Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
De resultaten 1 tot 25 van 30 worden weergegeven.

Discussie: Troy (DC) [DVD]

  1. #1

    Standaard Troy (DC) [DVD]

    Troy (DC)

    Met ruim 30 minuten extra verlengde versie maakt toch wel een verschil.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Erg interessant. Toch - na vergelijking van de screenshots - geef ik de voorkeur aan de 'kleur' van de SE. De kleuren van deze DC ogen inderdaad warmer, maar geven de film een oudere look. Ander beeldmateriaal ondergaat juist weer het omgekeerde om een frisser aanbeeld te krijgen. Blijft een kwestie van persoonlijke smaak (en afstelling van je TV).
    Deze DC zal tzt zeker naast de SE in mijn verzameling belanden.

  3. #3

    Standaard

    Ik had de duitse versie al gezien, is een zekere verbetering. Deze versie komt ook weer bij de verzameling.... En ik wou nog wel minderen.:sad:

  4. #4

    Standaard

    Deze uitgave ligt al een week klaar op mijn kijkstapeltje. Goed om nogmaals bevestigd te zien dat de film hierdoor een verbetering ondergaat. Altijd interessant, Extended Editions waar echt werk van is gemaakt. Dat kan nogal eens anders uitvallen, en met 3 minuten toevoeging puur een nieuwe melkkoe betekeken.

    Dat plus wat nieuwe extra's maken deze zeker een aanschaf waard. De bioscoopversie vond ik ook al erg vermakelijk.
    I used to steal birds, but now I'm a newspaper man. (Mr. Fox)

  5. #5

    Standaard

    OK, op basis van diverse meningen die nogal positief uitvallen, komt ook deze op m'n wishlist. Al helemaal omdat ik de TC nog niet eens zó slecht vind...
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

  6. #6

    Standaard

    Ik vind het gebruik van "high definition" bij het omschrijven van de nieuwe beeldtransfer hier verkeerd gebruikt en voor verwarring zorgen. Het feit dat de bitrate wat hoger is maakt het nog geen high definition.

  7. #7

    Standaard

    deze komt er zeker in, ben benieuwd, 30 minuten aan nieuwe beeldmateriaal)plus meer bloed ),kan heel positief uitpakken, denk hierbij aan bijvoorbeeld lord of the rings EE

  8. #8

    Standaard

    Zeker het kijken waard als je van epic movies houd. Net als Kingdom of Heaven Dir CUT vult de dir cut veel meer gaten,en is het lekkerede om weg te kijken. Ook is er een andere music score in verwerkt (weet niet 1,2,3 van wie die is) en blijft dit nog een prachtige film.

    Hope is lost. Faith is broken. A fire will rise..


  9. #9

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Robintjuh Bekijk bericht
    Ook is er een andere music score in verwerkt (weet niet 1,2,3 van wie die is) en blijft dit nog een prachtige film.
    Gabriel Yared.

  10. #10

    Standaard

    Ik zie mensen op IMDB klagen over de geluidstrack en met name het stukje waar het beruchte paard naar binnen wordt gereden. In de TC hoor je een treurig deuntje (omdat kijkers weten wat er te wachten staat) en bij de DC hoor je een vrolijk deuntje (omdat de mensjes in de film blij zijn dat de grieken zijn vertrokken)

    Ik moet zeggen dat ik mij meer kan zien in dit laatste punt omdat je dit meer in de film verplaatst dan op de zijlijn houd.

    Meer mensen die dit is opgevallen? Wat vinden andere van de nieuwe soundtrack op de DC ivm de TC

  11. #11

    Standaard

    Heb Troy nog niet gezien en de eerdere versie heb ik wel gewoon thuis op dvd liggen, dus deze nieuwe versie is vervanging wel waard toch ?.
    What ?

  12. #12

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door BassFace Bekijk bericht
    Ik vind het gebruik van "high definition" bij het omschrijven van de nieuwe beeldtransfer hier verkeerd gebruikt en voor verwarring zorgen. Het feit dat de bitrate wat hoger is maakt het nog geen high definition.
    Inderdaad echte hi-def is inderdaad wat anders dan een dvd beeld met beter contrast en diepere kleuren. (Toch is de beeldkwaliteit van de Troy S.E. heel wat beter dan die van de theatrical cut.)

    Wat me wel opviel aan het beeld van de nieuwe versie is dat de beelduitsnede anders is dan bij de oude dvd. Het beeld verliest bovenaan wat info. En onderaan is er een ietsje meer te zien. (Vergelijk screenshot op het slagveld => op de oude dvd kan je het hele hoofd van de krijger die achter Agamemnon staat zien terwijl op de nieuwe versie zijn hoofd maar half in beeld komt.)

    Inmiddels voor hi-def fans is Troy reeds uit op hd dvd.
    Troy dvd vs. hd dvd screenshots =>
    http://xylon.haloapplications.com/hddvd/troy/

    Wou nog even opmerken dat de kleuren van de nieuwe dvd-versie hun best doen om die van de hd dvd-versie te benaderen.
    Laatst aangepast door Andrew-Kenneth : 24-10-2007 om 18:44

  13. #13

    Standaard

    Wat een ruk film...heb me groen en geel geergerd aan sommige acteurs.
    Nee, niet mijn soort film dus ik bespaar me deze DC en zet Gladiator nog maar een keer op.

    Film is toch ook geflopt of niet?

  14. #14

    Standaard

    komt deze binnekort ook op Blu-Ray uit??
    I always tell the truth. Even when I lie.

  15. #15

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Rotterdam5314 Bekijk bericht
    komt deze binnekort ook op Blu-Ray uit??
    Blijkbaar is de lange directors cut reeds uit op Blu-ray.

    Blu-ray bespreking (director's cut)=>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/5213

    HD DVD besprekingen:
    Directors cut =>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/5127
    theatrical cut =>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/3953

  16. #16

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door cris Bekijk bericht
    Wat een ruk film...heb me groen en geel geergerd aan sommige acteurs.
    Nee, niet mijn soort film dus ik bespaar me deze DC en zet Gladiator nog maar een keer op.

    Film is toch ook geflopt of niet?
    Alsof dat te maken heeft met de kwaliteit van de film.
    If you have a milkshake, and I have a milkshake, and I have a straw. And my straw reaches acrooooss the room and starts to drink your milkshake... I drink your milkshake!

  17. #17

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Andrew-Kenneth Bekijk bericht
    Blijkbaar is de lange directors cut reeds uit op Blu-ray.

    Blu-ray bespreking (director's cut)=>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/5213

    HD DVD besprekingen:
    Directors cut =>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/5127
    theatrical cut =>
    http://www.dvdtown.com/reviews/troy/3953
    Goed nieuws dat hij er al is maar in NL is hij nog nergens te verkrijgen
    I always tell the truth. Even when I lie.

  18. #18

    Standaard

    De eerste versie was een ware nachtmerrie. De mate van culturele barbariteit die hier aan de dag gelegd wordt is met geen pen te beschrijven. Zeker voor degenen onder ons die hun klassieken kennen. Ik vind alles goed en wel, maar aan het begin van de film stond toch duidelijk iets van ´based on the Ilias´. Dan verwacht je een toch wel wat getrouwer beeld van dit boek al je nu voorgesvchoteld krijgt. Zo komt de scene van het Trjojaanse paard helemaal niet uit de Ilias, en wordt deze alleen in zo´n vergaand detail beschreven in de Aneas van Vergilius. Nog maar niet te spreken van Pitt karakter, dat met twee vrouwen aan het werk is, terwijl in de oudheid al algemeen bekend was dat hij homo was. Hetgeen ook als inspiratie gelde voor Alexander de Grote en Hephaistion. Heel erg jammer !!!

    Maar gezien de ergenis van het te hoge oestrogeen gehalte in de bioscoop. Over barbariteit gesproken. Moet ik deze film wellicht nog een draaibeurt gunnen. Kan er iemand wat meer zeggen over de toegevoegde waarde van de 30 min. ?

  19. #19

    Standaard

    Vond de eerste cut prima, mits je kijkt vanuit een actiefilm oogpunt. 'Historisch correct' is bij deze film uiteraard met een flink korreltje zout te nemen. In die context vind ik bijvoorbeeld Alexander een veel betere film. Daarvan moet ik ook nog de Final Cut van zien.
    De DC cut van Troy heb ik nog niet gezien. Ik heb momenteel de - veel mooiere - Ultimate Collector's Edition R1 onderweg van Amazon, dus die ga ik volgende week ergens zien. Vind het maar irritant dat wij weer zo'n standaard release krijgen en niet de complete set.

  20. #20

    Standaard

    'Historisch correct' is in dit verband geen bruikbare term. We zijn wat Troje betreft aangewezen op Homerus en Vergilius, en dat waren geen geschiedkundigen. En die verwijzing naar de Ilias waar Daniël over spreekt, is hoogst ongelukkig, maar zal wel juridische gronden hebben (voorkomen van rechtzaken e.d.). Het paard van Troje komt niet voor in de Ilias, ik dacht wel in de Odyssee. Met het verhaal van Troje is het als met het Evangelie: dat is via vier verschillende versies tot ons gekomen en alleen specialisten weten wat precies in welke versie staat. Ik vrees gewoon dat de filmliefhebber het vreemd zou vinden als het paard NIET in de film had gezeten: het is zowat het eerste waaraan iedereen denkt als de term Troje valt.
    Voor het overige vond ik het best een aardige (spektakel)film: niet zo goed als Gladiator maar beter dan Alexander.
    De nieuwe versie heb ik nog niet gezien.
    Laatst aangepast door scherpschutter : 25-10-2007 om 20:59

  21. #21

    Standaard

    Omdat er jaren lang is aangenomen dat de Trojaanse Mythe niet eens had plaatsgevonden, maar een mythe was, is het predikaat ´historisch correct´ zowiezo erg erg inplausibel. Het was Schliemann die in 1973 voor eens en voor altijd duidelijk maakte dat Troje wel had bestaan ook, en daarmee ook de oorlog. Het jaar wordt over het algemeen gehouden op 1180 v.c. En dat lijkt overeen te kunnen komen met allerlei verschuivingen in machtverhoudingen in die tijd, waardoor oorlogen aan de orde van de dag waren. Maar voor een tijd waaruit bronnen zo gefragmenteerd zijn is en blijft het gissen.

    Als we in dit verband dus over ´historisch correct´spreken dan betekent dat zo goed als ´een getrouw beeld van het boek´. Zeker wanneer in het begin zo expliciet wordt verwezen naar dit werk. Maar de film baseert zich op heel wat meer dan alleen de Ilias, en er er is naar mijns inzien veel te veel bijverzonnen. Ik zal het eens opzoeken in mijn Homerus, maar wat ik mij herriner van het lezen van dit boek is dat het paard maar met een zinnetje of iets dergelijks wordt afgedaan. Maar dat er een hele uitgebreide beschrijving staat van dit paard in de Aneas van Vergillius.

    Wellicht dat dit een hele goede film is voor degenen die niet geplaagd worden door de kennis van het werk van Homerus.

  22. #22

    Standaard

    Er is inderdaad veel bijverzonnen en weggelaten. Zo is Achilles reeds overleden voordat het paard naar binnen wordt gereden, als ik me niet vergis. Maar een getrouw beeld van het boek is mijns insziens totaal onmogelijk. Bij Homerus oefenen de goden en godinnen (vooral zij zijn druk in de weer) rechtsreeks invloed uit op de gebeurtenissen; we zien ze (bij wijze van spreken) met strijdwagen en al door het luchtruim daveren en temidden van de vechtenden neerdalen. Dergelijke scènes zijn in een episch dichtwerk aanvaardbaar, zeker als iemand als Homerus ze heeft verwoord, maar zouden op film - denk ik toch - volslagen belachelijk overkomen.

    Homerus en Vergilius staan me niet me niet meer zo héél goed bij, maar goed genoeg om direct te zien dat de film grotendeels los staat van hun beider werken. Mij stoorde dat niet echt. Maar ja, een kennis van mij is classica, en die was in alle staten.

  23. #23

    Standaard

    Naar zeggen wilde Peterson de inmenging van de goden zoveel mogelijk weglaten. Maar daardoor wordt direct de spil van het hele verhaal weggehaald. Als de boeken iets laten zien dan is het wel dat mensen niets anders zijn dan poppen van een marrionet. Hoe de goden hele tijd met elkaar overhoop liggen en hoe dat invloed heeft op het lot van de ems is naar mijns inzien juist een van de meest prachtige elementen van het werk van niet alleen Homerus, maar ook van andere klssieke werken. De film zweeft zo een beetje in de lucht, lijkt het.

    Dan was Alexander, zoals inmiddels vaak vermeld, een veel betere film. Ook al is deze film ook compleet afgemaakt. Deze film was in alle opzichten af. Maar als je een historicus als Robin Lane Fox vraagt voor advies, dan kun je dat verwachten. Zijn biografie over Alexander is echt fenomenaal goed. Wellicht dat Troy een veel betere film was geworden met een dergelijk adviseur als backbencher. Ook al zou ik me zo niet kunnen verzinnen wie dat zou kunnen doen.

  24. #24

    Standaard

    Maar dat je kennis, die classica is, in alle staten was, dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik ben historicus, en oudheid is niet eens mijn specialiteit, en lees klassieke literatuur alleen omdat de historici, schrijvers en historici uit de Renaissance en de Verlichting dat ook deden, en zij zo hele wijze mensen werden. (denk aan Machiavelli´s commentaar op Livius bijvoorbeeld). En ik keen vele geschiedenisstudenten en leraren die hetzelfde hadden. Wellicht dat onzer aller verwachting gewoon teveel eisend was. Dat kan ook, natuurlijk.

  25. #25

    Standaard

    Ik vond de eerste versie al goed. Visueel dik in orde, personages die niet al te zwart-wit waren (i.t.t. bijvoorbeeld Gladiator), en een interessante interpretatie van hoe het had kunnen zijn.

    Historisch correct? Ach, als je de eerste pagina's van de Ilias leest, dan weet je al zeker dat Homeros dat ook niet was. Filmmakers van tegenwoordig doen tot op zekere hoogte hetzelfde als wat Homeros destijds deed; verslaggeving op een onderhoudende manier. In die zin vind ik Troy ook geslaagd. En laten we eerlijk zijn; Hoe verder het onderwerp van een film teruggaat in de geschiedenis, des te minder accuraat wordt het eindresultaat.
    Zo lang een filmmaker maar niet de pretentie heeft dat z'n film wel historisch 100% verantwoord is, vind ik het best.

    Als de uitgebreide versie de bioscoop-versie verbeterd, dan ga ik die toch maar eens aanschaffen.
    "It is intriguing and useful to listen to the sacred rhetoric of the cinema groups and intellectual critics, but very little of it gets up on the screen in the next picture." -Jerry Lewis

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •