Top 5 Beste films van Meryl Streep

TOP 5 Beste films van Meryl Streep

Dit weekend zijn weer de jaarlijks Oscar-uitreikingen. Actrice Meryl Streep is met haar rol in Steven Spielbergs The Post voor de 21ste keer genomineerd, een absoluut record. Ze heeft inmiddels al drie Oscars op zak en kan dit jaar haar 4e winnen, wat haar op gelijke hoogte zal brengen met Katharine Hepburn. Dat Meryl Streep een van de beste actrices allertijden is, is een understatement. Maar dit vinden wij de beste vijf van haar:

Meryl Streep Bridges of Madison County

5. The Bridges of Madison County

Terwijl haar man met de kinderen een weekendje weg is geniet Francesca Johnson (Meryl Streep) van een vrij weekend, totdat National Geographic-fotograaf Robert Kincaid (Clint Eastwood) op bezoek komt. Francesca en Robert komen in een vierdaagse flirt terecht. In het door Clint Eastwood zelf geregisseerde The Bridges of Madison County is dialoog erg belangrijk en zowel Eastwood als Streep krikken door hun geweldige rollen het  niveau van de film enorm op. Volgens velen is de film beter dan het originele boek, iets wat een bijzondere prestatie genoemd mag worden.

Meryl Streep Sophie's Choice

4. Sophie’s Choice

Meryl Streep schittert als Sophie, een Poolse immigrante die een pension in Brooklyn deelt met haar onstuimige geliefde Nathan (Kevin Kline), en een jonge schrijver, Stingo (Peter MacNichol). Het is de fenomenale rol van Streep, die keer op keer de angst uit haar oorlogsverleden terugkrijgt, die deze film exceptioneel goed maakt. De prestatie van Streep werd alom geprezen en ze ontving zowel de Oscar als een Golden Globe voor Beste Actrice.

Meryl Streep Doubt

3. Doubt

In Doubt speelt Meryl Streep zuster Aloysius Beauvier, het hoofd van een katholieke school. Ze heeft te doen met pater Flynn (Philip Seymour Hoffman), die verdacht wordt van het onderhouden van ongewenste relaties met enkele jongeren binnen de school. De strenge zuster Aloysius moet achterhalen wat de waarheid is en moet afwegingen maken tussen de rust binnen de school bewaren of de hand boven het hoofd houden van de hardwerkende en ontkennende Flynn. Voor deze rol ontving Streep een Oscarnominatie.

Meryl Streep Devil Wears Prada

2. The Devil Wears Prada

Tha bitch! Meryl Streep maakt als Miranda Priestly, hoofdredactrice van modeblad Runway, het leven van haar nieuwe assistente Anne Hathaway bijzonder moeilijk. “Details of your incompetence do not interest me” geeft de juiste toon aan van het ijskoude karakter van Priestly, dat is gebaseerd op Anna Wintour van Vogue, ’s werelds meest gevreesde hoofdredacteur. Deze kille rol van Meryl Streep leverde haar een 14e Oscarnominatie op.  

Meryl Streep Iron Lady

1.  The Iron Lady

The Iron Lady is de verfilming van de biografie van Margaret Thatcher van regisseuse Phyllida Lloyd. The Iron Lady bevat een briljante en overtuigende hoofdrol van Meryl Streep, mede ondersteunt door de geweldige make-up. Ondanks haar Amerikaanse afkomst weet Meryl Streep het typisch Britse accent van Thatcher feilloos te imiteren, met alle gebaartjes die daarbij horen. Meryl Streep lijkt hierdoor niet alleen op Margaret Thatcher, ze is Margaret Thatcher.

Recente artikelen

Laatste reacties

BigLebowski  |  04-03-2018

Een film die (bijna) nooit wordt genoemd, maar waarin zij - in mijn herinnering althans - een sterke rol vertolkt, is Silkwood. Ik wacht nog steeds op een goede...
Lees meer >

rogue  |  03-03-2018

Ik ben geloof ik 1 van de weinige mensen die een beetje jeuk krijgen van Meryl Streep. Niet altijd hoor, The Devil Wears Prada vond ik geslaagd, maar zeker in d...
Lees meer >

peptalk  |  03-03-2018

Met Meryl Streep kun je eigenlijk geen top 5 hebben, dat moet minimaal een top 15 zijn... Zo veel films die buiten de top 5 vallen... :( Eens.
Lees meer >

Ludo Keeris  |  03-03-2018

Ik mis Out of Africa Ludo;-) Met Meryl Streep kun je eigenlijk geen top 5 hebben, dat moet minimaal een top 15 zijn... Zo veel films die buiten de top 5 vallen....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina