PDA

Bekijk de volledige versie : Hoe is jouw collectie begonnen?



Limmel
16-04-2005, 20:48
Hoe is jouw collectie begonnen? Werd je aangestoken door een kennis? Kreeg je ergens een gratis DVD bij? Ging je het gewoon eens proberen? Ging je gericht kopen? Eerst VHS-banden gespaard? Of vond je een film zo goed dat je die gewoon moest hebben?

Maar ook... wanneer ben je begonnen? Wat was je eerste film?

Ik begon op het moment dat ik echt niet het idee had van 'laat ik eens een collectie beginnen'. Kwam bij toeval Pirates Of The Caribbean tegen bij de Blokker, € 20, vorig jaar carnavalsvakantie. Film in de bioscoop gezien, sprak me erg aan, en dus gekocht. Had nog geeneens een DVD-speler. Vond de extra's geweldig (eigenlijk de mogelijkheden van DVD dus) en toen langzamerhand meer films gekocht. Ik keek wel al altijd erg veel films op tv. Nu loop ik in iedere stad de DVD-winkels af om uiteindelijk toch altijd weer dezelfde DVD in handen te hebben die ik graag wil hebben. Importeer nog niet uit het buitenland, maar ik sluit het in de nabije toekomst zeker niet uit. Ik vind DVD's geweldig en vind het helemaal super als ik weer een nieuwe DVD heb, die ik 'zo graag wilde hebben'...

Ook grappig vind ik mijn verandere instelling ten opzichte van kopiën... Vroeger kopieerde ik en downloade ik muziek etc, veel te duur al die audio cd's. Maar als ik nu zie wat ik voor legale films uitgeef... Heeft natuurlijk wel een meerwaarde tegenover een audio cd maar een illegale film komt er bij mij niet meer in. Ik ben nu echt trots als ik een nieuwe mooie legale uitgave heb...

Lang verhaal geworden dit, maar hoe zit het bij jullie? Hoe zijn jullie begonnen? Ben benieuwd...

Ik heb wat rondgezocht op het forum naar andere soortgelijke threads, maar kon ze niet vinden dus vandaar dat ik deze thread gestart ben. Mocht er al zoiets bestaan, dan mag deze op slot.

Johan van den D.
16-04-2005, 21:01
Simpel, ik kocht een dvd speler en nam daar gelijk wat dvd,s bij.
Ook zat er bij de speler nog een waardebon waarop je een drietal films kon krijgen en zie daar, de collectie was begonnen.

TheGodfather
16-04-2005, 21:09
Ik kocht een keertje de 2disc van Forrest Gump bij de FRS voor een tientje ofzo. daarmee was de beer los :P. Toen ik die dvd kocht had ik nog niet eens een dvdspeler, maar speelde ik ze op m`n computer :D

Dennis V.
16-04-2005, 21:49
Bij mij is het begonnen met de aankoop van een nieuwe computer waar een dvd-speler in zat. Eerst wat films van m'n zwager geleend en toen toch zelf de stoute schoenen maar aangetrokken en een eerste titel zelf gekocht: "Saving Private Ryan".
De volgende was de eerste Harry Potter ......

Ondertussen ben ik vele stadia verder: Mijn collectie telde op zijn hoogtepunt zo'n 70-80 titels, maar door veel te verkopen (met name de tig blinde aankopen / miskopen) ben ik nu een heel stuk lager uitgekomen.

Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat ik toch niet zo dvd-gek ben als ik eerst dacht te zijn.

chelk
16-04-2005, 22:07
Na in de Blokker( al jaren geleden) the Matrix is tegengekomen te hebben. Ik had die film al op video gezien, vond/vind die zo geweldig dat ik hem had gekocht.... maar ik had nog geen dvd speler maar wel pc met dvd-rom. en sindsdien steeds uitgebreid tot ongeveer een 160.

LJ
16-04-2005, 22:17
Het begon voor mij met de DVD van de "Serious Tour" van Phil Collins. De CD is één van mijn lievelingsCDs dus toen deze tijdens het prijzencircus in de aanbieding kwam moest ik deze natuurlijk hebben(het was nog moeilijk deze te bemachtigen maar gelukkig had de V&D in Haarlem nog voldoende exemplaren). Ik had zelf nog geen DVD recoder en heb eigenlijk een tijdje alleen een DVD gehad (ik gebruikte de DVD speler van mijn broer). Mijn tweede en derde DVD zijn respectievelijk Dirty Dancing en Titanic. Hierna kwam de DVD box van James Bond die toen in de aanbieding was (EUR199) en die moest ik natuurlijk hebben.

Helaas voor mijn bankrekening werk ik dichtbij MM Arena en zijn er regelmatig goede aanbiedingen bij de Bravo en Trekpleister (waar ik voornamelijk koop) waardoor mijn collectie aardig is gegroeid (ik heb op dit moment zo'n 70 DVDs).

chimera01
16-04-2005, 22:21
Ik kocht een dvdspeler en kocht gelijk wat films op versleten banden als vervanging: Le Grande Blue & Jungle Book. Vandaar uit begon het. 8)

Ron kars
16-04-2005, 22:39
Ik begon me meer te interesseren voor films en tv-series, had die interesse altijd al. toen kocht ik na lang sparen (jah ik was 13 he:wink:) mn eerst dvd-speler en de dvds Scary Movie en Police Academy, en toen was het niet te stuiten.

deweb
16-04-2005, 22:55
pff, goede vraag.

Mijn ouders kochten een dvd speler/video combi (waar ik trouwens nogsteeds spijt van heb aangezien het een onding is, het kan weinig en video's opnemen is nogsteeds een raadsel). Toen kochten we 3 dvd's. Toen lotr uitkwam is het feest helemaal begonnen doordat ik zelf mijn dvd's kocht.
En sinds ik "de speurneuzen" heb en ik mijn videotheek her-ontdekte is het helemaal mis gegaan. Nu blijk ik zo'n 42 titels in mijn bezit te hebben en ik verwacht dat ik tegen het einde van de week zo'n 45 titels zal hebben.

En momenteel heb ik 8 titels nog niet gezien. Huurfilms hebben voor mij toch de voorkeur, omdat je ze "moet" zien. Op die manier heb ik al behoorlijk wat films gezien.

Grt. Deweb

Burning Fish
16-04-2005, 22:57
Ik begon lekker standaard en commercieel met The Matrix & The Matrix Revisited Limited Edition. Toen ontdekte ik The Killer van John Woo, toen zag ik Face/Off en besloot ik DVD's te gaan sparen van Mr Woo. Nu dus mijn favoriete regisseur.
Mijn DVD collectie stelt nog niet veel voor, het gaat er mij niet echt om dat ik véél heb, maar als ik een film wil hebben haal ik hem op DVD. Zo simpel is het. Als er Special Edition bestaat van de film die ik wil hebben en die is niet al te duur geef ik die vaak de voorkeur. :)

Frank
16-04-2005, 23:06
Bij mij is het begonnen toen ik van mijn werk (ik werkte bij een bedrijf dat licht- en geluidsapparatuur verhuurde en verkocht) een DVD-speler mee naar huis mocht nemen om te testen. Toen ik dat eenmaal gedaan had was ik razend enthausiast (mijn testfilm was Jurassic Park), dus heb ik een DVD-speler aangeschaft (en de DVD van Jurassic Park).

Vanaf toen is het volledig uit de hand gelopen... :wink:

Albert
16-04-2005, 23:15
bij mij begon het in 1999 toen ik bij de videotheek een keer een dvdspeler huurde om Southpark the Movie te kijken. Samen met een vriend van me, die toen een maand later een dvdspeler kocht. Toen kocht ik ook een dvdspeler, toen nog voor 1200 guldens, en mn eerste dvd's was volgens mij Payback. Toen nog veel baggertitels gekocht, tot ik vorig jaar imdb ontdekte en de giftsets. Inmiddels begint het een uit de hand gelopen hobby te worden maar o zo fijn...

Dane
16-04-2005, 23:54
Ik spaarde al een tijdje VHS-jes, had er 70. Ik wilde bij de opkomst van dvd uiteraard een dvd-speler, maar was toendertijd (zat op de mavo) nog te duur voor me. In 2001 bij het halen van mijn diploma kreeg ik een dvd speler, een Samsung voor 515 gulden met 5 gratis dvd's (Romeo must die, the Perfect Storm, Tom&Jerry, de andere 2 weet ik niet meer) Ik had Friends seizoen 1 t/m 5 op VHS en heb gelijk seizoen 6 op dvd gekocht toen. 4 jaar later zit ik nu met ruimtegebrek vanwege allerlei giftsets en zo'n 300 andere dvd's....

De oude Samsung heb ik trouwens nog steeds, als regiovrije speler 8)

Sneaker
17-04-2005, 00:28
Het begon allemaal rond Maart 2003. Werkte net een weekje bij een computerbedrijf (waar ik nog steeds werk) dat toevallig ook DVD spelers en DVD's verkochten. Nou hadden ze toevallig in de veiling de dubbel DVD van Fight Club liggen. Uiteindelijk was ik met 15,50 de winnaar van deze topper. Ben blij (en behoorlijk trots) dat dit mijn eerste DVD is. Is een werkelijk een geweldige topfilm waar ik geen genoeg van kan krijgen en gewoon moest hebben.

De week erop kocht ik een Cyberhome 402 (toen voor 109,- Euro :shock: )om de DVD te kunnen bekijken. Daarna is het snel gegaan. Mijn tweede DVD was Road to Perdition (die ik overigens nog steeds niet gezien heb :oops: ) en mijn derde was The Last Broadcast. Heb een aantal hele mooie dvd's voor hele mooie prijsjes uit de veiling gehaald totdat ze stopten met het inkopen van dvd's :( . Na de eerste drie DVD's is het heel snel gegaan en ben ik de tel en de volgorde kwijtgeraakt. Moet ze binnenkort maar eens gaan tellen en online zetten. Maar daar gaat veel tijd in zitten. :wink:

manasse van de velde
17-04-2005, 00:40
Ik kocht eerst alles op VHS, totdat ongeveer 2 jaar geleden bijna geen VHS meer te krijgen was. Ik ben toen met mijn DVD collectie begonnen. Na verloop van tijd had ik zo'n 70 procent van de VHS titels ook op DVD.Gelukkig heb ik een paar maanden geleden mijn VHS collectie kunnen verkopen.

Mijn eerste titel op VHS was Donnie Brasco en op DVD was dat The Score.

Koop vrij veel, werkt erg verslavend. Zeker met al die actie's, zoals 3 voor 33, enz.

Pascal Heister
17-04-2005, 01:24
Mijn cd-rom speler in de pc was kapot, daarna dus een dvd-rom gekocht na een tijdje kwam de eerste dvd in bezit (geloof nog een actie van 2 voor 25)
eind 2002 is dat geweest. Daarna af en toe is een dvd gekocht. In september 2003 op het forum gekomen en toen is het allemaal begonnen

Tukkerfilmfreak
17-04-2005, 07:23
Toen ik 14 was(dehm das alweer 18 jaar geleden :cry: ) ben ik begonnen met video films kijken. Na jaren en jaren kwam langzaam de dvd erin en ben ik ook mee gegroeid in de dvd wereld. 3 jaar geleden heb ik mijn eerste dvd speler gekocht(won een leuk bedrag in het casino) en die stond toen naast mijn/onze collectie videobanden(was toen inmiddels gaan samenwonen en mijn vriendin had zelf ook een kleine collectie videobanden). Aangezien die banden niet in de dvd passen :lol: was het toen een logische conclusie om ipv. banden schijfjes te gaan verzamelen. Mijn eerste dvd was toen de godfather box. Nu ben ik inmiddels alweer 200 dvd's verder. :)

Kees Hoekerd
17-04-2005, 08:15
Zon 7 jaar geleden (toen ik 10 was) kregen we thuis de eerste video recorder,die ik nu nog steeds heb.Daar heb ik dus zoveel films op opgenomen en ik heb nog zon honderd videobanden.Ik keek alle films van van damme,seagal,stallone,schwarzenegger,chan enz. 8)

Toen kocht ik in mei 2002 mijn eerste dvd speler (die ik nu nog heb),de sony dvp ns-300.Mijn eerste films waren kickboxer 2 en 3 :oops:

Al snel kwamen er films als shrek en southpark the movie erbij. :wink:

Toch kocht ik nog erg weinig dvd's.Meestal 1 dvd om de 2 maanden ofzo,of nog minder.Tot ik in november 2003 dvd.nl ontdekte.Ik kwam erachter dat er gewoon heel veel films die ik op video had,al lang op dvd waren enz.dus ik ging zoeken.Vanaf die tijd begon ik meer te kopen en nu heb ik zon 209 films op dvd. :P En dus niet alleen meer die actiefilms. 8)

pretorian22
17-04-2005, 09:21
eind jaren 80 begon ik toen ik zo ongeveer 8 jaar was al met films op te nemen. daarna ging ik steeds meer video's kopen. totdat The Matrix deel 1 op dvd uitkwam. die had ik in de bios gezien en dacht wel leuk keertje dvd film te hebben. die keek ik toen op me pc later op mijn ps2 na een aantal dvd-spelers versleten te hebben tegenwoordig op me pioneer ;-). en kocht toen eigenlijk steeds vaker films op dvd. ben toen langzaam aan me VHS banden gaan vervangen met dvd's.

. heb inmiddels rond de 360 dvd's. dus gaat wel goed ;-)

Ronald Sneep
17-04-2005, 09:36
Ik vond het vroeger altijd stom als je een film kocht , ik had zoiets van als je hem 1X gezien hebt is dat toch genoeg(ben nu van mening veranderd). Maar toen kwam DVD en daar zaten ineens de extras op , en dat sprak mij wel aan. En toch duurde het nog lang voor ik er aan begon.
Ik zag een keer de DVD van Jurassic Park in de winkel liggen en bekeek de extras en dacht die moet ik hebben. Dat was ergens eind 2001 toen heb ik 2 dagen voor nieuw jaar een dvd speler plus betere tv gekocht in guldens en toen die werden geleverd in euros betaald :) .Ik ben toen ook meteen op zoek gegaan naar JP maar natuurlijk nergens te vinden ,en heb toen de dvd van Terminator 2 (Ultimate) gekocht (want ik moest toch iets kunnen bekijken geen spijt van overigens :D ) . Ik heb later JP natuurlijk ook nog in huis gehaald. En nu staat de teller op 150 titels 8)

its me martin
17-04-2005, 09:53
Ik kocht mijn eerste dvdspeler toen ze net uit waren, ik betaalde zo'n 700 gulden. :shock: :oops:
heb toen meteen de dvd Nowhere To Run meegenomen.

Ik heb hem vrij snel regiovrij laten maken, wat toen ook nog ontzettend duur was, het leuke is wel dat na zoveel jaren hij het nog steeds perfect doet. Uiteraard heb ik nu wel een home cinema set, waar ik helaas alleen r0 en r2 op kan afspelen. Dus soms gebruik ik nog steeds die oude dvdspeler.

Zit nu ongeveer over de 300 dvd's - giftsets - boxen. (ben een beetje de tel kwijt) :)

dewallef
17-04-2005, 10:08
Bij mij was het eigenlijk een logisch vervolg op mijn laserdisc collectie. Was eerst bezig met een laserdisc collectie en heb uiteindelijk pas in december 1999 een DVD speler aangeschaft (die ondertussen al de geest heeft gegeven na een ietwat hardhandige behandeling) en sindsdien is mijn collectie gestaag gegroeid naar de circa 178 titels die ik nu heb (en de 180 barriere zal redelijk snel gebroken worden, op naar de tweehonderd. :wink: )

Merk wel dat ik bepaalde titels minder snel zal terug bekijken juist door het feit dat ik zoveel keuze heb, en dus niet omdat ik ze slecht vindt. Heb eigelijk geen slechte titels in mijn collectie. (teveel keuze , te weinig tijd :cry: ).

Azazel
17-04-2005, 10:21
:arrow: begonnen met films en series opnemen van tv op vhs
:arrow: vervolgens de aanschaf van vhs
:arrow: overgestapt op dvds (Cruel Intentions in een jewel case was de eerste).

:arrow: tegenwoordig: compleet maken film collectie ( :roll: :? :twisted: )

WitteGijt?
17-04-2005, 10:33
Ergens in 1990 kocht ik ergens bij 'n duits tankstation de vhs van Father of the Bride en Sister Act, ik was 11.
Dit waren m'n eerste gekochte videobanden. in 1994 heb ik de draad opgepakt door het kopen van Die Hard 3, daarna ging het snel. Waardoor ik in 1998 zo'n 200 videobanden had. Dit was ook de tijd dat Dvd net nieuw was. dus ik zeuren bij m'n ouders, wetend dat zo'n ding van z'n leven niet bij ons in huis zou komen.

Eind 1998, sinterklaas, het laatste cadeautje was voor mij, ik maak het open en het was 'n dvd van Jumanji. Waarop m'n ouders zeiden "ga maar 's boven in de kast kijken". en daar stond 'n dvd speler van Sony van toen nog zo'n 1600 gulden, geloof ik. Deze was uiteraard niet voor mij maar voor de hele familie. Van sony kregen we voor 'n half jaar, iedere maand 'n gratis dvd. En zo begon mijn dvd-verslaving, nu zoveel jaar verder zit ik op de 360 dvd's ongeveer.

Toon_1
17-04-2005, 11:10
Ik vond het vroeger ook stom om videobanden te kopen, ik dacht ook dat als je een film één keer gezien had dat dat genoeg was. Maar twee jaar geleden kochten we een dvd speler, en we hadden thuis nog geen dvds, en toen haalde ik gewoon altijd dvds uit de bibliotheek. Mijn eerste dvd was 'Vertigo' van Alfred Hitchcock, en vanaf toen was ik helemaal verslaafd aan films. Een half jaar later ging een vriend van mij voor de eerste keer dvds kopen en toen ging ik mee en kocht ook direct 7 dvds. Sindsdien is het echt een verslaving geworden. Heb nu na 15 maanden 128 dvds (incl. box sets).

Hayko de Boer
17-04-2005, 11:45
De eerste VHS was "Highlander" (ondertussen vervangen door dvd Highlander en de Highlander-box, met deel 1 met DTS).

Ondertussen 3 jaar een dvd-speler (eerst een goedkope, nu een leuk JVC-setje met DTS) in het bezit. Mijn eerste dvd's kocht ik al een 3-4 maanden voordat ik de speler had.

De eerste dvd's waren Demolition Man, Assasins, Any Given Sunday.

Ondertussen 500 titels +/- verder. Een kijkachterstand van jewelste, maar het stoort me niet (altijd leuk iets uit het rek te kunnen pakken, dat je nog niet hebt gezien). Hoewel ik de redenering van mensen snap die gaan voor een "kwaliteits"-collectie, ben ik het hier niet echt mee eens.

Ten eerste verschillen smaken, ten tweede veranderen ze. Een film die ik nu matig vind, kan ik over 5 jaar wellicht wel waarderen bij een 2de kijkbeurt. Ik hoef niet zo nodig films te dumpen uit mijn collectie.

Wel heb ik altijd gezegd niet mijn VHS-collectie te zullen vervangen door dvd. Maar dit kan ik niet waarmaken... ook doordat ik die titels voor een paar euro hier kan scoren op het forum en omdat je sommige klassiekers toch echt op dvd wilt hebben.

Caledonians
17-04-2005, 11:55
Bij mij is het begonnen eind 2002. Had net een nieuwe pc gekocht waar ook een dvd-speler in zat. Op een dag besloot ik in de FRS om maar eens 2 films mee te nemen om mijn dvd-speler in de pc te testen. Mijn eerste 2 films waren American History X en Reservoir Dogs. Daarna op een vrije middag American History X gekeken op mijn pc en ik was onder de indruk van de technologie. Daarna werd het al snel kerst en vroeg ik nog wat dvd's als cadeau. En een paar maanden daarna kwam ik op dit forum terecht en toen is het uit de hand gelopen! :wink:

Rudolf K.
17-04-2005, 12:07
In 2002 kocht ik mijn eerste DVD-speler en heb toen meteen Fellowship of the Ring erbij gekocht. Later wat junk en oude horror gekocht maar op een gegeven moment begon ik wel wat beter spul te kopen (taxi driver, one flew over.., memento). Het echte verzamelen is pas een maand of 4 à 5 bezig.

Cyrus the Virus
17-04-2005, 13:03
Ik begon ook met opnemen van TV, dat deed ik heel veel, ik heb alle James Bond films zelf opgenomen liggen thuis (behalve Die Another Day). En soms kocht ik een videoband, maar wat m'n eerste is weet ik niet meer. Dingen zoals Free Willy ofzo. En m'n eerste DVD die ik kocht was LotR: FotR (dat was toen ie net uit was) als het goed is. En pas een paar maanden geleden, ongeveer 4 of 5, ben ik ook pas begonnen met DVD's echt te 'verzamelen'.

Chris Hoogeveen
17-04-2005, 18:21
Het was 1 april 2004 ....
De zon scheen en ik zat lekker achter mijn Pc. Ik had mij nog zo voorgenomen om niet in de 1-april-grappen te trappen ... Dus bij alles wat ik las, zette ik vraagtekens neer. Op een geven moment checkte ik het forum voor de fans (www.forumvoordefans.nl) voor de laatste updates op het gebied van Suske en Wiske. Niets veel bijzonders. Een paar fans hadden een fake cover in elkaar gezet van een Suske en Wiske album. Het zag er redelijk realistisch uit voor het ongetrainde oog. En laat het nu toch zo zijn dat ik zulke ogen heb. Ik was nog steeds erg argwanend, maar hoopte toch dat het niet gelogen was, dus ik stuurde direct een mailtje naar de nieuwsbrenger. Helaas hield hij alle schijn op. Hoe het verder ging weet ik niet precies meer.
De reprint van het album was een uitgave voor boxtel. Daarnaast kwam er ook nog een album dat echt zou verschijnen (dat is inmiddels ook gebeurt). De Guitige Gast heet het album en is uitgebracht door de KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Tot zover nog geen leugens. Ik ging er dus vanuit dat wat komen zou ook waar zou zijn, maar helaas. Je kon het album NIET gratis ophalen bij de VVV(zoals werd gezegd). En daar kwam ik dus achter na een fietstocht van een kwartier (naar het centrum) en een gesprek met een medewerker van het Apeldoornse VVV-kantoor.
Ik was dus een beetje chagrijnig en om mijn humeur wat op te peppen, ben ik naar de Free Record Shop gefiets (3 minuten van het VVV-kantoor) en heb daar dus Finding Nemo gekocht en Seizoen 9 van Friends. Zo is mijn verzamelwoede begonnen. Ik heb die dagen nog vele uren moeten lachen om de humor van Phoebe, de acties van Joey en het neurotische gedrag van Monica. Kort daarop heb ik The Ring gekocht. Dat was voor mij destijds een must have.

Dat was het wel zo'n beetje. Alles wat ik dus nu heb, heb ik gekocht in 1 jaar. Daarbij moet je reking houden dat ik nog een andere dure hobby heb. Wat Loesje zegt, geld ook voor mij: aan het eind van mijn salaris, heb ik altijd nog een stuk maand over ...

Ramon van Dam
17-04-2005, 18:25
Hehe ja dat was lachen he Azurill ;)

Zelf ben ik begonnen met Shrek, dat was echt het startpunt enkele jaren geleden!

Henk van der Weerdt
17-04-2005, 18:32
ben begonnen met Austin Powers 1 volgens mij. Was in 2000 en had toen net een pc met een dvd speler en Encore kaart gekocht via pc-prive.


Nostalgie.. snif..

Martijn Beunk
17-04-2005, 18:45
Bij mijn eerste dvd speler kreeg ik 2 jewel cases, nl Seven en Notting Hill.
Heb toen zelf Disney's Tarzan gekocht en daar is het even bij gebleven, totdat....................ik www.dvd.nl terecht kwam.......toen ging het mis (6)
Mijn eerste ruilactie was tegen Sourmug(Frequency tegen Madonna's Drowned World Tour) en daarna ging het erg hard!! :twisted:

Rickje
17-04-2005, 19:12
Voor mij begon het 4 jaar geleden toen ik voor het eerst een dvd kocht.
We kregen op een vrijdag een dvdspeler in de pc en vanaf die dag keek ik elke keer rond in de winkels die dvd's hadden. Toen kosten die dvd's echt veels teveel maar ik had er toch eentje gekocht. En langzaamaan kwam er om de 2 weken eentje bij. En 4 jaar later zit ik nu al over de 400 dvd's en het houdt nog niet op :wink:

FrankGuthrie
17-04-2005, 19:14
Toen DVD's betaalbaar werden.

Marcel den Haan
17-04-2005, 19:25
Ik was al op vroege leeftijd filmfreak. Dit begon eigenlijk nadat ik in de bios Return of the Jedi had gezien. Toen ik zelf geld had door middel van een bijbaantje ook gelijk videobanden gaan verzamelen. Toen ik voor het eerst een film op dvd zag draaien in de winkel was ik verkocht en stapte ik gelijk over. Bekenden verklaarde me voor gek omdat het misschien niks werd zoals CDi, maar ik was om.
Heb inmiddels al veel banden vervangen voor dvd's, maar nog niet allemaal. Had er dan ook 600+.

Ramonhal
17-04-2005, 19:32
Mijn allereerste dvd was Spiderman. Dat was op dat moment toen ik net een dvd-Speler had gekocht de nieuwste dvd die uit was... Maar bij mijn dvd-speler kreeg ik er ook nog 3 (snappers) wat mij niet echt kon boeien: Red Planet, Driven en Jack Frost. Nu heb ik er ongeveer 350.

Marco Dubbeldam
17-04-2005, 19:33
Mijn eerste dvd kocht ik in 2002, dat was Ciske de Rat. Daarna kocht ik af en toen een dvd'tje, maar voornamelijk kocht ik nog VHS. Toen de VHS uiteindelijk echt begon uit te sterven, kocht ik alleen nog maar dvd's. Daarna kwam ik terecht op deze site en toen begon de echte 'dvd-gekte' pas echt. :wink:

Limmel
17-04-2005, 19:52
Zouden we DVD.nl kunnen aanklagen wegens medeplichtigheid aan onze gekte? :)

Nee mijn complimenten voor deze site! Leuk om te lezen hoe iedereen begonnen is.

Sander V.
17-04-2005, 19:58
Ik ben begonnen met de DVD van Saving Private Ryan, ik denk ongeveer een jaar geleden. Sindsdien ben ik me steeds meer gaan interesseren voor films.

Demon
17-04-2005, 20:13
Een vriend van me had een HT set!
Vond het toen wel leuk maar was er erg negatief over
Zag het nut er niet van in om je scheel te betalen voor een dvd speler..
Had zo iets van hm hou het wel bij me VHS veel goedkoper en bevalt me prima!
Toen kocht ik dus de cd Rank 1 Symsonic
Daar bij zat een dvd dus ik had al ruim een jaar een dvd alleen geen speler,
tot op een dag dat me stereo een eenzame dood was gestorven
Me VCR was op sterven na dood!
Dus ik ging naar de winkel kijken voor een nieuwe vcr en stereo.
Toen ben ik over gestapt naar een HT.
Die zelfde dag heb ik
Die another day,
EE van fellowship of the ring,
En daar na the two towers ,
Toen was ik het spoor bijster..
En dat is 2 jaar terug het viel me ook op!
Dat na ik een HT had gekocht ging ik me ook meer in films verdiepen.
Deed in het begin wel veel aan films huurde en ging vaak naar de bioscoop.
Ik vind dvd op zich ook wel makkelijke dan VHS.
Alleen al als je een muziek dvd bekijkt luistert.
Kan je makelijker stukjes overslaan.
Om over het beeld maar te zwijgen
Bij video kan dat ook alleen beetje moeilijker
Kan nu wel zege dat me ogen zijn geopend wat dvd betreft haha

frank_black
17-04-2005, 20:37
mn eerste dvd was Big Daddy,iets van 10 gulden gekocht,was gewoon niewsgierig(mn ouders hadden al een dvdspeler maar nog geen dvd's).was toen al blij toen ik m'n 10e dvd kocht!ff stoer doen bij muh vrienden! :D maar nu weet ik wel beter!ben nu pas aan het begin van m'n verzameling. :twisted: :twisted: :twisted:

disone
17-04-2005, 20:46
Het begon allemaal in 199... met m'n PC-prive project.
Daarin zat een 5x Toshiba DVD-spelert. Regiovrij notabene. Via via toen 2 R1 DVD's gekregen: The Mask of Zorro en Lost In Space. Daarna als allereerste DVD Shawshank Redemption gekocht bij de FRS voor f29.95! Koopje! Natuurlijk wel in zo'n Crystal Clear Case met NOB vermelding (wat hadden die er in hemelsnaam mee te maken???) Daarna is het helemaal mis gegaan, heb nu ongeveer 400 DVD's en kan niet van de 3v33 acties afblijven (3 BBC WO2 Documantaires voor €33! wie verzint dat, Hulde! Walking with... 3 DVD's idem dito). Heb na m'n eerste Xwave (wehkamp) DVD spelert nu een (zwarte!) Philips spelert aan de breedbeeld en aan de slaapkamer TV een Sony. De PC voorziet me van het brandvermogen (ook Philips, 16x) en ik ben helemaal gelukkig...

Rob van Kempen
17-04-2005, 20:51
Ik ben ooit begonnen met 3 dvd's te kopen bij een boekendump-winkel. The Matrix, Demolition Man en Reservoir Dogs. Daarna nog eens een 2disc van U2 Live in Boston. Vervolgens ben ik een tijdje rustig gebleven, maar toen de FRS op het station in Breda me steeds meer begon op te vallen, kwam ik vaker in de voordeelbakken kijken of er nog wat leuks tussen zat. Toen ben ik ook zo'n beetje al het werk van Quentin Taratino gaan kopen. Die lagen toen voor 10,- euro p/st (of lager) in de schappen.

Regelmatig kocht ik daarna wel eens een aantal dvd's (meestal per 3 ofzo: als je toch bezig bent, dan gelijk goed :lol: ). Vooral als ik lang moest wachten op de trein naar huis. Deze dvd's keek ik dan altijd nog op m'n pc aangezien ik toen nog geen dvd speler had...

Sinds enkele maanden ben ik klaar met studeren en hard aan 't werk. Ik heb mezelf daarna vrij snel een breedbeeld-tv en geluidsinstallatie aangeschaft. Vervolgens ben ik vrij veel dvd's gaan kopen, vooral via internet. Vooral Sci-fi, misdaad, gangster/maffia en apartere films bevallen mij goed. Sinds de laatste 3 maanden ben ik ook steeds meer naar oudere titels aan het kijken, mede dankzij de Columbia Classics Collection. Heb de Taxi Driver uitgave hiervan gekocht, puur en alleen omdat het verhaal op de achterzijde me erg aansprak. Ook de mooie uitgave trok me aan. Sindsdien ben ik meer classics gaan kopen. 8)

De gewoonte om meerdere dvd's in 1 keer te kopen is gebleven. Momenteel heb ik 3 dvd's in bestelling staan bij DVDOutlet en daarnaast kan ik me met de V&D en MediaMarkt hier in de buurt, evenals de FRS en Van Leest met hun 3 voor 33/30 acties, maar moeilijk in bedwang houden. Als ik een mooie titel zie (liefst in een mooie uitgave), dan moet ik die gewoon kopen. Wat dat betreft ben ik al vrij verslaafd geraakt geloof ik :wink:

Bravestarr
17-04-2005, 20:52
Ik zag The Dark Crystal liggen. Het was jaren geleden dat ik die film voor het laatst had gezien. En omdat ik hem zo vet vond was het reden genoeg om een DVD speler te kopen. Het was mijn eerste film en ik betaalde er 59,95 voor (Aaaahhhh de goede oude gulden).

Chris Hoogeveen
17-04-2005, 20:57
Ik denk ook dat het door de euro komt dat ik dvd's koop.

Ik zou bijvoorbeeld nooit 110 gulden betalen voor een Buffy box, maar wel 50 euro! -_-

TheGodfather
17-04-2005, 21:03
Ik denk ook dat het door de euro komt dat ik dvd's koop.

Ik zou bijvoorbeeld nooit 110 gulden betalen voor een Buffy box, maar wel 50 euro! -_-
dat is so true. dan doet de euro z`n werk toch goed

Kees Hoekerd
17-04-2005, 21:06
in 1994 heb ik de draad opgepakt door het kopen van Die Hard 3
Die in 1995 gemaakt werd :lol:

Martin Stanneveld
17-04-2005, 21:07
in 1994 heb ik de draad opgepakt door het kopen van Die Hard 3
Die in 1995 gemaakt werd :lol:

was dan vast een illegaal kopietje :wink:

Roy de Jong
17-04-2005, 21:08
Ik heb voor een jaar of 3 geleden een Thuisbioscoopje voor mijn ouders uit mogen zoeken. Was een of andere actie van JVC dat je er 3 dvd's bij kreeg. Na die een paar keer gezien te hebben, zelf op jacht gegaan naar een dvd, heb toen Gladiator voor een paar euro gekocht en een dvd van Acda en de Munnik (Trilogie), toen is er op een gegeven moment vaart in gekomen (met die 3 voor €30 actie, 2 jaar geleden).
Op een gegeven moment tot de ontdekking gekomen dat Oscar (een vriend van mij die bij mij uit mijn stamkroegje achter de bar staat en inmiddels mijn zwager) ook veel deed met dvd's. Hij vertelde mij, "Joh, je moet een surfen naar dvd.nl en daar eens op het forum rondkijken, daar staan dingen waar je tot nu toe alleen maar van kon dromen!" Ik had eerst zoiets van, laat maar lullen, zal allemaal wel. Uiteindelijk toch maar eens gaan kijken, mezelf ingeschreven, en zit nu met een heleboel ruimtegebrek.

Fafa
17-04-2005, 21:41
Eind jaren 90 ben ik echt geinteresseerd geraakt in film. Ik ben toen enkele videobanden gaan kopen van films die ik echt goed vond. Ik heb bijvoorbeeld "luxe" versies van Once Upon A Time In The West en The Godfather 2.

Toen kochten we thuis ergens in 2001 een DVD speler en was de beer los ;) Ik ben toen langzaam begonnen met DVD's kopen. Vooral met akties zoals 4 Best Buys voor 100 gulden. Daarna ben ik vooral DVD's in Engeland (via Play) gaan kopen, omdat de prijs daar al rond de 15 euro lag.

Ik ben DVD's in eerste instantie gaan kopen omdat ik zo oude classics kon zien die zelden op tv komen. Nu ben ik DVD verslaafd, maar koop wel selectief films.

raymen
17-04-2005, 22:38
Mijn verslaving is al van een lange tijd..

Ben begonnen met vhs banden te verzamelen tot op een hoogte van 300 banden vondt ik dat wel genoeg voor die tijd,ben toen overgestapt op laserdiscs,ook 200 gekocht(besmet geraakt door een oom).
had toen een sony laserdisc speler.
Maar toen kwam er de dvl909 van pioneer,dat was andere koek.
Deze kon laserdisc en het nieuwe medium DVD afspelen,.
Heb die speler toen aangeschaft(kostte toen nog 3000 gulden,en moest toen nog regio vrij gemaakt worden voor 200 gulden.
En ben sinsdien niet meer gestopt met verzamelen.
Zit nu op de 415 dvd`s..laserdiscs zijn er uitgegaan sinds ik die toch niet meer kijk.

Mvrg,
Raymen

Leijo
17-04-2005, 22:41
Ik heb geen idee meer wat m'n eerste DVD was en hoe lang geleden ik die gekocht heb, maar ik weet wel dat we toen alleen maar een DVD-speler in de pc hadden. Nu heb ik er een op m'n slaapkamer, en da's echt véél fijner. :D Wel een gewone Aristona aangesloten op een 37 cm-tv, maar meer geld en plaats heb ik niet.

Ik heb nu een dikke 180 DVD's. M'n vriendin verklaart me steeds voor gek als ik wéér een DVD gekocht heb. En als ik dan zeg dat er veel mensen zijn die er meer hebben, zegt ze: "Ja maar die zitten allemaal op dat forum (hier dus, red.) dus die zijn allemaal net zo gek of nog gekker dan jij." :shock:

Is niet persoonlijk naar jullie bedoeld hoor!!! (Althans dat denk ik...) :P

Zo en nu ga ik naar bed, voor het slapen nog even een paar afleveringen van seizoen 2 van 'The Simpsons' op DVD kijken... :lol:

Yankees
18-04-2005, 00:07
Mijn verzalming(tje) is begonnen toen ik in 2002 een xbox haalde. Met een remote erbij, want ik had een tijdje daarvoor al de leuke Jack Nicholson box
http://images.amazon.com/images/P/B000094J9G.01.LZZZZZZZ.jpg
voor 30 euro

Later nog nog een paar prut dvdtjes gekocht. Daarna nadat ik die free id kaart van frs had gekocht voor 5 euro (waar ik tot een paar weekjes geleden gebruik van heb kunnen maken 8) maar opeens niet meer werkte :( dan toch maar andere gekocht.) de Godfather box gekocht. 8)

Traveller
18-04-2005, 08:29
Enige jaren terug kocht ik voor veel guldens de Freddie Mercury Box. Een groot fotoboek met 10 cd's met de standaard albums en veel b-kanten, single versies en studio probeerseltjes en zo. Maar ook 2 dvd's met de videoclips en een verhaal over zijn leven.

Ik had toen alleen nog maar een dvd-speler in mijn pc en daar heb ik wel alles op gekeken maar het was toch niet echt geweldig om zo te kijken.
Een tijdje later moest er dan toch een echte dvd-speler komen. Bij de AH hadden ze een aanbieding, een samsung dvd-speler plus 15 films. Dan heb je al gelijk een leuke verzameling en aangezien ik redelijk van films hou is de verzameling nu uitgebreid naar iets over de 100.

Naast de gebruikelijke goedkope films van Kruidvat en Blokker (die het meestal maar waard zijn om 1 keer te worden bekeken) ben ik erg blij met mijn LotR-trilogy (12 discs), Matrix compleet (niet de giftset), 2001 (met 1 filmbeeldje), de Pixar films en nog wat andere goede films. De verwachting is dat er nog wel wat films bij komen, maar ik ga wel voor films waarvan ik zeker weet dat ik ze vaker wil gaan zien, anders vind ik het zonde en huur ik ze liever.

Psycho313_nl
18-04-2005, 10:00
Het begon bij mij eind december 2001. Van mijn laatste Nederlandse guldens kocht ik Reservoir Dogs en American History X. Keek ze toen op de pc en na 2 maanden volgde een normale speler.

Koffie
18-04-2005, 11:39
Pff , ik denk dat ik ergens in 1999 begonnen ben.
Ik had net een nieuwe PC met een DVD-ROM speler erin, speciaal voor DVD kijken (zelfs nog een Hollywood decoder bij gekocht).
Ik heb toen de James Bond film "Tomorrow never dies" gekocht.
Meteen zoektoch begonnen of er meerdere Bond films op DVD waren (kon toen namelijk niets vinden) , en kwam erachter dat dit de enige was die op DVD uitgebracht was en zou worden; alle James Bond films zouden namelijk volledig onder handen genomen worden en op DVD uitgebracht worden in een special uitgave :D
Inmiddels heb ik de James Bond collectie allang al compleet, en Tomorrow never dies al tijden dubbel in de kast staan ... een gewonen en een SE :)
Mijn 2e DVD was volgens mij The Matrix.

denizg
18-04-2005, 12:02
begon allemaal ooit met The Green Mile........

Rob Eric Blank
18-04-2005, 12:07
Mijn collectie is begonnen met de aanschaf van The Godfather box, dit is een jaar of 4 terug. Had toen nog geen DVD speler en keek op mijn computer. Na the Godfather ging het los en zijn er meer schijfjes in mn collectie gekomen.

Movie_G
18-04-2005, 22:58
Ik had eerst dat ik veel cds kocht en toen ik een dvdspeler kocht was het zoo dat je koopt een dvd voor het eerst en dan nog één ...en nog één ...en tjaa dan ben je verslaaft hee :wink:

Erik Paauw
19-04-2005, 07:55
Ik had al een aantal DVD's en was onbedoelt bezig met het opbouwen van een collectie die alsmaar groeide.
Toen kwam ik op dit forum mensen tegen die dus veel meer hadden en ook films hadden die ik mooi vond daarom heb ik soms die films gekocht en zo groeide hij door sinds een half jaar ben ik nu echt bewust bezig met een collectie die als maar groter word.

Paul H.
19-04-2005, 08:19
Omdat ik Fellowship of the Ring een geweldige film vond hield ik het nieuws er van bij. Via via hoorde ik dat er een 4 dvd box van kwam en was meteen geinteresseerd. Heb toen gelijktijdig met de box een dvd-speler gekocht wat uiteindelijk is geleid van tot een collectie van 117 titels + verschillende merchandise.

Martin Stanneveld
22-04-2005, 16:10
Met 1 dvd.

Cloud
22-04-2005, 19:07
Het begon met The Matrix Revisited.

Kon het enkel op dvd zien, had het dan maar aangeschaft.
En toen kon ik niet meer stoppen met kopen. :D

TheGodfather
24-04-2005, 21:15
Met 1 dvd.
:mrgreen: lol

koningkiel
11-05-2005, 01:07
begon toen ik geslaagd was voor middelbare school en mocht een kado uitzoeken. Me zus was uit huis dus had een kamer erbij :twisted: en toen dacht ik ...zalk er een "bioscoop" van maken ? En toen ik geslaagd was kocht ik een beamer scherm boxen + dvd speler en daar moesten natuurlijk ook dvds bij nu ongeveer 200 dvd's en meerdere giftsets ^^

Peter van 't Wout
11-05-2005, 06:59
Ik kreeg van een maat mijn eerste dvd,was The Deerhunter(fl 10,-!)Had toen nog niet eens een dvd speler!

Toen snel een dvd speler gekocht en zelf begonnen met verzamelen,heb veel oorlogsfilms,
wat klassiekers zoals Indy,Godfather, Dances With Wolves,Once Upon A Time In The West en dan nog wat epossen!

Ook muziek dvd's, welke ik koop i.p.v. cd's want geluid dan in DD 5.1 of DTS!

Verder nog de nodige Disney's,maar deze zijn voor mijn vriendin,hoewel ik sommige ook wel mooi vind!

Zit inmiddels op 121 dvd's!

jorra
11-05-2005, 07:36
Toen ik vorig jaar mijn anime verslaving kreeg ik kocht ik mijn eerste anime dvd. Spirited Away. :lol:

Joedammit
11-05-2005, 08:03
Mijn vader kocht in de zomer van 1999 een Panasonic A350. Stond versteld van de kwaliteit van het beeldkwaliteit. Voor dat geld moest ook wel, toen waren die DVDplayers 1800 tot 2100 gulden. :lol:

Ik kocht mijn allereerste dvd: 'WrestleMania XV' in eind 1999.

skschino
11-05-2005, 08:44
ik ben met mijn collectie begonnen omdat ik sommige films niet kon vinden op VHS, een van de eerste aankopen was volgens mij
Gone with the wind

olrik
11-05-2005, 13:50
ik begon eerst met de 2dvd,s van ic seizoen 1 daarna kocht ik al die james bond films daarna kees en co seizoen 1. en ik heb nu ook alle seizoenen van the x files op dvd. met de x files heb ik vanaf eind november tot begin mei moeten kopen en nu heb ik ze allemaal :lol:
en afgelopen zondag heb ik charmed seizoen 1 gekocht

addictive
11-05-2005, 13:52
dvd's die ik mooi vond (qua film) werden gekocht. Versie boeide toen niet :)

Philippe
11-05-2005, 19:04
Ik ben al van in mijn kindertijd een grote filmliefhebber wat zich vertaalde in een grote vhs-collectie. Later trok dvd mijn aandacht en ik vond het een fantastisch medium en ben dan ook gelijk op de eerste wagons gestapt.

In de zomer van 1998 was ik in mijn eerste jaar aan de hogeschool geslaagd zonder herexamen. Reden genoeg voor mij om mezelf te trakteren op een dvd-speler en enkele films (The Rock, Hard To Kill en Hard Rain). Ik vond het trouwens fantastisch dat mijn lievelingsfilm The Rock al meteen zo snel op dvd was uitgekomen.

Oscar van Sambeek
11-05-2005, 19:09
mijn eerste dvd kreeg ik van Sinterklaas, Kopspijkers deel 1 :P

FrankGuthrie
11-05-2005, 20:57
Had al in 2000 een DVD speler in mijn computer laten inbouwen. Maar DVD's waren toen nog veels te duur. Pas in 2002 wou ik nou wel eens gebruik gaan maken van de speler. Toevallig zag ik Romeo Must Die goedkoop. Toen gekocht, en langzaam aan begon het. Nu weer terug naar af. Ik heb al de meeste titels die ik wil hebben. Dus voorlopig rustig aan.