De resultaten 1 tot 5 van 5 worden weergegeven.

Discussie: Speed Racer [DVD]

  1. #1

    Standaard Speed Racer [DVD]

    Speed Racer

    De broertjes Wachowski’s kleurrijke verfilming van de gelijknamige Japanse cartoon.

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    De film mag misschien geflopt zijn in de bioscoop, maar ik heb me er uitstekend mee vermaakt. Natuurlijk valt er wel het een en ander aan te merken op deze film, maar de unieke visuele stijl vergoedt alles.

  3. #3

    Standaard

    Deze lijkt me wel wat, als ik hem cheap zie is hij voor mij
    Royal O'Reilly Tenenbaum (1932-2001) Died Tragically Rescuing His Family From The Remains Of A Destroyed Sinking Battleship.

    My Dvd's & Blu Rays | WhatIWatch

  4. #4

    Standaard

    Voor mij één van de beste films van deze zomer, erg spijtig dat hij zo zwaar geflopt is in de VS en daarna stiefmoederlijk behandeld is door de studio bij zijn release bij ons (hier in België heeft hij nauwelijks gedraaid). Maar ik koop deze zeker nog wel eens op DVD (had zelfs graag een 2-disc gezien).

  5. #5

    Standaard

    Heb de dvd sinds zaterdag 27/09 in mijn bezit.
    .
    Ik wist dat de Speed Racer dvd in de US op 16 sept. zou uitkomen, maar was van mening dat ik nog tot 10 november geduld zou moeten hebben om Speed Racer opnieuw te kunnen zien. (dvdactive.com kondigde de uk r2 aan voor 10 nov en ik ging ervan uit dat deze release datum voor heel region 2 van kracht was.) http://www.dvdactive.com/news/releas...ed-racer3.html
    .
    Ik was dus zeer opgetogen toen ik zaterdag Speed Racer besprekingen zag opduiken bij dvd.nl.
    .
    Inmiddels heb ik de dvd reeds een keer of vier bekeken.
    .
    Je blijft nieuwe dingen ontdekken.

    Speed Racer woont blijkbaar in Anville. (het Dr. Seuss-stadje uit Mike Meyer's "The Cat in the Hat")
    (De school van de kleine Speed heet : "Anville Elementary School" en helemaal op het eind wanneer je pauzeert op de krantenkoppen kan je in de kleine lettertjes lezen dat het kranten uit Anville betreft.
    Beide films zijn gesitueerd in een gestyleerde retro-futuristische setting, beide films zijn tamelijk "hyper" en zowel in "Cat" als in "Racer" hebben de slechterikken iets met paarse kledij.)

    Ik ben het oneens met de dvd.nl-bespreker wanneer die klaagt over posterisatie bij het openen en sluiten van de voordeur in huize Racer. Naar mijn mening betreft het hier de speling van het licht op een gelakte deur. (Het valt me dus niet op als fout.)

    Wat me meer stoorde aan het beeld van deze dvd is de sequentie op het eind van de laatste race wanneer Speed de finish nadert en door een rood-wit geblokte tunnel lijkt te vliegen. Mijn dvd had moeite met het correct weergeven van deze tunnel. Spijtig, want het is een prachtige shot.

    Ik ben het eens met Intexor wanneer die klaagt over de zeer korte tijd dat deze film in België draaide. Volgens Boxofficemojo.com bracht Speed Racer in België en Luxemburg slechts 4.392 dollar op.
    http://www.boxofficemojo.com/movies/...speedracer.htm
    4.392 dollar komt neer op 3.040 EUR.
    Aan een gemiddelde prijs van zeven EUR per ticket (6,50 EUR voor kinderen en 7,50 EUR voor volwassenen.) bereikte Speed Racer in België en Luxemburg dus een goeie 434 toeschouwers. (Om het cru te zeggen - op de meeste dagen haalt het testbeeld meer kijkers...)

    Eén lichtpuntje => er komen wellicht Speed Racer sequels. (zie link)
    http://www.movie-moron.com/?p=415
    Laatst aangepast door Andrew-Kenneth : 30-09-2008 om 03:00

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •