PDA

Bekijk de volledige versie : Oscars 2006



Filmfan
06-01-2006, 00:38
Weet iemand of de oscaruitreiking van dit jaar wel weer wordt uitgezonden door de BBC? Want vond het maar heel k*t dat ik het vorig jaar niet heb kunnen volgen...

spielberg_rules
17-01-2006, 09:22
Vanacht de Golden Globes uitgereikt. Weinig verrassingen: Ang Lee werd de grote winnaar met 'zijn' 'Brokeback Mountain'. Toch zijn er gelukkig nog een paar goede en 'verrassende' bekroningen op te merken:

1/ Philip Seymour Hoffman' als beste acteur in 'Capote': leuk, verdiend en een behoorlijke ruggesteun voor deze onderschatte acteur.

2/ Joaquin Phoenix en Rheese Whitherspoon voor beste hoofdrollen in 'Walk The Line': bevestiging van hun grote talent?

3/ George Clooney als beste mannelijke bijrol voor 'Syriana': Clooney verdient op basis van zijn werk minstens één grote prijs dit jaar.

4/ Rachel Weisz als beste vrouwelijke bijrol in 'The Constant Gardener': dik verdiend, zowel voor haar als voor de film, maar Ralp Fiennes, die DE vertolking van de film (en misschien wel van het jaar) aflevert, wordt opnieuw vergeten.

5/ 'Paradise Now' als beste buitenlandse film: dik verdiend en een goed signaal van Hollywood naar deze moedige film.

6/ John Williams voor beste originele soundtrack met 'Memoirs of a Geisha': zijn zoveelste prijs, en hoewel ik het niet had verwacht, blijkbaar dikverdiend omwille van zijn talrijke scores in 2006.

7/ Paul Newman als beste mannelijke bijrol (tv) in 'Empire Falls': heerlijk dat we nog een keer van Newman kunnen genieten, en ben nu wel benieuwd naar die mini-serie.

8/ En tenslotte dus 'Brokeback Mountain': Beste Film (met 'Walk The Line'), beste Regie voor Ang Lee en Beste Scenario. Geen acteerprijzen echter, en dat is toch wel een beetje opvallend.


Conclusie: op een paar bemoedigende uitzonderingen na, weinig verrassingen en logische keuzes, wat het waarschijnlijk ook bij de Oscars zal worden....

http://www.imdb.com/features/rto/2006/goldenglobes