De resultaten 1 tot 6 van 6 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard Hostel Part II [DVD]

    Hostel Part II

    Het vervolg op de horrorhit uit 2005.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Ik vind de film vele malen beter dan het eerste deel. Voornamelijk omdat je hier wel mee kan in het lot van de personages en het volgen van de zakenlui voegde ook een extra lading toe aan het concept. Bij de eerste bleef alles vaag en waren de hoofdpersonen, mede dankzij het dramatische eerste deel van de film, zo op je zenuwen gaan werken dat je niet kon wachten tot ze het loodje zouden leggen. Ik was dan ook erg blij met het begin van deel 2 Ook vond ik de effecten in 2 stukke beter dan in 1.

  3. #3

    Standaard

    Als kijker zit je maar te wachten op de eerste druppels bloed. Na ongeveer 50 minuten is het dan zo ver, maar deze scène is vrij kort en bevat ook minder gore dan verwacht.
    Hier lopen de meningen flink uiteen. Okay, het duurt wat lang voordat er wat gruwelijks gebeurt, maar dat was in deel 1 ook. De scene zelf (ik neem ten minste aan dat we het hebben over de scene waarin Lorna ondersteboven gefileerd wordt terwijl een vrouw eronder baadt in haar bloed , hoezo minder gore dan verwacht?) neemt best wat tijd in beslag. Vooral omdat Roth de spanning langzaam maar genadeloos opvoert: je weet dat het pijnlijk gaat aflopen, maar wat gaat er precies gebeuren?

    Het martelen en doodmaken van vrouwen wordt door velen nog altijd als erger ervaren als hetzelfde doen met mannen. In de praktijk komt dit in de film niet tot uiting.
    Nou, ik zat anders aan mijn stoel genageld. De doodsangst van dat meisje was bijna voelbaar. Applausje voor indie-actrice Heather Matarazzo, die de gruwel overtuigend weet te verkopen.

    Maar verder ben ik het wel eens met de kritiek dat deze film uiteindelijk niet zo veel meer toevoegt. Het begin is nog interessant, met de overlevende van deel 1 en die twee mannen die op weg zijn naar hun moordpartij, maar daar wordt uiteindelijk te weinig mee gedaan. Al gauw wordt het verhaal weer een herhaling van deel 1 met minder onfunctioneel bloot. Op het einde gebeuren er gelukkig toch weer wat nieuwe dingen, waardoor dit deel toch te pruimen is. IMO juist met dank aan bovengenoemde scene.
    Er is veel kritiek op dit soort martelporno-films, maar ik moet zeggen dat Roth het nog draaglijk maakt door de horror af en toe met wat inktzwarte humor te serveren, in tegenstelling tot de Saw-reeks, waar slimme plotelementen uiteindelijk steeds meer vervangen werden door nog meer en nog goordere martelingen. Meer materiaal voor Hostel 3 zit er hierna niet in, vrees ik. Maar dat was Roth ook helemaal niet van plan.

    7.0/10.0
    Mom? If you were in a German Scheiße movie, you'd... you'd tell me, right? - Eric Cartman
    You are entering a world of pain, my friend - Walter Sobchak

  4. #4

    Standaard

    Vind 'em eigenlijk net zo goed als deel 1 alleen is de verrassing er wel af. Eli had dat met die zakenmensen verder uit moeten bouwen, dan was het een iets betere en andere film geworden dan het 1e deel.
    Ze mogen nu wel stoppen vind ik, 2 delen is genoeg.

  5. #5

    Standaard

    Ik vind deze veel beter als deel 1, wat ik maar een zwak excuus voor een horror-film vond. Deze is veel leuker omdat je ook het verhaal langs de kant van de beulen te zien krijgt. Vond het ook erg leuk om Richard Burgi en Roger Bart in deze film te zien die ik vooral kende van Desperate Housewives

    Maar laat me ook weer niet te enthousiast lijken, aardig filmpje maar ook niet meer dan dat. Persoonlijk kijk ik liever een filmpje uit de Saw-reeks om maar wat te zeggen.

  6. #6

    Standaard

    Ik ben het met intexor eens: deze was beter dan deel 1.
    Ik vond hem minder goor, beklemmender en leuker (mede door die acteurs uit Desperate Housewives). De trage opbouw was ook een voordeel, al zullen veel kijkers het daar niet mee eens zijn in dit hap-slik-weg-tijdperk waarin het al vóór de credits flink moet knallen.

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •