PDA

Bekijk de volledige versie : Stel je vraag aan Dutch Film Works, World Wide Cinema, Hong



Eric van Ballegoie
15-07-2002, 16:02
Dutch Film Works, World Wide Cinema, Hong Kong Legends en eXtreme bieden je nu een unieke mogelijkheid om jouw stem te laten horen en je vragen of suggesties aan deze DVD-uitgevers kenbaar te maken! Heb je vragen of opmerkingen over uitgaven van Dutch Film Works, World Wide Cinema, Hong Kong Legends en eXtreme? Post de vragen in deze speciaal hiervoor geopende thread op het forum. Ook suggesties voor de toekomst zijn zeer welkom. De beste suggestie wordt bovendien beloond met een mooie giftpack met daarin de volgende DVD's:

-Dutch FilmWorks: The Fourth Angel (Jeremy Irons)
-WorldWide Cinema: Battle Royale (Beat Takeshi)
-Hong Kong Legends: Project A Platinum Edition (dubbeldisc, Jackie Chan)
-MovieGold: DreamScape (Dennis Quaid)
-eXtreme: The Sword and the Sorcerer (dé classic SciFi uit 1983)

Alle reden dus om je stem te laten horen en je vragen en/of suggesties kenbaar te maken! Deze thread zal ongeveer twee weken geopend blijven waarna de vragen beantwoord zullen worden en de winnaar van het giftpack bekend wordt gemaakt.

Matt D
15-07-2002, 16:07
wie geen idee heeft wat te vragen kan misschien inspiratie opdoen op dvdforum, waar al redelijk wat reakties zijn gekomen
op deze vraag

ik herhaal even mijn punten :

- films moeten uncut zijn
- originele taal dient aanwezig te zijn (enkel dub is not done)
- juiste beeldformaat (in ieder geval geen pan & scan)
- deftige audiotrack (indien mogelijk 5.1 en / of DTS)
- anamorf is zeer zeer mooi meegenomen
- duidelijke / correcte hoesinfo over specs

JayLunar
15-07-2002, 16:34
Ik zal ook mijn reacties van dvdforum.nl kort samenvatten, wel zo overzichtelijk ->

* Alternatieve titels zijn voor de liefhebbers, die meestal van andere releases afweten en voor kwaliteit zullen kiezen. Kies dan zelf ook voor kwaliteit! Ook geldt: liever geen release dan een slechte release!

* Probeer bv. prints te verkrijgen uit plaatsen waar wordt beschikt over kwaliteit. Gewoon een samenwerkingsverband! (okay, zo simpel ligt het niet, maar het moet toch wel enigzins kunnen) zo'n verband is een win-win situatie

* Onder GEEN beding gedub, gecut of 4:3 fullscreen. Een gebrek aan 16:9 of DD5.1/DTS is niet leuk, maar daar is zeker wel mee te leven!

* Probeer de cover vorm te geven op basis van de FILM en niet op basis van het label of genre! Probeer dergelijke informatie als 'genre' of 'type film' gewoon in de synopsis te vermelden!

Tot slot wens ik jullie nogmaals veel succes! Er zitten zeker genoeg interessante titels tussen, dus wat dat betreft moet het wel lukken...

Louis Bouduin
15-07-2002, 17:18
Ik weet niet precies wat ik mag of kan vragen, dus doe ik maar wat ik het beste kan... Zeuren. :)

Dus geachte dames en heren leg nu eindelijk eens een lijstje aan van films die in pakweg de laatste 102 jaren iets betekent hebben, klassiekers zijn geworden, onvervalste meesterwerken, cultfilms of gewoon witgekalkte mijlpalen uit de filmgeschiedenis.
Zet vervolgens een fluorescerend, schaamrood kruisje bij alle films die nog geen release hebben gehad en ga, in plaats van te tellen wat ze eventueel zouden kunnen opbrengen, als de bliksem achter de rechten aan.

Dat al deze films in een prachtig vormgegeven hoesje zitten, met trots hun originele titel dragen, kwalitatief van het best mogelijke niveau zijn, ongedubt en onversneden zijn en ons verrassen met een paar waardevolle extra's, moet even vanzelfsprekend zijn als het feit dat ik u eeuwige dankbaarheid zal betonen.

Nathan Strik
15-07-2002, 17:22
Ik heb wel een paar suggesties: ;)

- Die eXtreme hoezen kunnen wel wat mooier denk ik, lijkt me dat over smaak te twisten valt, maar ik vind ze een beetje saai. Tip: kijk eens naar onze overzeese buren, vaak prachtige hoezen.

- Duidelijke info over beeldformaten, ondertiteling en extra´s. Als je alleen "16:9" aangeeft, zegt dat niet zoveel over het precieze beeldformaat. Een vermelding als "1.85:1" met al dan niet de vermelding "anamorf" erachter is een stuk beter.
En natuurlijk alle breedbeeldfilms anamorf uitgeven. ;)

- Geluidstracks in DD5.1 én DTS als het even kan. Ook als dit betekent dat de Franse track voor ons land moet sneuvelen.

- Besteedt meer aandacht aan beeld- en geluidskwaliteit. Tot nu toe heb ik op iedere DVD van DFW wel wat kleine aanmerkingen gehad op dit gebied, behalve bij Vidocq.

- Het originele beeldformaat spreekt natuurlijk voor zich. En de aanwezigheid van aan- en uitschakelbare ondertiteling is iets wat gewoon standaard moet zijn. Ook tijdens het filmkijken moet dit kunnen, alleen de optie via een menu aanbieden is naar mijn mening niet voldoende.

- Onder geen beding geknipte of anderszins gecensureerde films aanbieden en geen gedubte tracks, geef dan tenminste de originele audiotrack er ook bij en maak dit de "default" optie.

- De trailers van andere films moeten niet meer automatisch beginnen als de disc erin wordt gedaan. Beperk dit soort dingen tot het extra´s-menu.

- De geanimeerde menu´s moeten als het even kan te skippen zijn en mogen qua geluidsniveau niet harder klinken dan de track van de film. Dit is iets wat DFW nogal eens fout doet. Dan heb ik een film gekeken en dan blaas ik zowat mijn installatie op omdat dat menu drie keer zo hard klinkt. Ook de DFW logo´s zijn veel te hard.

- Tevens gewoon een "friendly reminder": de NL consument in het algemeen wil denk ik af van DVD´s die minder goed zijn dan die van andere regio´s. Releases die net zo goed of beter zijn dan andere regio´s zouden een stuk beter zijn. En belangrijker nog: dat zal het goede voorbeeld geven aan andere maatschappijen.

Dave
15-07-2002, 17:31
Betere films.

Breedebeeld.

DD5.1/DTS5.1.

Betere artwork mbt hoezen.

Juiste info op de hoes.

Keuze ondertitels aan of uit.

Extra's.

Breng eens goede serie's uit, zoals Noght Rider, The A-team, He-man.

En breng trilogies uit en of hele rekeksen van films, zoals bv: Halloween, Friday the 13th.

Dit zouden leuke dingen zijn als daar aangedacht zou worden...

M Balje
15-07-2002, 17:46
Ik zet maar hier ook even de vragen neer die ik op een andere forum ook heb neer gezet.

Mijn vragen gaan over de Regio 2 Dvd's
Vraag 1

Ik merk soms dat films van andere maatschapijen zoals Warnerbros eigelijk films op dvd uit brengen met een waarde lose release kwa extra's.
(Voorbeeld: BATMAN 1 tm 4,Harry potter 1)
Ik wil weten of julie dat ook weten.
En of julie wel eens denken die willen wij wel is beter uit brengen op dvd.

2. Zijn julie dat in de toekomst ook van plan om dat soorten films opnieuw op dvd uit te brengen.
(noem een paar voorbeelden graag)

3. Wel eens er aan gedacht om films ipv met DD 5.1 met een DD 6.1 track op dvd te zetten.

Lesley
15-07-2002, 18:54
Ik zou wel graag een release van Evil dead 3: Army of darkness zien! (en eventueel ook van Evil Dead 1 en 2, maar de rechten hierval liggen bij RCV, maar die releases waren heel slecht vond ik).

Er is ook een Dogma Collectors edition in Amerika verkrijgbaar, maar die heeft zijn weg naar Nederland nog niet gevonden... Dus mochten Jullie hiermee wat kunnen, dan zou ik dat zeker doen (de "kale" nederlandse versie is van H.O.M maar bijna alle extra's zijn daarbij gesneuveld).

Ik weet niet of re-releases mogelijk zijn als ze door een andere maatschappij eerder zijn uitgebracht (evil dead 1 + 2, Dogma)

Verder zouden jullie die lelijke grijze balk om de eXtreme hoesjes heen kunnen vervangen door alleen een klein eXtreme logo links of rechts-onder in de hoek van de cover, en verder de vormgeving zoveel mogelijk gelijk trekken met de film.

:rolleyes:Zelf vind ik zo'n Dolby Digital/DTS intro filmpje altijd wel leuk op een DVD:rolleyes:

Ik hoop dat jullie met deze info wat kunnen doen,
en veel succes!!

Lesley

Anonymous
15-07-2002, 19:14
Aan Dutch Filmworks :

*Géén 4:3 film's meer op een schijf knallen
*Goede geluidstrack als 5.1 of DTS en géén 2.0 of surround
*Beeldkwaliteit die beter kan
*Duidelijke covers met specs over de titel, extra's etc.

M Balje
15-07-2002, 20:20
Ik weet niet of re-releases mogelijk zijn als ze door een andere maatschappij eerder zijn uitgebracht.


Goede vraag,zoiets bedoelde ik eigelijk ook.

Paul Ranft
15-07-2002, 21:27
Ik heb de volgende vragen:

* Om de produktie-informatie van de film (meestal vermeld) op de back-cover te lezen heb ik een vergrootglas nodig. Kan in toekomstige releases deze informatie niet iets groter afgedrukt worden? Als dat om de een of andere redenen niet mogelijk is heb ik het verzoek om deze nuttige info op een aparte inlay te vermelden.

* Kan er bij elke uitgebrachte DVD een chapter list (inlay) gevoegd worden met de titels van de afzonderlijke hoofdstukken en daarbij de lengte van de hoofdstukken vermeld? Dit mis ik vaak.

* Kunnen de uitgevers er voor zorgen dat er een consistent beleid m.b.t. de verpakking wordt gevoerd. Persoonlijk geef ik voorkeur aan Amaray Keep Cases ipv die van Scanavo (DVD is moeilijker uit de verpakking te halen waarbij de kans op beschadiging groter is.

* Van films worden per verschillende regio vaak meerdere covers gemaakt. Kunnen die er los bij geleverd worden (mag tegen betaling). Dus net zoals bij Nokia GSM telefoontoestellen.

JayLunar
15-07-2002, 21:31
* Kunnen de uitgevers er voor zorgen dat er een consistent beleid m.b.t. de verpakking wordt gevoerd. Persoonlijk geef ik voorkeur aan Amaray Keep Cases ipv die van Scanavo (DVD is moeilijker uit de verpakking te halen waarbij de kans op beschadiging groter is.
Goed punt! Om een voorbeeld te noemen -> Ik heb stage gelopen bij een DVD-etailer, en werkelijk 9 van de 10 keer dat ik de 2-disc Dawn of the Dead SE tegenkwam bleken de schijfjes los in de hoes te zitten, vanwege een beschadiging.

Paul Ranft
15-07-2002, 21:40
Ik heb er nog een paar:

* Bij de aanschaf van een DVD mis ik vaak aanbiedingsbonnen o.i.d. Een spaarzegelactie opzetten misschien?

* Ik mis te vaak een trailer DVD. Waarom maakt de uitgever geen DVD die barstensvol staat met trailers van hun produktengamma? Zou wellicht erg handig zijn voor de videotheken of verkooppunten van DVDs. Dat werkt beter als een foldertje.

* Indien eventuele extra's zijn toegevoegd opteer ik voor Nederlandse ondertiteling. Dit geldt ook voor het audiocommentaar. Er zijn inmiddels uitgevers die dit standaard doen.

* Bij het begin van films hoor je nog wel eens de tekst: "Deze film is geschikt voor 16 jaar en ouder". Hoogst irritant.

* Is het mogelijk om elk uitgebrachte DVD te voorzien van minimaal een moeilijk te vinden Easter Egg? Dat houdt je bezig en kan voor enige hilariteit zorgen.

* Op de DVD speler zit een multi-angle functie. Zelden krijgen we de mogelijkheid om die te testen (alleen bij natuurfilms). Kan daar indien mogelijk iets aan gedaan worden?

Paul Ranft
15-07-2002, 21:51
Ik ga nog even verder :D

* Als DVD kenner weten we allemaal af van "Follow The White Rabbit" uit The Matrix. Ik mis dit leuke en interessante aspect in veel te veel titels. Verzoek is dan ook om daar iets meer mee te doen. Kijk bijv. naar het Infinifilm principe.

* Als DVD en filmliefhebber irriteer ik mij vaak aan de positionering van de ondertiteling. Of te hoog in beeld of precies over teksten heen afgedrukt. Hoogst irritant. Ondertiteling bij DVD is een subpicture en kan overal op het scherm geplaatst worden. Verzoek is om tijdens authoring/premastering hierop te letten.

* Nu weet ik er ff niet meer ...pfff :confused:

Oakey
16-07-2002, 08:45
* Op de DVD speler zit een multi-angle functie. Zelden krijgen we de mogelijkheid om die te testen (alleen bij natuurfilms). Kan daar indien mogelijk iets aan gedaan worden?

Neeeeeeee geen multi-angles a.j.b.! Mijn speler (en volgens mij alle Philips-spelers) laat tijdens multi-angle-scènes een koeiegroot symbooltje in beeld zien dat niet is uit te zetten. Heel erg irritant!

Thijs Gloger
16-07-2002, 09:21
Ben het verder helemaal eens met iedereen. Met het gebrek
aan extra's kan ik nog leven, zolang er maar geen 4:3 versies
en genepte soundtracks op staan. Ben tot nog toe tevreden
met de DVD's van eXtreme en HKL. World Wide Cinema kon
veel beter. Kijk maar naar rampzalige schijfjes als "Island
of Greed" en "Body Weapon". Net een platte video....

Nathan Strik
16-07-2002, 12:11
Mijn speler (en volgens mij alle Philips-spelers) laat tijdens multi-angle-scènes een koeiegroot symbooltje in beeld zien dat niet is uit te zetten. Meestal zit er een instelling in het menu van je speler dat hiervoor zorgt. Doorgaans heet het iets van "on screen help on/off" ofzo, of "display on/off".
Zou wel knudde zijn van Philips als ze deze optie niet bieden.

Oakey
16-07-2002, 13:02
Meestal zit er een instelling in het menu van je speler dat hiervoor zorgt. Doorgaans heet het iets van "on screen help on/off" ofzo, of "display on/off".
Nope :mad:

[b]Zou wel knudde zijn van Philips als ze deze optie niet bieden.
Inderdaad, behoorlijk kl***. En dat is ook iets waar je pas achter komt als je het apparaat een tijd in huis hebt en een dvd kijkt waar deze optie op zit. Balen....

Marc
16-07-2002, 14:31
Ik zou graag zien dat er wat meer aziatische (en vooral Chinese) non-actie films worden uitgebracht. Dus geen kung-fu films en ook geen films waar de kogels je rond de oren vliegen. Maar wat meer drama producties of komedies. Daar worden er ook zat van gemaakt en verdienen net zo goed aandacht.

Daniel1974
16-07-2002, 19:14
Hong Kong Experts, ik denk dat ik vooral voor hun wel wat tips heb. Over het algemeen doen jullie geweldig werk door ons kennis te laten maken met de Kong Kong Cinema

Bey Logan is erg interessant om naar te luisteren maar spreken Yuen Woo Ping, Jacke Chan, Donnie Yen, Jet Li en dat soort consorten tegenwoordig ook zelf niet genoeg Engels om het commentaar in te spreken ?

Waarom wordt er eerst Tai Chi Boxer uitgebracht, een deel 2 in een serie terwijl deel 1 Tai Chi Master er nog niet eens is ?

De lijst met wat er nog moet uitkomen volgens mij is niet om aan te beginnen. Maar om er een paar te noemen, denk aan een degelijke versie van Hard Boiled, Fung Sai Yuk, Legend, Drunken Master II, Tai Chi Master, A Better Tomorrow, enzovoort.

En laat de deze werken niet meer uitbrengen door World Wide Cinema, als ik naar Hitman kijk, wat een bagger was dat geluid zeg.

maurits123
16-07-2002, 21:27
fantastisch dat jullie octopus 2 + 3 volgende week uitbrengen,
op dvd- nog steeds actueel, kijk reikhalzend uit naar volgende
series, hartelijk dank, ciao

avsluijs
17-07-2002, 14:41
Ik zou het wel heel mooi vinden als er een John Woo Boxset uitkwam met daarin in ieder geval : The Killer, Hard Boiled en Bullet in the Head en A better tomorrow 1 en 2.

Mooi verpakt en met veel extra's natuurlijk!

:D

SuperDre
17-07-2002, 18:04
Mijn puntjes ook al eerder vermeldt:

* Alleen maar orgineel formaat
* alles boven de 4:3 formaten in anamorphic (Dus niet 4:3 letterbox)
* Goede aanduiding voor de beeldformaten zijn die van Warner waarbij boven het TVbeeldformaat staat en onder het bioskoop formaat... Dus als het er als 1.78:1 op staat dat ook er zo opzetten en niet zoals warner 1.85:1 neerzetten.....
* Tja ondertiteling bij voiceovers en extra's is ook wel makkelijk.
* Intro's van de dvd doorspoelbaar maken (of te skippen maken)
* Trailers van zelfde genre/akteurs/regissuers is ook wel leuk (die hoeven natuurlijk niet in mooi/scherp formaat te staan, die mogen wat mij betreft rustig 4:3 letterbox zijn)
* Ondertiteling altijd uitschakelbaar maken ( en als het kan mooi met een klein lettertype in het beeld zetten en niet zo half in beeld en in het zwarte gedeelte (daar heb ik zo'n teringhekel aan))
* Maar zeker ook alle extra's die bv regio 1 dvd's hebben erbij zetten...

** Onnodig en hoeft dus niet op de dvd zijn die dvd-rom contents (ofwel alleen maar afspeelbaar op de pc/mac/whatever).

Lesley
17-07-2002, 18:29
Originally posted by SuperDre

[B]* Ondertiteling altijd uitschakelbaar maken ( en als het kan mooi met een klein lettertype in het beeld zetten en niet zo half in beeld en in het zwarte gedeelte (daar heb ik zo'n teringhekel aan))


Dit vind ik persoonlijk ook zeer irritant, als men de ondertiteling met een groot corps in het beeld zet! Als men (Alle maatschappijen!) nu eens het voorbeeld van de engelstalige ondertiteling bij SE7EN collectors edition volgt. Daar staat alles keurig gecentreerd in het beeld, en met een klein(!!) Lettertype. Dan is het een stuk minder storend, en neemt tevens een heel stuk minder beeld in beslag.

martin
17-07-2002, 21:38
Op het ander DVD-forum had ik niks dan lof over julie uitgavens denk aan Vidocq met DTS en Rules of Engagement met zeer goed beeld en geluid. maar nu komt het een film als A Bronx Tale die het predikaat Movie Gold Collection krijgt, heeft een belabberd film onterend beeld en geluid. Kijk dit vind ik weer jammer nu weet ik wel dat je voor €8 niks hoeft teverwachten maar maak het dan een beetje duurder en maak er wat moois van. Deze film verdiend echt beter.

Ben van Vliet
17-07-2002, 23:05
Ik heb ook wel een tip:

Probeer de consument niet in de maling te nemen door kwalitatief slechte titels onder de noemer 'Movie Gold Collection' op de markt te zetten. Daarmee belazer je de kopers en schep je geen goed en serieus beeld van jezelf als producent.
Als je 'slechte' titels niet onder je hoofdmerk wilt voeren is dat begrijpelijk en zelfs prima, maar verzin er dan wel een passende naam voor, en dus niet iets met het woord 'Gold' erin, dat is namelijk nogal misleidend.

Gerben van der Leun
18-07-2002, 06:02
Nog even over de hoezen, deze kunnen mooier. Jullie boffen want ik ben vormgever, dus als u me nodig heeft werk ik graag voor jullie.

martin
18-07-2002, 08:51
Ik heb ook wel een tip:

Probeer de consument niet in de maling te nemen door kwalitatief slechte titels onder de noemer 'Movie Gold Collection' op de markt te zetten. Daarmee belazer je de kopers en schep je geen goed en serieus beeld van jezelf als producent.
Als je 'slechte' titels niet onder je hoofdmerk wilt voeren is dat begrijpelijk en zelfs prima, maar verzin er dan wel een passende naam voor, en dus niet iets met het woord 'Gold' erin, dat is namelijk nogal misleidend.

In de trant van...

LOW BUDGET DUST COLLECTION :D

Ik vind die film van A Bronx Tale nu geen slechte titel hoort in het rijtje thuis van Casino - Goodfellas.

Godbluff
18-07-2002, 15:36
Alles over DFW is hier algezegd. Daar heb ik niks aan toe te voegen. Of toch wel ik heb ze een keer gebeld met een vraag over de specificaties van enkele titels uit de Extreme reeks. Als antwoord kreeg ik: we geven inprincipe alleen informatie aan winkels, dat zijn onze klanten! Nou in de "winkels" wisten ze ook niks. Ik vind zo'n opmerking behoorlijk wat minachting voor de werkelijke klanten maar ook het product zelf uitstralen. Vervolgens heb ik een email gestuurd. Daar kreeg ik geen antwoord op.
Mijn enige vraag is dus:
Krijgen we ook nog antwoord op onze vragen of is dit alleen een vermomd en gratis klantenonderzoek?

Menno
18-07-2002, 18:52
Ik ben heel erg blij dat jullie in december Ichi The Killer van Miike Takashi uitbrengen op het WWC label...

Mijn vraag:

Gaan jullie nog andere Miike Takashi films uitbrengen zoals bijvoorbeeld Happiness Of The Katakuris en Visitior Q?

En...

Is er een mogelijkheid dat jullie Drunkenmaster II gaan uitbrengen? Ik weet dat Dimension/Miramax de rechten bezit maar als niemand iets doet komt deze titel nooit in Europa. En dat zou heeeeeeel erg zonde zijn!

Matt D
19-07-2002, 13:09
Mijn enige vraag is dus:
Krijgen we ook nog antwoord op onze vragen of is dit alleen een vermomd en gratis klantenonderzoek?

inderdaad dit vraag ik me nu ook af, komt er nog een serieuze reactie (hier op site) en in de praktijk (dus vb door release van nieuwe titels die merkbaar beter zijn)

wwc en extreme krijgen momenteel nog het voordeel van de twijfel.

Als er echter verder versies worden uitgebracht met een bij momenten zielige kwaliteit en gebrek aan respect voor de consument dan denk ik dat deze labels geen lang leven zullen kennen.

het HKl principe heeft al lang zijn degelijkheid bewezen dus toon ons aub dat jullie iets serieus willen aanvangen met de opmerkingen in verband met WWC of extreme

ik denk dat de bijnamen die op andere forums al werden gegeven aan WWC namelijk world wide crap of who wants crap, boekdelen spreken

Chris Howitt
19-07-2002, 14:13
VRAAG 1 Is er een kans dat films zoals Ichi the Killer geheel uncut, in 16:9 formaat, met Dolby Digital 5.1 en in zijn original language op DVD komt? :D

VRAAG 2 Waarom is de DVD van Battle Royal stereo terwijl de import uit Azia gewoon DTS en Dolby Digital Surround 5.1 te krijgen is

VRAAG 3 Waarom hebben titels van het Hong Kong Legends Label wel goede en veel extra's en veel van jullie andere labels niet :(

Statement Laat dvd's zoals ze moeten zijn dus breedbeeld en dolby digital 5.1, dan weet ik zeker dat jullie er veel meer zullen verkopen.

Mvg,

http://www.smilies.nl/person/karate.gif A big asian movie freak http://www.smilies.nl/person/smilejap.gif

Matt D
19-07-2002, 14:38
[b]VRAAG 3 Waarom hebben titels van het Hong Kong Legends Label wel goede en veel extra's en veel van jullie andere labels niet :(



http://www.smilies.nl/person/karate.gif A big asian movie freak http://www.smilies.nl/person/smilejap.gif

de HKL benelux dvds zijn gewoon dezelfde als die van in de UK, is dankzij de UK dat wij degelijke versies hebben

Godbluff
21-07-2002, 01:08
Tjsa als we toch over asian cinema bezig zijn zou in de reeks hongkong legends graag nog de volgende films zien:

- God of gamblers
- A chinese ghost story

Bij voorbaat dank :-)

Ernest Hamstra
21-07-2002, 09:02
Ook hier geen vragen, alleen adviezen:

- Breng films uit in het originele beeldformaat en anamorphic
- Besteed veel aandacht aan het geluid

...en reageer op e-mails:mad:

Lourens
22-07-2002, 23:32
Ik denk (hoop) dat ze reageren op deze post over een tijdje, want ze willen eerst denk ik een hoop vragen zien...;) :confused:

Eric van Ballegoie
23-07-2002, 10:08
Krijgen we ook nog antwoord op onze vragen of is dit alleen een vermomd en gratis klantenonderzoek?

Als je mijn post aan het begin van deze thread had gelezen dan had je geweten dat alle vragen na twee weken beantwoord zouden worden, en dus niet tijdens de twee weken waarin het mogelijk is te posten in deze thread.

Kaplan
23-07-2002, 11:30
DFW ken ik alleen van de tv box I Claudius die ik bij de ECI heb gekocht en wat een prachtige box is moet ik zeggen. Mooie extra dvd over de nooit voltooide versie van Josef von Sternberg met Charles Laughton. Geluid en Beeld zijn goed. Ook de box zelf ziet er mooi uit. Ik vraag me alleen wel af waarom ik hem nergens anders te koop zie liggen. Doe nog maar zo'n box van een goede TV serie Brideshead Revisited bijvoorbeeld. (ook met Jeremy Irons)
Of klassieke films van voor 1960. Zijn nogal ondervertegenwoordigd op DVD, zeker in Nederland.
bijvoorbeeld Marx Brother films, al is het er maar één.

Mark van Voorthuizen
23-07-2002, 12:51
Ik heb gelezen dat "A Little Shop Of Horrors" ook op het Extremelabel uitgebracht gaat worden, is dit de versie uit 1984 van Frank Oz.
Duurt anders wel erg lang voordat deze op regio 2 komt.:mad:

Bad Taste
23-07-2002, 23:53
Er zijn al veel wijze dingen gestelt, maar ik zou het nog iets bondiger willen stellen, een gouden regel of iets in die geest:

Blijf zoveel mogelijk trouw aan de orginele sfeer van de film.

Dit houd in volgens mij dat een film bijvoorbaat de directors cut moet zijn. Het zou mooi zijn als de orginele beeldverhouding word overgenomen. En een film van bijv. 20 jaar oud kan volstaan een goede Dolby 2.0 mix.

Maar wat mij vaak wel verbaast is het gebrek aan een geanimeerd en of geinspireert menu. Omdat dit "a piece of cake" is om te maken vind ik het gebrek hieraan en belediging voor de klant.

HEGO
24-07-2002, 07:14
Volgende titels in releaselijst gezien Monsoon Wedding,Beijing
Bicycle,Hero ( Nieuwe Zhang YImou 2003) Komen er nog meer
van dit soort films bij het WWC label ,b.v. Sallaam Bombay, Yu-Dou
Hopelijk in breedbeeldversie met 5:1 geluid of waar mogelijk met DTS. Als het bij sommige DFW en HKL kan waarom dan ook niet bij
het WWC label beter een halfjaar wachten voor de goeie transfer
dan klakkeloos alles op de markt smijten ?????

maurice @ kindamuzik
24-07-2002, 07:27
Ik heb slechts een brandende vraag.

- Waarom is het soms dat films in VHS-kwaliteit op DVD verschijnen, terwijl in een andere region dezelfde film op DVD verschijnt zoals het hoort? Voorbeeld: The Director's Cut van Blood Simple.

Matt D
24-07-2002, 10:01
maurice@kindamuzik.net[/email]]
Ik heb slechts een brandende vraag.

- Waarom is het soms dat films in VHS-kwaliteit op DVD verschijnen, terwijl in een andere region dezelfde film op DVD verschijnt zoals het hoort? Voorbeeld: The Director's Cut van Blood Simple.

blood simple is wel nt uitgegeven door dfw maar wel door bridge entertainment, bridge staat synoniem voor crap

Eric van Ballegoie
25-07-2002, 11:04
Beste mensen,

Dit weekend zal deze thread gesloten worden. Inmiddels zijn er vele opmerkingen geplaatst in deze thread, maar aan 'vragen' ontbreekt het nog een beetje..

Web je brandende vragen over bepaalde DVD's? Over het hoe en waarom van bepaalde (technische) keuzes die gemaakt zijn? Laat het dan nu weten!

Graag wat concrete vragen, opmerkingen zoals 'het moet 5.1 en anamorf zijn' zullen geen 'duidelijke' antwoorden opleveren!

Lesley
25-07-2002, 11:18
Originally posted by Lesley
Ik zou wel graag een release van Evil dead 3: Army of darkness zien! (en eventueel ook van Evil Dead 1 en 2, maar de rechten hierval liggen bij RCV, maar die releases waren heel slecht vond ik).

Er is ook een Dogma Collectors edition in Amerika verkrijgbaar, maar die heeft zijn weg naar Nederland nog niet gevonden... Dus mochten Jullie hiermee wat kunnen, dan zou ik dat zeker doen (de "kale" nederlandse versie is van H.O.M maar bijna alle extra's zijn daarbij gesneuveld).

Ik weet niet of re-releases mogelijk zijn als ze door een andere maatschappij eerder zijn uitgebracht (evil dead 1 + 2, Dogma)

Verder zouden jullie die lelijke grijze balk om de eXtreme hoesjes heen kunnen vervangen door alleen een klein eXtreme logo links of rechts-onder in de hoek van de cover, en verder de vormgeving zoveel mogelijk gelijk trekken met de film.

:rolleyes:Zelf vind ik zo'n Dolby Digital/DTS intro filmpje altijd wel leuk op een DVD:rolleyes:

Ik hoop dat jullie met deze info wat kunnen doen,
en veel succes!!

Lesley

Ik zou nog wel even erbij willen weten, welke titels jullie zelf wel opnieuw uit zouden willen brengen (titels van andere maatschappijen). Waarvan jullie zoiets hebben van: Dat kan zeker beter, Dat zouden wij wel beter kunnen en willen doen

En nog een vraagje:
Bepalen jullie zelf het corps van de ontertiteling? want wat mij opvalt, is dat de ondertiteling meestal heel groot is. en als jullie dit nog zelf kunnen aanpassen, dan zou het misschien wat zijn om dat in de toekomst aan te passen naar een kleiner corps.

nu nog een vraagje voor DVD.nl
Is zo'n thread niks voor andere maatschappijen? ik heb ook nog wel wat vraagjes voor RCV e.a.

Lesley

Nathan Strik
25-07-2002, 12:19
Graag wat concrete vragen, opmerkingen zoals 'het moet 5.1 en anamorf zijn' zullen geen 'duidelijke' antwoorden opleveren! Okee, daar gaat ´ie:

- Wordt de kwaliteit van een release nog gecontroleerd door de filmmaatschappij, of zijn jullie daar redelijk "vrij" in?

- Jullie hebben duidelijk betere en mindere titels ertussen zitten. Vidocq was bijvoorbeeld een echte topper. Maar waar ligt nu jullie voornaamste doelgroep? De "aanbiedingenbak-consument", of de "DVD-liefhebber"?

- Hoe worden de uitgave-rechten voor een film verkregen? En moeten jullie bijvoorbeeld meer betalen aan een filmmaatschappij om een toptitel te kunnen releasen?

Mark van Voorthuizen
25-07-2002, 17:35
Ik heb gelezen dat "A Little Shop Of Horrors" ook op het Extremelabel uitgebracht gaat worden, is dit de versie uit 1984 van Frank Oz ?
Duurt anders wel erg lang voordat deze op regio 2 komt.:mad:

En als jullie deze ooit uitbrengen, graag net zo als regio 1 met de extra's, het alternatief einde mag er ook bij;)

M Balje
25-07-2002, 22:19
Ik zou nog wel even erbij willen weten, welke titels jullie zelf wel opnieuw uit zouden willen brengen (titels van andere maatschappijen). Waarvan jullie zoiets hebben van: Dat kan zeker beter, Dat zouden wij wel beter kunnen en willen doen

Lesley

Ik was een van de eerste wie dat vroeg.
Maar ach geeft niet,in iedergeval is het fijn om te weten dat meerdere mensen dat willen weten.

Tjerk
25-07-2002, 22:26
Hebben jullie nog open vacatures?

Lijkt me gaaf om dicht bij een DVD-bron te werken.

Jasper_-II
27-07-2002, 11:16
Zouden jullie op het World Wide Cinema label de films van regiseur Takeshi Kitano kunnen uitbrengen?

Cenobite
29-07-2002, 11:01
Het is al een aantal keren gezegd , maar voor de zekerheid ! Mocht een titel onverhoopt niet in breedbeeld beschikbaar zijn , dan altijd Full Frame en nooit Pan n Scan .

Wenslijstje DVD's :

Return of the Living Dead Part II ( Ken Wiederhorn USA 1988 )
Ghost In The Machine ( Rachel Talalay USA 1993 )
Clownhouse ( Victor Salva USA 1988 )
Ground Zero ( Richard Friedman Italy 2000 )
Bloody Birthday ( Ed Hunt USA 1981 )
The Cellar ( Kevin Tenney USA 1990 )

Eric van Ballegoie
29-07-2002, 12:04
Deze thread is nu gesloten. De vragen zijn opgestuurd naar Dutch Film Works en binnen twee weken kunnen jullie de antwoorden hier op de site verwachten.