Pagina 2 van 2 EersteEerste 12
De resultaten 26 tot 40 van 40 worden weergegeven.

Discussie: Hannibal [DVD]

  1. #26

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Jesus Nava
    Ik vond Hannibal echt een verschrikkelijke ***film, nog net de twee euro waard die ik er bij de ECI voor betaald heb.

    Eeeuh....misschien een domme vraag en misschien is het dan toch maar 2 euro, maar waarom heb je hem in godsnaam toch gekocht?? Het klinkt alsof je de schurft hebt aan die film en toch zet je hem in de kast??

    No offense, by the way...

  2. #27

    Standaard

    Ik denk ook dat je Hannibal zeker NIET moet vergelijken met Silence Of The Lambs. Het is overigens door een hele andere regiseur gemaakt, waardoor je toch gewoon an zich al een ander soort film krijgt.

    Toen ik Hannibal in de bios zag, kwam ik er een beetje bedrogen af, en had ook veel meer verwacht. (misschien dat mijn frustratie ook al zo hoog was opgelopen van het slechte geluid in de bios, een zaal die uitpuilde van het volk, en een aantal gasten die de carnavaliaanse zuipgewoontes hadden verplaatst naar de bioscoop, en begonnen te joelen op ieder moment dat Hannibal een moord beging) Evengoed heb ik de DVD wel gekocht en ben de film gaan kijken, om er nu nogmaals en dan in alle rust van te genieten. Wat toen al direct opviel was de Soundtrack. Zimmer heeft zichzelf echt overtroffen met deze. Zo mooi !!!

    Toen ik de extra's ben gaan bekijken leerde ik al gauw erg veel over de film en over het maken. Ik kreeg een stuk meer waardering voor de film. Wanneer mensen nu over het slechte verhaal beginnen (nog steeds evengoed ver boven het gemiddelde hollywood verhaal) dan begin ik meestal wel over de andere aspecten van de film. Hoe het gefilmd is, op wat voor locatie en wat voor sfeer de film oproept. Creepy is inderdaad wel een woord dat daar bij past.

    Silence Of The Lambs was zo beklemmend (als je het dan toch wil vergelijken) omdat het beest opgesloten was, en veel van de film afspeelde in kelders, donkere ruimtes en andere bijna claustrobisch aandoende plaasten. In Hannibal is het beest los, waardoor de kracht van de eerste niet eens kan worden aangewend.

    Des al niet te min is Ridley Scott er wel in geslaagd om een ongelofelijk mooie film af te leveren. Ook al komt het grote deel van het maken van de film wel op het crediet van Anthony Hopkins, volgens Scott op het einde van het Audiocommentaar.

  3. #28

    Standaard

    wat een sfeer heeft deze film!
    zoals Florance in deze film naar voren komt is gewoon perfect!

    Dit is nou typisch een film die elke keer beter wordt
    ookal blijft die hersenscene toch altijd nog wel wat afbreak eraan doen

    maar verder: goeie film, alleen wel jammer vanwege t wat open einde waardoor er weer commercieel verder geborduurd kan worden (ookal schijnt deel 4 over de jeugd van Hannibal te gaan )
    Must voor de liefhebber van de Hannibal films (en wie is dat nou niet??!)

  4. #29
    Glorious Member
    Registratie datum
    Mar 2003
    Woonplaats
    The Dutch mountains

    Standaard

    Een fantastische dvd-uitgave, zo kan het dus ook.
    Een hele sterke film, ja hij is anders als SOTL. Had ie daar op geleken hadden mensen ook zitten zagen.
    Hannibal een sterke film die op zichzelf staat naast zijn oudere zusje (die er soms gedateerd uitziet). Het toont de schoonheid van het leven door de visie van een genadeloze man die hiervan wenst te genieten.

    De soundtrack heb ik ook gekocht fabuleus.

    Ik geniet soms niet zo van sequels maar deze mag er zijn.
    "How inappropriate to call this planet Earth, when clearly it is Ocean." Arthur C. Clarke

  5. #30

    Standaard

    Ik vond SOTL cool, maar Hannibal mag er ook zijn, Red Dragon maakt het feest daarna helemaal compleet..

    Ik vraag me alleen af of er van deze drie filmpies binnenkort ook een box verschijnt? dat zal vast wel maar wanneer dan ?
    "Are you a faithless preacher? Or are you a mean motherfuckin' servant of God?"

  6. #31

    Standaard

    Vind deze zeker niet slecht. Helemaal anders dan SotL en de latere Red Dragon.

    Meer een show rond Hannibal dat wel. Maar voor mij drukte dat de pret niet.
    Goed in elkaar gezet en mooie DVD-release.

    Eet smakelijk
    Totaal aantal film : teveel !
    Totaal aantal nog te bekijken film ... zucht :)

  7. #32

    Standaard

    Goede film, maar het boek is eigenlijk afgeslacht.... Dat ging een stuk verder op het einde en daarbij kon Hannibal ook een stukje onvriendelijker zijn.....

  8. #33

    Standaard

    Ik vind het zelf best een leuke film.
    Mijn vader kocht hem ooit en toen ik een keer meekeek vond ik hem best spannend.
    Maar niet beter als Silence of the lambs...die was toch veel spannender.
    Stuntman Mike : "Fair lady, your chariots await!"
    Death Proof

  9. #34

    Standaard

    Ach hij hoort gewoon in de serie en ik heb me best vermaakt!
    Kreeg alleen ontzettend de schijt op gegeven moment van die Michael Jackson look-a-like Mason in zijn rolstoel... pfff... was echt blij dat ie op gegeven moment tussen die zwijnen werd gegooid...
    Ik heb hem net 1 keer gezien, maar wat ik nogal vreemd vond was dat ie zijn eigen hand afhakt in plaats van die van Clarice op het einde... Of heb ik er nou helemaal niks van begrepen?
    8)

  10. #35

    Standaard Re: CREEPY!!!!!!!!

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Nathan Strik
    Okee... vandaag heb ik Hannibal weer gezien op huur-DVD. En er viel me iets op... in die scène waar je de FBI website ziet met de 10 meest gezochte criminelen krijgen we een heel goed shot van Osama Bin Laden!!!!.
    Okee, ik weet wel dat deze gast al lang voor de WTC aanslagen op het "verlanglijstje" stond van de FBI, maar ik vind het wel creepy dat juist HIJ en niet een van de anderen zo prominent in beeld is.

    Misschien had Pietro Scalia (de editor van Hannibal) of de cameraman een ingeving van helderziendheid toen hij dit stuk monteerde / filmde?!?

    Ik blijf het creepy vinden.

    Trouwens, de film vind ik nog steeds stukken minder dan zijn voorganger. Ben wel benieuwd naar die deleted scenes en dat andere einde... maar aanschaffen denk ik nog steeds niet aan.
    Osama Bin Laden.....
    http://www.fbi.gov/mostwant/terrorists/fugitives.htm

  11. #36

    Standaard

    Vond dit toch een zeer vermakelijke film, niet zo goed als Silence of the Lambs of Red Dragon, maar zeker het bekijken waard.

  12. #37

    Standaard

    Red dragon en Silence zijn inderdaad beter maar ik vind Hannibal ook zeker niet slecht. Geen geweldige maar ook geen waardeloze film!!!!! Ik vind de dvduitgave heel goed.

  13. #38

    Standaard

    Van het weekend deze weer is gezien,De film is best een aardige ''opvolger'' van Silence of the lambs.Toen ik hem in de bios gezien had was ik een beetje teleurgesteld want de verwachtingen waren te hoog denk ik,maar nu ik hem weer zie is het zeker geen slechte film.
    Hannibal Lecter heeft wel meer humor dan in SOTL vond ik.Ik moet me nog is een keer door de extra,s heen worstelen.De dvd is verder een terechte topper.
    ‎Broodje Frikandel Speciaal

  14. #39

    Standaard

    Inderdaad heb ik hetzelfde als Dennis, toen ik deze in de bios had gezien was ik iets teleurgesteld maar nu na een 2e keer gezien te hebben vond ik het toch wel een meer dan aardige thriller!
    Four-Star Trader (236)

  15. #40

    Standaard

    Ze kunnen beiden niet tippen aan SOTL, maar persoonlijk vind ik Hannibal beter dan Red Dragon.

    Dat er wat meer 'details' inzitten (lees: gore inzit) vind ik alleen maar een plus, je krijgt daardoor ook nog extra mee wat een smerig ventje Hannibal eigenlijk is...
    "Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul."

    Greetz, the Dude / Four-Star SafeTrader
    Last.fm | Filmlijst en -recensies | DVD Profiler

Pagina 2 van 2 EersteEerste 12

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •