PDA

Bekijk de volledige versie : Charlie Chaplin's films



Richard B.
12-08-2002, 19:15
Ik zag net op BBC2 een aankondiging van een documentaire 'The tramp and the Dictator' over het maken van van 'The Great Dictator' van Chaplin MET VERVOLGENS de film zelf, en zat me daar al helemaal om te verlekkeren totdat ze erbij zeiden dat het op BBC4 uitgezonden zou worden. Doh!

Anyway, dit herinnerde me eraan dat er eigenlijk verdraaid weinig Chaplin op DVD uit is en daarom vroeg ik me een paar dingen af:

- wanneer komen zijn 'grote' films uit (the great dictator, The kid, Modern Times) op dvd? In de VS is een erg mooie (en dure) boxset uit met al zijn klassiekers (zie http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B00004Y2QL/qid=1029175697/sr=1-5/ref=sr_1_5/002-1236365-8563209) maar kunnen we zoiets binnenkort ook verwachten in Europa?
- zijn die low-budget compilatie-dvd's met zijn kortere werk die je wel eens ziet de moeite waard?

Mike Philippens
12-08-2002, 19:49
De box is inderdaad veel €tjes, maar als je meeneemt dat ie 4 echte hele mooie films bevat met een hoop extra's is €87 (€22 per film) niet overdreven duur. Ik denk dat ik 'm op mijn lijstje zet want alleen al van City Lights krijg ik tranen in mijn ogen (en niet van het lachen). En natuurlijk zijn The Great Dictator en Modern Times ook niet te versmaden.

Evengoed geen antwoord op je vraag. Ik weet ook niet wat er nog uitkomt. Wel een hoop van de korte films bij Play.com gezien. Die kortere films zeggen me qua titel niet zoveel. Ik zal ze ongetwijfeld kennen, want als kleine man (in 1854) was ik niet weg te slaan bij de TV-programma's over slapsticks (Maarten van Rooijen presenteerde dat geloof ik) die er toen nog vrij veel waren. Tegenwoordig zie je ze helemaal niet meer op TV.

Richard B.
12-08-2002, 20:39
Ik zit me ook erg te verlekkeren aan die set met Chaplins 'grootste' films, maar ik vraag me af of er kans is dat dit soort films ook nog eens als SE's uit gaan komen. Ik kan me voorstellen dat je van The Great Dictator alleen al een prachtig set kunt maken waarin de historie van het tot stand komen van die film (wat een verhaal op zich is) mooi in verteld wordt. Het zou fantastisch zijn als bijv. Criterion eens met dit materiaal aan de gang kon gaan, want die zouden er ongetwijfeld iets fantastisch van maken. Helaas blijft dit voorlopig bij dagdromen ben ik bang.

BTW: ik heb wel zelf wel 'Chaplin' van Richard Attenborough in mijn collectie en die kan ik Chaplin-liefhebbers erg aanbevelen. Echt een prachtige en vooral lekker lange 'biopic' met Robert Downey Jr. in topvorm als Chaplin.

Mark_vdH
13-08-2002, 00:08
De Amerikaanse box is helaas Out Of Print, en de DVD's zijn lastig te bemachtigen. Voordeel is dat ze niet-regiogecodeerd zijn, dus gewoon op alle dvd spelers afspeelbaar. Ik heb zelf The Great Dictator en Modern Times uit de serie, en beeld, geluid en extra's zijn goed te noemen. Jammer genoeg waren City Lights en The Gold Rush niet meer te vinden.

Het goede nieuws is waarom ze OOP zijn gegaan......
Warner (samen met MK2) heeft nu namelijk de rechten en heeft op het laatste filmfestival van Cannes aangekondigd deze films, en andere van Chaplin, opnieuw uit te brengen in geremasterde S.E.'s. De releases zullen lente 2003 zijn. Het volledige persbericht:

http://www.dvdfile.com/news/web_wire/press_release/titles/charliechaplincollection.html

Alex van den Berg
13-08-2002, 00:20
Het volledige persbericht:
http://www.dvdfile.com/news/web_wire/press_release/titles/charliechaplincollection.html
Cool!! (y)

The state of the art DVDs will include never-before-seen outtakes, backstage glimpses and family home movie footage.

The titles in the Charlie Chaplin Collection range from his 1925 silent classic, "The Gold Rush," to his 1958 feature "A King In New York." These timeless examples of cinema's first and favourite comedy genius are being digitally-re-mastered by the film preservation specialists at the world-famous Bologna Cinematheque.

mark t
13-08-2002, 09:53
Als ik het dus goed begrijp, komen ze wereldwijd uit. Dus ook R2. Dit ziet er erg veelbelovend uit.

Louis Bouduin
13-08-2002, 10:16
De Amerikaanse box is helaas Out Of Print, en de DVD's zijn lastig te bemachtigen. Voordeel is dat ze niet-regiogecodeerd zijn, dus gewoon op alle dvd spelers afspeelbaar. Ik heb zelf The Great Dictator en Modern Times uit de serie, en beeld, geluid en extra's zijn goed te noemen. Jammer genoeg waren City Lights en The Gold Rush niet meer te vinden.

Je kunt nog altijd de franse versies kopen. Is zone 2. En vermits de meeste stom zijn, heb je alleen de franse tussentitels. Tenzij je natuurlijk de box opnieuw gaat kopen. :)
Jammer genoeg staat er niet bij welke films er allemaal in zitten. Laten we hopen dat The Kid erbij zit. Een van de pareltjes van Charlot, samen met The Gold Rush, City Lights, The Dictator, Modern Times, The Pelgrim en The Immigrant.
Maar als er 18 films in de box komen, zit er toch heel wat tussen dat voor mij niet hoeft.

Mark_vdH
13-08-2002, 10:44
Maar als er 18 films in de box komen, zit er toch heel wat tussen dat voor mij niet hoeft.
Ze zullen de Dvd's toch ook wel los in de verkoop doen? Ik denk namelijk niet dat de markt voor een 18 Dvd box erg groot zal zijn....

Ik ben benieuwd welke versie van Gold Rush gereleased gaat worden, de originele versie uit 1925, of de geluidsversie uit 1941. Hoewel de originele versie pas gerestaureerd is, schijnen de Chaplin erfgenamen een release van het origineel uit '25 tegen te houden. Over de geluidsversie hebben ze namelijk wel de exclusieve rechten, maar de versie uit '25 is een 'public domain' titel.
De huidige Image release bevat ook de (door Chaplin zelf) herziene geluidsversie.

Louis Bouduin
13-08-2002, 11:17
Ik ben benieuwd welke versie van Gold Rush gereleased gaat worden, de originele versie uit 1925, of de geluidsversie uit 1941. Hoewel de originele versie pas gerestaureerd is, schijnen de Chaplin erfgenamen een release van het origineel uit '25 tegen te houden. Over de geluidsversie hebben ze namelijk wel de exclusieve rechten, maar de versie uit '25 is een 'public domain' titel. De huidige Image release bevat ook de (door Chaplin zelf) herziene geluidsversie.

Bedankt voor die informatie. Nu, ik heb wel de originele Gold Rush op laserdisc. De andere versie heb ik nog nooit gezien, maar wel weet ik dat de zone 1 versie de originele is omdat ik die ooit heb gehad van een vriend. En dat was toch, als ik me niet vergis, de Image versie. :confused:

Mark_vdH
13-08-2002, 11:36
Ik moet eerlijk bekennen dat ik The Gold Rush nooit gezien heb, maar de Amerikaanse Image release bevat toch echt de geluidsversie, of alle Amerikaanse informatie/review-bronnen moeten er naast zitten.....
Mijn twee Chaplin Image discs zijn trouwens beide R0......

Louis Bouduin
13-08-2002, 13:48
Ik moet eerlijk bekennen dat ik The Gold Rush nooit gezien heb, maar de Amerikaanse Image release bevat toch echt de geluidsversie, of alle Amerikaanse informatie/review-bronnen moeten er naast zitten.....
Mijn twee Chaplin Image discs zijn trouwens beide R0......

Hier een stukje uit een recentie van de Image DVD door Doug Pratt:

This is the silent, 1925 version of Chaplin’s classic, with a monophonic musical score that clearly comes from the source material print (the left side of the image is clipped). Unfortunately, the presentation is not appealing. Contrasts are so weak that facial expressions disappear at moderate distances, and you can’t even see Chaplin’s nose in straight-on close-ups. There are also a lot of scratches and other damage, and the image is usually fuzzy. The DVD gives you the general idea of what the 78 minute film (not 114 minutes as is mistakenly listed on the jacket) is like, but it isn’t half as funny as a good-looking presentation would be.

Van daaruit kun je hem bestellen bij amazon.com en dan blijkt het over de Image versie te gaan.
Maar goed, volgens Pratt (een bekende wat betreft besprekingen over Laserdisc en DVD en te vertrouwen) is de kwaliteit van de film niet echt iets om reikhalzend naar uit te kijken. :)

Gerben van der Leun
13-08-2002, 14:10
Dit is heel goed nieuws. Bedankt en nu maar hopen dat de box er voor de 25% aktie van skyradio is (6)

Mark_vdH
13-08-2002, 14:17
Louis: Erg raar........de reviews die ik gelezen heb:

Dvd Angle:
If you are a fan of Charlie Chaplin's feature length films, you'll enjoy The Gold Rush. Featuring a few bits that are recognizable from his earlier work, the movie can easily stand on its merit. This 1942 re-edit of the movie speeds up the story and the pacing is much better than the 1925 movie with the intertitle cards. I highly recommend watching this truncated 1942 version, which I consider as good as the 1925 original.
Dvd File:
I spent a long time on the fence as I considered whether to recommend this disc. You see, this is not the 1925 version of THE GOLD RUSH. Instead it is the 1942 reissue. This reissue features a Chaplin-voiced narration that was obviously not present when the film was released in 1925. Had the narration been limited to a short introduction and little else, it would not be a big deal. However, the narration does much more than that.
En op het Home Theater Forum:

I've watched the entire Image Chaplin set and have to say they all look dandy; you won't find them in any better condition, that's for sure. It's sad about the 1942 rerelease/recut version of The Gold Rush. en
The current DVD by Image (skip the awful Madacy disc which is a bootleg) is the 1942 re-release...

Louis Bouduin
13-08-2002, 14:28
Dat is inderdaad vreemd. Maar je kunt de kritiek die ik van het net heb gehaald terugvinden op het IMDB bij external reviews en daar kijken onder nummer 7: Doug Pratt's DVD Review. :confused:
Maar vermits jij over heel wat meer bronnen beschikt, zul je wel gelijk hebben. En dat zal mijn vertrouwen in meneer Pratt hierbij toch behoorlijk wat averij hebben opgelopen. :(

Lex v/d Moolen
13-08-2002, 14:30
BTW: ik heb wel zelf wel 'Chaplin' van Richard Attenborough in mijn collectie en die kan ik Chaplin-liefhebbers erg aanbevelen. Echt een prachtige en vooral lekker lange 'biopic' met Robert Downey Jr. in topvorm als Chaplin. Ja, die moet ik ook nog steeds hebben. Is ook niet duur bij Play :7.99 pond

http://www.play.com/play247.asp?page=title&r=R2&title=91192

Richard, heb jij die versie met een boekje van "The Director's Chair' erbij ?

Mark_vdH
13-08-2002, 15:04
En dat zal mijn vertrouwen in meneer Pratt hierbij toch behoorlijk wat averij hebben opgelopen. :(
Ik kan me niet voorstellen dat Doug Pratt de Image release heeft gereviewed....geobsedeerd door de feiten, heb ik de achterkant van het (Image) hoesje gevonden, en daar staat bij "Special Features":

1942 rerelease narrated by Chaplin with intertitle cards deleted

EDIT: beetje moeten knippen om het beneden de 27k te houden....

Richard B.
13-08-2002, 18:31
Ja, die moet ik ook nog steeds hebben. Is ook niet duur bij Play :7.99 pond

http://www.play.com/play247.asp?page=title&r=R2&title=91192

Richard, heb jij die versie met een boekje van "The Director's Chair' erbij ?

De versie die ik heb is er eentje van het 'Take one' label van Momentum en bevat verder geen boekje. De hoes van die op Play ziet er trouwens anders uit als de mijne, maar als ik zoek op 'Chaplin' op Play dan krijg ik in het overzicht wel de hoes van die van Momentum te zien. Heel vreemd.

Lex v/d Moolen
13-08-2002, 18:37
De versie die ik heb is er eentje van het 'Take one' label van Momentum en bevat verder geen boekje. De hoes van die op Play ziet er trouwens anders uit als de mijne, maar als ik zoek op 'Chaplin' op Play dan krijg ik in het overzicht wel de hoes van die van Momentum te zien. Heel vreemd. Inderdaad, ik heb een Momentum van Elephant Man en daar zat een boekje bij over David Lynch. Nu zag ik achterin dat er ook eentje bestaat van Chaplin. Vandaar.

hklink
29-08-2002, 11:20
Voor hen die interesse hebben:

Bij DVDzone2.com: CHARLIE CHAPLIN : COLLECTOR BOXSET (10 DVD) voor 55 Euro. Bevat o.a. Modern Times, The Great Dictator, The Gold Rush & City Lights. Wel met Franse ondertiteling. :(

Meer info over de boxset (http://www.dvdzone2.com/cgi-bin/en/OM.cgi?command=showitems&pos=0&type=search&search=4825)

Mark_vdH
28-09-2002, 09:57
Goed en verrassend nieuws:

In tegenstelling tot eerdere berichten, zullen beide versies van de Gold Rush op de (dubbele) DVD staan! Dit geldt ook voor de andere films die - door Chaplin zelf - veranderd zijn.

Persbericht van DavisDVD:

Warner Home Video, in association with French production group MK2, will be unleashing what it promises to be definitive editions of Charlie Chaplin's "Little Tramp" films next year. The Charlie Chaplin Collection is set to include 18 silent and sound classics, all currently undergoing extensive digital restoration. Each title will be released as a 2-disc set that will include exclusive commentaries, documentaries, outtakes, alternate footage, still galleries, and other materials. A notorious craftsman, Chaplin re-edited certain titles years after their original release (most famously, 1942's The Gold Rush which trimmed scenes & subtitles and added a new score). Purists can rest easy, Warner & MK2 will include both versions whenever applicable. The first three films in the collection, The Great Dictator, City Lights and The Circus, will be released worldwide in June 2003 (The Great Dictator is due in France this November). Each title will be released in two styles - a double-disc digipak (SRP $26.99) and a box set including a film frame and an extensive booklet (SRP $34.99). For more information, visit the official Charlie Chaplin website.


(y)

Gerben van der Leun
28-05-2003, 22:10
..

Het goede nieuws is waarom ze OOP zijn gegaan......
Warner (samen met MK2) heeft nu namelijk de rechten en heeft op het laatste filmfestival van Cannes aangekondigd deze films, en andere van Chaplin, opnieuw uit te brengen in geremasterde S.E.'s. De releases zullen lente 2003 zijn. Het volledige persbericht:

http://www.dvdfile.com/news/web_wire/press_release/titles/charliechaplincollection.html
Waneer komt nu eindelijk die box eens naar Nederland... met NLO?

Mark S
31-05-2003, 14:42
Bij FRS liggen momenteel plenty titels in de graaibak voor 9.95, (behalve
Modern Times en The Great Dictator natuurlijk)

Mark_vdH
31-05-2003, 16:16
Waneer komt nu eindelijk die box eens naar Nederland... met NLO?
Als je geen bezwaar hebt tegen een Franstalig hoesje, kun je vanaf 12 juni (klik op titels voor info) Modern Times (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7832), The Gold Rush (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7830), Limelight (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7824) en The Great Dictator (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=6323) (is al uit) aanschaffen bij Franse webwinkels; regio 2 én Nederlands ondertiteld!

De releases zijn qua specs gelijk aan de R1 releases. In het najaar volgt een tweede golf van vier releases. Van elke titel wordt er trouwens ook een speciale "collector's set" uitgebracht in Frankrijk, met bijbehorende "film frame", "collectible booklet" en andere prullaria, maar de discs zelf zullen identiek zijn aan de "normale" special editions.

Gerben van der Leun
31-05-2003, 16:33
Waneer komt nu eindelijk die box eens naar Nederland... met NLO?
Als je geen bezwaar hebt tegen een Franstalig hoesje, kun je vanaf 12 juni (klik op titels voor info) Modern Times (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7832), The Gold Rush (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7830), Limelight (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7824) en The Great Dictator (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=6323) (is al uit) aanschaffen bij Franse webwinkels; regio 2 én Nederlands ondertiteld!

De releases zijn qua specs gelijk aan de R1 releases. In het najaar volgt een tweede golf van vier releases. Van elke titel wordt er trouwens ook een speciale "collector's set" uitgebracht in Frankrijk, met bijbehorende "film frame", "collectible booklet" en andere prullaria, maar de discs zelf zullen identiek zijn aan de "normale" special editions.

Kijk dat is informatie waar ik wat aan heb... ik wacht mooi op de box. Vanavond ga ik naar Chaplin in de Doelen, dus kom aan mijn trekken.

Richard B.
31-05-2003, 18:07
Waneer komt nu eindelijk die box eens naar Nederland... met NLO?
Als je geen bezwaar hebt tegen een Franstalig hoesje, kun je vanaf 12 juni (klik op titels voor info) Modern Times (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7832), The Gold Rush (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7830), Limelight (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=7824) en The Great Dictator (http://www.dvdfr.com/dvd/dvd.php?id=6323) (is al uit) aanschaffen bij Franse webwinkels; regio 2 én Nederlands ondertiteld!

De releases zijn qua specs gelijk aan de R1 releases. In het najaar volgt een tweede golf van vier releases. Van elke titel wordt er trouwens ook een speciale "collector's set" uitgebracht in Frankrijk, met bijbehorende "film frame", "collectible booklet" en andere prullaria, maar de discs zelf zullen identiek zijn aan de "normale" special editions.

Kijk dat is informatie waar ik wat aan heb... ik wacht mooi op de box. Vanavond ga ik naar Chaplin in de Doelen, dus kom aan mijn trekken.

Veel plezier. Daar HAD ik ook willen zijn. :(

Over de DVD's: als die Franse Nederlands ondertiteld zijn dan verwacht ik ze heel binnenkort nog wel eens in de Nederlandse winkels. Ik wacht nog even af, maar het lijkt erop dat ze nu eindelijk in mijn collectie gaan belanden. :)

Mark_vdH
31-05-2003, 19:43
Je zullen inderdaad zeker wel uitkomen, maar je weet nooit wanneer.

In Engeland zijn de (ook identieke) discs bijvoorbeeld al weer uitgesteld naar eind september, waarschijnlijk alleen om marketings- en/of timingsredenen.....

Ik ga gewoon voor de R1 discs, die op 1 juli uitkomen. Bovendien zijn de vier films daar ook in één box (van dus 8 discs) verkrijgbaar. Ik heb de box nu bij Amazon.ca besteld, voor "slechts" 55 euro (inclusief DHL-trackable verzending). Hij zal bij DvdSoon trouwens nog wel wat goedkoper zijn, maar daar bestel ik niks meer. ;)