Een kijkje in de keuken bij AudioQuest Nederland

DVD.nl mocht op 7 februari jongstleden een kijkje nemen in de keuken bij AudioQuest in Roosendaal. Het was een hele leuke, ongedwongen ervaring en op een of andere manier maakt het mij als aanwezige en schrijver van dit artikeltje trots. Trots dat er zulke mooie spullen worden gemaakt op Nederlandse bodem! Ik zal jullie meenemen in wat ik deze ochtend en middag heb beleefd.

Op naar Roosendaal

Oké, AudioQuest zit dus gewoon in Nederland. Dat was de eerste gedachte die bij me opkwam toen we werden uitgenodigd voor de open dag. Ik wist dat niet, als redacteur zijnde. Ik had me dan ook nog niet eerder verdiept in het merk moet ik jullie eerlijk bekennen. Maar na de uitnodiging ben ik uiteraard alvast wat gaan lezen op hun site. Toen viel me op hoe veel AudioQuest eigenlijk levert en wat voor kwaliteitsspul ze allemaal hebben. Verder begreep ik uit de uitnodiging dat Garth Powell een korte demonstratie zou geven rondom de door hem ontworpen lijn van power conditioners. Ook van hem had ik als relatieve leek op high-end audiogebied nog nooit gehoord, maar ik kwam al snel een filmpje van hem tegen welke ooit gemaakt was door onze vrienden van Alpha-Audio. Zijn verhaal sprak me wel aan, maar ja... een Youtube filmpje zorgde niet bepaald voor het goed overbrengen van wat me in Roosendaal te wachten stond qua ervaring.

Ding dong, ik kom voor de open dag

'Dat kan kloppen!' zei de vriendelijke dame die voor mij de deur opendeed. Ik werd al gauw door Jules, salesmanager in Nederland, naar boven geleid om op een klein kantoortje kennis te maken met Richard, managing director van de locatie Roosendaal. De toon was gezet. Wat een heerlijke open gasten! Ik voelde me meteen welkom! Na een half uurtje wat gepraat te hebben kreeg ik een rondleiding door de trots van deze heren, want dat straalde er echt van af, die trots. Erg leuk om te zien en dat maakte me alleen maar enthousiaster.

Kabels, plugjes, verloopstekkertjes, rij na rij

Tjonge, wat een hoop spullen hebben jullie hier gewoon op voorraad! Ik zag Richard en Jules groeien. Ja dit was duidelijk uniek in de markt. Niet alleen goede kwaliteit leveren, maar ook nog eens in allerlei prijsklassen en dat allemaal binnen 3 dagen bij de AudioQuest-dealers in huis. Zelfs de op maat gemaakte spullen. Ja, daar mag je als bedrijf inderdaad best trots op zijn. De meest gangbare artikelen worden bij fabrieken in het buitenland besteld en in Roosendaal afgeleverd, maar de echte snoepwinkel-artikelen worden gewoon in Roosendaal afgemonteerd werd me verteld. We gingen een automatische roldeur door en daar was nog een groot magazijn. Het naastliggende pand kwam op een perfect moment vrij vertelde Jules mij, want de vorige huurder ging precies op het moment weg dat AudioQuest uit zijn voegen groeide. Wat me naast de flinke voorraad opviel was vooral dat het er allemaal spik en span uitzag. Ja, het was natuurlijk een open dag, maar het zag er niet geforceerd uit. Er werd ook volop gewerkt door de dames en heren van AudioQuest. Leuk om te zien en ze hebben de zaakjes goed op orde.

Welcome to the candyshop!

Goed, dat allemaal gezien hebbende werd ik toch wel benieuwd naar het echte werk. Ik werd een ruimte binnengeleid waar een aantal mannen, rustig en beheerst aan het werk waren. En mijn oog viel meteen op een enorme kabel. Het leek wel een boa constrictor! Dat is echt andere koek in vergelijking met een standaard speakerkabeltje! Er werd druk gewerkt aan het afmonteren van een Redwood speakerkabel van AudioQuest. Ik heb later even de prijs opgezocht in de prijslijst; € 4.475,00 per meter beste lezers! Het kost wat, maar dan heb je ook echt topspul. En dat is niet eens de duurste speakerkabel die ze in het assortiment hebben. De duurste die ik in de prijslijst kon vinden is de WEL Signature. De prijs per meter voor deze schitterend afgewerkte kabel is € 14.580,00. Dat zijn natuurlijk erg hoge prijzen, maar wow! Het zijn eigenlijk gewoon ware juwelen waarmee je een speaker met een versterker kunt verbinden. Ik zou in elk geval willen dat ik ergens een geldputje had, want ik voelde me net een ekster en wilde het allemaal hebben.

Op naar de presentatie door Garth

Tijd voor een uitleg door Garth Powell over de Niagara lijn. Dat is een lijn van power conditioners die hij heeft ontwikkeld voor AudioQuest. Garth legde het bijzonder gepassioneerd uit allemaal. Kortgezegd komt het erop neer dat ons stroomnet vol 'ruis' zit die elk apparaat wat je daarop aansluit beïnvloedt. En daarmee dus ook het geluid en het beeld wat deze apparaten produceren. We kregen een demonstratie wat de Niagara 7000 doet met deze ruis; deze ruis weghalen en zorgen voor voldoende reserve voor de aangesloten apparaten. Ja leuk verhaal Garth, dacht ik. Maar natuurlijk bleef het niet bij zijn verhaal. Eerst liet Garth een CD horen met percussie op de demo-set. Er stond echt een prachtige opstelling met twee enorme Dali Epicon 8 speakers. Wat een beesten van speakers zijn dat toch! De eerste keer was de Niagara 7000 ingeschakeld. Wat een soundstage. Wat een openheid in geluid. Elk klein detail kon je horen. Ik ging echt helemaal op in het geluid. Er waren geen speakers, maar er was een percussieband midden in de ruimte. Zo klonk het. Garth zette daarna de Niagara 7000 uit en plugde de zaken rechtstreeks in op de stopcontacten. Zelfde stukje werd afgespeeld. En ja, het klonk natuurlijk echt nog wel mooi hoor, uit de set die daar stond te spelen, maar je kon duidelijk horen dat er wat miste in het geluid. Alsof er een deken over het geluid heen lag. Daarna eenzelfde soort demonstratie met een CD van Muddy Waters en ook hier weer hetzelfde resultaat. Het maakte mij in elk geval duidelijk dat stroom, de oude vertrouwde electriciteit uit mijn muur, heel veel invloed heeft op wat er qua geluid uit mijn set komt. De Niagara 7000 is wel het topmodel met een flinke prijskaart eraan. Reken op zijn minst op € 9.000,00. Gelukkig heeft AudioQuest voor de kleinere budgetten ook mooie oplossingen. Op de site staan nu alleen de Niagara 1000 en 7000, maar er stond ook een Niagara 5000 en er werd verteld dat er ook een Niagara 800 op de markt komt. De prijs van de Niagara 1000 komt op € 1.195,00 en dat maakt het allemaal een stukje bereikbaarder voor Jan Modaal en het mooie is dat dit een product is waar je echt wat aan hebt. Het doet echt wat. En dat voor alle apparaten die je erop aansluit. Het is natuurlijk nog steeds een hoop geld en je slaat al gauw je stopcontact over, terwijl juist daar veel winst is te behalen.

Napraten onder het genot van een hapje eten

Na de presentatie was er nog gelegenheid om wat vragen te stellen aan Garth en we werden uitgenodigd beneden om nog een hapje mee te eten. Er stonden mooie Green Eggs waarop pulled pork was bereid, klaar om verorberd te worden door alle hongerige gasten. Het was een geslaagde open dag wat mij betreft. Jules, Richard en alle anderen, bedankt voor jullie openhartigheid en enthousiasme! Tot de volgende keer!

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina