De 5 Beste Sportfilms

De 5 beste sportfilms

Nu de echte sport vanwege COVID-19 op een (erg) laag pitje staat kunnen we onszelf nog trakteren op een film met sport als onderwerp. Er zijn er door de jaren talloze gemaakt, maar wat zijn nu de beste sportfilms?


5 – SLAP SHOT (1977)

Paul Newman is in Slap Shot de trainer/coach van een derderangs ijshockeyclub, die een nieuwe tactiek moet bedenken om weer in de gunst van de eigenaar van de club en van het publiek te komen. Hij besluit om een vrij onorthodoxe manier te gebruiken; zeer gewelddadig spel.
Andere ijshockeyfilms die je kunt overwegen zijn MIRACLE (2004), GOON (2011), THE MIGHTY DUCKS (1992), YOUNGBLOOD (1986)

4 – ESCAPE TO VICTORY (1981)

Hoewel Escape To Victory eigenlijk meer een oorlogsfilm dan een sportfilm is wordt er behoorlijk wat in gevoetbald. En hoewel Michael Caine en Sylvester Stallone de hoofdrollen spelen, gaat de meeste aandacht toch vooral uit naar een aantal echte voetballers, waaronder de Braziliaan Pelé, de Engelsman Bobby Moore (West Ham United), de Nederlander Co Prins (Ajax), de Belg Paul van Himst (Anderlecht) en de Noor Hallvar Thoresen (FC Twente/PSV). Je ziet dat Stallone er eigenlijk helemaal niets van kan, maar de rest van de cast maakt veel goed.
Andere voetbalfilms die je kunt overwegen zijn SHAOLIN SOCCER (2001), ALL STARS (1997), BEND IT LIKE BECKHAM (2002)

3 – REMEMBER THE TITANS (2000)

Remember the Titans gaat over het waargebeurde verhaal rond de Afro-Amerikaanse coach (Denzel Washington) van een high school American Football-team, die zich staande moet zien te houden na een samenvoeging van drie scholen met elk een andere raciale achtergrond. Hij moet het nieuwe team tot een eenheid zien te smeden. De scherpe randjes zijn er een beetje vanaf gehaald, maar het is nog steeds een sterke ‘feel good’-film met een sterke rol van Denzel Washington.
Andere American Football-films die je kunt overwegen zijn RUDY (1993), HOOSIERS (1986), RADIO (2003), THE LONGEST YARD (1974), ANY GIVEN SUNDAY (1999)

2 – FIELD OF DREAMS (1989)

Geen sport in Amerika waar zo veel films over worden gemaakt dan honkbal. Om de paar jaar komt er wel weer een nieuwe uit. Hoewel Field of Dreams uit 1989, met Kevin Costner, misschien niet de meest realistische film is, is het wel de meest aansprekende. Ray Kinsella (Costner) hoort stemmen die hem vertellen dat hij een honkbalveld moet aanleggen, zodat honkballers uit het verleden weer een plek hebben om te spelen.
Andere honkbalfilms die je kunt overwegen zijn BULL DURHAM (1988), THE ROOKIE (2002), THE PRIDE OF THE YANKEES (1942), THE NATURAL (1984), MONEYBALL (2011), MAJOR LEAGUE (1989).

1 – ROCKY (1976)

Rocky betekende de grote doorbraak van Sylvester Stallone, die zelf het scenario schreef van deze Oscarwinnende boksfilm. Een onbekende derderangs bokser krijgt de gelegenheid om het op te nemen tegen de kampioen zwaargewicht. Rocky is niet alleen een film over boksen, maar – vooral – over de American Dream. Zolang je er maar in gelooft kan er heel veel gebeuren.
Andere boksfilms die je kunt overwegen zijn THE FIGHTER (2010), RAGING BULL (1980), MILLION DOLLAR BABY (2004), THE HURRICANE (2000)

Recente artikelen

Laatste reacties

Ludo Keeris  |  25-06-2020

Ik neem aan dat dit het favoriete lijstje van Ludo is, want alleen Rocky heb ik ooit wel eens gezien. Van de films waarin sport een rol speelt en die ik ook gez...
Lees meer >

Ludo Keeris  |  25-06-2020

Het is natuurlijk jouw keus, maar geen Raging Bull? Geen Million Dollar Baby? Poeh. Het is niet direct mijn keuze, maar meer een algemene indruk van beste spor...
Lees meer >

BigLebowski  |  25-06-2020

Million Dollar Baby is niet verkeerd maar zelf dacht ik aan deze vijf: Raging Bull The Big Lebowski (ja, bowling schijnt ook een sport te zijn :lol:) The Wrest...
Lees meer >

Rogier Burghout  |  25-06-2020

Geen Mighty Ducks? ;-) Kwek kwek. Of Cool Runnings :mrgreen: :lol:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina