de moeite waard. Echter niet zo sterk als S1. De grote ster van S1 ontbreekt (Julius Ceasar) en degene die het stokje moeten overnemen (Marcus Antonius, Octavian) zijn niet zo sterk als JC. Bovendien vond ik het jammer dat er een nieuwe acteur kwam voor Octavian. Een van de hoogtepunten van S2 vond ik wel de dood (zelfmoord) van -hoe heet ze ook al weer- de minnares van Ceasar.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •